2021-03-08 8 浏览
呢間餐廳我哋之前食過旺角分店已經覺得服務同埋食物都好好今次呢間個位置仲方便我哋所以就要再嚟試多次嚟到呢度環境非常之大出面嘅食物櫃同埋飲品櫃都好闊落 仲有一個雪條櫃我見到啲韓國雪條已經知道今日一定要食店員好有禮貌咁介紹我哋可以先試咗雞煲鴨煲或者係豬手煲先我哋見阿哥平時都出面比較少有今日就決定試下味道都好濃郁亦都好嫩滑唔錯之後就揀咗個藥膳湯底打邊爐推介鮮牛肉 非常之嫩食落較厚身有口感 墨魚滑亦都好食 幾有驚喜係嗰個花枝片 既爽口又新鮮 其他海鮮都好唔錯 仲有豬潤 鵝腸平時任食火鍋比較少有嘅食材 飲品好多選擇不在話下 但係我都想講下佢呢枝好有驚喜嘅韓國雪條 外面係咖啡味裏面有朱古力醬仲要有啲爆炸糖喺入面真係估佢唔到咁好食重點佢個價錢非常實惠可能因為試業中 希望之後放寬多啲人食飯再約班friend嚟食過
呢間餐廳我哋之前食過旺角分店已經覺得服務同埋食物都好好今次

呢間個位置仲方便我哋所以就要再嚟試多次

味道都好濃郁亦都好嫩滑唔錯
之後就揀咗個藥膳湯底打邊爐

仲有豬潤 鵝腸平時任食火鍋比較少有嘅食材

2021-03-08 14 浏览
好耐冇同朋友聚會今日揀咗呢個位置好方便嘅火鍋店 西鐵站行過嚟都唔駛五分鐘 由於佢係試業當中應該開業無耐 見到環境都好新淨 被安排卡位位置坐得好舒服 周圍都有電視可以睇到一路睇電視一路打邊爐再傾計 正講番食物先佢呢度係可以雞煲鴨煲豬手任食 如果你想食啲高級啲嘅牛肉可以再加錢我哋志在吹下水聚個會咁我哋就揀咗普通呢隻雖然你話佢係普通但係佢啲食物質素一啲都唔差 配料亦都有好多選擇雞煲嘅味道非常之啱我哋口味唔會太鹹亦有唔同嘅辣度畀你揀 食完仲可以追加 雞煲仲會有店員即場幫你炒返熱 啱啱好肉質非常之嫩之後就可以轉食火鍋揀自己鍾意嘅湯底 然之後喺點心紙裏面揀 最正係佢有好多海鮮可以揀 青口 花枝 吊桶仔 蜆 蝦 等等 全部都好新鮮仲要飲品任飲 選擇亦都非常之多 外面仲有個蔬菜櫃或者係丸 真係食到飽肚又滿足

