2019-11-25 1818 浏览
開業而黎,人氣都好高企,我都唔汁輸,排隊食番次「但馬屋」係新派日本火鍋餐廳,以一人一鍋,選擇自己鐘意既湯底,就算係情侶都唔會因為湯底原合而鬧交!千夜鍋可以提升食物本身既味道,湯底望落清澈,係用鰹魚長時間煮成!蕃茄芝士鍋男朋友一向鐘意蕃茄湯底,今次加入埋芝士,可以話係新嘗試!用黎煮烏冬一流!日本黑毛和牛雪花分佈平均,有大量牛脂,用千夜鍋滾兩滾,入口帶陣牛脂味濃郁,即刻講句,哇好味北海道夢之大地豚豚肉入口爽口,油脂較少配料種類非常多,特別係蔬菜,好少見有芽菜、 羽衣甘藍亦有,好重本呀!飲品有自家製既飲料,分別係養顏排毒水、酸梅湯、雪梨水,岩哂依家乾燥天氣及火鍋既燥熱!甜品有Haagen Dazs 既四款口味,分別藍莓、夏威夷果仁、士多啤梨、麻薯不得不讚「服務態度」超級好!由於我男朋友好唔小心禁打倒了湯係枱面就出去拎野食,經過既店員會替他較慢火,見到枱面污糟了,會主動清潔,儘管店內人來人往,服務態度非常好!

千夜鍋
可以提升食物本身既味道,湯底望落清澈,係用鰹魚長時間煮成!

蕃茄芝士鍋
男朋友一向鐘意蕃茄湯底,今次加入埋芝士,可以話係新嘗試!

用黎煮烏冬一流!

日本黑毛和牛

北海道夢之大地豚

豚肉入口爽口,油脂較少

配料

飲品

甜品

• 千夜鍋
  • 蕃茄芝士鍋
2019-11-25 183 浏览
屯門終於有一間限時任食牛肉豚肉專門店,就係但馬屋,當日我哋下午兩點去到等候入座,見到門口堆滿人潮,可見呢一間任食牛肉專門店極受屯門人知歡迎一入門口就見到師傅喺裏面即切牛肉,同埋見到配料區和雪糕飲品區之後就到醬料區,呢間店舖環境非常闊落,面積較大,坐得都非常舒服然後職員就安排我哋入座,我哋叫咗午市放題套餐,日本產黑毛和牛,$189一位,呢個套餐可以叫四款肉類,包括和牛、澳洲菊子牛、嚴選牛肉、丹麥豚肉另外湯底有四款選擇,一人一鍋,我哋叫咗一個美肌鍋,一個番茄鍋,湯底裏面都有配料,絕對唔係剩係得湯水!黑毛和牛的確唔同啲,又肥美又嫩滑,而且都係即切,而且向職員表示要牛後,非常快牛便送上枱,速度非常之快食完牛之後,更可以出去自助配料區攞其他食物,有不同種類的菜類、菇類、丸類等等!以飲品方面,有一個大飲品櫃,另外更有排毒水、酸梅湯等等最後仲有dreyers雪糕,仲有四隻味咁多,仲有我最愛嘅夏威夷果仁味!真係好滿足!

