2017-03-07
一般食開的打邊爐,一係就任食但款少,一係就遂碟叫但就唔多夠食又貴。今次朋在訂左檯,力推倫哥,我地因為帶小朋友既關係,所以先問有無high chair,需知道high chair對父母來說何其重要!結果有high chair,而且地點又近屋企,咁就去馬!我們三家人共6大3小,安排座房,我地無request的。小房間有掛牆電視,坐位剛剛好坐得落我地咁多個,沒有走動位,但有得坐房感覺實在不錯!先來個雞煲,我地只要小辣,吱吱聲咁上檯,好香呀,尐雞件、garlic同蔥頭爆到勁香,份量不算太多,而且斬得細。雞辣中帶香,香料已蓋了雞味,但很香口,於是再來多一round,平均每人都食到4-5件!加多一round係整個保煲換的,不知原因。到邊爐上場,先黎一盤一定相機食先既海鮮拼盤,好吸睛,有小象拔、生蠔、蝦、聖子等,全部都係時令既先拎出黎,所以我地低電話問唔到有咩海鮮,因為全部都係老細當晚決定!生蠔、小象拔呢尐就無得任食,其餘的都可以任order。海鮮不用焯咁耐,好鮮甜,不用點醬已夠味,不霉不臭,好新鮮爽口!再送來小牛肉,每2人一碟,不能添加,牛味香又重,小食多滋味!仲有4式丸子,最愛就係爆醬三文魚丸,
再送來小牛肉,每2人一碟,不能添加,牛味香又重,小食多滋味!仲有4式丸子,最愛就係爆醬三文魚丸,咬落有三文魚醬流出,又有少少wasabi味,味道好夾,細細粒,不會太膩,我平日只食黑椒牛丸的,都覺得倫哥既丸都好味過人,好滿足!
飲品當然係任飲,要彈的就是抽氣可以大一點,雖然已調到19度冷氣,但始終不是抽氣吧!