2018-12-05 1320 浏览
星期六同朋友係尖沙咀買完野,想搵個地方傾下計,但尖沙咀係遊客勝地,好多地方都多人到聽唔到對方講野朋友就帶左我黎The Hurg樓上既一間燒肉店,黎反個中午燒一燒可能因為係11點幾呢d鐘數,人唔多,但地方闊,而且位都大,唔會坐到好逼好辛苦佢一環境佈置都非常有日本嘅氣風,就好似入咗去日本嘅燒烤餐廳入邊咁,真係別有一番風味啊一坐低,成張枱都非常乾淨,餐具充足,就連點餐嘅iPad都好整齊咁樣放咗係枱面,朋友已經忍唔住手即刻用部iPad點菜啦一開始梗係點啲開胃嘅刺身啦,佢一刺身都算新鮮嘅,睇個樣應該都有細心咁清潔過佢哋一壽司我就覺得非常好味,特別係佢哋嘅火炙壽司,燒得又香又美味我哋個肚已經頂唔住啦,即刻就叫左啲新鮮嘅牛肉同埋羊肉,睇到佢哋嘅牛肉佈滿雪花,舊舊都非常厚切,真係好想即刻放佢哋落去過爐度燒除咗生肉之外,佢哋既熟悉都唔野少架,特別係佢哋嘅椒鹽雞軟骨,香脆可口,我哋足足叫咗三碟呀中午嘅燒肉真係非常之特別,氣氛有別於夜晚,大家真係要來試一試啊

2018-10-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
2018-11-16 482 浏览
放題不是放題一個價錢只係包咗牛,四款各四件豬,四款各四件雞,雞翼各兩款各兩件,雞粒各四件刺身一盤三文魚只有四片玉子四片甜蝦兩隻北寄貝兩片赤蝦兩隻八爪魚四片海鮮拼盤飲品都只係包一罐汽水,要加$40@先可任飲只係得啲勁cheap嘅嘢係任叫任食,甜薯,粟米,薯格,冬菇,墨魚丸,沙津肉類又肥又咸到極點如要再加肉要每碟收費!差到一個點!全場得兩個職員,人手完全唔夠,通風又唔夠,成個場煙霧瀰漫。嚟之前已經上OpenRice 睇過啲食評,都唔知係咪請打手!!試咗一次中哂伏,唔會再嚟
放題不是放題
一個價錢只係包咗
牛,四款各四件
豬,四款各四件
雞,雞翼各兩款各兩件,雞粒各四件
刺身一盤
八爪魚四片
海鮮拼盤
飲品都只係包一罐汽水
,要加$40@先可任飲
只係得啲勁cheap嘅嘢係任叫任食,
甜薯,粟米,薯格,冬菇,墨魚丸,沙津

肉類又肥又咸到極點
如要再加肉要每碟收費!
差到一個點!
全場得兩個職員,人手完全唔夠,
通風又唔夠,成個場煙霧瀰漫。

嚟之前已經上OpenRice 睇過啲食評,
都唔知係咪請打手!!
試咗一次中哂伏,唔會再嚟

早前同男友心血來潮,想去吃燒肉,我地就去左尖沙咀呢間樓上鋪,任飲任食日本燒肉,午市來果然人流不多,計埋我地只有3-4枱,所以跟單都跟得十分足,而且上菜速度都幾快!價錢都幾合理,而且地理位置好方便,近MTR附近!坐下來枱上都有教大家點去燒肉,等大家燒得好味D~這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~而每個爐上面都有獨立的抽風系統,所以入到餐廳內都唔覺得太大煙,抽風系統不錯!這裡比較環保,點菜都是用電子平板電腦,想食咩睇下就一目了然,仲有圖片在旁,好岩外國遊客唔識中英文都可以點!呢度唔止有燒肉,還有刺身、小食、野菜、海鮮、炸物、壽司等各式日式料理等,總有一款合你心意!呢度真係可以一次過滿足你食多款食物的願望~襯燒肉未開始,我地就先叫左少少可以即食的炸物,炸粉都唔會太多,好香脆,即叫即炸好新鮮,唯一一點炸蝦有點欠缺鮮味!吃燒肉比較熱氣,可以食返D沙律中和一下,這客和風沙律好好味,上面混有沙律醬,惹味開胃,口感十足,我跟男友都encore多一碟tim!辣味螺肉是我每次來放題都必吃的,螺肉爽口彈牙,唔會太辣!之後叫左少少刺身食,刺身整體是不錯,不過每件都比較細小,如果唔夠就可以自己