以飲品方面,有一個大飲品櫃,另外更有排毒水、酸梅湯等等

2019-11-25 153 浏览
呢間新餐廳裝修的時候我們已經留意,終於裝修好!又遇上香港經常示威屯門站經常關閉搞到人心惶惶都唔敢出街食飯。 今日有時間就諗住一早去食個dinner,六點鐘就去到啦!我哋商量咗一陣之後決定係最貴嗰餐$349+10% 因為你都可以揀所有牛肉&豬肉。 本來經理畀張小型二人枱我們,跟住我話而家都冇人,要張大少少啦!經理就話而家咁早好難講,點知七點半真系全場滿座!做呢門生意真係幾輕鬆,只要肯比高質素肉類,其他配料唔好太差,香港人就會再返去食而且好多一家大細。自助區亦有不少蔬菜類選擇,亦有拉麵烏冬適合小朋友 🧒 並且有四款雪糕 🍧 🍦大家有時間都可以去試下,三百幾蚊一位食到咁麼好嘅日本牛肉豚肉,算係有良心啦
屯門站經常關閉
2019-11-14
2019-11-24 96 浏览
聽好幾個朋友讚呢間火鍋高質早幾日終於有時間做港豬黎食晚市超多人 後尾甚至停止派飛-黑洞揀左個中價套餐日本餐黑毛和牛及北海道夢之大地豚($309)湯底試咗美人鍋 養顏之選薄切和牛同豚肉 肉質嫩冧點麻醬一齊食更加惹味-配料選擇多 整整齊齊好乾淨Superfood羽衣甘藍都有得任食手打丸好彈牙 芝士魚旦流芝勁正黑洞忍唔住食咗半打丸-主食有烏冬同公仔麵樣樣食少少都夠飽-甜品有Häagen-Dazs 雪糕焦糖布丁麻糬超正 啖啖入口都食到麻糬粒口感十足 煙韌控岩晒-整體食物質素有保證 侍應服務殷勤一人一鍋夠晒方便冬天想打邊爐嘅朋友仔可以一戰
聽好幾個朋友讚呢間火鍋高質
早幾日終於有時間做港豬黎食
晚市超多人 後尾甚至停止派飛

黑洞揀左個中價套餐

日本餐黑毛和牛及北海道夢之大地豚($309)
湯底試咗美人鍋 養顏之選

整體食物質素有保證 侍應服務殷勤

一人一鍋夠晒方便

冬天想打邊爐嘅朋友仔可以一戰
2019-11-24 128 浏览
-難得平靜嘅週末,經過V city見到有幾間新餐廳,今次揀咗但馬屋😽嚟試下。佢午市分咗60同90分鐘,有唔同牛肉種類等級。我揀咗60分鐘日式黑毛和牛🐂午市套餐。一入到去,即刻見到唔同配菜🍄🥕🌽🥦🥬任你夾,大大個飲品櫃任飲🥤。一人一鍋🥘,5款湯底,我地揀咗千夜鍋同美肌鍋。專登揀兩個清d湯底,可以試真d和牛鮮味,最後當然無令我地失望😋和牛牛味🐂非常濃,唔會得肥膏,再追加碟牛質素都無變👏。豚肉🐷比相像中好,因為平時多數專攻食牛,豚肉薄片嫩滑,非常驚喜😺。而配菜方面,除咗平時常見蔬菜🥬,仲有羽衣甘藍,平時當沙律菜食多,另外有秋葵,都幾特別。最後食埋甜品Haagen Dazs雪糕🍨🍧,四款任揀,非常滿足🥳。----------但馬屋Tajimaya (屯門)地址:屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖

一人一鍋🥘,5款湯底,我地揀咗千夜鍋同美肌鍋。

和牛牛味🐂非常濃,唔會得肥膏,再追加碟牛質素都無變👏。

----------

但馬屋Tajimaya (屯門)
地址:屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖
午餐
  • 60分鐘日式黑毛和牛午市套餐
2019-11-22 201 浏览
屈指一數,都已經有幾個月冇食個火鍋放題啦,今日新痕,約咗朋友去屯門嘅V city但馬屋食返個午餐先,但係一如既往,都係充滿好多人喺門口等位。環境舒適乾淨,而且新裝修,所有嘢都好新淨,坐得好舒服,而且一人一鍋,感覺乾淨衛生,亦都另有一番風味。服務員親切有禮,而且全部都係後生仔後生女,感覺充滿活力生氣。今日我選擇咗嘅係60分鐘和牛套餐,和牛都可以任食,我就梗係要放開肚皮,食多多啦。叫咗湯底之後,服務員好快就已經攞咗啲牛肉俾我哋啦,上菜嘅速度真係極之快,一啲都唔會拖時間,所以就算60分鐘,都可以俾我哋食返夠本啦。牛肉嘅色澤鮮艷,而且點點雪花,未食,就已經覺得好好味啦,為食嘅人有邊忍得手架,嗱嗱臨錄一錄快啲放入口啦,放入口頓時覺得入口即溶就係呢一個意思啦。我記得當時我一共食咗六碟牛肉架,而家諗起依然回味,至於豬肉,一樣靚靚囝囝,不過可惜我對豬麻麻,食咗一碟就已經K.O.左啦。食牛食得悶悶地,出面嘅丸類都好多架,有豆腐仲有我最鍾意食嘅蟲草花,應有盡有,最緊要嘅係擺得好乾淨又整齊,唔會污煙漳氣,俾人感覺網絡好舒服,而且蔬菜嘅種類都有成五六種,又有一啲嘅菌類,呢一個價錢有呢一種服務,性價比簡直一流呀

