2018-12-31 135 浏览
今年的最後一天來到了這裡,想嚐嚐傳說中美味的雞蛋仔,當天點了原味雞蛋仔,落單時問會不會很久,店員說很快的,結果在超級寒冷的天氣底下等了一個鐘,期間還發現叫號號碼亂跳,明明號碼在我之後的黃金雞蛋仔居然先拿到了?難道貴一點的就可先得?🤔我想之後應該不會再去了!味道並沒有想像中的美味,但是很慶幸今天吃到的雞蛋仔是脆的,不過有點甜,另外店家及其門口的衛生似乎也不太合格,總而言之還真的有點小失望,希望大家沒有像我如此的遭遇😰
2018-12-31
60 分钟 (外卖自取)
2018-12-31 248 浏览
格仔餅一直係我最鐘意既街頭小食😋一直有聽人講話呢間格仔餅好好食,咁岩行到就買左個試下!咁岩落緊雨,所以吾算多人,落左單等大概10分鐘已經有得食。買左一個黃金格仔餅,29蚊一個。個格仔餅真心高質,個餅底好有口感,入面有超多超多咸蛋,非常足料😍😍熱辣辣食真係超好味!😋但自己食晒可能會覺得滯,同人share就岩岩好喇😙間鋪頭個名真係無叫錯🤣一間小小既鋪頭,但野食真心出色👍🏻👏🏻會再黎幫襯黎支持呢間小店!

會再黎幫襯黎支持呢間小店!
黃金格仔餅
2018-12-23
10 分钟 (外卖自取)
黃金格仔餅
2018-12-30 105 浏览
喜歡吃熱騰騰的雞蛋仔,不單止香噴噴,而且超級好味道。如果可以吃到原汁原味的雞蛋仔,超大滿足!所以雞蛋仔即買即做是必須的!這間低調高手大街小食店只是售賣雞蛋仔和格仔餅,而雞蛋仔也只有兩款選擇,一款是原味雞蛋仔$19,另一款是黃金雞蛋仔$29。聽說日日都排長龍,等候時間最快都要30分鐘。最後都等到我的雞蛋仔了,熱騰騰,香噴噴,外脆內軟,超正!兩款雞蛋仔比較,都是喜歡吃原味多一點。雖然等了那麼久,但都是值得的。
外卖自取
2018-12-27 111 浏览
係東大街等緊串燒既時候,發現隔離幾開小食店都好多人排隊,就走左過去八卦下,忍5住又買埋韓國炸雞,同走埋過黎呢間低調高手買佢地既雞蛋仔食。佢既雞蛋仔有幾隻味,見都幾多人買黃金雞蛋仔,但又怕中伏,所以最後都係買左原味試下先。排隊等候時間頗耐,等左差5多20分鐘,可能太多人買,所以全部都新鮮做,好不容易等到我地個號碼,滿心期待咁食第一口,熱騰騰都脆脆地,都幾好味,同聞落都幾香,但如果有得揀,我都係覺得以前既北角雞蛋仔好食d,下次可能可以試下佢個黃金雞蛋仔,話5定會有驚喜😅

2018-12-24 119 浏览
幾次經過筲箕灣東大街都見到呢間野排曬長龍,好多人係出面等。今日決定試下,呢度最出名係佢嘅雞蛋仔,不過我一向都唔係幾鍾意食雞蛋仔,所以叫左個原味格仔餅,比起要等20分鐘嘅雞蛋仔,格仔餅5分鐘左右就ok。拎個時會問你個格仔餅一塊咁定係一開二,兩個人食嘅話買一份都會好方便。格仔餅係新鮮整,拎上手熱辣辣,裡面搽左黃油、練奶、花生醬同砂糖。食左幾淡覺得無論係味道同口感都真係無咩特別,同其他舖嘅差唔多,而且d醬搽得唔係太均勻,好多都流曬落個袋度,頭個幾啖淨係食到個餅嘅味。整體來講覺得呢個原味格仔餅好一般,可能呢間野係雞蛋仔出名,所以格仔餅嘅質素比較普通。
2018-12-22
2018-12-21 149 浏览
咁啱係筲箕灣食完飯,朋友話有間小食店既雞蛋仔好出名,然後就帶左我黎啦個日食完飯都有啲夜,好彩就唔洗點排隊落完單等左陣就好快有啦我地叫左個黃金雞蛋仔應該係目前最好賣既味黎依家用咸蛋黃做既野食真係好多元化去到雞蛋仔都可以用咸蛋黃做餡料其實個日可能師傅心情好所以手勢好就整到皮脆內軟,好香咸蛋黃味入面仲有一粒粒細粒既蛋黃粒不過我覺得整體太油膩同好漏肥到係個手隔住袋都好多油同埋用咸蛋黃係幾新奇但太濫....你話就間唔中食一次都還好食太多就唔太健康啦~推介: /5
個日食完飯都有啲夜,好彩就唔洗點排隊
落完單等左陣就好快有啦

