2017-03-07 2426 浏览
一般食開的打邊爐,一係就任食但款少,一係就遂碟叫但就唔多夠食又貴。今次朋在訂左檯,力推倫哥,我地因為帶小朋友既關係,所以先問有無high chair,需知道high chair對父母來說何其重要!結果有high chair,而且地點又近屋企,咁就去馬!我們三家人共6大3小,安排座房,我地無request的。小房間有掛牆電視,坐位剛剛好坐得落我地咁多個,沒有走動位,但有得坐房感覺實在不錯!先來個雞煲,我地只要小辣,吱吱聲咁上檯,好香呀,尐雞件、garlic同蔥頭爆到勁香,份量不算太多,而且斬得細。雞辣中帶香,香料已蓋了雞味,但很香口,於是再來多一round,平均每人都食到4-5件!加多一round係整個保煲換的,不知原因。到邊爐上場,先黎一盤一定相機食先既海鮮拼盤,好吸睛,有小象拔、生蠔、蝦、聖子等,全部都係時令既先拎出黎,所以我地低電話問唔到有咩海鮮,因為全部都係老細當晚決定!生蠔、小象拔呢尐就無得任食,其餘的都可以任order。海鮮不用焯咁耐,好鮮甜,不用點醬已夠味,不霉不臭,好新鮮爽口!再送來小牛肉,每2人一碟,不能添加,牛味香又重,小食多滋味!仲有4式丸子,最愛就係爆醬三文魚丸,

再送來小牛肉,每2人一碟,不能添加,牛味香又重,小食多滋味!仲有4式丸子,最愛就係爆醬三文魚丸,咬落有三文魚醬流出,又有少少wasabi味,味道好夾,細細粒,不會太膩,我平日只食黑椒牛丸的,都覺得倫哥既丸都好味過人,好滿足!

飲品當然係任飲,要彈的就是抽氣可以大一點,雖然已調到19度冷氣,但始終不是抽氣吧!

2017-02-12
2017-02-18 583 浏览
前幾天跟朋友一起去吃倫哥私房菜!一坐下來就上雞煲~真的很好吃!吃完又可以再添,而且是從新俾過一煲!很好👍食完雞煲便會轉火鍋,我們試吃蟹鍋!隻蟹一開二,都算多肉!牛頸脊好食有質素。墨魚滑也好食。之後再陸續奉上扣鮑魚仔、海鮮盤~刀貝很好吃:很甜、可惜想添食的時候話無哂!生蠔、聖子都唔錯~不過是人頭計,沒有得添加除非另外叫!D蜆就真的放湯好喇!鬼咁多沙😖😖😖⋯⋯另外個燕窩3.6牛奶燉蛋白~有點過火唔夠滑,而且燕窩得外賣奶茶枝攪拌匙的份量☹️☹️☹️不如唔放好過!大致上還會再來!

。墨魚滑也好食。
之後再陸續奉上扣鮑魚仔、海鮮盤~刀貝很好吃:很甜、
不如唔放好過!大致上還會再來!
蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔
蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔
2017-02-02 13110 浏览
大年初三同親戚食開年飯,早兩三個星期前已經book左依間倫哥私房菜,之前有朋友試過其他分店都推介依間火鍋店既食物唔錯,所以非常期待這次開年飯~我地一行14人因為預先訂左枱,所以可以被安排去vip房~ 無限時任食火鍋$278/位,星期五/六/日/假期及前夕每位另加$10,還有加一收費~ 這個任食火鍋有部份食物可以任食,有部份不可以 (有*代表不可任食)(1) * 茶樹菇燉湯這個湯材料都幾多,真係真材實料,味道濃郁,略嫌多左少少油~(2) * 蠔皇扣鮑魚鮑魚唔算大隻,大約係12頭size,味道不過不失~(3) *蒜蓉蒸聖子聖子質感爽口,配埋蒜蓉粉絲一齊食,味道可口~(4) 倫哥招牌雞煲雞煲可以選擇辣同唔辣,而且未轉食火鍋前可以任意refill~ 待應係我地面前攪拌雞煲,不時傳來陣陣香味,入口都算嫩滑,小編個人認為少辣比唔辣更香口及好食~(5) 火鍋湯底選左艇家蟹鍋及波士頓龍蝦鍋(加$30),兩個湯底味道都非常濃郁,而且湯底內的蟹及龍蝦都好大隻~(6) 環遊海鮮盤今次個海鮮盤有 *生蠔,*象拔蚌bb,鴛鴦海蝦,白鱔,魷魚,鑽石蜆,脆鯇魚~ 生蠔體積唔算細,熟左之後都唔係縮細好多,味道都幾鮮~