食牛食得悶悶地,出面嘅丸類都好多架,有豆腐仲有我最鍾意食嘅蟲草花,應有盡有,最緊要嘅係擺得好乾淨又整齊,唔會污煙漳氣,俾人感覺網絡好舒服,而且蔬菜嘅種類都有成五六種,又有一啲嘅菌類,呢一個價錢有呢一種服務,性價比簡直一流呀。

飲品方面,選擇唔算好多,而我為咗有更加多嘅quota去食牛肉,我只係選擇咗飲水。
雪糕都好啱心水,啱晒我😬
2019-11-22 135 浏览
今日同阿媽嚟到屯門行街,而家屯門真係越嚟越熱鬧,食肆越來越多,行到攰攰地,俾我哋見到但馬屋,記得幾年前,喺葵芳食過,覺得幾好,今日就決定食呢間啦,但係釋放午飯時間,都要等位架,好彩我哋等左大約10分鐘,好快就安排左兩個位俾我哋啦。一坐低,就梗係要揀湯底先啦,湯底嘅種類都有成五種,真係覺得自己有選擇困難症,今次我就選擇左日本傳統湯底甜豉油。至於套餐,我就選擇左60分鐘黑毛和牛套餐, 60分鐘雖然唔算好多,但係勝在一落完單,好快職員就已經將美味嘅和牛同埋豚肉,已經送上,而且就算追加牛肉,都好快手,呢樣服務,真係要俾個讚佢啊。最重要嘅係一人一鍋,分外覺得衛生。黑毛和牛,一上枱,顏色鮮艷,而且點點雪花,真係一見到已經流晒口水,我唔客氣啦,嗱嗱臨放落個湯底,大約10秒,就已經食得啦,入口即溶,充滿濃濃嘅牛肉香味,真係令人一再回味啊。至於個豚肉,未到就唔夠和牛濃味,但係勝在入口都夠爽口,而且又唔會好肥,真係減肥都唔使擔心啦。食完牛肉之後,就梗係出去睇下有啲乜嘢自助嘅食物啦,排列整齊,又乾淨,而且補充食物都相當快手,牛丸墨丸,魚蛋,真係應有盡有,不得不提仲有我最鍾意食嘅羽衣甘藍,呢個菜真係唔係周圍都

最重要嘅係一人一鍋,分外覺得衛生。

食完牛肉之後,就梗係出去睇下有啲乜嘢自助嘅食物啦,排列整齊,又乾淨,而且補充食物都相當快手,牛丸墨丸,魚蛋,真係應有盡有,不得不提仲有我最鍾意食嘅羽衣甘藍,呢個菜真係唔係周圍都搵到啊,一於食返夠本啦。

食飽之後,仲有Häagen-Dazs雪糕,味道有成四種俾我哋揀架,不過食雪糕之前記住練好手臂嘅力啊。
2019-11-21 172 浏览
好耐冇食日式火鍋,聽屯門既朋友話vcity新開左間馬但屋,用唔貴既價錢就可以食到和牛,約我一起去試下,聽落咁吸引,就緊係要試下啦。 晚餐時段去到已經好多人排隊,好彩唔洗等太耐就可以入座。餐廳環境不錯,有很多綠色植物,感覺舒適。而自助的地方都好整潔,值得一讚。 最平果個任食牛肉套餐係179,但我地見加多百幾蚊就可以轉任食和牛,所以就揀左309既日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚,真係超值! 揀完餐之後就可以揀湯底,呢度最特別就係每人一鍋!我揀左甘露鍋,甜甜的豉油味同蔬菜非常夾,特別用黎煮蘿蔔、冬瓜真係超好食,超級推薦! 呢度既和牛雖然未到入口即溶,但都頗為軟滑,而且牛味濃郁。豚肉都好出色,味道豐腴。 自助蔬菜區d蔬菜好新鮮!丸類比普通打邊爐店出色,好彈牙而且食得出唔多粉。 除左任飲的罐裝飲品外 ,仲有自家製雪梨茶、排毒水同酸梅湯飲。 最後一定唔少得就係甜品,呢度可以任食四款味道既Haagen Dazs 真係夠曬重本! 呢間馬但屋我覺得比同類型既餐廳出色,值得黎試下。

揀完餐之後就可以揀湯底,呢度最特別就係每人一鍋!

