2019-11-25
開業而黎,人氣都好高企,我都唔汁輸,排隊食番次「但馬屋」係新派日本火鍋餐廳,以一人一鍋,選擇自己鐘意既湯底,就算係情侶都唔會因為湯底原合而鬧交!千夜鍋可以提升食物本身既味道,湯底望落清澈,係用鰹魚長時間煮成!蕃茄芝士鍋男朋友一向鐘意蕃茄湯底,今次加入埋芝士,可以話係新嘗試!用黎煮烏冬一流!日本黑毛和牛雪花分佈平均,有大量牛脂,用千夜鍋滾兩滾,入口帶陣牛脂味濃郁,即刻講句,哇好味北海道夢之大地豚豚肉入口爽口,油脂較少配料種類非常多,特別係蔬菜,好少見有芽菜、 羽衣甘藍亦有,好重本呀!飲品有自家製既飲料,分別係養顏排毒水、酸梅湯、雪梨水,岩哂依家乾燥天氣及火鍋既燥熱!甜品有Haagen Dazs 既四款口味,分別藍莓、夏威夷果仁、士多啤梨、麻薯不得不讚「服務態度」超級好!由於我男朋友好唔小心禁打倒了湯係枱面就出去拎野食,經過既店員會替他較慢火,見到枱面污糟了,會主動清潔,儘管店內人來人往,服務態度非常好!
千夜鍋
可以提升食物本身既味道,湯底望落清澈,係用鰹魚長時間煮成!
蕃茄芝士鍋
男朋友一向鐘意蕃茄湯底,今次加入埋芝士,可以話係新嘗試!
用黎煮烏冬一流!
日本黑毛和牛
北海道夢之大地豚
豚肉入口爽口,油脂較少
配料
飲品