2016-05-07 191 浏览
今天終於來到伊賀吃東西了!so happy!剛好適逢週一,趕上這裡的逢週一至週四搞活動,每個時間段都有一定的優惠,真的是很超值的,值得一嘗!!而且這裡的餐具齊全,特別是吃燒肉的時候,很多人都會覺得一種調味汁不夠,這裡的裝調味汁的碟子是三合一,滿足你點多一種調味汁,而且這種餐具整潔方便,適合我這種懶人!碗筷都很乾淨,可以放心使用!對了,這裡是自助點餐,你可以看看他的落單平板電腦,很先進的,不用整天愁著要喊服務員,十分便捷!最後就讓我給大家推薦幾款今天我吃了的好吃的食物吧!不得不說,這裡的海鮮還真是新鮮,看到都想流口水,三文魚,北爪魚,北寄貝,帶子都很誘人!另加$48,就有多6隻燒生蠔牡丹蝦超級大只, 另加 $98 就有多一大盤海膽另外我們還點了牛小排, 牛肋骨, 豬五花,烤的時候香得流口水,吃起來更是大家都讚不絕口!還有雞翅, 另加 $48有asahi 生啤最後就吃了生菜,補回一點維生素。
今天終於來到伊賀吃東西了!so happy!
碗筷都很乾淨,可以放心使用!
最後就讓我給大家推薦幾款今天我吃了的好吃的食物吧!
另加$48,就有多6隻燒生蠔
牡丹蝦超級大只, 另加 $98 就有多一大盤海膽
還有雞翅, 另加 $48有asahi 生啤
最後就吃了生菜,補回一點維生素。
2016-04-25
2016-04-29 1313 浏览
炭爐燒肉夠風味, 還要身處在大廈的三樓。要炭爐燒肉, 唯有擠身在人多的露台上。香噴噴的炭爐燒肉香氣已傳遍街上。其實此店與一般的燒肉放題店一樣也供應刺身、壽司、熟食。味道都是正正常常的那些, 要脆有脆, 要黏軟有黏軟的質感。炭爐燒肉都是用炭精, 無煙無味燒肉夠味。反而燒肉裏的生肉是沒有被鬆肉粉破壞肉質, 這已是難得!
炭爐燒肉夠風味, 還要身處在大廈的三樓。
要炭爐燒肉, 唯有擠身在人多的露台上。
香噴噴的炭爐燒肉香氣已傳遍街上。
其實此店與一般的燒肉放題店一樣也供應刺身壽司、熟食。
味道都是正正常常的那些, 要脆有脆, 要黏軟有黏軟的質感。
炭爐燒肉都是用炭精, 無煙無味燒肉夠味。
反而燒肉裏的生肉是沒有被鬆肉粉破壞肉質, 這已是難得!
题外话/补充资料: 味道 3 環境 3.5 服務 3 衛生 3.5 抵食 3.5
2016-04-28 474 浏览
燒肉放題 $198肉類選擇有一口牛,牛舌,牛肋肉,牛小排,五花肉,豬柳,豬頸肉,羊架😈岩哂肉食獸😚味道方面,肉類就中規中矩,今次色澤吾算靚,當中牛肉粒就幾juicy,肉汁都幾多另外亦有蝦,刺身,壽司,小食🤔咁就吾怕燒到悶😂但野飲就吾包🙊健康d飲茶啦價錢上$198,仼食110分鐘😎食既野同晚市一樣架!所以午市就抵d👅有邊個lunch想瘋狂燒肉都可以考慮下
燒肉放題 $198
另外亦有蝦,刺身壽司,小食🤔咁就吾怕燒到悶😂但野飲就吾包🙊健康d飲茶啦
2016-04-12
伊賀日本燒肉放題 (Fri-Sun) $268加一 用ipad落單非常方便 上菜神速!除左自助燒烤之外仲有刺身船刺身都幾新鮮肥美 大大件講翻燒肉先 最好食係極上牛小排同帶骨牛肋肉油煙唔算大 燒得都幾舒服肉既質素都唔錯 油脂分布都幾平均!仲有最靚既豬頸肉 另外雞翼仲係單骨上 方便食好貼心除左肉類仲有海鮮架懶既朋友仲可以點下其他前菜同炸物 食品種類都幾多!仲有海膽生蠔等加費食物 豐儉由人食左2 round已經好飽喇炸物不過不失 不過有個驚喜就係佢個炸榴槤波波我唔係榴槤fans 食左一啖就棄權但我想話佢真係好食 做得好好榴槤勁堅 冇加工味 鐘意榴槤既一定會大愛醬料有芝麻燒汁 海鹽 黑椒同七味粉由君選擇佢地都幾full架 去前要book!地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