呢間馬但屋我覺得比同類型既餐廳出色,值得黎試下。
2019-11-18 193 浏览
天氣開始轉涼又係時候打邊爐喇 今日相約朋友去屯門v city內食lunch餐廳以放題自助形式 一人一鍋 60分鐘任飲任食做主打 湯底方面有五個選擇:千夜鍋,甘露鍋 ,藥膳麻辣鍋,美肌鍋和意式蕃茄芝士鍋午市套餐有兩種選擇 定食套餐或放題套餐, 向來大食嘅我當然係揀放題套餐啦 要食就要食最好嘅 日本產黑毛和牛午市放題套餐$189/位午市人山人海 order咗湯底之後客人紛紛出去 自助櫃檯拎火鍋配料 職員手腳好快 值得稱讚 食物沒有出現空缺嘅情況 添得快每種食材都分類好 整齊排列在冷凍櫃內 款式夠多 而且夠新鮮 目測丸類大概有七至八款 瓜類包括:南瓜,冬瓜,木耳,蕃茄,粟米 萵筍,白蘿蔔...... 仲有拉麵,公仔麵,烏冬另一邊仲有鮮嫩翠綠嘅蔬菜 款式有四款 還有多種不同款式的菌類餐廳除咗有罐裝 飲品提供之外仲有自家製嘅排毒水,蘋果汁及雜果賓治 全部都是任飲的我今日揀咗藥膳麻辣鍋 藥膳味唔算好重 反而麻辣味比較突出 辣度適中 食完有種暖笠笠嘅效果而朋友就揀咗意式蕃茄芝士鍋 窩中有原片芝士 番茄味道酸酸味味 有夠濃 越食越開胃即使加湯都係加返你本身叫湯底嗰個口味 實在太好喇 唔會溝稀個湯底日本

日本產黑毛和牛 雪花細緻均勻 全部牛肉片都係即場用機器切割 每片厚薄度一致 和牛片放入口有即溶效果 肉味香濃 肉質非常嫩滑 最重要的是套餐可以任點任食黑毛和牛 一於食返十碟八碟 回本冇難度

澳洲產長期穀飼牛 亦是套餐任點任食的牛肉款式 比起和牛 雪花分佈比較粗糙 但係肉味也是相當甜美的 我還是比較喜歡入口即溶的和牛多一些

湯底有大量肉片,時蔬 越滾越出味 要嚟淥拉麵就一流 拉麵有驚喜 口感彈牙爽口 非常推介

食到最後當然要留番個肚仔食埋甜品 餐廳提供haagen-dazs 四種唔同口味嘅雪糕作為飯後甜品

很喜歡一人一鍋的設計 因應個人口味選擇喜歡的湯底 而且放題形式保證吃到飽 配料全部新鮮整齊乾淨 店員在午市時間這麼繁忙 都能夠保持食物自助吧的整潔程度 重點係牛肉超高質 喜歡打邊爐 而且鍾意食牛嘅朋友仔一定要點選這裏的嘅黑毛和牛套餐 保證不會失望
2019-11-15 1764 浏览
今日黎左屯門既但馬屋,覺得幾正😍係另一間連鎖日式火鍋既另一好選擇!屯門新店樓面好乾淨企理,食材感覺都好新鮮!首先店鋪提供多款任食套遠,食牛既會有澳洲產長期殻飼牛同日本產和牛、食豬就有丹麥皇冠豬肉同北海道夢之大地豚肉。因為好牛既關係,我就簡左個日本產和牛同北海道夢之大地豚肉套餐😍但馬屋係以一人一小鍋既方式,好欣賞呢點😂😂首先可以試多幾款湯底,一人一鍋感覺仲衞生啲打得自在啲!湯底有干夜鍋、美肌鍋、藥膳麻辣鍋、蕃茄芝士鍋、甘露鍋選擇。我就簡左適合淥牛既干夜鍋,姐係鰹魚精華湯,有d似壽喜燒朋友就簡左美肌鍋白湯,適合淥豚肉。雖然湯企唔係好濃郁個種,不過任食黎講可接受。醬汁方面係自助形式,有頗多選擇!上完湯底就上套餐包既日本產和牛同北海道豚肉,先講和牛既雪花紋理都幾靚,有適量既脂肪,淥起上黎唔會好瘦入口鞋十十,食起上黎有牛香味😍任食依個質素收貨,而且店鋪唔會姑寒,加幾多碟碟碟都大大碟同質素keep到,和牛係即叫即切,薄薄地食落口感唔錯。而北海道豚肉都好好食,豬味好濃郁,仲幾嫩滑,因為有小量脂肪既關係,連豬肉都唔鞋口,不錯不錯!之後到任食配料,全部配料都擺係凍櫃,出晒乾冰,望落感覺好新鮮,丸類、魚類
屯門新店樓面好乾淨企理,食材感覺都好新鮮!