好似未試過喺出邊打邊爐,個環境係咁疏落,好明顯係因為啱啱放寬限聚令,而呢間嘢有新新地啦。咁對我哋呢啲食客來講舒舒服服唔逼人咪開心囉!埋單$218一位!我覺得10分超值!包咗雞煲,然後仲有另外一個鍋係任食打邊爐嘅,任食嘅食物方面都好豐富,蜆、蝦、小凡立貝等海鮮都有得任叫,出邊仲有好多芝士丸啊、蟹籽丸啊、菜類等供選擇,然後汽水茶果汁雪糕雪條都係任食,竟然仲有蛋俾你打邊爐,如果唔係叫難食嘅話咁嘅價鉱係好平😍而味道方面有驚喜喎!雞煲煮耐少少食到尾係好夠味嘅好惹味嘅。打邊爐湯底都唔錯,其實真係太多嘢食,基本上我哋只係剔紙仔叫咗一轉任食就飽咗!
出邊仲有好多芝士丸啊、蟹籽丸啊、菜類等供選擇,
然後汽水茶果汁雪糕雪條都係任食,
2021-02-23
2021-03-07 17 浏览
好耐冇打邊爐啦🫕- 火鍋任飲任食 $218 (7點入座)呢個set 好抵 可以食左個雞煲/鴨煲/豬手煲先 加錢可以揀埋羊腩煲 之後再揀湯底打邊爐 一次過滿足晒我兩個願望 我同朋友就揀左雞煲 都幾多雞 個汁好惹味 爆香左 雞又嫩滑 真係幾正之後再揀左芫茜皮蛋湯底打邊爐 都幾多芫茜同皮蛋 幾甜啲芫茜 再叫左啲肥牛 滑牛 脆鯇魚腩 帆立貝 豬肚片等等嘅配料 佢仲有好多丸啊菜啊響鈴等唔同野食係出面拎 最開心係佢有得叫啲佐酒小食 叫左椒鹽豆腐同炸雲吞 個雲吞幾正 炸到好香口 可以試試 其實仲有啲海鮮個啲揀 不過就要加小小錢 嘢飲方面選擇都多 有鴻福堂啲涼茶汽水或者茶啤酒 想飲咩自己揀 最後仲可以食雪糕甜品 但係太飽就冇食到Overall 推介指數:4-4.5/5整體食物水準唔錯 選擇又多 服務衛生都唔錯 上嘢食速度都快 最重要係可以食完好多唔同嘢再打邊爐 想試好多唔同嘢嘅人可以去試試
好耐冇打邊爐啦🫕

- 火鍋任飲任食 $218 (7點入座)

Overall 推介指數:4-4.5/5
2021-03-07 16 浏览
.好耐無喺外面食過晚飯了今次為左預祝朋友生日就去左尖沙咀呢間二鍋頭食雞煲加打邊爐見到餐廳仲係試業當中 要支持一下新餐廳啊!逆市開店不容易。.一坐低就即刻叫返個雞煲 點左小小辣 個人覺得剛剛好 好怕一食覺得太辣會影響之後嘅打邊爐心情😂雞煲好入味 用左洋蔥🧅芫茜等等配料炒香更吸引!雞肉嫩滑 最喜歡佢嘅雞腳係平時係酒樓食果款鳳爪 好多肉食😋.之後就打邊爐了!點左芫荽皮蛋湯 好香濃入味 就咁飲一啖湯已經覺得好正飲品 甜品 蔬菜配料同丸呢啲係自助形式~而肉品 海鮮係寫紙的 上菜擺盤都絕不馬虎我哋食嘅係$218任食套餐 美國肥牛質素都唔錯 係任食的 有啲係牛板楗下湯10秒左右 再點埋自己調製既醬料 一流!食落好香牛味 口感十足 切既厚薄程度啱啱好另外我最愛嘅一定係豆腐同帆立貝豆腐非常香滑 同湯底亦十足相配帆立貝一口一粒 唔會太膩太多 配辣醬油十分惹味 原粒都食得❤️.最後當然不少得甜品 有韓國雪條同本地品牌 雀巢雪糕任食💕可以唔洗再搵甜品舖食甜品~
好耐無喺外面食過晚飯了
今次為左預祝朋友生日
就去左尖沙咀呢間二鍋頭食雞煲加打邊爐
見到餐廳仲係試業當中 要支持一下新餐廳啊!逆市開店不容易。
雞煲好入味 用左洋蔥🧅芫茜等等配料炒香更吸引!
雞肉嫩滑 最喜歡佢嘅雞腳係平時係酒樓食果款鳳爪 好多肉食😋
飲品 甜品 蔬菜配料同丸呢啲係自助形式~
而肉品 海鮮係寫紙的 上菜擺盤都絕不馬虎
我哋食嘅係$218任食套餐
美國肥牛質素都唔錯 係任食的 有啲係牛板楗
下湯10秒左右 再點埋自己調製既醬料 一流!
食落好香牛味 口感十足 切既厚薄程度啱啱好
另外我最愛嘅一定係豆腐同帆立貝
豆腐非常香滑 同湯底亦十足相配

