2020-11-27
呢間餐廳用咗真空低溫烹調法,所謂慢工出細活。如果你嗰日想慢慢享受一個美麗嘅下午,不妨到此一遊,暫時遠離香港急速嘅節奏!中午到達嘅時候,估唔到全場full House。點咗2個午市套餐,包括頭盤,主菜,甜品。每Set$148!💰💐套餐1💐冬季限定日本蟹膏流心牛角包🥐 (+$48)日本蟹膏多到似熔岩,恨不得把碟都舔得乾乾淨淨🌝🌝入面都有絲絲蟹肉☺️Topping仲有粒粒魚子,咬下去粒粒崩開,口感不錯👍🏻鹹蛋黃蟹肉高纖穀物意大利飯淡淡鹹香味。含有多種穀物,口感豐富,粗而不糙~更加入大量蟹肉!意大利飯軟硬適中。喜歡superfood嘅人,一定不可錯過,又有營養又有飽腹感,非常滿足🥰🥰🥰白松露雪糕配風乾草莓我比滿分💯我未食過白松露雪糕,覺得非常意外!聞落去已經好香白松露味,食落口感細緻!草莓乾更令到甜品更完美❣️套餐2💐法式龍蝦湯流心牛角包🥐呢個包保持牛角包嘅鬆脆,又飲到龍蝦湯,師傅超厲害👍🏻如果有龍蝦肉🤪就會再加分!香煎西班牙黑毛豬腩🐖豬腩脂肪含量就比較高,食開清淡嘅可能會覺得少少肥🤏🏻 十分喜歡奶油瓜蓉,代替平時沉悶的薯蓉!芥末籽燒汁做得出色,少少嗆鼻嘅芥末中和左甜甜嘅燒汁,味道剛好!真空慢煮法
冬季限定日本蟹膏流心牛角包🥐 (+$48)
鹹蛋黃蟹肉高纖穀物意大利飯
白松露雪糕配風乾草莓
套餐2💐
法式龍蝦湯流心牛角包🥐
香煎西班牙黑毛豬腩🐖
真空慢煮法式焦糖燉蛋
又軟又滑,火力剛好,布丁表面好平滑👍🏻
最後點左兩杯飲品,都係高度推薦!
Seasame Latte😚($36)
好開心🥳拉左隻海馬!雖然細杯咗少少,但原來用咗oat milk感覺又唔同咗~芝麻味和oat milk味嘅味各佔一半~
Tiramisu cheesy😗($44)
有啲似Dirty~又有啲似奶蓋~上層係厚厚芝士奶蓋,下面係帶有微酸而回甘的咖啡,令我愛不擇口!
整體來講,超水準的發揮!