醬汁方面係自助形式,有頗多選擇!

之後到任食配料,全部配料都擺係凍櫃,出晒乾冰,望落感覺好新鮮,丸類、魚類、菇類咩選擇都齊,蔬菜類仲要係特別多😍
仲要有羽衣甘藍!!配料特別喜愛既有魚柳,滑嘟嘟好好食!

飲品都好多選擇,除左罐裝同紙包飲品,仲有雪梨茶、蘋果汁,Detox Water!
最後好重要既係... haagen daz 雪糕任食😍😍值回票價!
2019-11-02
2019-11-14 1605 浏览
午餐在V City, 見到這裏新開不久,很多人排隊試新店,我們唔執輸,先取籌,在商場行一會,再回來吃就差不多了。我們選了60分鐘日本產黑毛和牛午市放題,$189一位,先選鍋底,我喜歡甜味,選了甜豉油為主的甘露鍋;朋友則喜歡咸味,選了鰹魚為主的千夜鍋。裏面自助火鍋材料非常多,喜歡這裡蔬菜種類多,吃得健康的人最適合。另外還有丸類,肉類則不用擔心,因為套餐已有每人一份和牛和豚肉。見到雪糕櫃非常開心,因為是Haagen Dazs雪糕,而且口味是特別的味道,不是行貨。 旁邊三個自助斟飲品,是這裏是家製的, 有蘋果汁,雪梨茶,和美顏排毒飲,很特別呢!飲品有很多韓式汽水,不過如要酒精類得另外加錢。日產和牛來了,非常新鮮,肉質鮮紅,雪花紋理多,切薄片方便火鍋快熟。還有豚肉,色澤粉紅的,而且脂肪不多。我點的甘露鍋很快便滾了,一人一鍋的好處,就是快滾快熟快食。 立刻便要試試日產和牛,因為薄切,所以很快便熟,也不要煮太久,牛肉會變老哦。肉質非常的軟滑,雖然未至於入口即溶,但也喜歡這軟身的口感,牛肉新鮮就是好吃的。再吃豚肉,帶爽口感覺。豬肉味非常香濃,推介要試試呢!朋友也大讚肉質新鮮爽口。吃完肉怕油膩,加點蔬

飲品有很多韓式汽水,不過如要酒精類得另外加錢。

還有豚肉,色澤粉紅的,而且脂肪不多。

吃完肉怕油膩,加點蔬菜在鍋裏煮,讓湯底味道更清甜。 番茄的微酸味道,加在甜豉油湯底裏,味道出乎意料的好。金菇、鮮冬菇等蔬菜,都是吸味的配料,吃火鍋絕配,可以完全吃到湯底的精華。 娃娃菜非常鮮甜,火鍋必吃。 因為這裏的蔬菜都是小份小份的放出來,讓客人取完再添新鮮的,所以蔬菜質素極佳。

丸類吃了魚蛋和芝士豆腐, 喜歡芝士的人不妨試試這個芝士豆腐,爽口又香滑。喜歡沒有炸過的潮州魚蛋,又爽又有魚肉味。 由於我很喜歡爽口的食物,這裏有萵筍和秋葵,同樣是我的最愛,而且很高纖維,潤腸通便,女士們怕油膩的話,就要多吃點, 在火鍋裏煮完的萵筍很入味,也很多汁呢!