(1) * 茶樹菇燉湯

這個湯材料都幾多,真係真材實料,味道濃郁,略嫌多左少少油~
(2) * 蠔皇扣鮑魚

鮑魚唔算大隻,大約係12頭size,味道不過不失~
(3) *蒜蓉蒸聖子

聖子質感爽口,配埋蒜蓉粉絲一齊食,味道可口~
(4) 倫哥招牌雞煲

(6) 環遊海鮮盤

今次個海鮮盤有 *生蠔,*象拔蚌bb,鴛鴦海蝦,白鱔,魷魚,鑽石蜆,脆鯇魚~ 生蠔體積唔算細,熟左之後都唔係縮細好多,味道都幾鮮~ 象拔蚌非常爽口,可惜唔係任食~ 海蝦都幾大隻,味道一般~ 白鱔及脆鯇魚幾爽口,味道挺鮮,可惜當日客人太多,存貨不足所以refill得一次就冇曬~ 魷魚及蜆則中規中矩,唔算太突出~
(7) * 本地手切牛頸脊

大約每兩個人有一碟,肉質都算嫩,但這款都唔係任食~
(8) 倫嫂四寶丸

有千島醬丸,年糕丸,魚旦,貢丸四款,全部丸既質素都幾好,特別係魚旦,非常彈牙~ 小編平時比較少食千島醬丸及年糕丸,覺得質感同味道都幾得意~
(9) 阿媽雲吞水餃

皮唔算太厚,味道都唔錯,但因為水餃比較飽肚,小編只係食左兩隻~
(10) 響鈴魚皮

響鈴及魚皮炸得幾脆,而魚皮比出面食果d大塊,滿足~
(11) 有機蔬菜

菜的款式唔算太多,而且冇得自選,小編建議可增加多d不同的蔬菜,但食落都幾新鮮~

(12) *真的假不了

即係官燕燉奶,唔知為什麼改依個名,椰汁味較重,反而少了牛奶既味道,但整體味道都ok~
由於食完以上既食物,小編已經有點兒飽,所以唔知仲有咩野可以任食,只知道侍應到我地食到差唔多既時候,問我地要唔要腸仔及烏冬,所以小編認為下次可以一早問下有咩野可任食既食物先~

環境方面,由於可以有間獨立房,所以感覺唔錯~ 侍應方面都算幾盡責及風趣,叫既食物一般都跟進得幾快,不過唯一不足之處是叫了加魷魚兩次,都冇同我地講冇貨,令到我地以為冇幫我地落單~

總括而言,價錢雖然唔算平,但小編都覺得值得一試~
2017-01-30
2017-01-29 7152 浏览
自從生日吃過一次倫哥之後,就一直念念不忘當日是在佐敦店吃的,非常多人這次則是見到元朗開了分店,立即約了住在元朗的老友記一起再吃我們都是吃「無限時任吃海鮮火鍋」說起來,無限時吃得比較輕鬆,可以跟朋友慢慢聊天當中包括了6-9款海鮮、我吃的時間還帶時令的大閘蟹、及蠔皇扣鮑魚。 每人一隻鮑魚蠔汁濃濃,鮑魚很入味,咬下去鮮嫩彈牙非常而一人一隻的太湖大閘蟹蟹膏非常多,又香又甜,雖然不是很大隻但就是小小一隻才多膏多黃~吃完前菜,來個雞煲夠香夠辣,雞肉夠嫩,雞骨夠咬口,有鮮味再加一點牛百葉令整個鍋更惹味吃完雞煲來個龍蝦湯底火鍋非常大隻的龍蝦湯底很鮮甜食材有聖子、生蠔、海蝦、龍躉、魷魚、白蟮、刀貝 ....新鮮,味道也清甜,最合喜歡吃海鮮的我們牛切得小小一片夠嫩口,牛味重雲吞、餃子、魚皮餃都不錯丸類不會有太大驚喜,不過不失龍蝦湯底,加上不同的海鮮越吃越鮮濃不用點醬料,也很足味又好吃回味一下,還是覺得很抵難怪一定要book位!
自從生日吃過一次倫哥之後,就一直念念不忘

