2016-06-17 423 浏览
午餐同朋友一齊黎呢度食~呢間野原來定食都有燒肉~不過望到我朋友嗰碟燒肉唔夠靚~份量少~我嗰碟燒牛肉都無乜牛味~只食到燒汁味~整體麻麻~~碟沙津都係跟餐~不過我無食~~
我嗰碟燒牛肉都無乜牛味~只食到燒汁味~整體麻麻~~
碟沙津都係跟餐~不過我無食~~
2016-06-15
2016-06-15 1157 浏览
朋友,是要見面的。難得蜜友們都有空,決定一行多人放工後去尖咀覓食,突然醒起同事介紹的食店,就決定去吃伊賀說難找也不是,只是在寶勒巷便利店那邊一看就會看到該大廈,西鐵站那邊出口就要走到街尾才看到。甫入座,店員已為我們端上點餐用的ipad及送上刺身船。刺身船大得令我驚訝,它比我手臂還要長得很。不要以為整個任食只有刺身船的魚生,其實只是給我們試試,覺得喜歡吃的,可以再點,但刺身船就只此一隻了。燒肉料理,當然不少得肉類吧。這也是燒肉拼盤,什麼都有點海鮮種類也不算少,青口、魷魚、蝦等等,我最愛帆立貝,很鮮甜。蝦也不錯,並沒有霉的感覺,頗新鮮其中有兩款食物較為少見:燒湯圓和燒雞泡魚乾燒湯圓(本來叫什麼蛋的,忘了)經火慢慢的燒,會看到裂痕,外面較硬,內裡有點像芝士波波的質感,口感頗有趣的。燒雞泡魚乾質感像蜜味豬肉乾,但有魚乾的鮮味。放題當然不少得SUSHI,炸物等等喜歡榴槤的朋友,我會極力建議你點榴槤炸彈(又忘了是不是叫這名字)因朋友說很好吃,我也嗅到榴槤味,的確「香」氣撲鼻的最後最後,還有MOVENPICK 雪糕畫上完美句號PS:放題價錢沒有包任飲的,任飲要另加$30/位
朋友,是要見面的
燒肉料理,當然不少得肉類吧。這也是燒肉拼盤,什麼都有點
海鮮種類也不算少,青口、魷魚、蝦等等,我最愛帆立貝,很鮮甜
。蝦也不錯,並沒有霉的感覺,頗新鮮
其中有兩款食物較為少見:燒湯圓和燒雞泡魚乾
燒湯圓(本來叫什麼蛋的,忘了
燒雞泡魚乾質感像蜜味豬肉乾,但有魚乾的鮮味。
放題當然不少得SUSHI,炸物等等
因朋友說很好吃,我也嗅到榴槤味,的確「香」氣撲鼻的
最後最後,還有MOVENPICK 雪糕畫上完美句號
PS:放題價錢沒有包任飲的,任飲要另加$30/位

题外话/补充资料: 抽風系統再強一點就最好
2016-06-13
2016-06-15 415 浏览
今日番工攰攰哋, 夜晚嚟試試呢間新店燒物放題! 真係好少嚟赫德道, 唔搵都唔會知道有間日式燒肉店在樓上, 如果冇行開呢頭起初都有少少難搵!最吸睛的係呢張大圓桌Bar枱! 一支公嚟食都唔驚尷尬, 好日本Feel! 「嚟杯生啤!!!!」放題每位$258(少少貴), 店內提供綠茶及冰水! 如果想任飲汽水不含酒精飲品要+$30(每位)另外也可Top Up叫海膽同蠔!惠顧放題每一枱都會送番刺身船同盛合併盤! 呢架刺身船真係好吸引呀! 超級大架好震撼...盛合併盤有齊豬牛雞! 肉質好Juicy, 唔會燒到乾哂身(當然負責燒嗰個人都要技術好啦)食完刺身都唔夠喉, 再Order壽司食! 壽司件件肉大過飯! 起初以為放題的話, 質素應該都唔見好但係每件壽司都堅好味新鮮!再嚟多個驚喜, 通常炸物係放題之中既次選, 通常都想留肚食好嘢, 廢事太飽!!但係呢度既炸物天婦羅等, 都好好食! 脆不特止, 唔油乾身, 仲好熱! 蔬菜海鮮都掂好鮮! 有鮮菠蘿同帶子海螺!之後試吓D另類嘢, 叫咗個燒雞泡魚干, 火蛋/黑味蛋(湯丸), 火味係指花生餡, 黑味係指芝麻餡!雞泡魚干OK, 似燒魷魚! 但係個湯丸就唔掂, 好乾

另外也可Top Up叫海膽同蠔!
惠顧放題每一枱都會送番刺身船同盛合併盤!