價錢都幾合理,而且地理位置好方便,近MTR附近!

坐下來枱上都有教大家點去燒肉,等大家燒得好味D~

這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~

呢度真係可以一次過滿足你食多款食物的願望~

辣味螺肉是我每次來放題都必吃的,螺肉爽口彈牙,唔會太辣!

之後叫左少少刺身食,刺身整體是不錯,不過每件都比較細小,如果唔夠就可以自己再點~
三文魚刺身比較鮮味,有三文魚味,肉質好嫩滑!正!

和牛壽司幾特別,所以就點左黎試下,上面的醬味幾惹味,牛肉比較薄身,不錯,不過都係唔好食太多壽司,但有飯粒會比較飽肚!哈哈!

之後就開始重點燒肉時間來了~

而我們就覺得牛舌、牛柳粒、牛肩肉比較出色,牛味香濃,只要燒得好,肉質就唔會太粗糙,不錯!
這款牛肩肉易咬,同比較薄身,不錯!而牛舌口感就比較爽口,牛味夠!

牛油栗米可以直按放上爐上燒,可以拎上黎小心鐵兜熱,甜甜的栗米加上牛油實在係正~

之後點解清酒煮蜆,原來一小杯只有2小隻,熟起上來蜆肉只餘上丁點肉比較失望,但它的清酒湯底是不錯的,不會太咸!

最後點左個海帶味噌沙汁,都幾清唔會好咸,海帶可以減去燒肉的油膩感~

而午餐飲品都未是任飲的,接人頭計一人一罐!

