2019-05-29 362 浏览
果然是低調高手啊!店舖細細卻能造出超美味的格仔餅😭❤️!格仔餅富蛋香、外面脆脆的、內裡潤而煙韌,夾著經典的餡料。當下好想立刻再買一個呢~推介!.Hong Kong styled waffle and egg waffle are two of my favourite snacks of Hong Kong. The waffle was crunchy outside but moist and chewy indside🤤! Wrapped with peanut butter, condensed milk, sugar and butter, the blended flavours hit the spot! Salivated to try another waffle with salty egg yolk inside! Look no further, go grab your waffle!
2019-05-27
2019-05-25 352 浏览
好細個食某間嘅雞蛋仔,佢未出名,未有咁多分店,味道仲係印象中最好的味道,後來再沒有那種味道,有時會問自己:是我變了嗎?雖然如此,還是會不斷地嘗試,尋找,就是為了那種味道,也許還有。有沒有聞到香?幾條街外已經口水直流,你覺得你真的有低調嗎?不知道是不是因為天陰陰,啲人唔出街,基本上我冇乜點等。經確認,你沒低調,明星都找上門了,更不要說網紅還是食家了!但有一樣沒有撒謊,的確是高手,雞蛋仔外脆內軟,濃濃的蛋香味,剛到手還是熱辣辣的,越嚼越香,惹味十足。就是這個味道,希望你可以保持水準。口味指數:返嗒指數:

有沒有聞到香?幾條街外已經口水直流,你覺得你真的有低調嗎?

不知道是不是因為天陰陰,啲人唔出街,基本上我冇乜點等。

雞蛋仔

經確認,你沒低調,明星都找上門了,更不要說網紅還是食家了!
就是這個味道,希望你可以保持水準。

口味指數:

返嗒指數:
雞蛋仔
2019-05-19 245 浏览
晚上經過東大街呢邊見到好多人排隊等候,位置喺地鐵站出口,非常好找,湊下熱鬧買左底原味雞蛋仔,原本諗住試下咸蛋黃的,但太邪惡啦都係試左原味先,因為多人買,所以製作需時,當晚我記得應該等左大概十五分鐘左右吧!新鮮熱辣出爐的雞蛋仔真係超好味,外脆內軟,一人食一底完全無問題對我來講暫時可能係食過最好味的雞蛋仔,不愧吸引到咁多人排隊買來食但是一定要現吃,因為放久了變軟了口感就一般般啦!下次可以考慮買夾餅試試,或者係邪惡咸蛋黃雞蛋仔
2019-05-13
2019-05-18 284 浏览
週末去完石澳游水路經此地,一路都好想食呢間的雞蛋仔,成日心掛掛,果然無令我地失望。叫齊晒格仔餅,雞蛋仔同黃金雞蛋仔,3 款都好好食。格仔餅就心急食左無影到相不過好脆好好食,唔燶又唔太甜。原味雞蛋仔,真係外脆內軟時間啱啱好。黃金格仔餅外表同原味無乜分別咁但裡面就見到黃金咸蛋黃,外脆內軟又唔覺好咸,真係好邪惡。個Mon 不斷播住十二道峰味價錢比出面貴少少,但係係值得呢個價的。好似傳聞話齋,可能係香港最好味的雞蛋仔。

叫齊晒格仔餅,雞蛋仔同黃金雞蛋仔,3 款都好好食。

格仔餅就心急食左無影到相
不過好脆好好食,唔燶又唔太甜。
原味格仔餅

原味雞蛋仔,真係外脆內軟時間啱啱好。

黃金格仔餅外表同原味無乜分別咁
黃金雞蛋仔
但裡面就見到黃金咸蛋黃,外脆內軟又唔覺好咸,真係好邪惡。

個Mon 不斷播住十二道峰味

價錢比出面貴少少,但係係值得呢個價的。

好似傳聞話齋,可能係香港最好味的雞蛋仔。
20 分钟 (外卖自取)
2019-05-14 231 浏览
可能有明星效應,一嚟到已經見到舖頭前面企滿晒人,結果落單後等超過半個鐘先有得拎,外層的確鬆脆,有蛋香,但實在太空心啦,得一半有餡,等咗半個鐘食呢個質素的雞蛋仔我個人覺得唔值得排咁耐隊,冇下次