呢架刺身船真係好吸引呀! 超級大架好震撼...

但係每件壽司都堅好味新鮮!

蔬菜海鮮都掂好鮮! 有鮮菠蘿同帶子海螺!

雞泡魚干OK, 似燒魷魚! 但係個湯丸就唔掂, 好乾好粉! 不過都欣賞佢有新嘗試!
超開心, 呢度最後甜品有movenpick, 如果都係放題任食就好!!!
食到最後唯一一樣嘢我覺得佢可以改進係個抽風系統, 成間店都幾大油煙!!
2016-06-02
2016-06-14 1084 浏览
一年4季我也很喜歡燒烤, 不管炭火燒, 還是爐端燒也是心頭愛, 那烤焦的肉香, 加上微乾燥的空氣, 總讓心情輕鬆和舒爽, 趕走雨天陰晴不定的納悶心情. 今次兩口子走到尖沙咀的伊賀去吃烤肉, 任燒2小時也是$258一位,價錢算合理.​本來一心以為是比較迫狹的環境, 因一般的任食燒肉格局也比較地道, 但一出電梯進入店內, 卻有點喜出望外. 空間寛敞, 木系格調, 充滿日式味道. 座位間用上較高身的木屏風隔開, 座下來時不容易給鄰座看見, 很私人的感覺. 卡座也很多, 每枱可容納4人左右, 中間是不锈鋼烤爐, 桌面的空間也夠濶落, 擺放多碟食物也沒有問題.​桌上放了七味粉, 黑椒, 鹽和燒肉汁等.​另外, 入口處有圓形吧枱, 可看着廚師炮製食品, 感覺更具日式風格.​位於赫德道K11附近, 望出去是舊樓的外牆, 雖沒有什麼景觀可言, 但跟古典日系裝潢對比起來, 相映成趣. 畢竟是任食燒烤, 餐廳也不厭其煩貼着多張"我惜食"的標語, 提醒大家勿眼濶肚窄, 吃幾多點幾多, 不要浪費食物.​值得一讚的是用平板電腦下單, 食物一目了然, 又不用招手落單, 亦全程沒有甩漏情況, 簡潔方便.​未下單先每
​桌上放了七味粉, 黑椒, 鹽和燒肉汁等.
​未下單先每枱送來一隻刺身船. 船真夠大, 內裡有甜蝦, 三文魚, 元貝, 榮螺, 八爪魚, 北寄貝等. 大致上都算新鮮, 只是切得比較細小, 放在刺身船中變得有點喧賓奪主. 刺身其實是任點的, 只有某些如海膽要另加錢點, 所以不用介懷刺身船的份量比較小.
自己再追加了一點甜蝦, 三文魚和鮑片. 本來一心以為鮑片會很韌, 怎知喜出望外的出奇稔滑, 而且鮑味也頗濃, 很新鮮.
​雖然刺身矜貴, 但我還是對各式肉類興趣濃郁. 燒物類有十多款選擇, 牛也有多款, 小牛排, 牛肋骨, QQ牛, 一口牛等; 豬則有五花肉, 豬頸肉, , 薄切裡肌等; 另外有雞翼, 雞腿肉, 黑椒腸, 芝士腸等.