伊賀日本燒肉放題 (Fri-Sun) $268加一
用ipad落單非常方便 上菜神速!
除左自助燒烤之外仲有刺身
刺身都幾新鮮肥美 大大件

講翻燒肉先 最好食係極上牛小排同帶骨牛肋肉
油煙唔算大 燒得都幾舒服

肉既質素都唔錯 油脂分布都幾平均!
仲有最靚既豬頸肉

另外雞翼仲係單骨上 方便食好貼心

除左肉類仲有海鮮架

懶既朋友仲可以點下其他前菜同炸物 食品種類都幾多!

仲有海膽生蠔等加費食物 豐儉由人

食左2 round已經好飽喇
炸物不過不失 不過有個驚喜

就係佢個炸榴槤波波
我唔係榴槤fans 食左一啖就棄權

但我想話佢真係好食 做得好好

榴槤勁堅 冇加工味 鐘意榴槤既一定會大愛

醬料有芝麻燒汁 海鹽 黑椒同七味粉由君選擇

佢地都幾full架 去前要book!

地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

2016-04-18 893 浏览
餐廳主打日式燒肉放題午巿食真係抵到爛$198加一服務費一入黎店員會俾部iPad你揀食物仲會推介人氣食物,服務好好☺️刺身壽司必食😋🍣魚生好肥美,而且幾鮮甜,睇得出係新鮮啲刺身全部好厚切,咬落好有口感北寄貝好爽😏😏 燒肉款式都幾多,我最中意一口和牛、帶子同虎蝦 一口和牛無咩調味,可以食得出午既鮮味其實肉類都唔錯,不唔太肥又唔會太瘦帶子燒個陣好多汁👍🏻 蔬菜類都有驚喜!有《燒 紫 薯》!🍠🍠必點既仲有《恐 龍 蛋》🤓🤓其實係燒湯圓 味道怪怪地,好似硊皮既糯米糍 午巿送一粒雪米滋

餐廳主打日式燒肉放題

午巿食真係抵到爛$198加一服務費

一入黎店員會俾部iPad你揀食物

仲會推介人氣食物,服務好好☺️

刺身壽司必食😋🍣

魚生好肥美,而且幾鮮甜,睇得出係新鮮

刺身全部好厚切,咬落好有口感

北寄貝好爽😏😏
刺身船

燒肉款式都幾多,我最中意一口和牛、帶子同虎蝦

一口和牛無咩調味,可以食得出午既鮮味

其實肉類都唔錯,不唔太肥又唔會太瘦

帶子燒個陣好多汁👍🏻
一口和牛,豬頸肉

蔬菜類都有驚喜!有《燒 紫 薯》!🍠🍠

必點既仲有《恐 龍 蛋》🤓🤓其實係燒湯圓

味道怪怪地,好似硊皮既糯米糍
燒湯圓

午巿送一粒雪米滋
一口和牛,豬頸肉
  • 一口和牛
2016-04-09 956 浏览
之前同朋友補祝生日 約左下午的 又想食豐富d 所以就揀左呢間日式燒肉放題試下 午市時段 每位$198 加一 首先會送上刺身船 幾高級咁😂算新鮮👍🏼如果大舊d會更加開心😁 呢間食物種類算多 但可惜我地吾係好識控制燒肉既時間 同埋可能火太大 d肉好快濃同有d痴底🙈 燒肉味道吾錯的 但size較細件 燒生蠔要另外加錢的 很新鮮!超喜歡呢個榴連炸彈!!榴連控表示心心眼😍必食!!另外 聽聞有燒湯圓😳 但我吾知道 錯過了😭 人均消費$250

燒生蠔要另外加錢的 很新鮮!
超喜歡呢個榴連炸彈!!榴連控表示心心眼😍必食!!