2019-05-12
基本上係我每次去筲箕灣都會食,唔食嘅原因都只係因為間店唔開門。之前係其他食評有提過,我係一個好鍾意雞蛋味甜品嘅人,而雞蛋仔係其中之一。我唔係專業食家,所以無辦法評論係咪最正宗嘅雞蛋仔,但呢間雞蛋仔真係非常啱我口味。我知道有啲人比較鍾意較麻糬口感嘅雞蛋仔,唔鍾意脆嘅,覺得脆嘅雞蛋仔食落冇咁實在,但我係一個好貪心嘅人,對我嚟講一粒好食嘅雞蛋仔要有齊曬兩種口感,而低調高手就做到啦!佢一粒雞蛋仔入面,一半係脆過蛋卷,一半係雞蛋仔獨有嘅煙韌口感。蛋漿唔係一味得個甜字,蛋味香濃,真係我食過好高質嘅雞蛋仔。

外卖自取
  • 原味雞蛋仔
今日專程嚟到筲箕灣試大名鼎鼎的低調高手😍😍😍 聽講呢度的雞蛋仔係全港最好味 睇左openrice有好多人介紹 於是我就拉埋朋友一齊嚟試下🥰🥰🥰舖頭吾係好大 但見到入面有好多個爐😳 今次我就揀左格仔餅 買完之後就有張飛 跟number拎野食就得😚😚😚 因爲係假期的關係 我地都等左一個中先有得食~格仔餅拎上手熱辣辣 咬落去果然係外脆內軟 夾埋砂糖、花生醬、牛油真係好滿足😋😋😋 整體都好好味 但排隊時間就太長了 間吾中試下都得👍🏼推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

整體都好好味 但排隊時間就太長了 間吾中試下都得👍🏼

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-04-29 249 浏览
低調高手雞蛋仔早就聽到熟晒啦。今日終於有時間食啦😂去到唔係好多人,我買左個原味雞蛋仔制作需時,等左十幾分鐘左右。原味雞蛋仔 $19新鮮熱辣雞蛋仔。每粒都飽滿外表吸引。蛋香十足,外面鬆脆。裡面緊緊熟。保留住濕氣。質地軟熟。果然與眾不同✨令美味再提升既溫馨提示:搣搣下咁食更滋味!材料簡單,但係整得好食就無幾幾多間。低調高手果然唔簡單!所費無幾,又令人滿心歡喜🤤
低調高手雞蛋仔早就聽到熟晒啦。今日終於有時間食啦😂
去到唔係好多人,我買左個原味雞蛋仔
制作需時,等左十幾分鐘左右。

原味雞蛋仔 $19

新鮮熱辣雞蛋仔。每粒都飽滿外表吸引。
蛋香十足,外面鬆脆。
裡面緊緊熟。保留住濕氣。質地軟熟。
果然與眾不同

✨令美味再提升既溫馨提示:搣搣下咁食更滋味!

原味雞蛋仔

材料簡單,但係整得好食就無幾幾多間。
低調高手果然唔簡單!
所費無幾,又令人滿心歡喜🤤
原味雞蛋仔
2019-04-24 187 浏览
位於筲箕灣東大街的低調高手,位置方便易搵,地鐵站附近。行山前,特登來買個格仔餅食,中午時段已有少少人排隊,排隊落order,叫咗原味格仔餅和雞蛋仔。個人會叫格仔餅走糖。約8分鐘到,終於有得食啦~ 咬落去鬆軟,香煎味道再加上牛油和奶非常滋味😋欣賞服務員會問是否要膠袋和晒唔晒一開為二。雞蛋仔呢,香脆可口,外脆內軟。
位於筲箕灣東大街的低調高手,位置方便易搵,地鐵站附近。

欣賞服務員會問是否要膠袋和晒唔晒一開為二。
雞蛋仔呢,香脆可口,外脆內軟。
  • 原味格仔餅
2019-04-22 212 浏览
低調高手係我時常去食的,但質素時好時壞, 之前我冇留意,成日都覺得一間食店的出品尤其是這類型的雞蛋仔都係整法一樣應該冇分別,但真是不一樣,大家要留意老闆在店內時比較好吃,如果老闆幫你整就更加好吃,外脆內軟蛋味出眾,不會太甜,而且吃不到有奶粉味,最好的是從一而終都做原味,雖然多了​​​鴨蛋但也不像外面又朱古力又芝麻又綠茶,正所謂越多越衰。味道: 老闆整就非常好味,而且係外脆內軟,老闆整的蛋漿都係特別好味。環境: 等候時間好長衛生: 乾淨服務: 尚可抵食: 越嚟越貴