而餐廳方面會先送上一碟盛合併盤, 有幾款不同肉類.
​安格斯牛油花多, 肉質嫩滑, 肉味濃郁; 牛肋骨則醃得夠入味, 骨香溢出, 肉質有嚼勁但不韌; 一口牛切成骰仔般大小, 一啖一粒, 不又歯又撕, 絕對可吃得有儀態. 肉粒醃料不多, 保留原汁原味, 味道香濃. QQ跟一口牛有點相似, 但肉質更稔軟, 醃得恰到好處, 不鹹又不膩, 味道更勝一籌.
​五花腩切成薄片, 不會太肥, 燒熟後油香甘腴, 但略嫌肉質有點少韌.
​豬頸肉是我近年的大愛, 肉質爽脆有口感, 但醃得有點過火偏鹹, 燒熟後變得很細小, 若切大塊一點吃起來更暢快.
​比較難得是這裡有多款海鮮可點, 連比較貴價的帆立貝和虎蝦也不用額外收費, 當然沒有不點的理由. 虎蝦很鮮甜, 肉質爽彈, 可見十分新鮮. 帆立貝則很大隻, 沒有將價就貨, 即使燒熟後也沒有明顯縮水和出水, 味道亦鮮甜. 魷魚和小墨魚則切很較薄身, 味道亦比較淡.
​炸物類的炸雞做得不錯, 香脆, 炸粉不厚, 亦炸得乾身不油膩, 肉質保持嫩滑和入味.
​炸蝦亦很夠香脆彈牙, 很惹味. 墨魚丸較少地方可以吃到, 難得是外脆內粉, 做得不錯, 美中不足是沒有醬汁, 有點單調.
​另外有幾款炸丸子也頗特別, 芝士年糕很軟綿, 難得芝士不不會太濃, 正好合適我不太能受濃芝士味, 內裡有流心芝士, 口感煙韌纏綿.
​黑芝麻丸上枱時仍是冰凍的雪球, 要較長時間烤熟. 味道頗香, 不太甜, 有點在吃燒年糕的口感.