另外 聽聞有燒湯圓😳 但我吾知道 錯過了😭

人均消費$250
  • 榴連炸彈
2016-04-07 1118 浏览
各位經過的人士注意,我真係懷疑全部贊好都係打手,本人早前因新開店而貪鮮試下呢間係Instagram好多知名blogger推介的燒肉.那天我和朋友早已book了7:00 4位,遲到了剛好17分鐘,前面有幾個大陸人攞位,店員用內線與同事溝通表示有booked的客人久久未見人,我聽到馬上上前去“報到”.店員只說了句,靚女 間舖咁多位,你想出氣唔洗搵d咁既藉口嫁?!再者,你幫我地留既位係最角落,通風不好,濃煙滿佈,仲要卡係牆中間! book左位留個咁靚既位多謝你店員態度差算數,體諒佢地既工作辛苦,但服務同食物質數差便是令本人不得不寫差評的原因!服務方面:每人250加一沒有飲品,叫茶水遲遲唔黎,野食到晒,但最基本的燒烤夾冇比到,又要人叫?!我地唯有死死氣用筷子燒住先食物方面:老實講,我真係唔記得左自己食過d咩,只係記得乜都唔好食,連現成炸的芝士年糕中間都可以係凍既燒肉一般,廢事講難食,因為點肉醬先係重點! 燒肉冇味再加上完全0分的醬,刺生:急凍的味道,完毛豆:凍冰冰的 (我食咁多間都係熱,實在孤陋寡聞)最好食係雪糕 但宣傳單上有6隻味,實際得2隻 哇!咁好賣?定冇入貨?!平時食過再差的韓燒我都唔

店員只說了句,[你地遲到好耐,張枱差d俾左人(大陸人)]

靚女

燒肉一般,廢事講難食,因為點肉醬先係重點!
燒肉冇味再加上完全0分的醬,

刺生:急凍的味道,完

毛豆:凍冰冰的 (我食咁多間都係熱,實在孤陋寡聞)

最好食係雪糕
但宣傳單上有6隻味,實際得2隻
哇!咁好賣?定冇入貨?!

平時食過再差的韓燒我都唔會嘈,但呢間實在好評太多太假

完全欺騙成份

(小女都做飲食業,未見過咁差的服務!)
2016-04-03 819 浏览
伊賀日本燒肉放題 $268加一 好食指數: 4/5抵食指數: 4/5所有食物同飲品都係用pad落單上菜速度比傳統比飛仔快一百倍👍🏻 雖然係主打燒肉放題 但刺身質素算新鮮😃 燒肉方面 極上牛小排同牛肋肉夠腍滑有牛味🐄 海鮮方面 魷魚鬚彈牙 較貴價嘅帶子同藍青口都有 炸物方面 呢間真係做很幾好 夠熱夠脆😋推介炸物有炸蝦 炸蠔 同榴櫣炸彈 千祈唔好睇少呢粒榴櫣炸彈 一咬落去陣榴櫣味係你味蕾炸開😫 鐘意食榴櫣必點 最後值得一讚嘅係 職員每次執枱都會為燒爐加水所以燒起黎比其他餐廳少煙 😉
伊賀日本燒肉放題 $268加一

陣榴櫣味係你味蕾炸開😫 鐘意食榴櫣必點

最後值得一讚嘅係 職員每次執枱都會為燒爐加水

所以燒起黎比其他餐廳少煙 😉
2016-04-03 904 浏览
路端燒肉,步驟就跟另一半建立關係一樣男人追求女人嘅過程,既要貼心,但不可以逼得太近,同路端燒一樣,要依照步驟,例如將豬肉放係側邊,因為油脂較多,放喺中間好容易搶火,牛肉就要放中間,火力較大鎖住肉汁,千萬唔可以一次過落太多,稍不留神照顧不下,食材就會浪費。燒肉刺身任食、半開放式空間、二百蚊左右、尖沙咀友人知道我心意,特別介紹比我,轉個頭就馬上book枱!餐廳就係尖沙咀赫德道一幢新興大廈中,裏面人氣餐廳都不少,今日就選戰伊賀日本燒肉美。香港最不缺嘅就係餐廳,人氣、傳統、香港小食、中西匯聚,行出街或者開openrice都會搵到!餐廳位於三樓,大廈設計出半開放式位置,有利於燒肉餐廳,可減輕油煙感!book時可以講要炭火爐,可以坐2-4位,香港中比較少這樣的餐廳,風味不錯。如果人比較多,亦可坐室內,一邊卡位,一張最多容納8人,適合聚會,另一面用U形設計,坐高枱有啲似酒吧中,2位用一個爐,餐廳位置實用,早幾日book枱都可以!店家選用備長炭,備長炭是日本的一種木炭,源自於江戶時代,開始製作這種木炭。備長炭使用了現成和歌山縣官方樹木的橡木作原材料,以高溫蒸燒製作而成。外觀上有一層泛銀白的灰色,炭化溫
路端燒肉,步驟就跟另一半建立關係一樣