2021-03-06 14 浏览
今晚行過漆咸道南比我見到佢,之前在旺角都食過味道唔錯之餘還有一次過又有煲又可以邊爐嘅選擇,而且除了之前嘅雞煲鴨煲外,還有新出嘅豬手煲,以上嘅選擇係可以任添,我個人較喜歡雞煲,當然就係食佢嘅二鍋頭惹味雞煲啦,可以在點菜紙上選走雞腳同芫茜,我當然就要啦,味道更香,又有骨膠原!落單後好快就上枱,店員會先將雞煲炒勻先開始食用,雞件十分入味,肉質嫩滑軟熟,一個煲真係好快就食完,當然可以再追加啦!現在除了普通嘅自助火鍋外,還可以選擇升級龍蝦海鮮或牛魔皇美國極黑和牛任食,想了陣最後都點了牛魔皇任食美國極黑和牛,多少少質素完全不同了!火鍋湯底就係芫茜皮蛋湯,第一要讚就係個皮蛋,份量足,加埋唔會有陣味,食落去都唔錯!而火鍋配料有用紙上嘅選擇同出去自助吧自己選擇嘅丸丸、餃餃同蔬菜區自己選擇!當還有喜愛嘅午餐肉,雖然唔係一個特別嘅菜色,但有通常都會點埋!而重點個牛上枱同餐牌內描述相同,朋友最欣賞就係個M6和牛,牛脂分怖均勻,拖一拖個湯就可以入口,在口中牛味濃郁之餘肉質嫩滑軟熟,正!而另外任食嘅美國極黑和牛都唔錯,油脂分怖雖然沒有M6哪裡多,但牛味一樣濃郁嫩滑,真係喜歡吃靚牛,真係要升級這個先夠滿足!而其他火
今晚行過漆咸道南比我見到佢,

而其他火鍋材料新鮮美味,海蝦大大隻肉質彈牙爽口,牛丸夠彈牙牛味濃郁!不得不提雲吞大大隻內有彈牙爽口嘅蝦肉,正!
時間過得快,轉個頭又食到飽飽,最後還食埋韓式嘅咖啡味雪條,
真係一個十分滿足嘅晚上!
2021-03-04 18 浏览
二鍋頭 (嘉芙中心)尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓因為晚間禁堂食令關係,已經好耐無出過黎食晚飯啦,終於等到解禁啦,當然要返班老友出黎聚一聚啦,我提議左揀雞煲+打邊爐,跟住朋友就推薦呢間係尖沙咀新開既<二鍋頭>啦,之前係旺角分店都食過幾次覺得幾正,今次黎到TST 新鋪,感覺更加舒服 寬敞,而且員工都好有禮貌,做嘢又快手值得一讚👍係打邊爐之前,當然係食左雞煲先啦,呢到除左雞煲之外,仲可以可以選擇鴨煲或者豬手煲,我地就揀左最大路既雞煲,整得好惹味,辣到可以自由選擇,而且仲有得揀唔要鳳爪好細心,食完一轉覺得唔夠喉,仲可以叫職員幫手添加,餐廳真係好大方 😍而火鍋配料大部份可以係出面自取好方便,而且係用好大個雪櫃雪住,非常之衛生乾淨,除此之外,仲有部份既食物係剔紙仔既,選擇好多,全部都好新鮮,性價比好高。
二鍋頭 (嘉芙中心)
尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

