2018-09-11 211 浏览
由於好耐無食日本野又見到好多雜誌報導哩間新開既日本餐廳我就心思思去試下喇!一入到去,已經覺得餐廳staff態度十分良好完全唔會忽略客人👍🏼👍🏼👍🏼知道哩間餐廳出名即場磨米做sushi我就揀左一個價值300蚊既tuna刺身飯仲有叫左一個sushi 拼盤。果然無令我失望,刺身好新鮮拖羅入口即溶👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼另外我最後追加左一個sushi burger不得不提米飯口感實在一流,值回票價👍🏼一定會再幫襯👍🏼
由於好耐無食日本野
又見到好多雜誌報導哩間新開既日本餐廳
我就心思思去試下喇!

一入到去,已經覺得餐廳staff態度十分良好
完全唔會忽略客人👍🏼👍🏼👍🏼

知道哩間餐廳出名即場磨米做sushi
我就揀左一個價值300蚊既tuna刺身
仲有叫左一個sushi 拼盤。

果然無令我失望,刺身好新鮮
拖羅入口即溶👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

另外我最後追加左一個sushi burger
不得不提米飯口感實在一流,值回票價👍🏼
一定會再幫襯👍🏼
2018-09-10 171 浏览
去行街買下化妝品,買到手軟荷包赤,食返餐飯安慰下自己,行左上樓上食飯樓底好高坐位好寬闊,吾會枱貼枱枱面有醬油餐牌牛舌好香,吾算多油,好爽口魚生沙律,都真係好多魚生,有三文魚,蟹籽,吞拿魚,帶子,墨魚,沙律好新鮮,用沙律醋酸酸地好好味好少日式餐廳有rice burger Rice 小小脆,內有沙律,軟殻蟹,好味串燒五串有蝦,鰻魚,帶子,全部都即燒壽司,魚生好新鮮,有凡立貝,拿呑鮮,甜蝦,全部都好新鮮,一流

樓底好高

坐位好寬闊,吾會枱貼枱

枱面有醬油

餐牌

牛舌好香,吾算多油,好爽口

好少日式餐廳有rice burger
Rice 小小脆,內有沙律,軟殻蟹,好味

串燒五串
有蝦,鰻魚,帶子,
全部都即燒
壽司,魚生好新鮮,有凡立貝,拿呑鮮,甜蝦,
全部都好新鮮,一流
2018-09-06 272 浏览
係旺角要搵一間坐得舒服ge餐廳,多數都會黎朗豪坊頂樓,價錢唔算平,但勝在可以坐耐少少,lunch見下朋友,傾下計就最岩。好多時候食野簡餐廳都唔淨止睇食物,仲有成個環境同服務,而呢間丸十寿司係各方面都算做得唔錯。丸十寿司係日式餐廳,日式布置、日式餐具等等唔少得。我地點左一份「築地直送鮮魚刺身」($298),一份「免治雞肉伴溫泉玉子定食」($78),同埋兩客小食「炸餃子」($18)同「燒章魚小丸子」($18)。「築地直送鮮魚刺身」($298):魚生都算新鮮,佢話有5款刺身,咁又真係黎齊晒5款,不過呢個價錢黎講,各方面ge份量未免少左D,如果魚多少少,飯菜又多番少少,加埋個感覺會好好多。「免治雞肉伴溫泉玉子定食」($78):想叫一款唔熱氣ge熱食,所以就簡左佢,免治雞肉都叫做幾好味,加隻溫泉蛋伴飯,都係大路野,不過不失。「炸餃子」&「燒章魚小丸子」:都係一般日式餐廳可以食到ge野,不過不失。食物無驚喜,但餐廳環境舒適,侍應服務亦OK。

丸十寿司係日式餐廳,日式布置、日式餐具等等唔少得。

「築地直送鮮魚刺身」($298):

「免治雞肉伴溫泉玉子定食」($78):