環境: 等候時間好長
衛生: 乾淨
服務: 尚可
抵食: 越嚟越貴
2019-04-21 182 浏览
其實,我是一個雞蛋仔控。我最喜歡是到香港不同的地方吃雞蛋仔,北角、紅磡等等的雞蛋仔我都想試過,始終還是覺得這一間是最好的。老闆製作雞蛋仔是是使用計時器的所以務求時間要非常精準。而且,老闆每一底的雞蛋仔也是用心製作的,沒有連鎖式的感覺。因為有些雞蛋仔知名後,變成連鎖式後,反而沒有當初小店的感覺,這是我感受最深的。所以,老闆這底雞蛋仔我吃的是回憶,也是味道。而且老闆充滿滿滿的人情味,我們在九龍那邊坐車過來吃,難得來到當然也要常常格仔餅,當然沒有令我失望。因為格仔餅外脆內軟,加上醬料滿滿的也是令我滿足!這次真是不枉此行呢!
其實,我是一個雞蛋仔控。

2019-04-20 156 浏览
筲箕灣東大街真係好多小店美食😽掃街一流👍🏻本身唔太鐘意食雞蛋仔🙈唔好食嘅雞蛋仔會好似食緊麵粉 無蛋香🤧不過呢間真係做得好出色 深得我歡心😀雞蛋仔即叫即製 所以要花少少時間等候🕒大家記得趁熱食 食落外脆內軟 仲好有蛋香😋😋雞蛋仔仲有好多口味揀 我個次就揀左原味喇😌
筲箕灣東大街真係好多小店美食😽掃街一流👍🏻
本身唔太鐘意食雞蛋仔🙈
唔好食嘅雞蛋仔會好似食緊麵粉 無蛋香🤧
不過呢間真係做得好出色 深得我歡心😀
雞蛋仔即叫即製 所以要花少少時間等候🕒
大家記得趁熱食 食落外脆內軟 仲好有蛋香😋😋
雞蛋仔仲有好多口味揀 我個次就揀左原味喇😌
2019-04-11 244 浏览
呢間係筲箕灣好出名嘅雞蛋仔店舖 難得去到筲箕灣一定要試下😋見到佢有鹹蛋黃呢個叫做黃金雞蛋仔既新口味 就買左一底試下啦😚由於係即叫即整 所以大概等左10分鐘先有得食 拎上手熱辣辣 但係比較淋身 唔夠外脆既感覺 食落每一粒都有好多鹹蛋餡料 幾好味 不過食哂一底都幾膩 相信下一次試番原味會好食d🙈
呢間係筲箕灣好出名嘅雞蛋仔店舖 難得去到筲箕灣一定要試下😋

2019-03-18 326 浏览
難得黎到箕簊灣,就黎試下馳名既雞蛋仔啦!幾年前食過一次,估唔到而家多左個新味—咸蛋黃味,店出面企滿晒人,真係好誇張lol佢個咸蛋黃味雞蛋仔賣29,原味就19。因為人多,雞蛋仔易share,我地就叫左一底原味,一底咸蛋黃味既雞蛋仔。大概等左一粒鐘,終於到我地,格仔餅條隊快好多,有啲後悔叫左雞蛋仔終於到手個下,咸蛋黃味都幾香,不過都僅止於此。兩種口味食左幾粒,大家一致認為,29太貴,亦都唔值得等,而且就算唔使等,都唔會想食下一次lol

2019-03-18 200 浏览
去筲箕灣食完午餐,見到呢間小店好多人排隊,雖然好飽,但都忍唔住要排下,一底原味雞蛋仔要$19,好脆好食,但略嫌唔夠蛋香味。但脆的口感真係其他店做唔到的。繼續支持本土雞蛋仔。
去筲箕灣食完午餐,見到呢間小店好多人排隊,
2019-03-18