2021-04-24
之前去過舊舖嘅時候試過fusion菜,我仲深刻印象就係叉燒飯,試過嘆為觀止,估唔到佢喺原地蘇豪區重開樓上鋪,咁都要去試吓新店地方寬躺坐得比較舒服,裏邊仲有霓虹燈掛牆保留返原有風格🤭玻璃窗油畫用中式龍鳳呈祥,入型入格,嚟到必定打卡❤️✨24小時慢烤伊比亞叉燒配豬油飯上一次我就食咗廿四小時慢煮已被牙叉燒食完之後回味要encore ,今次order左仍然保持到叉燒裏面7分肉 3分肥,肉質經過慢煮關係,所以仍然保持到豬肉軟腍腍,肥豬肉即溶嘅感覺,但食唔到油膩感覺,烤過完美嘅叉燒燶邊效果👍🏻再配埋豬油撈飯加多隻流心蛋,撈埋一齊食好Juicy,側邊紫菜食落去口感更加香口濃郁,仍然保持高水準呢碟朋友試完都讚不絕口😬必食推介✨油泡台灣龍膽石班球配頭水紫菜汁,明太子牛油手工扁意粉意粉用咗手工做口感好彈牙,超有口感班球用咗油泡過膽石斑球食落去口感非常彈牙爽口,配埋紫菜汁撈埋明太子,一粒粒嘅口感更加豐富濃厚,而紫菜汁配明太子原來都好match,真係意外驚喜✨雲呢拿棕樹糖冰咖啡依杯係餐廳客人首選必order飲品,特別在就係雲呢拿同咖啡雪到冰粒,底層厚厚棕樹糖精粹就係用熱鮮奶慢慢撞入杯子裏等冰塊溶化雲尼拿同咖啡冰
✨24小時慢烤伊比亞叉燒配豬油飯
呢碟朋友試完都讚不絕口😬必食推介
✨油泡台灣龍膽石班球配頭水紫菜汁,明太子牛油手工扁意粉
意粉用咗手工做口感好彈牙,超有口感
✨雲呢拿棕樹糖冰咖啡
精粹就係用熱鮮奶慢慢撞入杯子裏等冰塊溶化雲尼拿同咖啡冰塊攪拌後,第一啖慢慢係口裏面散發雲呢拿微香,咖啡甘香,口感豐富濃厚 ,下次再嚟一定encore
✨Pineapple Iced Tea
鳳梨加冰好香果肉味爽甜🧊
茶味淡淡芬香,味道亦唔會太過甜,
啱晒夏天飲 透心涼😍
✨Hojicha Latter
焙茶比我感覺係比較濃厚甘香,試咗一啖鮮奶撞焙茶好creamy,茶味甘醇少量苦澀味,容易入口😋