最後一人仲有一杯MOVENPICK雪糕,正呀!我覺得午市黎食都幾抵食!下次再來!
2018-11-05 288 浏览
第一次食放題或者燒肉質素差到要哂時間黎打食評黎表達首先呢間放題我星期日去食晚市,每人加埋一大約要330蚊一位,但係事前唔知道原來野飲要加錢,唔係講緊特飲或者酒精類飲品,係好普通既紙包飲品,罐裝飲品,都要20蚊一罐!可以唔就咁買既,咁就每位加30蚊仼飲無酒精飲品。咁唔怪得佢會送你一壺茶係枱面等你慢慢飲。一開始唔清楚收費問個侍應問飲品係咪要埤錢佢仲以一個有少少差既態度黎講不嬲野飲都係要埤錢既。我又真係未試過食放題或者仼食燒肉野飲要另外加咁貴黎飲,仲要事前又冇講明,可能我孤陋寡聞啦🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️其次,我第一次食燒肉加放題d款式少到咁,大多數人去食日式燒肉應該都會主打食牛先掛,個到d牛得4款,分別係咩黑椒牛肋骨?一口牛,帶骨牛肋肉?同牛脷類似既4樣。係真係得4樣,我未試過係一間燒肉店連一片牛都未食過,除非我鬼um眼睇唔到啦🤷🏻‍♀️d牛脷仲新奇,多數手脷切到幾薄都好,煩嶧黎都係好完整既一塊,我未試過燒牛脷可以似牛肉片咁,分離做幾塊碎片牛肉另外放題部份,又係得幾款,叫做有三文魚,共子,甜蝦食下咁。我地3個人去食,叫6塊北寄貝,應該都唔過份呀😂點知之後黎得1
第一次食放題或者燒肉質素差到要哂時間黎打食評黎表達
另外放題部份,又係得幾款,叫做有三文魚,共子,甜蝦食下咁。我地3個人去食,叫6塊北寄貝,應該都唔過份呀😂點知之後黎得1塊。我後期搵到原因點解,因為當我拎起ipad點野食既時候,已經睇到甜蝦,北寄貝,帶子已經沽清喎🤷🏻‍♀️個時都係夜晚10點到。。
冇咩好食,諗住食下沙津呀,叫左胡麻蕃茄沙律,黎到,就淨係得一堆切絲生菜同胡麻醬,問侍應點解冇蕃茄,佢話要睇下廚房仲有冇先。之後又拎返我地碟生菜入廚房,放返2粒蕃茄仔係上面🙃
最後,睇其他人食就話每人會送一杯movenpick雪糕,但係侍應只會夠鐘提你lastorder叫埋最後一輪,同埋收走你部落order既平版電腦(唔係ipad囉),完全冇提過有雪糕呢樣野,問佢又話要睇下廚房仲有冇,之後拎左3個同一味道既岀黎,話其他味賣哂。。個時夜晚11點都未到🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
結果又唔好食,又少野揀,唯有叫好多既菠蘿燒黎食。又一次體驗野食難食到冇胃口食落去。
我地由8點半坐到差唔多11點走,成個場有一半位係空既,每人330蚊再要加野飲30蚊,又難食又少野食,真係唔怪得冇人食啦,真係仲差過屋邨平價188仼飲仼食燒肉。最好食真係個movenpick雪糕加啦🤷🏻‍♀️
2018-11-05 174 浏览
食物款式小,話就話係燒肉放題,肉只有幾款,肉無肉味,刺身都係無味,野食唔算新鮮,嗌左個蕃茄麻醬沙律可以淨上麻醬加一堆生菜。唯一好食既只有燒菠蘿同臨尾包既一杯movenpick 雪糕。放題黎講可以有更好選擇,絕對唔會揀依間!想任飲野飲要另外加錢。星期六日加一已經要330再另加任飲埋單360左右,性價比非常低,相信同區可以用同樣價錢食更好既野食。無下次🤮唯一一個好係,星期日竟然無乜人黎食,又唔洗等位,坐得都算舒服。

2018-11-05
2018-11-04 143 浏览
週末同朋友食燒肉放題,來伊賀,結果很後悔。菜品種類選擇很少,而且每次落單給的東西跟叫的分量都不一致,最誇張第一次叫一份聖女果給2顆。第一次一家放題飲料居然加錢。而且最可怕的是我吃到一個有蟲子的青口,怎知工作人員淡漠地看了一眼說是正常,我當下就已經反胃,不想破壞朋友的心情所以沒有發脾氣。但是這樣的服務態度真的讓人不敢恭維,菜品有蟲是正常??總之性價比非常低,口味也只是一般,不推薦大家去食,尖沙咀多的是更好的餐廳。
2018-11-02
2018-10-25 178 浏览
酒會後男友說想吃燒肉,網上搜尋了附近餐廳怱怱就決定伊賀燒肉料理。到埗後我倆才發現是放題餐廳,沒關係,好吃就行。星期三的晚上8:00,餐檯都已坐滿了,只剩下吧檯。侍應帶着我倆並介紹放題食品及費用。店內是使用電子下單,我非常欣賞,既環保又可減省員工工作量,漏單情況也改善。說回食物,分為刺身、小食、燒物,揚物、壽司、海鮮等等,另有付費的海鮮如燒生蠔及海膽。飲品需另外付款,加$30任飲不含酒精飲料,加$50任飲清酒及指定罐裝啤酒。先來刺身,款式不多,中規中矩,當中甜蝦鮮味侍應送上燒肉併盤,各類肉物都有一些,我們又多叫了不同肉類,當中推漬壺牛,伊比利亞橡果一口豬,黑豚豬肉腸及蜆其他小食及揚物沒有吃太多,但推薦炸鮑魚菇及雞泡魚乾壽司類就按個人喜好吧。最後結賬時會送上雪糕一杯PS: 要讚當天的員工,全場只有兩名侍應,其中一位還要兼顧壽司刺生吧,另一位側兼顧帶位,飲品及收銀,看得出是忙得團團轉,但仍是很有禮貌及活力!