百頁豆腐則像魚腐, 烤熟後外皮香脆, 內層分明, 很是特別.
​每次吃烤肉最後一定不能少的是能解滯的菠蘿片, 烤熟後會更甜和juicy, 吃上幾片, 絕對能減膩.
最後店方會送上一人一杯雪糕, 本來以為是普通的scoop, 但原來是不計成本的供應Movenpick雪糕, 真是驚喜, 亦為這豐富的烤肉晚餐劃上完美句號.
​一直對眾放題任食也有同一觀感, 環境迫狹, 食物水準將價就貨, 漏單情況比比皆是; 但這裡卻令我對燒肉放題改觀, 很有日式風味的環境, 連日本人也來光顧, 食物種類夠多, 質素普遍屬中上, 用平板電腦下單的做法很讚, 完全沒有漏單情況出現, 食物上枱速度也極有效率, 總之就是一次愉快又休閒的燒肉體驗, 定價亦不算貴, 下次有大伙兒聚會, 又有一個好地方可選了.
2016-05-18
2016-06-13 317 浏览
一個hea hea 的星期天~ 因為落雨所以室內活動就最好不過~~今次揀左去尖沙咀伊賀食燒肉放題一入座即送上刺身船,刺身質素唔錯,三文魚鮮甜味美~ 之後刺身都係任點任食😋😋跟住我地仲點左d壽司卷物~~ 種類都不少~ 等緊燒肉之前就最好食呢d~~~呢度仲有唔少其他食物~ 日式放題有既呢度都有~~~主打燒肉~~~ 好多部立選擇~~ 應有盡有~~不得不提既就係呢度仲有得燒海鮮😋😋岩哂我呢個海鮮怪一個價錢多種享受~ 絕對物超所值~~ 真係大滿足呀
呢度仲有唔少其他食物~ 日式放題有既呢度都有~~~
主打燒肉~~~ 好多部立選擇~~ 應有盡有~~
不得不提既就係呢度仲有得燒海鮮😋😋岩哂我呢個海鮮怪
一個價錢多種享受~ 絕對物超所值~~ 真係大滿足呀
2016-06-12
3K
2016-06-12 966 浏览
一家人出黎食下放題,是晚揀了食燒肉主打的伊賀,記得上次母親大人吃過後讚不絕口,今晚一於encore。安排入坐後會送上一盤刺身,用船上賣相精緻,味道亦很好,鮮甜肥美,家人都讚不絕口。另外亦點了各種冷盤,沙律一定唔少得,有好幾款沙律揀,蟹籽沙律蛋黃醬下得剛好,青瓜絲新鮮。菜沙律用的是麻醬,呢隻醬真係好好味。仲有凱撒沙律,好多芝士粉同沙律醬,正喎。最後係伊賀沙律,菜沙律做底,上面加上魚生粒,用上日式沙律醋,酸酸地好醒胃。個人覺得四款沙律都好正,encore了不少。燒肉亦會除入坐送上一盤,有各種牛肉豬肉等,色澤唔錯喎,開左爐預備燒了,火力很猛,牛肉基本上焯一焯就食得,豬肉則放爐邊慢烤吧。燒肉其間叫下其他野食先,蜆湯味一般~三文魚面豉湯好濃好鮮甜。點左各種壽司試試,壽司選擇算多,甚至多過某啲放題店,飯軟綿魚新鮮,size是一口一件,好味又方便。炸物無驚喜,炸定的不熱,勝在唔油,自己在爐上加熱吧。再叫了刺身,燒肉,海鮮等,一點即到無漏單,不用等,叫幾多黎幾多喎。食到咁上下又係時候燒粟米同燒菠蘿,粟米非超甜粟,但還算不錯。菠蘿一定要叫,勁甜勁多汁,encore左好多呀~仲有呢個榴槤炸蛋依然咁正,榴槤
食到咁上下又係時候燒粟米同燒菠蘿,粟米非超甜粟,但還算不錯。菠蘿一定要叫,勁甜勁多汁,encore左好多呀~仲有呢個榴槤炸蛋依然咁正,榴槤流心香甜,剛炸起熱辣辣㗎,呢個炸物唔係炸定喎。
蕃薯仔又係勁甜,一口一粒唔使撕皮,好正,焯一焯食得。燒肉食完又食下壽司,再encore了一列,同樣無漏單兼好快到,抵讚。叫埋單會送上movenpick一盒,是晚有雲呢拿,朱古力同士多啤梨味揀,正!
假日價錢,咁多野食,又幾好坐,是晚仲好大冷氣唔覺油煙添,感覺比上次更佳
2016-06-05
2016-06-10 1045 浏览
又是放縱的周末~兩小時開心日式燒肉放題!質素不錯,用平板電腦下單,沒漏單情況,上菜極快,絕對有下次!以我所知這裡有分室內和室外,但礙於天氣極度炎熱,我就沒考慮室外了。入坐隨即送上刺身船,往後刺身都是任點任食的,只是不會再用船上桌而已。刺身質素不俗,螺片甜美,大蝦彈牙,和有中上價位日式放題級數的!還有各類卷物壽司火炙,款式類型不少,不能要求更多!質素真心不差,是一邊等燒等食的好物。主打燒肉,實在想也不想來一個全牛宴,好多部位選擇,大力推牛仔骨和一口牛柳粒!!!!牛仔骨快燒數分鐘即食,微微焦香,脂肪適中,沒得輸!有豬有雞,海鮮貝類,應有盡有的。買有蔬菜類,就吃一點平衡一下心理。還有不少其他食物,沙律,天婦羅,日式放題有的這裡都有,能滿足想起日本料理又想吃燒肉的朋友。還有最後last order每位一客movenpick雪糕!一個價錢,多種享受,兩小時我覺得都好足夠,因為爐夠熱,上菜快~吃放題最緊要是不用勞氣吹單嘛!正!值得推介!!
牛仔骨快燒數分鐘即食,微微焦香,脂肪適中,沒得輸!
有豬有雞,海鮮貝類,應有盡有的。
買有蔬菜類,就吃一點平衡一下心理。
2016-06-08 311 浏览
睇左很多好評,最後才選擇了這間。結果,全中伏,全軍覆滅燒蝦的肉是梅的燒肉選擇超少,超肥,肉質差刺身,只有三文魚算正當,其他仲衰過爭鮮全套最好食的就是味燒過的波羅食過咁多食燒肉,卻味食過如此高質素的燒肉,我真的不懂欣賞
睇左很多好評,最後才選擇了這間。
結果,全中伏,全軍覆滅

燒蝦的肉是梅的
燒肉選擇超少,超肥,肉質差

刺身,只有三文魚算正當,其他仲衰過爭鮮

全套最好食的就是味燒過的波羅

食過咁多食燒肉,卻味食過如此高質素的燒肉,我真的不懂欣賞
2016-06-08
  • 波羅及三文魚
2016-06-08 282 浏览
真係好耐好耐冇試過三個好姊妹食飯嘞,今次仲要三條友帶埋小朋友食放題 一坐低就上咗隻巨型刺身船,刺身有三文魚、甜蝦、海膽、帶子、北寄貝、榮螺、蟹腳同鮑片個個見到都忍唔住驚呼,估唔到食放題有咁大隻刺身船,刺身都算鮮甜好味 燒肉有比利時五花肉、加拿大醬油豬柳蓋片、帶骨牛肋肉、薄切裡肌肉同伊賀一口牛原本對放題嘅燒肉唔抱期望,點知又有驚喜入口有牛味,食落仲好Juicy,咁多款伊賀一口牛encore率最高 海鮮揀咗伊賀虎蝦、多春魚、藍青口、原隻帆立貝同埋魷魚鬚款式真係好多,每款淺嚐已經飽咗 最後仲有Movenpick雪糕添,呢個價錢有咁嘅質素真係值得再嚟

