2019-11-07
但馬屋竟然開到屯門,天氣又涼涼地最岩就係一家人去打返個邊爐先啦,屯門但馬屋亦同其他地區既裝修一樣,非常易認有5款湯底簡:千夜鍋、甘露鍋、藥膳麻辣鍋、美肌鍋、意式蕃茄芝士鍋一人一個既鍋,可以食到唔同味既湯底,亦都唔怕唔岩口味,自己搞掂自己個鍋就得~非常正但馬屋既標準配置,調味料多樣自選,我中意用大阪黃金燒汁加蔥、芫茜同炸蒜粒,非常特別又好味~多樣化既自選配菜區,每次都見到煙霧瀰漫既雪櫃,証明個雪櫃真係好夠凍,食物又新鮮,補充食材既速度非常快有三種特色飲品:美肌排毒水、雪梨茶&酸梅湯有益健康既選擇後面就有個飲品櫃,任君選擇,我簡左道地烏龍茶,消滯解渴,唔怕食到一半已經飽曬~烏龍茶係任食時既好幫手~今次簡左日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題$309黑毛和牛片、普通牛肉片同豚肉片都係切得勁薄,食落肉味香又無雪味,不錯!我簡左蕃茄芝士鍋,再加多少少蕃茄片,煲到勁濃蕃茄味,仲有少少芝士香味,真係非常惹味開胃!其中有芝士豆腐十分好食,豆腐加上魚肉非常彈牙,每口都有芝士流出黎,必試啊!黑毛和牛( 滾熟後較深色)油脂佈滿較細膩,食落非常香牛味完全唔韌,非常出色,每次 refill和牛都係比靚靚和牛,不
有三種特色飲品:美肌排毒水、雪梨茶&酸梅湯
有益健康既選擇
今次簡左日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題$309
黑毛和牛( 滾熟後較深色)油脂佈滿較細膩,食落非常香牛味完全唔韌,非常出色,每次 refill和牛都係比靚靚和牛,不錯!
重點甜品 Haagen Dazs雪糕
但馬屋既特色之一係有Haagen Dazs雪糕任食,不得了,雪糕空氣感十足,非常軟綿綿,肉粒又香甜,食多幾杯都得
最後連第二個胃都滿足埋,今日既滿足度係200!非常滿足!正!