我地叫左個黃金雞蛋仔
應該係目前最好賣既味黎

依家用咸蛋黃做既野食真係好多元化
去到雞蛋仔都可以用咸蛋黃做餡料
黃金雞蛋仔

其實個日可能師傅心情好所以手勢好
就整到皮脆內軟,好香咸蛋黃味
入面仲有一粒粒細粒既蛋黃粒

不過我覺得整體太油膩同好漏
肥到係個手隔住袋都好多油

同埋用咸蛋黃係幾新奇但太濫....
你話就間唔中食一次都還好
食太多就唔太健康啦~

推介:
黃金雞蛋仔
2018-12-15 125 浏览
Went to buy a pack of egg waffle after eating lunch with my wife and her sisters. We saw quite a number of people outside but I thought waiting should be within 15 mins. However, waiting was around 40 mins since we ordered. The long waiting seems not worth it, the quality of egg waffle is still ok but not as good as before. Not sure is this due to the long queue outside. Suggestion to the restaurant should be list out the number of people in the queue so that customer know roughly the waiting time.
2018-12-10
2018-12-13 139 浏览
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk我見上次寫雞蛋仔既反應幾好😆 所以今次就特登介紹雞蛋仔個好朋友 格仔餅🙂 不過為左應合潮流 又係冇食傳統格仔餅 而係食黃金格仔餅😂又係咸蛋黃🥚真係愈尼愈肥😂-黃金格仔餅 新鮮做出尼 又熱又脆口🤤 再加上咸蛋既香加煉奶既甜😍 好正 食左一啖 就想繼續食落去🤤 作為飯後甜品一流👍其實我仲叫左一個普通雞蛋仔😎不過冇影😂 都新鮮做出尼 唔會空心 🍍而且脆口😍都可以一試講真佢地d出品同其他都差唔多🙂 但點解會好味d 就係因為人流多🤣 我6,7點去到都好多人🙂 咁就變左人等食物 而唔係食物等人 👍 咁就一定新鮮做出尼 咁我相信大部分新鮮既格仔餅 雞蛋仔都一定唔會難食😂 所以先咁好人中意食佢尼家😃😃😃-🎈筲箕灣東大街76A號B3號舖地下-平均傷害:$28好味值:6/10
🎈筲箕灣東大街76A號B3號舖地下
平均傷害:$28
好味值:6/10
2018-12-10 99 浏览
因為住喺大西北,都好少機會去港島,特別係筲箕灣。今次嚟到,知道呢間食雞蛋仔好出名,所以就叫左一個原味嘅雞蛋仔試吓,發現原來真係好好食,比得上媽咪雞蛋仔。不過是一次就夠啦,因為我真係唔會再嚟呢邊食嘢。
2018-12-08 108 浏览
雞蛋仔外脆內軟真係吾係咁多間店鋪做到,但呢間真係好好食,所以假日等嘅人真係好多!所有雞蛋仔都係即叫即整,所以大約要等10幾分鐘,如果趕時間就要等下次喇~不過都值得一試嘅。我果日因為平日去,所以吾算好多人等。之前假日有經過,都真係幾多人等下。
2018-11-30 176 浏览
我自問係一個超勁鍾意食雞蛋仔嘅人,每次去親一個地方,例牌都要去搵嗰度最正嘅雞蛋仔幫襯,每次食完一間,我就會同人分享我嘅戰績,而呢一間... 真係唔得呀,我已經畀咗機會再返去食,但可惜,令我越嚟越失望,可惜。記得n年前食過之後,嗰陣真係好好食,但近來去食咗幾次,真係一次差過一次,對上一次我覺得腍得滯,但係都仲食到有蛋味,但今次,完全冇蛋味,顏色又淺,即係唔夠火喉,同埋排隊嘅人已經唔多,點解質素可以變成咁...?今次唔單止腍,仲要韌,我食到中間先發覺,原來係個中間心好似仲濕濕地,外面應該用大火整想快啲交貨,所以個皮凍咗就會好韌,但重要就係,唔知點解中間嘅雞蛋仔會塌晒,腍晒,我未食過會塌嘅雞蛋仔囉!就算係腍嘅雞蛋仔,都唔會塌囉!PS: 有大大隻老鼠嗰舖頭前面他他調調咁食嘢,都可以冇職員睇到 (有好多人睇到,有兩個阿叔仲要想揼地嚇走佢,我仲同隻老鼠對望咗10秒,我知如果佢喺條街度行唔算喺舖頭入面,但係喺舖頭前面都會影響到人,我覺得佢哋都應該要留意下)