當日是在佐敦店吃的,非常多人

這次則是見到元朗開了分店,立即約了住在元朗的老友記

一起再吃

我們都是吃「無限時任吃海鮮火鍋
說起來,無限時吃得比較輕鬆,可以跟朋友慢慢聊天

每人一隻鮑魚

蠔汁濃濃,鮑魚很入味,咬下去鮮嫩彈牙非常
而一人一隻的太湖大閘蟹

蟹膏非常多,又香又甜,雖然不是很大隻

但就是小小一隻才多膏多黃~
吃完前菜,來個雞煲

夠香夠辣,雞肉夠嫩,雞骨夠咬口,有鮮味

再加一點牛百葉

令整個鍋更惹味
吃完雞煲來個龍蝦湯底火鍋
非常大隻的龍蝦

湯底很鮮甜
食材有聖子、生蠔、海蝦、龍躉、魷魚、白蟮、刀貝 ....

新鮮,味道也清甜,最合喜歡吃海鮮的我們
牛切得小小一片

夠嫩口,牛味重
雲吞、餃子、魚皮餃都不錯

丸類不會有太大驚喜,不過不失
龍蝦湯底,加上不同的海鮮

越吃越鮮濃

不用點醬料,也很足味又好吃
回味一下,還是覺得很抵
難怪一定要book位!
2017-01-22 4116 浏览
早聞倫哥私房菜有水準,終於有機會一試。元朗朋友帶我們去到元朗新開的火鍋私房菜,一試果然不得了!火鍋屬於任食套餐形式,大概有十道菜左右,十分豐富。一坐低竟然有一盤鮑魚擺上,鮑魚唔算大大隻,但質地軟滑,新鮮味道濃。醬汁十分濃厚,好夠火候。秋季限定竟然仲有大閘蟹,雖然每人只有一隻,但質素都唔錯,可以過一過口癮。兩個頭盤過後就是火鍋,共兩款,一次過可以食到兩種口味,滿足哂。先是招牌雞煲,乾鍋熱燒。香料味道十分濃厚,帶微微辣,幾惹味。再來艇家蟹鍋,十分足料,大大隻肉蟹在鍋內,而蟹蓋更有滿滿的蟹膏。火鍋料以拼盤形式奉上,打頭陣的是海鮮拼盤。一大盤海鮮共8款時令之選,每人一客,十分有睇頭。海鮮基本上款款海鮮有鮮味,當中最刀貝同白鱔最有驚喜。刀貝乾淨無沙又夠鮮味。白鱔十分考刀功,但大廚處理得好好,薄薄的一片容易捲起,質地又爽滑。牛肉唔算十分高質,但亦比坊間任食火鍋較佳。其他火鍋生料品種十分多,大部分都精緻,算是誠意之作。雖然是任食,但每款食完一客已經十分飽,實在encore唔到好多次。有心大食特食的朋有記得留定肚了!最後的環節,大家抖一抖後,竟然仲有精緻的甜品。「真的假不了」原來是燕窩燉奶,香濃軟滑,
火鍋屬於任食套餐形式,大概有十道菜左右,十分豐富。

牛肉唔算十分高質,但亦比坊間任食火鍋較佳。
其他火鍋生料品種十分多,大部分都精緻,算是誠意之作。

最後的環節,大家抖一抖後,竟然仲有精緻的甜品。「真的假不了」原來是燕窩燉奶,香濃軟滑,氹得老婆十分開心!