燒肉刺身任食、半開放式空間、二百蚊左右、尖沙咀
店家選用備長炭,備長炭是日本的一種木炭,源自於江戶時代,開始製作這種木炭。備長炭使用了現成和歌山縣官方樹木的橡木作原材料,以高溫蒸燒製作而成。外觀上有一層泛銀白的灰色,炭化溫度約攝氏一千度以上,可維持長時間,有多個用途,最重要係燃燒時唔會釋出大煙!
聽說到:愛情保鮮期,只保持三個月至半年,當大家熱情過後,好容易就會分手。如果愛情可以好似炭火咁,有熊熊烈火、長時間燃起愛火。
餐廳中用了很多日本少擺設,令餐廳有啲似日本電影劇中,學生們放學後去聚會個種,餐廳燈光比較暗,讓食客輕鬆用餐,晚市燒食放題星期一至四 6:00入坐為$228/位,亦有午市套餐$58-68,可惜當日酒精飲品全都售罄,如果可以飲燒酒,一邊食燒肉咁就好啦!
坐一陣,刺身船就送到,餐廳會先為每位食客安排刺身船及燒肉作頭盤,當食客坐滿餐廳,你會見到每枱都有刺身船停泊,睇嚟大家都係個"好碼頭",船上乘客有肥美三文魚、精瑩甜蝦、彈牙鮑片等,讓食客一覽店家的各樣美點。
三文魚
漆黑中嘅酸薑,好似紅紅的火焰冷艷,夾起舞動一下,他為我獨自表演。
酸薑
一出電梯,店員就好快帶領我哋到坐位,室外裝上很多風扇,令食客涼快空氣流通,可望岀赫徳道街上行人,感覺開揚。時間上早,位置有好多,每位都有平板電腦用作點餐,坐出面都唔怕比店員忽略。
點餐方面,有別於其他放題店,落一件就係一件,其實更方便食客按自己份量點餐,減少做成浪費,對只有兩位嘅食客嚟講都好方便,十分支持!
燒肉有豬、牛、羊、雞、香腸等,款式足夠食客選擇!講到日式燒肉,主要諗到食和牛,一口牛、薄切𥚃肌肉都可以嚐到不同口感,將牛肉放係火爐中央,火力較大,鎖住肉汁。各款式都好豐富,而且質素唔錯,可以滿足一班”食肉瘦“喔 嘿嘿!
追求過程中,例如男方付出太多,女方可能只睇中對方有能力,把他當作工具人(有睇谷阿莫一定明白 科科),大家都想問,如果只有女方付出會怎樣?最近聽到一首歌,由女生一邊講出故事,呢首就係王灝兒 JW 嘅《矛盾一生》,文章中分享一些感動我的歌詞。
特別鍾意睇住火爐慢慢烤煮生果蔬菜,期間慢慢欣賞由時間熱力,烹調出嘅痕跡,菠蘿南瓜都係燒烤嘅常客,燒焦後將甜味集中亦保留水份,不過紫薯就唔太適合燒烤,口感太乾,吃點車厘茄就可以補充返。
烤煮菠蘿南瓜
矛盾只因深愛著 你知嗎
誰期望這刻擁抱完 然後吵架
深愛又想分開,世上沒有一模一樣的人,常說到:性格一凹一凸大家互相磨合,鬧脾氣時忍一時以氣,不要從提舊事翻舊賬,減低大家的磨擦就好,一段關係中感情才最重要。
烤煮菠蘿
講到特色小食,必定推介燒黑白芝麻湯圓,燒湯圓?真係未試過,先每人3粒,送上時係急凍的,逐一放下炭火上,一不留神,就會跌落深淵 哈哈,要小心喔!
留意火候不時返翻滾一下,當底面都帶有燒焦嘅時候,兩旁都有啲爆裂痕跡,咁中間心就夠熱啦。將佢咬開一半,裏面非常流心!味道唔會太甜,令人可以再去再回味一下。
拖拖拉拉最後還是 不發奮
永遠看不見未來 被愛軟禁
分手前算會猶豫不決,拖拖拉拉等到另一方放手,靜靜地讓之間關係平息。
歌曲中女主角辛勞工作一天,回家還照顧男主角做好家務,大家生活上出現對比,常聽人說到感情,如果大家不是同一直線上行走,就會出現缺陷。
你沒想過 未來 對吧
回頭看最初多快樂 你捨得嗎
竟會沒決心成家
當你仍然未開竅 就讓我開竅吧 我替你自私好嘛
愛情就好像一雙鞋子,漂不漂亮別人看得到,但舒不舒服只有自己最清楚。
別人通常只懂得羨慕你的快樂,卻看不到陰暗一面的代價。
曾經睇過一段語錄:很多人可以為你除下吊帶,但誰人可以為你穿上婚紗?
最後為每位食客送上雪糕,本來男友病都冇諗住食,但我睇過食評知道店家供應嘅牌子係好好食架!就算有小小咳都要食啦 嘿嘿,我嘅朱古力味,會配合一啲朱古力碎,口感比較豐富。
朱古力雪糕
作家孤泣:「戀愛」,有人只在乎「次數」,
但卻忘了,更重要的是「質素」。
愛情需要大家一步一步經營,互相尊重,
我想是最健康、亦係最理想嘅男女關係。