先來刺身,款式不多,中規中矩,當中甜蝦鮮味

其他小食及揚物沒有吃太多,但推薦炸鮑魚菇及雞泡魚乾

壽司類就按個人喜好吧。最後結賬時會送上雪糕一杯

2018-10-24
2018-10-24 149 浏览
間唔中都有食燒肉,不過好耐冇食任食,今次嚟伊賀有啲小驚喜,因為佢嘅海鮮竟然都好正!個人幾鍾意佢做網燒燒肉,唔會油淋淋。呢度自助落單幾方便,肉類選擇都好多,多到要提自己click下一頁。每款叫啲,上到枱認唔返邊款打邊款不過薄切嘅肉都唔錯,快d燒熟易控制。一定認得嘅係豬頸肉,輕微醃過幾好食,仲有牛舌、雞泡魚乾、墨魚咀、蜆、蝦等等都好新鮮,不停reorder囉雖然有少少漏單,但一講返就好快上枱,服務態度都好好,呢樣喺任食餐廳幾難得。

2018-10-13
用餐时段
  • 鰻魚玉子燒
  • 海鮮
  • 燒物
2018-10-21 161 浏览
星期日下午休閒地同男友到尖沙咀行街,突然想吃日式燒肉作午餐,所以來到這間在網上擁有眾多好評的燒肉放題店伊賀,作為我們這次解決午餐~~~食物方面,這裡除了眾多的肉類外,還有海鮮,刺身,小食,壽司,炸物等,食物種類繁多,令人感到大感滿意。前菜沙律, 八爪魚在主要食的牛肉方面,有牛肋骨,一口牛肉,牛舌,還有店家特別醃漬的牛肉。牛肋骨肉味濃厚,只需沾上薄薄的黑椒就足夠帶出濃濃的肉味。若配上特製燒汁則令有一種風味。一口牛厚切,令其口感豐富,肉汁之多,令人甚感驚喜。醃漬牛海鮮有青口,虎蝦作代表。青口鮮甜肉質飽滿,虎蝦則彈牙可口,可證明是何其新鮮。刺身方面,在午市燒肉放題算是很多選擇,三文魚是香港人的寵兒,這裡的三文魚色澤賣相能跟外頭的高級日本餐廳與之相比。在眾多肉類圍繞著,總要一點蔬菜中和一番,這裡有牛油金菇和牛油粟米。餐廳牛油分量拿捏得很好,可以在食物本身不太油膩的情況下,能令其充滿濃郁的牛油香味,實屬難得

前菜沙律, 八爪魚
前菜

牛肋骨

一口牛厚切,令其口感豐富,肉汁之多,令人甚感驚喜。
醃漬牛

刺身
牛油金菇+牛油粟米
一口牛
2018-10-19 1937 浏览
好懷念係日本旅行嘅日子,同友人行街前黎燒下嘆下。早餐只係食咗碗麥片,就留肚食燒肉。係尖沙咀行,就搵呢間啦。環境都算唔錯,有梳化坐得舒舒服服,店內唔算大嘅油煙味,晏就無幾耐都有幾枱客,我諗無人係會係午餐燒肉。禮拜聽職員講有折,但忘記咗有幾多。電子落單,非常方便,有唔同嘅種類揀,刺身、小食、菜、炸物都有,唔係淨係得燒肉同海鮮。每一頁尾都有個公仔提醒,唔好浪費食物。枱面仲教你點燒,可惜只係下午,真係想叫杯hoegaarden。點完餐都幾耐都上菜,久遺了我最愛嘅蟹籽沙律。刺身都幾好,幾鮮,開下個胃都幾正。蜆係用個銀盤裝住,等佢自己開「口」,好味。燒肉按番佢介紹方法咁整,有醬點,好滿足,推介要叫牛類嘅肉,豬頸肉小小辣,呢啲我地都有點。仲有movenpick做結尾,好完美咁開始我地逛街之旅。