埋單時刻,我都好開心。滿足到老婆,又滿足到我味雷,竟然只是兩百多一位。
  • 鮑魚
朋友生日,有人之前看到推介,我們就早早決定食倫哥,所以應該是早一個月就訂位了期待以久,終於黎到呢一日可以食到倫哥啦可能我地早BOOK位既關係,所以有間房仔坐下,自成一角,仲有電視可以睇,但間房美中不足係好大陣煙味,唔知係之前D食客留低,定係公司員工休息時間係到食,如果係,希望好好注重返,因為真係好唔舒服其實除左雞煲同打邊爐之外,佢真係有點淨點私房菜,價錢都唔貴,如果唔鐘意打邊爐,都有第2樣既選擇首先會上左3樣前菜食住先~有酒味滷過既雞翼尖,酒味唔會好重,淡淡的,但滷得好入味又唔會好淋麻辣蓮藕: 好麻唔係好辣,蓮藕都幾爽估唔到前菜水準都唔錯,所以好期待接落黎既食品每人一隻的鮑魚,醬汁味道幾好,唔會太"un"咬唔開蒜蓉蒸小象拔蚌,蒸得岩岩好,冇過火,不過真係BB,好細隻雞煲出場,因為有朋友唔係好食辣,所以叫左BB辣,我們6個人,每人起碼食到4~5件雞,佢個煲唔係煮熟拎黎即刻食得,要自己兜幾兜,焗下佢先食得,但員工會幫手煮。但已經好入味啦D雞件,可能因為細細件,所以比較易入味D~~同埋都好香,醬汁味濃,不過唔知佢點樣計份量,因為如果少人食,食完個雞煲都飽左大半啦呢碟係落埋雞煲到食,因為客易吸

期待以久,終於黎到呢一日可以食到倫哥啦

首先會上左3樣前菜食住先~
麻辣蓮藕: 好麻唔係好辣,蓮藕都幾爽

估唔到前菜水準都唔錯,所以好期待接落黎既食品
每人一隻的鮑魚,醬汁味道幾好,唔會太"un"咬唔開
蒜蓉蒸小象拔蚌,蒸得岩岩好,冇過火,不過真係BB,好細隻
雞煲出場,因為有朋友唔係好食辣,所以叫左BB辣,

我們6個人,每人起碼食到4~5件雞,

但已經好入味啦D雞件,可能因為細細件,所以比較易入味D~~

呢碟係落埋雞煲到食,因為客易吸味,食落都會似街頭小食,不過呢個唔係咖哩,轉左食麻辣
食完雞煲其實可以ENCORE,但因為我地急於想試下海鮮打邊爐,所以好堅定咁轉打邊爐啦

因為龍蝦已經賣哂,所以得返蟹煲

不過朋友有食隻蟹,都話好鮮甜
終於到主角出場,一黎到久違的相機食先出現了,大家都用不同的角度影相

因為自己唔食魚,魚類就冇試,但朋友都話

其他樣樣食材都OKAY,都鮮甜,唔知係咪個湯底都本身鮮甜加分

不過好可惜,唔係樣樣都可以REFILL,有點可惜
平時大家打邊爐都會食,今日竟然食唔哂

因為冇特別吸引之處?但其實都好有牛味既
雲吞+韮菜餃+??餃(因為我冇食到又冇問,所以唔知係咩)

3款都幾好,唔知係自己包定來貨,不過都好新鮮
竟然有龍蝦沙律丸,呢款丸好好食,一食會上癮
反而魚皮比較一般,唔特別脆口同吸引
黑色果款味道好好多
枱紙既顏色都好好,係視覺上都有享受。

其實仲有甜品,但忘記影相,不過細細碗,唔使刻意留肚食
食完今次已經好想快D約下次再食過
2016-12-15
庆祝纪念
生日
2017-01-09 553 浏览
一行8大1小, 預早訂咗,有房坐冇限時雞煲海鮮火煱任食任飲, 加$30 仲可轉龍蝦湯底,呢個價錢好ok 呀, 雞煲好食, 豬皮柏葉索完汁食超正, 海鮮新鮮, 部份可以無限添加, 個牛頸脊好好食, (可惜冇得任食),墨魚滑同埋炸魚皮炸嚮鈴,仲有自家菊花茶,當晚甜品係燕窩蛋白有d 失望係尋晚d 罐裝任品fill 唔切, d 冬瓜茶.蜜桃茶. 薑茶一早已經冇哂我唔想飲汽水嘛服務很好,用心待客, 特別有個叫阿龍嘅靚仔主任睇得出做嘢好有heart, 依家真係好難得we will be back
一行8大1小, 預早訂咗,有房坐