2021-03-04 63 浏览
好耐冇食過雞煲啦!之前食過旺角嘅二鍋頭,有雞煲又有鴨煲,知道尖沙咀開咗分店一於嚟捧場。新店原來除咗雞煲、鴨煲任食之外,仲有新加豬手煲任食,$218/位 CP值超高!尖沙咀漆咸道南位置很方便,防疫措施做得很好,一坐低已經感覺乾淨衛生。經理推介 upgrade 牛魔皇,最後 $298/位 已經可以任食和牛 & 牛頸脊,我哋幾個牛精真係開心到飛起。二鍋頭惹味雞煲好啦第一時間叫咗二鍋頭惹味雞煲先,店員細心現場即炒加熱,我好多朋友都鍾意食麻辣雞煲, 我都唔例外呀。這裏的雞肉很滑嫰,可以選擇自己喜歡的辣度,加了麻辣醬汁,超惹味,好味好香好麻又過癮!再加上其他配料實在超好味,用來佐酒更是簡單幸福美。自選火鍋湯底吃完麻辣雞煲選擇清新的香茜皮蛋鍋,還有多款食物、飲品、甜品及蔬菜都可以到食物自助區,鍾意食乜嘢就攞乜嘢,最緊要唔好浪費。尖沙咀店限定-牛魔皇竟然一個咁抵嘅價錢就可以任食美國極黑和牛,又點可以唔推介比身邊鍾意食牛嘅朋友呢!任食!任食!任食!SRF/極~美國極黑和牛可以話係牛肉界之中的 Black label! SRF極黑和牛 是美國牛肉好知名的品牌,極黑牛肉質柔嫩多汁,入口即化的口感,漂亮的油花

二鍋頭惹味雞煲

自選火鍋湯底

尖沙咀店限定-牛魔皇

任食!任食!任食!
SRF/極~美國極黑和牛
可以話係牛肉界之中的 Black label! SRF極黑和牛 是美國牛肉好知名的品牌,極黑牛肉質柔嫩多汁,入口即化的口感,漂亮的油花分布,滋味無窮!

美國安格斯 Prime 牛頸脊
近年興起吃牛頸脊,Prime 比一般安格斯牛更高級,油花頂級靚,牛頸脊的雪花紋更加細緻,入口嫩滑有咬口。

美國安格斯牛小排
肉質結實鮮嫩多汁,大理石花紋的脂肪,帶有油筋非常適合火鍋,油脂入口香味四溢。

仲要每位贈送澳洲M6和牛一客,油脂分布平均,雪花極致,肉質柔嫩厚實,食到舔舔脷!

任點任食火鍋食品
其實食完靚牛之後我個肚都冇乜空位啦!但我哋都叫咗少少打邊爐必吃:美國肥牛、鮮滑牛肉、雲吞、水餃、海鮮類別生猛海蝦都好正,各樣食物都好新鮮!值得下次一再光臨!

庆祝纪念
生日
  • 牛魔皇
  • SRF/極~美國極黑和牛
2021-03-04 30 浏览
平時食開雞煲 鴨煲,好少見到有豬手煲。原來係得尖沙咀呢間先有豬手煲呢個新品。.一開始唔知豬手煲咩樣,有d驚咬起身費力氣。但一來到時,看到d豬手切到細細舊,好啱size。食起身一d都唔費力。而且味道超正,超彈,膠原蛋白滿滿!.食完開始打邊爐,揀左番茄薯仔湯底,去一去油膩。.邊爐配料好多,各類新鮮蔬菜,有唔同類型嘅丸,有海鮮⋯.有雪糕🍦,打完邊爐嘅甜品。.呢度環境舒適,座位好寬敞舒服,而且坐窗邊可以望下街景,仲可以睇下電視!
平時食開雞煲 鴨煲,好少見到有豬手煲。
原來係得尖沙咀呢間先有豬手煲呢個新品。

而且味道超正,超彈,膠原蛋白滿滿!

食完開始打邊爐,揀左番茄薯仔湯底,去一去油膩。

邊爐配料好多,各類新鮮蔬菜,有唔同類型嘅丸,有海鮮⋯

有雪糕🍦,打完邊爐嘅甜品

2021-02-20
2021-03-04 25 浏览
超耐冇食雞煲,有返夜晚堂食即刻約朋友出去食😋呢間新開嘅二鍋頭,一如其名,一次可以食到兩個鍋!超飽超滿足,好彩下晝冇乜食野留咗肚😂第一鍋:可以揀雞煲/鴨煲/豬手煲/羊腩煲(呢個要加錢)食完第一鍋之後,同以往雞煲唔同,唔係淨加清湯,成煲雞油咁俾你淥野,而係重新換一個湯底俾你打邊爐!湯底仲有成8、9種選擇,我哋就揀咗豬骨湯底,係真係有兩大舊豬骨嘅,好入味!打邊爐嘅料都好多,係任食嘅,飲品都任飲。特別推介韓國芒果汁同菠蘿汁,有果肉嘅,好好飲😋😋除此之外,每人加多幾十蚊就可以升級和牛任食,最後忍唔住加咗🙈🙈🙈飽到傻~
超耐冇食雞煲,有返夜晚堂食即刻約朋友出去食😋