原本對放題嘅燒肉唔抱期望,點知又有驚喜

海鮮揀咗伊賀虎蝦、多春魚、藍青口、原隻帆立貝同埋魷魚鬚

款式真係好多,每款淺嚐已經飽咗
2016-06-06 186 浏览
初次約會總是難忘,一入到餐廳門外已被香噴噴的日本燒烤味吸引,原來除了室內,餐廳都有室外,環境坐位寬敞,我立即點餐,餐廳落單係用輕觸平模很方便一次過點選多款美食一口牛,燒肉,帶子,甜蝦,等等,慢火烤的牛肉肉質很鬆軟,鮮蝦大大隻,帶子鮮甜多汁味道一流最具吸引莫過於大大盤的剌身船,一板大大碟海膽非常新鮮,三文魚刺身配介茉醬入口溶化,各款都是日本空運餐廳最具創意推介意想不到是小食類的一粒粒細小的黑味蛋有芝麻,花生和芝士味,一經烤過程中芝麻汁就爆開口感一口吃好似流心湯丸還有燒雞泡魚魚干魚干味道不會腥,燒一會都不會太乾硬是好好食的小吃另外炸物類之中榴槤炸物愛吃榴槤朋友必定要品嚐,一口流心芝心榴槤外脆內熱,重口味必然之選最後甜品有movinpick雪糕,整餐飯局非常滿意,期待下次再來約會

口感一口吃好似流心湯丸
還有燒雞泡魚魚干
魚干味道不會腥,燒一會都不會太乾硬是好好食的小吃

2016-06-05 213 浏览
我一直以前"放題"=刺身任食, 最多有埋D 鍋,壽司,炸物"燒肉店"=牛肉豬肉雞肉牛肉豬肉雞肉...但最近我發現唔少既餐廳為左突出自己,會combine各原素,仲balance得好好好似今日呢間伊賀日本燒肉料理, 名為主打燒肉料理,實各方面食物都好出色一行四人, 一坐低已經送上刺身船同燒肉拼盤, 各口味各有d,等你試試味先刺身好新鮮,我尤喜歡螺肉,特別甜木台正中間係一個大爐,睇住d肉慢慢變色,散發肉香,好享受仲另外叫左好多唔同食身, 如枝豆,涼拌,炸物,海鮮都好好食. 每樣野都有一般料理店既水準,完全超乎對放題/任食店既expectation特別係海鮮,咁既價錢做到海鮮都可以任食而且好食,真係非常用心如果要挑剔,唯有係呢到既燈光比較適合談心,多過影相---所以我影既相都偏暗,請多原諒最後食埋movenpick,完美
我一直以前"放題"=刺身任食, 最多有埋D 鍋,壽司,炸物
"燒肉店"=牛肉豬肉雞肉牛肉豬肉雞肉...