我唔想飲汽水嘛

很好,用心待客, 特別有個叫阿龍嘅靚仔主任
睇得出做嘢好有heart, 依家真係好難得

we will be back
2017-01-05 456 浏览
今天因朋友生日去咗這個私房菜食火煱慶祝生日,裏面每一個服務員都非常友善,而當中的一位陳x南服務員非常窩心服務,真的令我們非常開心盡興!因本人做了手術不能食海鮮等食物!他便非常細心地另上一煱番茄湯給我煮另外的食物!而整晚都非常有耐性解答我們的難題,而餐廳食物也有水準!所以我們一班朋友都要在這裏非常讚揚這位好員工!
,而當中的一位
陳x南
服務員非常窩心服務
!所以我們一班朋友都要在這裏非常讚揚這位好員工!
2017-01-04
2016-12-26 491 浏览
放假吃貨三人組走左去元朗倫哥火鍋!第一次食,無特別期待因為怕失望,最後係喜出望外大飽口福~主任阿龍殷勤招待,說話又生動活潑,真係好好笑😆😆食物唔係行貨,碟碟生鮮,我地好少會encall 多一輪😋😋牛肉好好味!FB LIKE 加comment就送燉湯,每人一盅!真才實料😘海鮮平盤:刀貝、龍躉、蟮、蠔、帶子、聖子、蝦!黑白墨魚滑,黑色正南非鮑魚蒜末蒸蜆BB辣雞煲加$30有龍蝦湯底,仲有一大只龍蝦!生蠔好大只啊刀貝可以任叫「真的假不了,假的真不了」係呢個甜品的名...😆主任話個名由來要上堂培訓咁先明,我地話咁機密唔好同我地講,我地負責食吧啦少油少鹽響鈴魚皮
牛肉好好味!
海鮮平盤:刀貝、龍躉、蟮、蠔、帶子、聖子、蝦!
黑白墨魚滑,黑色正
南非鮑魚
蒜末蒸蜆
BB辣雞煲
加$30有龍蝦湯底,仲有一大只龍蝦!
生蠔好大只啊
刀貝可以任叫
少油少鹽響鈴魚皮
2016-12-26
庆祝纪念
圣诞节
  • 甜品:椰汁燕窩燉奶
2016-12-26 378 浏览
食物唔差,因為我地一行7人,所以俾咗間房我地,間房有埋電視,good,服務一流,個個都好好,唯一不足係豬皮太多毛,第二d貝類有太多沙,但隻龍蝦好新鮮,叫咗2轉雞煲,希望唔會愈做愈差
2016-12-22 392 浏览
我係被菜牌上一果真的假不了對倫哥產生左興趣的,即日係book唔到嫁,但試下walk-in啦,點知有位喎,但本身無限時任叫,變左得2小時要交枱,唔緊要試下先啦,反正2個鐘個口不停食實飽嘅!先嚟鮑魚同蟶子,兩個都好味!再嚟其他火鍋配料,感覺都可以,係啲丸唔太靚,牛肉有少少暗色,但個湯底隻蟹好新鮮,滾成2個鐘咁滯,臨尾食都仲好好味,而啲海鮮方面,個人覺得都正,全部都食到好新鮮嘅鮮味,一定會再去!飲品都幾好,有涼茶夠貼心,仲有其他汽水啤酒。原來個真的假不了係甜品嚟嘅,燕窩燉蛋白,但就覺得無乜特別可言,最終太飽放棄左。

2016-12-01
2016-12-21 252 浏览
還記得我說過在香港來說最喜歡的雞煲就是倫記的。尤其是在下了點雨又微涼的時候去吃個倫記雞煲,聽著滋滋聲吃著熱乎乎好吃的雞肉真的好贊!某天經過元朗看到開了分店,而且竟然飯點人也不多還不用排隊!!我們一行四人吃了個無限時任食海鮮火鍋,雖然要$278一位,但可以任吃海鮮的話這個價位是可以接受的一開始就給我們送上了大閘蟹和鮑魚!!!哇真的不假,每位一隻!!大閘蟹很新鮮,肉都很甜,鮑魚雖然小支,但味道真心的很好!(有圖)然後店員就上了倫哥的雞煲,我們點了個中辣,不至於辣到噴火,不過辣得過癮呀!!煮雞肉的時候都有店員幫你看著幫你翻動不需要自己動手,基本上都是坐著等吃就可以了。這味道真的比其他任吃的雞煲店好很多啊!!雞肉更好吃也更入味,連配菜洋蔥都他們要好吃。。。。。不過還是要說一下倫哥的雞肉真的好嫩好好吃啊!完全看不出做火鍋出名的店的雞肉居然這麼好吃!一點粉感都沒有!Q彈肉感超明顯,而且是滿滿的雞肉味!到了火鍋時間,店員把所有海鮮都放了上了,那個海鮮盤所有東西都好好吃!!!有蝦,有魚,有蠔,有蛤,當然不是免費無限供應,但都過了口癮!!當中蝦是最最最好吃的,超鮮甜!丫還有的是牛肉!!!這是我第一次看到
還記得我說過在香港來說最喜歡的雞煲就是倫記的。