火鍋必備的另一食物:白蘿蔔,這個就必須要煮到會變淋身,讓他吸收湯底的味道才好吃。每次吃白蘿蔔,都必定要醮辣椒豉油,讓蘿蔔更惹味,真的又甜又多汁呢!

一小時很快便夠鐘,職員會提前過來埋單,也提醒我們還有Haagen Dazs雪糕做甜品,記得要吃呢!有焦糖布甸味、白桃味、藍莓味、紅豆麻薯味,全都很特別,多吃兩杯也值回票價。

總結是這裏的食物質素很高,無論肉類和蔬菜,都可以保持新鮮,上菜也很快,職員服務有禮,怪不得門庭若市。
2019-11-09
2019-11-11 270 浏览
好耐無去打邊爐今日難得黎左呢間一人一鍋到食當然佢唔係快餐店個種佢既用料都好好多 而且一人一鍋想食咩就咩 唔使就人先講肉類拎出黎顏色好新鮮有一款澳洲牛 同一款和牛肉味好濃 而且都好腍滑食得出用料本身較好另外有一款日本既豬肉豬肉既豬肉味都好出唔似平時平價既急凍貨而且肥瘦均勻 不會鞋另外有其他配料都好豐富蔬菜都有好多選擇而且都好翠綠新鮮!真係打邊爐都食得健康哈哈最後仲會有4種口味既哈根大師雪糕任食架忙完超滿足啦!
好耐無去打邊爐

唔似平時平價既急凍貨
而且肥瘦均勻 不會鞋

另外有其他配料都好豐富
蔬菜都有好多選擇
而且都好翠綠新鮮!
真係打邊爐都食得健康哈哈
最後仲會有4種口味既哈根大師雪糕
任食架
忙完超滿足啦!

2019-11-10 1210 浏览
天氣凍了,去打邊爐啦!見到商場開咗呢間新嘅日式火鍋,勁多人等緊位,我見又跟風試下。放題套餐就睇返你想食咩級數嘅肉去揀,普通蔬菜麵食類就任fill唔嬲,仲有haagen daz雪糕任食!!一人一鍋:蕃茄芝士鍋/美肌鍋我個美肌鍋原來係雞湯,有舊雞肉😂另一個湯本身就好濃咁,可以再夾啲番茄落去煲。日本產黑毛和牛北海道夢之大地豚一埋位就有個鍋滾住先,然後上咗牛同豬各兩碟畀我地,我地個餐$309原來有啤酒任飲,即刻覺得抵咗!啤酒記得要同店員落order出面嘅食物飲品就好似放題咁排晒出黎,仲排得幾乾淨,keep住有人整理同fill野食~除咗一般嘅罐裝飲品之外,仲有自己裝嘅雪梨茶、蘋果茶、detox water! 水果茶唔會太過死甜,飲落有少少清新嘅感覺,好飲過罐裝野~豬同牛都好薄片,但又唔會滾完縮到唔見咗,肉質好好,我就比較鍾意食個豬肉,肉味好濃,好好食!有好幾款丸類,我狂食貢丸同魚豆腐。最後點都要食埋雪糕收尾!咖啡、藍莓、白桃食勻晒,都幾多隻味可以揀,實有一款啱食。晚市放題凈食牛肉最平只是$179 都算食得過!我反而對入面啲任食蔬菜有興趣啲,如果lunch定食仲平 $79咋!食肉量唔多又可以任食蔬