伊賀日本燒肉料理
星期一至四: 12:00-17:00; 18:00-00:00
星期五至日: 12:00-17:00; 18:00-01:00
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
Tel: 28871028
朱古力雪糕
  • 黑芝麻湯圓
  • 白芝麻湯圓
2016-04-02 1331 浏览
一訓醒就正午 午餐食咩又係煩惱 前幾日同朋友去左依間食午市放題 好多野食覺得好滿足添 $198一位再加一 但平過晚餐 我就寧願午市去嘆啦 野食有好多款 有齊前菜刺身壽司湯燒肉海鮮炸物 甜品就係雪米糍 聽講夜晚係movenpick雪糕 食到個肚脹一脹就係尖沙咀行下一入座會即送上刺身船同埋燒肉拼盤 吾係太識燒野既我地都無燒到啲野燶晒 吾知係因為個爐既關係定自己真係有及時反 但係個爐一定有啲功勞 因為之前燒野好多時會好快燶 今次燒既肉大部分都食到 堅開心開始食啦 第一round啲牛都吾錯 一口牛都好juicy 但之後就係再嗌牛仔骨個隻 因為吾太鍾意食骨 鍾意啖啖肉 但第二round既牛舌好似韌左啲 豬頸肉啲調味都幾香 羊架我地燒得太熟所以有啲嚡但都好香的 鴨胸就吾會過咸 幾惹味但要留心啲燒刺身除左刺身船啲種類仲嗌左松葉蟹棒 而刺身入面最愛係三文魚同帶子另外仲有壽司 同出面既壽司都幾似 但一個價錢食到甘多野真係抵而海鮮都有幾款 但帶子肉太細 青口就正常 蝦就有少少粉 吾夠彈 可能我燒得耐左 鯖魚無骨成舊食好爽 之後仲嗌左海螺(海水咸味太重) 同埋多春魚(幾多春但吾識燒)最特別既炸物就係榴槤炸彈
食到個肚脹一脹就係尖沙咀行下