第一鍋:可以揀雞煲/鴨煲/豬手煲/羊腩煲(呢個要加錢)

2021-03-03 6 浏览
火鍋從來唔嫌多!但唔係間間有雞煲都好食同啱口味。呢間二鍋頭就啱我同朋友!我地叫左個小小小辣(因為佢唔太食得辣)嘅雞煲。有位叔叔侍應幫我地炒埋。食落啲雞好嫩滑,一啲都唔鞋,入味得來唔會濃到你喉嚨唔舒服,我地兩個成煲雞食曬! 食完個雞煲仲可以揀湯底,我地叫左個豬骨湯底,用料都好足,食完雞煲之後配番個清少少嘅湯底打邊爐,非常好👍🏻我哋叫和牛來食,好新鮮嘅樣!食落都好有牛味!😊至於其他基本任食,我地當然叫埋啲海鮮類試試啦!都唔錯!佢出面嘅自助bar枱係我非常欣賞,因為每樣野都好整齊又好乾淨!啲杯碟都好新淨!座位都好舒適任食來講都算好多款式!仲有係職員們都非常殷勤,又幫我地換碟又幫我地倒左啲骨再清垃圾,之後又問好唔好食。等我地成程都食得好滿足呀!

座位都好舒適
任食來講都算好多款式!
今天晚上來到一間新開的火鍋餐廳,這間餐廳不單只火鍋任食,連雞煲、鴨煲、羊腩煲,什至豬手煲也是任食,真的性價比高。餐廳飲品種類都很多,有茶、汽水、涼茶等可以選擇,火鍋配菜也可以自行到雪櫃自取。座低後先點了雞煲試試。這裡的雞煲辣度可以選擇,我們點了小辣!個人覺得辣度和麻度都適中,雞件的份量很多,而且肉也很多!雞肉肉質嫩滑,醬汁的味道很惹味,友人直程想用來拌白飯吃!火焰鴛鴦鴨煲,由於第一煲雞的份量很多,所以點第二煲鴨煲的時候便詢問了店員能否減少份量,原來可以點要一半的份量,這樣兩個人吃也不會太飽!店員會幫忙烹煮,還會下酒精再點火,非常有特色!這個鴨煲有大量枝竹,鴨肉的份量也不少,醬汁也可以揀選辣度!這個鴨煲酒味較重,能減去鴨的羶味!火鍋湯底揀選了蕃茄薯仔湯,湯底蕃茄味濃郁,酸酸味味很開胃!湯內也有蕃茄和薯仔!任食配料也有多款可以選擇,有蝦、蜆、雞子、牛肉等食物可以選擇,不過因為已經有點飽的緣故,只是點了一些海鮮和在雪櫃拿了點菜吃便算了!蝦肉都算新鮮,爽口!食物種類實在太多了,有機會會再來試試其他食物!

食物種類實在太多了,有機會會再來試試其他食物!
2021-02-25
2021-03-02 30 浏览
係tst 度搵到間任食雞煲火鍋,環境都幾乾淨,任食個價錢非常之抵,我禮拜五食都係218蚊一位,最正嘅就係佢有平時好少食到嘅黑椒豬手煲,再加雞煲,我都幾受得辣嘅我,都覺得都辣辣地,但越來越想食,尤其是個豬手,真係骨膠原充富,大滿足個雞煲個醬汁非常滋味,雞肉好滑,之後就食火鍋,有多款嘅湯底選擇,我又點選咗薯仔蕃茄煲嗰個湯底都幾鮮甜,另外火鍋配料非常之多,我最推介嘅就係佢嘅韓式粉絲餃,再加韓式泡菜餃,大大隻餡料多,又夠juicy,另外佢個蝦都幾新鮮,尤其是一個任食嘅價錢,佢個蝦質素真係唔可以睇少,夠鮮甜又彈牙火鍋配料都唔少 上菜速度非常之快,分量日亦都好多,真係真心推介
雞煲個醬汁非常滋味,雞肉好滑,