禮拜聽職員講有折,但忘記咗有幾多。

點完餐都幾耐都上菜,久遺了我最愛嘅蟹籽沙律。

刺身都幾好,幾鮮,開下個胃都幾正。

仲有movenpick做結尾,好完美咁開始我地逛街之旅。
2018-10-16 2431 浏览
係赫德道除左飲野,其實醫肚都一流ga!就試下。。伊賀!一進餐廳就俾門口的立體裝置吸引住了!餐廳的佈置都好日式~事不宜遲,開火!每款肉都試下!豬腩肉!肥瘦適中。。食落不會成口油!肉味又香。。不會太淡!小牛排!最愛!好快就熟了。。襯新鮮不要太老了!牛立方!有點厚。。要燒耐點呀!可以了!Mmm..好味呀!充滿肉汁!又唔膩!雞翼!Cut開了一半!好燒點!Wow!燒得香脆!肉質鮮美!來刺身了!好冰涼好新鮮!仲好多款!Mm!好淋咬得開。。直接滑入口呀!壽司!制作精美!肉質豐富,美味!小食及沙律!好多款式~都好好味~食完燒肉仲有放題任叫,開心呀!最後還有炸物!甜的鹹的都有!炸得香脆又唔膩!咁就真係飽飽了。。滿足了!
係赫德道除左飲野,
其實醫肚都一流ga!
就試下。。
伊賀!

一進餐廳就俾門口的立體裝置吸引住了!

餐廳的佈置都好日式~

事不宜遲,
開火!

每款肉都試下!

豬腩肉!

肥瘦適中。。
食落不會成口油!
肉味又香。。
不會太淡!

小牛排!

最愛!
好快就熟了。。
襯新鮮不要太老了!

牛立方!

好味呀!
充滿肉汁!
又唔膩!

雞翼!

Cut開了一半!
好燒點!

美味!

小食及沙律!

好多款式~

都好好味~

食完燒肉仲有放題任叫,
開心呀!

最後還有炸物!

甜的鹹的都有!
炸得香脆又唔膩!

咁就真係飽飽了。。
滿足了!
2018-10-15 106 浏览
伊賀日本燒肉料理係放題場,中市人流不算多,可以靜靜哋燒。伊賀的裝修走懷舊的日本風,很有味道,而每張枱都有屏風分隔開,私隱度頗高。枱面有齊熱水壺、燒肉汁、刺身豉油、鹽、黑椒、七味粉同牙簽,完全自助不求人。用電子餐牌,點幾多黎幾多,份量有多冇少,連檸角、沙律醬、蒜蓉等的醬料都可以透過Tablet去Order,真係爽。墊枱紙印有燒肉解說,是貼心的設計。先來一Round刺身,Order send 咗冇耐就送到,極有效率,抵讚!當中帶子同埋三文魚的質素最好,足足order咗三Rounds咁多。面豉湯熱辣辣又夠濃郁,必點!糖心菠蘿是燒肉必備的,香甜多汁又解膩。肉類的選擇也十分之多,帶骨牛肋肉同埋兩款醃漬牛都好好味,其他肉類都很不錯。即食嘅炸物都有好多可以選擇,可以每款都點一件黎試下,質素都唔錯。燒雞泡魚干真係一大驚喜!估佢唔到咁好味!放在爐上輕輕烤至卷曲微焦,入口魚香極為濃郁,香口得黎又有得𡁻吓,點少少沙律醬同埋七味粉,更添風味,兩個人食咗幾十條。

伊賀日本燒肉料理係放題場,中市人流不算多,可以靜靜哋燒。

墊枱紙印有燒肉解說,是貼心的設計。

面豉湯熱辣辣又夠濃郁,必點!

糖心菠蘿是燒肉必備的,香甜多汁又解膩。

燒雞泡魚干真係一大驚喜!估佢唔到咁好味!