炸物
榴槤炸彈
同埋湯圓既得意 叫黑森林同火山炸彈 燒到佢爆漿就可以食啦
外面脆脆地 入面煙韌煙韌甘 好cute
飲品我加左支冬瓜茶 5蚊都接受到 因為其餘係汽水配燒肉 肥上加肥! 我仲幾鍾意佢既三文魚湯 雖然入面得蘿蔔但我係愛湯人士飲左2碗
蟹籽沙律
榴槤炸彈
2016-04-01 974 浏览
想燒肉又想食放題 揀唔到所以決定一次過食哂一入去就上左一大隻刺身船 無論你幾多人黎食 佢都會第一時間俾隻刺身船俾你 份量就按番人數 仲有一碟燒肉拼盤 唔洗我地頭一轉落單個陣要等咁耐餓鬼死 即刻有野食住先 係貼心既入面采用電子點單 全程冇漏單 而且效率又高 叫完十分鐘內已經出左一半 好抵讚食物種類其實唔係好多 分刺身、炸物、小食、海鮮、肉類同野菜幾個大項目 有不少寫住暫停供應 令人有d掃興 佢地既刺身都好新鮮 三文魚更加係厚切 有時仲會有接近三文魚腩既位置 比起三文魚 佢既甜蝦更加鮮甜 仲要係有頭個款 很不錯 不過種類就較少 只有8款到左肉類啦 全部都冇醃製過 唔會雪到太冰 但亦唔會解唒凍咁唔衛生~其中以牛肉粒最好食而且最抵食 燒得啱時間既話可以又juicy又有牛味 而且唔洗燒得耐 慳時間嘛 五花腩亦不錯 肥同肉一半一半 仲有豬頸肉 牛脷 牛仔骨 等等 不過就冇乜特別仲有一個重點食物就係呢個燒湯圓 唔係好好食 不過就好得意 一試無妨食物既質素以刺身最佳 其次係肉類 另外個d就一般啦~ 由其係天婦羅!我真係第一次食咁冧既天婦羅 不過佢有每人一杯movenpick雪糕搭救之後講環境 兩個人又
想燒肉又想食放題 揀唔到所以決定一次過食哂
仲有一碟燒肉拼盤 唔洗我地頭一轉落單個陣要等咁耐餓鬼死
即刻有野食住先 係貼心既

有不少寫住暫停供應 令人有d掃興
牛肉粒
食物既質素以刺身最佳 其次係肉類 另外個d就一般啦~
由其係天婦羅!我真係第一次食咁冧既天婦羅
不過佢有每人一杯movenpick雪糕搭救
之後講環境 兩個人又係一個爐 四個人又係一個爐 而且張檯又係一樣大 所以可想而知四個人坐有幾逼
不過對兩個人去既係坐得舒服既 之但係坐坐下發現成間餐廳都有仙氣!皆因佢既抽氣真係好鬼差 出左門口望番入去先知原來自己係個仙境食左咁耐野 d抽氣真係要改善下…
整體黎講係ok既 香港依家仲係好少呢類咁既放題 有都多數三百以上 所以呢間算係平架啦 兩樣主打既質素不錯 服務亦幾好
2016-04-01 592 浏览
朋友同我慶祝生日,一早book左伊賀,店員仲介紹有特色戶外炭爐,朋友見幾得意,就book左炭爐燒。因為book左,去到唔使點等就有位,一坐低侍應就比左一艘刺身船同烤肉拼盤比我地。刺身船有齊三文魚、呑拿魚、甜蝦、鮑魚、希靈魚。一開始就比左拼盤你,有好有唔好啦,我本身咩都食,同埋只係二人份,就算有d刺身唔食,都可以ko佢。一路食刺身一路燒肉啦。刺身雖然細細件,但夠鮮好味。朋友燒緊肉,我就叫野食,呢到叫野食扮曬高科技,要用pad,個侍應會教你點落單。餐排都幾煩,有d要加錢,每次點都要睇清楚。呢到每個人要300蚊,但連汽水都唔包,真心都幾小氣。可樂汽水個d要10蚊罐,唔係比唔起,係唔想比。甘唯有飲水啦。落完單,就食得燒肉。d肉都要燒幾耐下(一陣再話你知點解)d肉係好食既,有牛助骨、牛脷、豬肉、雞翼,好有肉味、d肉又彈牙,真心係好食既。食完兩碟野,我地叫d野一樣都未到,我地諗今日星期五可能太多人姐。點知,等多左半個鐘,一樣野都未到,我望住隔離台遲過我地入黎都食緊第2round。之後,叫左個侍應黎問,叫佢跟清楚單。(其實一路都有追單,佢話多人,陣間有)講清楚我地等多過半個鐘都無野食。佢地先話原來部

落完單,就食得燒肉。d肉都要燒幾耐下(一陣再話你知點解)

