2019-11-21 174 浏览
好耐冇食日式火鍋,聽屯門既朋友話vcity新開左間馬但屋,用唔貴既價錢就可以食到和牛,約我一起去試下,聽落咁吸引,就緊係要試下啦。 晚餐時段去到已經好多人排隊,好彩唔洗等太耐就可以入座。餐廳環境不錯,有很多綠色植物,感覺舒適。而自助的地方都好整潔,值得一讚。 最平果個任食牛肉套餐係179,但我地見加多百幾蚊就可以轉任食和牛,所以就揀左309既日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚,真係超值! 揀完餐之後就可以揀湯底,呢度最特別就係每人一鍋!我揀左甘露鍋,甜甜的豉油味同蔬菜非常夾,特別用黎煮蘿蔔、冬瓜真係超好食,超級推薦! 呢度既和牛雖然未到入口即溶,但都頗為軟滑,而且牛味濃郁。豚肉都好出色,味道豐腴。 自助蔬菜區d蔬菜好新鮮!丸類比普通打邊爐店出色,好彈牙而且食得出唔多粉。 除左任飲的罐裝飲品外 ,仲有自家製雪梨茶、排毒水同酸梅湯飲。 最後一定唔少得就係甜品,呢度可以任食四款味道既Haagen Dazs 真係夠曬重本! 呢間馬但屋我覺得比同類型既餐廳出色,值得黎試下。

揀完餐之後就可以揀湯底,呢度最特別就係每人一鍋!

呢間馬但屋我覺得比同類型既餐廳出色,值得黎試下。