一人一鍋:蕃茄芝士鍋/美肌鍋

日本產黑毛和牛

北海道夢之大地豚

有好幾款丸類,我狂食貢丸同魚豆腐。

晚市放題凈食牛肉最平只是$179 都算食得過!我反而對入面啲任食蔬菜有興趣啲,如果lunch定食仲平 $79咋!食肉量唔多又可以任食蔬菜,呢個質素絕對係抵~
2019-11-02
聽女朋友話V city開咗「但馬屋」仲有讚冇彈添有見及此,今日媽咪生日就帶佢嚟食下呢個邊爐放題啦講真咁大個仔真係未同過媽咪食過一餐放題.雖然我哋六點幾到達但已經開始有人排隊啦等左一陣終於可以入座.識食緊係食日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚除左可以任食黑毛和牛同大地豚仲可以食埋澳洲長期穀飼牛,嚴選牛肉同丹麥皇冠豚肉架一set 任食哂咁多款牛豬真係抵抵抵.我地就揀左意式蕃茄芝士鍋同藥膳麻辣鍋麻辣鍋就愈煮愈香,吾會太麻,岩岩好而芝士鍋就帶少少酸,愈食愈開胃後期都係加返原本嘅湯底,吾係加水架.最頂級嘅黑毛和牛緊係要食盡佢啦我地ENCORE左5次呀每片和牛切成0.1cm嘅厚度刷幾秒即可雪花清晰分明,白里透紅入口嫩滑多汁,油香豐富,果然高質呀.媽咪嗌咗一份嚴選牛肉,顏色偏紅瘦肉中帶點油脂,口感不柴不膩,較實肉.至於大地豚都係大推之選肥瘦比例以瘦肉偏多,吾會好肥肉味突出,肉汁豐盈超薄而富有彈性.門口位有配料同醬料BAR飲品同雪糕位.蔬菜類,菇類,丸類,烏冬麵類樣樣都齊仲有響鈴,嫩豆腐等醬料有四款,豉油,燒汁,酸汁同麻醬不算多,但都足夠哂飲品分自家製同雪櫃嘅罐裝飲品自家製有三款我地當然揀自家製出品啦點
聽女朋友話V city開咗「但馬屋」
仲有讚冇彈添

有見及此,今日媽咪生日
就帶佢嚟食下呢個邊爐放題
講真
咁大個仔真係未同過媽咪食過一餐放題

雖然我哋六點幾到達
但已經開始有人排隊啦
等左一陣終於可以入座

識食緊係食日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚
除左可以任食黑毛和牛同大地豚
仲可以食埋澳洲長期穀飼牛,嚴選牛肉
同丹麥皇冠豚肉架

一set 任食哂咁多款牛豬
真係抵抵抵

我地就揀左意式蕃茄芝士鍋同藥膳麻辣鍋
麻辣鍋就愈煮愈香,吾會太麻,岩岩好
而芝士鍋就帶少少酸,愈食愈開胃
後期都係加返原本嘅湯底,吾係加水架

最頂級嘅黑毛和牛緊係要食盡佢啦

我地ENCORE左5次呀

每片和牛切成0.1cm嘅厚度
刷幾秒即可
雪花清晰分明,白里透紅
入口嫩滑多汁,油香豐富,果然高質呀

媽咪嗌咗一份嚴選牛肉,顏色偏紅
瘦肉中帶點油脂,口感不柴不膩,較實肉

至於大地豚都係大推之選
肥瘦比例以瘦肉偏多,吾會好肥
肉味突出,肉汁豐盈

超薄而富有彈性

門口位有配料同醬料BAR
飲品同雪糕位

蔬菜類,菇類,丸類,烏冬麵類樣樣都齊
仲有響鈴,嫩豆腐等

醬料有四款,豉油,燒汁,酸汁同麻醬
不算多,但都足夠哂

飲品分自家製同雪櫃嘅罐裝飲品
自家製有三款
我地當然揀自家製出品啦
點都健康D仲可以解上火

雪糕櫃有四款Haagen Dazs雪糕
有士多啤梨,藍莓,雲尼拿同夏威夷果仁
果仁係最出色嘅
裡面勁多果仁

真係啖啖都有果仁,仲要吾細粒架

可以平衡雪糕嘅甜,又可以增加口感
正到冇朋友
2019-11-05
2019-11-08 153 浏览
—唔知係咪因為新開 好多人等位等咗差唔多9個字 下次可以提早用apps拎定飛日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐($309)揀咗藥膳麻辣鍋/美肌鍋 一人一小鍋 咁就唔驚夾錯咗人哋放d肉lolRefill收碟都好快手 90分鐘都夠食肉類蔬菜都新鮮 薄薄一片好易淥熟 唔飲汽水仲有果汁揀雪糕竟然有紅豆麻糬同焦糖布丁麻糬味—————————————————但馬屋 Tajimaya屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖

唔知係咪因為新開 好多人等位
等咗差唔多9個字 下次可以提早用apps拎定飛
日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐($309)
揀咗藥膳麻辣鍋/美肌鍋
一人一小鍋 咁就唔驚夾錯咗人哋放d肉lol