食完兩碟野,我地叫d野一樣都未到,我地諗今日星期五可能太多人姐。點知,等多左半個鐘,一樣野都未到,我望住隔離台遲過我地入黎都食緊第2round。之後,叫左個侍應黎問,叫佢跟清楚單。(其實一路都有追單,佢話多人,陣間有)講清楚我地等多過半個鐘都無野食。佢地先話原來部機壞左,落唔到單!!!!!!!!!!!真心好過份,叫我地再落過。我問佢地有係紙落,佢話無,一定要用機落,佢地部機好慢,好難落單,甘又搞左15分鐘。之後d野先開始慢慢黎。大佬,食任食但d野唔黎,真係好過份。侍應只係話會跟單,完全無打算補償比我地。要到朋友開到聲話甘我地唔夠時間都話比多半個鐘我地食。

點知佢地夠鐘就叫我地埋單!!!!!真係好過份,又要我地再出聲先比番多半個鐘我地。

燒到一半我地發現個爐完全無火,叫佢加炭,加完之後發現原來個正常火係應該幾大下,d薄肉一燒就好快熟。即係話頭先一開始我地個火太細,所以肉燒得甘慢。好過份,好明顯上一round個客食完之後,佢地無加炭就叫我地入去。如果甘做生意,不如唔好做啦,是是但但。食放題都知啦,之後黎d野唔知點解會唔同左質素。刺身好冰、肉好鞋。

最後,間野係連甜品咩都無架。300蚊,其實出面好多選擇。

食完之後,見到間野係雜誌賣廣告話有movenpick雪糕食。間野真心好賤,完全無比我地食,提都無提過。可能又要問啦,佢呢間野所有野都要個客主動。真心唔知間野做緊咩。佢個個電子餐排甘難用,可能就係想唔比甘多野你食。好心,甘樣就唔好做放題啦。甘既服務,野食再好食我都唔會再去
庆祝纪念
生日
2016-03-30 600 浏览
來到這裏, 第一時間所想像到的是 .... 忍者 沒辦法, 因為一聼到 "伊賀" 這個名, 必會想起 忍者 ~ 這店當然没有忍者, 因為是餐廳, 所賣的是 日式燒肉 放題 .... 對, 是 "日式燒肉", 韓國燒烤吃得多了, 轉轉口味, 吃吃日式燒肉放題也不錯 ~ 最特別之處, 是在餐廳的室外地方設有 "炭爐", 用炭爐來烤肉極具風味 (諚枱時要先向職員題出) ~ 餐廳的收費如下星期一至四:6:00-8:00 $228 , 8:00-10:00 $258 , 10:00 後 $228星期五至日:6:00-8:00 $268 , 8:00-10:00 $298 , 10:00後 $268用平板電腦入單, 可减少用紙, 既環保又方便 ~ 刺身拼盤刺身是大路款式, 賣相頗好, 亦俾得足, 魚生、北寄貝 等都沒有雪氣, 八爪魚鮮味 ~看, 這火光熊熊的炭爐 !!當天身體有點不適, 未能喝啤酒 .... 喝罐茶也不錯 ~壽司是吃放題必點的食物吧, 壽司飯握得軟硬適中, 吃下去是富有活力的, 絕不馬虎 ~牛肉的款式超多, 而且排例整齊, 而且色澤紅潤, 肉味濃郁, 肉質滑嫩柔軟, 略烤數秒便可以
來到這裏, 第一時間所想像到的是 .... 忍者

餐廳的收費如下
用平板電腦入單, 可减少用紙, 既環保又方便 ~
刺身拼盤
看, 這火光熊熊的炭爐 !!
當天身體有點不適, 未能喝啤酒 .... 喝罐茶也不錯 ~
牛肉的款式超多, 而且排例整齊, 而且色澤紅潤, 肉味濃郁, 肉質滑嫩柔軟, 略烤數秒便可以吃 ~
其實, 烤得火候如何, 要多熟 .... 就得靠自己 !  烤得過生或過熟, 別怨他人 ....
我個人口味來說, 牛肉只要底面略烤二十秒即可以吃, 味道香口又惹味 ~
肉類有多款選擇, 除了優質牛肉外, 豚肉、雞肉、羊肉、海鮮也夠特式, 而且肉質不俗也夠肉味 ~
炸物的款式也不少, 值得一試 ~
烤肉吃夠了 .... 烤些蔬菜吃也不錯 ~
雪糕是 Movenpick , 還可要求什麼 ....