2018-11-29
5 分钟 (外卖自取)
2018-11-28 148 浏览
今日放假同老婆去掃街,去試一試呢間喺筲箕灣好出名嘅雞蛋仔,佢哋主打係雞蛋仔同格仔餅,今次叫咗個超邪惡黃金雞蛋仔,佢係雞蛋仔入面再加入鹹蛋黃,一拎上手就聞到好香嘅鹹蛋黃香味,食落一啲都唔鹹好好味,不過食完勁口渴,推介大家經過筲箕灣一定要試一試
2018-11-17 260 浏览
認識低調高手雞蛋仔因爲chef lemon, 有明星加持又未必係最好嫁嘛,所以平日少過海嘅我一直都無幫襯過佢🤫 不過今日一試難忘,第日應該大把機會過筲箕灣搵食🤡🤡不過的確要有心理準備....係排隊嘅準備🆘一底雞蛋仔由俾錢到擺落口都要等35分鐘七個字先食到嫁😏不過兩口子傾住計selfie下,呢個天氣又涼風吹送,排隊嘅時間都算唔經唔覺嘅😂😏食完之後覺得係值得等嘅!應該係我食過最脆嘅雞蛋仔,不過入面蛋漿唔夠多,所以無煙靭嘅口感,如果可以足料d就無得彈🙌🏻呢方面就大澳炭燒個間做得好d🤫🤫但難得地都食到有濃濃嘅蛋香,所以絕對係可以encore嘅!👻食完好味雞蛋仔,低調高手又成功成為左我私心口袋推介之一喇🌻

不過的確要有心理準備....係排隊嘅準備🆘

2018-11-17
2018-11-17 110 浏览
神級的雞蛋仔今日朋友帶我去被譽為神級的雞蛋仔,就係低調高手雞蛋仔。一去到就見門面貼左好多報章雜誌的介紹,睇來真係神級👍🏻😝我們買完飛,原來要等至少半個鐘,好多人比完錢行開左,其實勁多人等緊🙈我買左原味雞蛋仔$19第一粒入口就已經停唔到口,因為即叫即整,所以每一餅都外脆內軟!而且佢真材實料,每粒雞蛋仔嘅蛋漿都好厚,雞蛋味濃郁,但係亦都可以整得好脆,所以真係好出色!朋友買左黃金雞蛋仔$29黃金雞蛋仔其實係加左鹹蛋黃碎,但係亦都好真材實料,有超多鹹蛋黃碎,好惹味,超級足料!😋😋睇來我下次專登坐車入嚟食😋😋因為真係好好味!
神級的雞蛋仔

今日朋友帶我去被譽為神級的雞蛋仔,就係低調高手雞蛋仔。

我買左原味雞蛋仔$19

朋友買左黃金雞蛋仔$29

睇來我下次專登坐車入嚟食😋😋因為真係好好味!
2018-11-10
  • 原味雞蛋仔
  • 黃金雞蛋仔
2018-11-15 100 浏览
每次經過東大街都會有一刻好想食雞蛋仔或者格仔餅 奈何每次經過東大街都係假日 人來人往 而低調高手永遠都大排長龍 前嗰排經過好想食就走去排隊 發現有個新野係黃金格仔餅同埋黃金雞蛋仔 所謂嘅黃金就係鹹蛋黃 鹹蛋黃加落乜嘢食都好食架啦 就好似新加坡個黃金魚皮咁每次食到停唔到口 所以決定今次要試試呢個黃金格仔餅排左差唔多半個鐘先攞到呢個格仔餅 一打開發現同普通格仔餅差唔多 只係加多左啲鹹蛋黃 而鹹蛋黃嘅份量都唔少㗎 但食落就覺得啲鹹蛋黃同個格仔餅好似唔係太夾咁 可能入面又有花生醬同埋煉奶變咗又甜又鹹 我同男友都一致認為原味嘅好食啲 所以我哋下次去都係叫返普通嘅就算 除咗原味好食啲之外 黃金格仔餅都唔平㗎 貴過傳統嘅$10喎!

• 原味雞蛋仔
  • 原味格仔餅