刺身好新鮮,我尤喜歡螺肉,特別甜
木台正中間係一個大爐,睇住d肉慢慢變色,散發肉香,好享受
仲另外叫左好多唔同食身, 如枝豆,涼拌,炸物,海鮮

最後食埋movenpick,完美
好像跟我家那位好久沒去吃燒肉了呢~合巧他家的家人都去了旅行,所以就約了沒飯吃的他出外用餐會選尖沙咀這家的燒肉是因為之前和朋友來這座大廈吃韓國料理時發現的 ヾ(*´∀`*)除了肉外,還有海鮮可以燒~又有刺身好像不錯嘛座位也算頗舒服,有看到露台位置也有桌子~不過這麼熱的天氣應該不會有人坐吧?坐下後不久,店員就送上這艘 刺身船 σ(o'ω'o) 還是第一次吃放題會見到!!船的刺身包括 - 甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、北奇貝、螺肉每款也很新鮮~特別是帶子很鮮甜。Wasabi 弄成星星的形狀也頗可愛嘛~基本上吃了刺身船後也不用特地再翻點刺身 (・ω・*)這裡的下單不是填紙的~是這種電子的自助下單方法很簡單方便,選好想要的~再選數量 (=゚ω゚)ノ 之後再送單就行了而且分成小食、炸物、海鮮、野菜等等,部份食物是需要付費,$0的則是放題包括在內的喔先點了一些前菜開一下胃,這裡有我喜歡吃的「芥末八爪魚」呢湯有款~不過有一款沒了,只剩下 三文魚頭湯雖然湯內沒有三文魚~不過有豆腐!湯的調味剛剛好~不會太鹹,但三文魚味淡一點我家那位有點一些炸物來吃 - 松葉蟹棒天婦羅、黃金炸蠔、炸雞軟骨推介炸蠔~輕士一咬就
好像跟我家那位好久沒去吃燒肉了呢~
合巧他家的家人都去了旅行,所以就約了沒飯吃的他出外用餐
除了肉外,還有海鮮可以燒~又有刺身好像不錯嘛
坐下後不久,店員就送上這艘 刺身 σ(o'ω'o) 還是第一次吃放題會見到!!
船的刺身包括 - 甜蝦、帶子、三文魚、八爪魚、北奇貝、螺肉
基本上吃了刺身船後也不用特地再翻點刺身 (・ω・*)
這裡的下單不是填紙的~是這種電子的自助下單方法
先點了一些前菜開一下胃,這裡有我喜歡吃的「芥末八爪魚」呢
湯有款~不過有一款沒了,只剩下 三文魚頭湯
我家那位有點一些炸物來吃 - 松葉蟹棒天婦羅黃金炸蠔炸雞軟骨
推介炸蠔~輕士一咬就嚐到鮮味的蠔汁 (ゝ∀・)
還點了 日式一口甜薯 ~ 稍微燒一燒,甜甜的很可口!
三文魚頭湯
日式一口甜薯
海鮮有 - 原隻帆立貝藍青口墨魚仔伊賀虎蝦九州鯖魚北海花枝片
虎蝦 的肉質彈牙~亦很鮮美!帆立貝也頗大隻,但如果可以配牛油來燒應該會更好
鯖魚燒起來也很香~但細骨有點多,吃起來有點麻煩就是了
除了一開始的刺身船,店員還會送上這個 伊賀盛合拼盤
(・∀・)各款的肉也有少少可以先試一下,有喜歡吃的就可以自己再下單
肉的話也點了一大堆啊 (*´・ω・'*)
伊賀一口牛帶骨牛肋肉薄切裡肌肉雞腿肉QQ牛極上牛小排牛舌醬油豬柳蓋片
牛肉很粉嫩~喜歡吃 一口牛,油脂分佈還頗平均~吃下去很嫩滑
牛小排 大約燒到8成熟到會更帶出那份肉質甜嫩的味道
整體也不錯,覺得不夠味可以自行沾醬汁來吃會更惹味。豬柳蓋片也很爽口
我家那位還有翻點一些肉類,不過我就試了其他的
魚肉年糕八頁豆腐燒雞泡魚干粟米日本腿菇吉隆蛋
雞泡魚干 - 還是別人整好一碟碟的那種比較好吃~自己燒的話果然做不出那種味道
八頁豆腐 - 外邊燒得香口,裡邊還是嫩滑的口感
吉隆蛋 - 是因為覺得有趣才點。燒的時間要放在爐邊的位置,裂開的話就可以吃
但要掌握燒的時間還滿有難度耶~
飲品單罐點的價錢是 $20 ...如果想任飲的就只需再加錢就可以了
最後甜品會送一人一盒 MOVENPICK 雪糕 (*>ω<*)
MOVENPICK 雪糕
题外话/补充资料: 除了肉類可以燒外,還有海鮮這點很吸引!! 而且還有刺身 !! 其實也有海膽、蠔之類,不過這些就是屬於額外消費的喔~但任食的選擇不算太少 每位的價錢是$268 (未計加一服務費)
2016-05-29
日式一口甜薯
赫德道的The Hart大廈每層都有餐廳,跟媽媽試了伊賀的下午時段放題(每人200蚊),整體上滿意,最深刻是這裡的員工勤快和幾醒目,食物就最記得榴蓮炸丸子(整得好食,不油),因為比較少放提有。甜品送Movenpick雪糕。 這裡的座位比其他放提地方寬闊,所以坐得舒服點,而且是有韓式燒烤爐,自己燒自己食,不過不知怎的他們燒盤對上的抽油煙機不怎靈光,阻住我們燒食物,雖然問題不大。這裡的刺身和肉類都不錯,牛肉粒好味同juicy,凡立貝幾大份,其他食物正常水準,都ok既。 狂燒菠蘿同番薯仔食,超好味又可以balance返燒肉的油膩感。
2016-06-03 178 浏览
放題食得多, 一坐低就有隻咁大既刺身船真係無得頂有我最鍾意食既海膽仲送一碗三文魚頭湯(不過冇咩三文魚味,只係得個鹹字) 燒肉盛盒好好味!豬牛雞樣樣有D,燒落唔會好乾身,而且入味!加埋佢哋個醬油汁,真係好Juicy好鬆化!另外可以加$68叫生蠔食(有12隻)~ 唔記得影相, 蠔都夠大夠新鮮唔會好鯹整體食後感滿意!! 服務態度都好好,唔會扮睇唔到你
放題食得多, 一坐低就有隻咁大既刺身船真係無得頂
有我最鍾意食既海膽
仲送一碗三文魚頭湯(不過冇咩三文魚味,只係得個鹹字)