總括來說 : 用炭爐烤出來的肉, 吃得出是更富肉香, 更具風味, 而且侍應生的服務態度良好, 食物質素高, 價錢平, 性價比高 ~

本篇完 ~
一行五人的生日飯,想吃燒烤同時又想吃刺身,這裡是不錯的選擇。在日式燒肉放題中,它稱得上好食之選。於是就來伊賀日本燒肉料理放題 可以燒烤又可以食壽司刺身,一次過滿足我兩個需求 餐廳的環境舒適,店內充滿日式風味的裝潢,有卡位。可以任食的食物其實挺多的包括有海鮮、牛、豬,雞,羊,刺身、手握壽司、炸物、沙律等等比左錢當然要食盡先啦,IPAD點菜,唔駛下下用紙咁唔環保! 虎蝦海鮮點可以唔點,食放題可以食到甘大既虎蝦都算係甘啦 另外對於我這個食肉獸點可以唔叫肉呢 牛小排、羊架必點一坐下還未點菜,便來了兩盤食物,一碟是燒烤吃的不同種類的肉,另一碟是刺身船,覺得好貼心包括所有種類的刺身! 刺身船包了全部刺身,全部都好新鮮!我最喜歡的是三文魚及甜蝦,三文魚切得夠厚,甜蝦又鮮甜又肥美,吃不停,點幾多就來幾多,當然LA,我們也不會浪費。燒烤:食物的選擇很多,一來必要點海鮮是虎蝦,很大隻,燒後再灑少許鹽,好味肉類方面必吃的是牛小排,五花腩,羊架,帶骨牛肋肉,牛舌 …..味道清新,容易入口,脂肪分佈還算平均,肉味濃郁。蔬菜方面必吃的是菠蘿,粟米!燒菠蘿真係好好味丫, 燒花生湯丸和芝麻湯丸好特別和好吃!記住留肚食

餐廳的環境舒適,店內充滿日式風味的裝潢,有卡位。
包括所有種類的刺身刺身船包了全部刺身,全部都好新鮮!我最喜歡的是三文魚及甜蝦,三文魚切得夠厚,甜蝦又鮮甜又肥美,吃不停,點幾多就來幾多,當然LA,我們也不會浪費。
燒烤:食物的選擇很多,一來必要點海鮮是虎蝦,很大隻,燒後再灑少許鹽,好味肉類方面必吃的是牛小排,五花腩,羊架,帶骨牛肋肉,牛舌 …..味道清新,容易入口,脂肪分佈還算平均,肉味濃郁。蔬菜方面必吃的是菠蘿,粟米!燒菠蘿真係好好味丫, 燒花生湯丸和芝麻湯丸好特別和好吃!記住留肚食 。榴連炸彈內有榴連果肉,愛吃榴連的千萬不容錯過。

2016-03-22
2016-03-24 1001 浏览
上個禮拜又去咗放題慶祝食放題真係幾好,今次仲要係燒肉放題。呢間都幾好,肉嘅種類都幾多,豬牛羊加埋都有十幾種,而且質素都唔錯魚生都好新鮮。仲可以加 68蚊食一打生蠔燒,燒生蠔都幾好食,好juicy,真係幾抵食。仲食咗啲幾得意嘅嘢,我真係冇諗過原來湯丸都可以攞嚟燒,不過燒湯丸又幾好食,外面乾乾脆脆,裡面就煙煙靱靱。另一樣覺得好好食嘅係炸蝦卷,同元氣嘅差唔多,我好鍾意食元氣炸蝦卷架,家下可以任食,真係正。最後,真係驚喜位,就係炸榴槤,我本身唔係特別鍾意食榴槤,不過都唔抗拒,所以今次都試一試呢個炸榴槤。炸完之後其實都唔會再聞到臭味,係食落有啲榴槤味,甜甜地幾ok架,因為係熱嘅,所以個餡係溶溶地,總之成件事係幾好食嘅。值得一試!其實今次仲試咗一個食法,就係加wasabi落燒肉到食嘞。呢個idea係我係滋味行度學返嚟,估唔到wasabi加燒肉又真係幾夾,可以減低油膩感,令你想食多幾塊架!
上個禮拜又去咗放題慶祝

放題真係幾好,今次仲要係燒肉放題

魚生都好新鮮。

2016-03-19