2018-10-12 110 浏览
伊賀日本燒肉,就在寶勒行附近。食肆琳立地段。午餐放題$219/人,選擇算不錯,有燒豬/牛肉、刺身、壽司、野菜、海鮮、炸物、小食。但分量比較細小,for女仔都ok,男仔可以食附幾轉。ipad落單可節省人力&點茶紙。我地食左食左好多野,燒肉有伊賀一口牛、牛仔骨、五花腩、牛舌、豬大腸、帶骨牛肋骨、雞翼。雞翼分量略為少,一件都半隻雞中翼。菜方面食左翠玉瓜&冬菇&金菇,金菇係細盆上,幾有心思。刺身分量的比較簿身,但新鮮度都足夠的。最大驚喜係有迷你芥末八爪魚軍艦,壽司款項幾多選擇,亦有d特別款,幾欣賞。

伊賀日本燒肉,就在寶勒行附近。食肆琳立地段。

午餐放題$219/人,選擇算不錯,有燒豬/牛肉、刺身壽司、野菜、海鮮、炸物、小食。但分量比較細小,for女仔都ok,男仔可以食附幾轉。

ipad落單可節省人力&點茶紙。

我地食左食左好多野,

菜方面食左翠玉瓜&冬菇&金菇,金菇係細盆上,幾有心思。

刺身分量的比較簿身,但新鮮度都足夠的。

• 壽司
2018-10-12 117 浏览
星期六放假日終於約到個frd 出街平時lee間夜晚好多人所以我地約左食午餐一上到去.... 有日式裝修有解說教你如何燒到好肉坐低之後服務員就介紹lee 部野點用同收費超仔細同埋詳盡所有嘢食都係遂件遂仲件計除左鼓油同燒汁同七味粉都要自己點咁就唔浪費lol一開始梗係叫啲刺身食先啦甜蝦同埋帶子好鮮味所有肉個質數都好好我哋所有肉都叫咗少少嚟試吓先未食特別燒嘢食嘅時候梗係要叫定啲熟嘢食啦佢有清酒煮蜆啲蜆大大隻沙律好多醬正呀食完啲肉都要叫番啲菜嚟食下,
星期六放假日終於約到個frd 出街
平時lee間夜晚好多人
所以我地約左食午餐
一上到去....
有日式裝修

佢有清酒煮蜆
啲蜆大大隻

沙律好多醬
正呀

食完啲肉都要叫番啲菜嚟食下,
2018-10-06
2018-10-11 99 浏览
近排天氣轉涼左, 又係時候去食燒肉喇🤤尖沙咀the hart 3樓有間日式燒肉放題好似唔錯, 一於入去trytry座位通道都闊落, 而且唔會煙霧瀰漫😍祕訣係個爐呀😂爐邊同爐頂都有強勁抽風, 所以食完都唔會有一浸臭味👍自助點餐, 食幾多點幾多, 食得晒先好嗌😂蜆呀, 牛油粟米呀, 牛油金菇呀都係用個小兜裝住黎燒, 傳熱快又唔會整到周圍都係, 一路燒既時候一路散發住牛油香味😍熱門刺身都一應俱全, 雖然佢係主要做燒肉, 但係d 刺身都唔差架, 都算新鮮👍牛全部都係牛, 叫幾多都會比足份量你, 絕對唔會hea, 而且肉質都係鮮紅, 唔會有唔新鮮既瘀血色一口牛柳粒最易燒得好食👍每個面燒兩下, 就可以鎖到d 肉汁喺入面🤤大大隻虎蝦, 燒鯖魚同埋菠蘿都好值得叫👍有最新既白色可樂比你飲😍
近排天氣轉涼左, 又係時候去食燒肉喇🤤

座位通道都闊落, 而且唔會煙霧瀰漫😍

自助點餐, 食幾多點幾多, 食得晒先好嗌😂

大大隻虎蝦, 燒鯖魚同埋菠蘿都好值得叫👍

有最新既白色可樂比你飲😍