整體食後感滿意!! 服務態度都好好,唔會扮睇唔到你
2016-06-01
  • 刺身船
2016-06-03 883 浏览
值得ENCORE@伊賀好久之前來過伊賀一次,難忘他們用炭火燒烤的日式燒肉放題!今日早了點收工,在尖沙咀和客戶見面後就和同事一起去食餐好的 我最喜歡的是伊賀的小露台,一來在小露台用的是炭爐,別具風味,而且還可以抽抽煙!可惜是同行者不抽。我們就唯有留在室內位置啦 餐廳入面環境不錯,桌和桌之間有間格,很有私隱度,冷氣強勁,之不過抽風系統不太理想,頗大油煙味,不過食完都回家沖涼,問題又不是很大~ 這裡下單是用平板直接下單,下單後食物就會徐徐送上,非常方便一入座店員就會送上一大隻魚生船,馬上安撫了肚子餓,等食中的我們剌身在放題質素來說不過不失,始終這裡是以食燒肉為主的~之後再追加的刺身比刺身船更吸引,都是自己喜歡的東西,那帶子剌身最為美味,又厚又甜~放在桌上的調味料隨意點了些壽司,細細件非常好,可以試多幾款,我很喜歡他們的火灸三文魚壽司,放入口中三文魚油脂因稍為燒過一下,味道更為甘香,一下子食了4件。至於鰻魚壽司也很推介,鰻魚非常肥美隨意點上一系列的肉來燒,看到這些食材,絕對不是便宜來貨,肉類色澤,紅白分明,其中牛小排和牛肉粒是我的最愛,燒一下再加點岩盬食就非常好食,肉質多汁鮮嫩,一下子點了好幾

值得ENCORE@伊賀
餐廳入面環境不錯,
這裡下單是用平板直接下單,下單後食物就會徐徐送上,非常方便
剌身在放題質素來說不過不失,始終這裡是以食燒肉為主的~
之後再追加的刺身刺身船更吸引,都是自己喜歡的東西,那帶子剌身最為美味,又厚又甜~
放在桌上的調味料
至於鰻魚壽司也很推介,鰻魚非常肥美
其中牛小排和牛肉粒是我的最愛,燒一下再加點岩盬食就非常好食,肉質多汁鮮嫩,一下子點了好幾圈
帶子很大只,肉身很厚,燒至收乾水就可以食了,食落啖啖肉,非常滋味
食了一大輪燒肉之後已經好飽,但是千萬要點上一件炸蝦天婦羅和炸榴槤,炸蝦天婦羅足足一只手那麼大,那脆漿很薄,入面只蝦很有彈性。至於炸榴槤,愛吃榴槤的你必然會明白,幾飽你也會想再三加單,不吃的要有想馬上走人的心理準備,那榴槤味道真的好勁,同行者不食,我邊食他邊黑面~
一人可以點上一盒movenpick,不用多介紹啦,為這餐晝上完美的句號