服務食物不錯,但沒有食評所講的啤酒豬手提供。開返晚餐堂食,第一時間約朋友食二鍋頭。本身都經常幫襯旺角分店,但得知尖沙咀開了分店便訂了位。但可惜訂位時沒有說明仲未拎到酒牌,對需要啤酒放題既我們非常失望。如果可以早啲知就可以先選擇旺角分店。眼見隔離枱有豬手提供,但我地沒有得揀,只有雞煲同鴨煲可以揀,可能試業期間只有熟客先可以選擇。幸好當晚店長店員服務不錯(可能知道我地有微言),食物提供既速度同換碟次數都很快,落單點既嘢都有黎齊,雞煲同海鮮質素都不錯。希望快啲拎到酒牌再食過。
服務食物不錯,但沒有食評所講的啤酒豬手提供。

2021-02-25
2021-03-01 31 浏览
限聚令終於放寬晚市了、而且可以四人一枱、終於可以約團拜了。尖沙咀新開了一間2.5小時任飲任食雞煲或鴨煲+火鍋。它的名稱是二鍋頭. 有四款不同的套餐以下就是所有套餐的價錢. 我地四個一致選擇了牛魔皇套餐$298我地選了鴨煲、 當鴨煲逢上時、陣陣香味已經吸引住我了、 當我再看看煲裡面、有好多芜莤、紫洋蔥、大蒜及我最愛的枝竹。鴨件都很多。店員會幫忙炒兩炒就食得。所有配料及鴨肉都好入味。其實真係好想再食一雞煲的. 但實在要留肚食火鍋食完鴨煲就開始食火鍋, 而且是換上一個轉食火鍋的鍋.不是用回食鴨煲的鍋(這個做得很好、因食過有d餐廳是用回食鴨煲的鍋直接加湯就打邊爐, 整煲湯肥淋淋) 湯底都有好多款選擇的。我哋揀咗滋寶藥膳湯底,滋寶藥膳湯底是我們四位美人都好鍾意的湯底。這個湯底材料看上不是太豐富, 但味道好好. 有黨參, 北旗, 梞子, 紅棗。火鍋配料有好多,有部分是在餐廳大堂自取的。有部分就要剔紙.菜類嗰啲唔使我哋都叫了好多款的菜、金菇、生根、蟹子丸、芝心丸、芝士波波腸、帆立貝。味道同質素都唔錯!我地叫的牛魔皇套餐、當然主食就是牛啦! SRF/極-美國極黑和牛(Black Label) 、 美國

其實真係好想再食一雞煲的. 但實在要留肚食火鍋
食完鴨煲就開始食火鍋, 而且是換上一個轉食火鍋的鍋.

我地叫的牛魔皇套餐、當然主食就是牛啦! SRF/極-美國極黑和牛(Black Label) 、 美國安格斯Prime牛頸脊、美國安格斯牛小排都是任食的. 而每位贈送澳洲M6和牛一客(有兩片) $298可以任食這麼多的靚牛、絕對低食. 每片牛是需數秒、轉了粉紅色就可以放入口中品嚐。 牛味濃郁及入口軟, 超正。

飲品選擇都幾多,除咗平時常見嘅啤酒同汽水之外,還有鴻福堂涼茶及韓國飲品。

食完之後、還有很多不同款式的甜品、就是我最鐘意的雪糕及雪條、而且雪條是韓國雪條。

要值得一提, 職員超好禮貌

我地四位美女(唔知醜) 、食了2.5個鐘、捧住個肚返屋企了。
  • 牛魔皇套餐