當中蝦是最最最好吃的,超鮮甜!
丫還有的是牛肉!!!這是我第一次看到那PATTERN多完美的牛肉!!

一看就知道是高級的牛肉啦,牛味很重,我們都很喜歡

可惜這也是只來一次的材料

最後上的就是甜品啦,雖然價錢比較貴,但食材真的比起其他火鍋店好的多,都值得去嘗一嘗的
2016-10-30
2016-12-21 237 浏览
第一次來到這餐廳吃晚餐聽店員講解先知道原來係先吃雞煲然後再打邊爐的,食法十分新奇!!首先上來的是倫哥招牌鍋,分量很足 上菜速度很快 蠻好吃的 很入味 雞肉不會太老盡可能多的配料是洋蔥,洋蔥其實和紅蔥頭一樣,炸過或猛火爆過的油和雞是非常的搭香菜本身的一種好好的綜合另外,選了微辣,吃的時候是很香辣椒味道,非常入味加適宜的口感雞中小小的,又不肥,每一次的動鍋翻炒,都是一次次的肉質轉變加入味有了這些獨門醬料,很難說不好吃咯~好吃~欣賞~服務很好,店員都會幫忙炒吃完雞後便到打邊爐的時間配菜都是任吃的但有一些比較高級的食材就只能單點一次例如聖子皇等的海鮮這些食材味道又新鮮又美味難怪只能點一次如果要再點的又要再加錢但其實只是頭一輪的配菜都已經很飽肚最喜歡的是這家店的店員服務好不會催著要客人離開而且雞煲的雞是可以任添的真是不錯
第一次來到這餐廳吃晚餐

聽店員講解先知道原來係先吃雞煲

然後再打邊爐的,食法十分新奇!!

首先上來的是倫哥招牌鍋,

分量很足 上菜速度很快 蠻好吃的 很入味 雞肉不會太老

香菜本身的一種好好的綜合

有了這些獨門醬料,很難說不好吃咯~

好吃~欣賞~

服務很好,店員都會幫忙炒

吃完雞後便到打邊爐的時間

不會催著要客人離開

而且雞煲的雞是可以任添的

真是不錯
2016-10-16
信不信由你想試呢間既就可免則免,或者呢間係響元朗地區比較偏僻所以唔夠食材掛好食既就無得任食,普通任食得既就無晒。海鮮併盤只係一般ok既貨式,好食果d只係每人一粒/塊已經坐唔滿人,唔知仲有乜可以re-order既情況下都order一野唔好失手勢啦,第一輪落order叫果幾條鮮魷魚都居然話無晒雞煲純粹為左等你個肚無咁空虛,或者係一個先苦後甜既策略,等你覺得海鮮併盤好正蟶子/生蠔/元貝/牛肉都係配給無任食既,究竟可以任食d乜自己睇菜單,有*果d都無任食嫁呢個價錢任食呢d就真係見人見智了除非你 like 『無限』任坐啦
信不信由你

好食既就無得任食,普通任食得既就無晒。
海鮮併盤只係一般ok既貨式,好食果d只係每人一粒/塊

呢個價錢任食呢d就真係見人見智了

除非你 like 『無限』任坐啦

• 汽水任飲,無限任坐
2016-12-04 232 浏览
一直幾間分店都book唔到位,只有元朗有位,收工由金鍾山長水遠去食倫哥私房菜。終於去到了,門口有D細,上左一樓後入去裏面都間左幾間房,我地得2個人,要搭臺坐,為左食無計啦!雞煲要了小辣,我覺得夠味,但朋友說毫無辣味,反正我加左一煲了
2016-12-01
  • 蒜蓉蒸蟶子王