「炸餃子」&「燒章魚小丸子」:
都係一般日式餐廳可以食到ge野,不過不失。

食物無驚喜,但餐廳環境舒適,侍應服務亦OK。
题外话/补充资料: 埋單$453,呢個價錢似乎可以再做好D。
2018-06-26
2018-09-06 165 浏览
之前同老公嚟過幾次晚市都係大排長龍,都唔明點解可以咁多人,之後上網睇原來佢出名係d醋飯上,但因為次次夜晚都勁多人,唔想排隊嘅我始終都未食過,所以就揾日同老公一齊放假,一於同埋囡囡下午嚟食,始終下午冇夜晚咁多人丫嘛一入門口已經見到超高樓底,環境真係好舒服我哋下午2點到達,可能啱啱午市已過,所以有好多位比我哋選擇,當然我哋簡咗個自成一角嘅位,這個位置可以望向樓下,感覺好似在空中享受午餐,我知呢個位,夜晚仲靚,但日頭都唔錯丫,另一種感覺一坐低,侍應就奉上熱茶,呢點真係要讚,侍應非常細心,見我哋有小朋友,就奉上2杯熱茶和1杯水,當然水係比小朋友㗎啦好精緻嘅醬油樽,唔知點解佢好吸引我同佢影相餐牌鍾意佢2點嚟到仲可以叫lunch set我哋叫咗2個set,set內附送的麵豉湯刺身、壽司、迷你丼定食海膽呑拿魚蓉飯,超刺身同壽司都非常新鮮再配2款前菜同沙律菜,好豐富角切魚生飯定食超魚生全部料都超新鮮仲要有多款魚:三文魚腩、活赤貝、呑拿魚腩、劍魚腩、三文魚子等等等等,總之全部貴價刺身嘅佢都有,真係超值之前聞名嘅飯真係冇講錯,佢d壽司醋同飯真係好夾,成個魚生飯係可以唔用醬油都好好食㗎定食追加食物:吉列廣島

一入門口已經見到超高樓底,環境真係好舒服

好精緻嘅醬油樽,唔知點解佢好吸引我同佢影相

餐牌
鍾意佢2點嚟到仲可以叫lunch set

我哋叫咗2個set,set內附送的麵豉湯

刺身壽司、迷你丼定食
海膽呑拿魚蓉飯,超

都唔錯$28有3隻

定食追加食物:燒章魚小丸子
$18/3粒
都不過不失

正體嚟講,呢度出名嘅壽司飯真係一流,唔怪之得每次夜晚都勁多人
同埋刺身係超新鮮
2018-09-05 130 浏览
今次到日本菜🍣呢間都算幾新,年頭先開😎已經食左兩次,呢幾張係第一次去食呢間啲飯係用日本米,再用佢地自己既精米機磨,啲飯真係特別好食喎😍💯好煙韌嫁叫左個おまかせ🍣,魚生都好新鮮,海膽新鮮又無腥味😱,黎左兩次都係要叫おまかせ,真係好好食呢間係走高檔路線,價錢都係比原先既monster sushi 貴,但佢無白收錢嫁,係飯到落足功夫嫁,香港魚生新鮮程度一定唔及得日本嫁喇🤔係米到做多啲功夫,真係加返唔少分嫁✅✅
今次到日本菜🍣
呢間都算幾新,年頭先開😎已經食左兩次,呢幾張係第一次去食

2018-09-04 198 浏览
因為每次經過都有一條長長的人龍,所以我就預定了座位,用餐時間只有90分鐘。上菜時間非常快,最快5分鐘。瞬間燻製鮪魚 $128外觀滿分,揭開張紙,煙慢慢飄上去,幾靚。味道亦不錯,濃濃的煙燻味,但是不太抵食,只有三片魚生。刺身自選拼盤5款 $228全部刺身都很新鮮,蝦和帶子比較細,感覺吃壽司盛合比較抵。丸十壽司盛合 $298海膽肥美鮮甜,在香港不容易吃到好的海膽呢。 吞拿魚腩很肥美,入口即溶! 其他的也很不錯。黑松露海膽茶碗蒸 ($68)我特別喜歡黑松露跟海膽!好抵! 只是比純茶碗蒸貴$20!蛋味不夠濃,但整體挺喜歡的。

瞬間燻製鮪魚 $128
刺身自選拼盤5款 $228
全部刺身都很新鮮,蝦和帶子比較細,感覺吃壽司盛合比較抵。
丸十壽司盛合 $298

黑松露海膽茶碗蒸 ($68)
我特別喜歡黑松露跟海膽!好抵! 只是比純茶碗蒸貴$20!
蛋味不夠濃,但整體挺喜歡的。
黑松露海膽茶碗蒸
2018-08-23
黑松露海膽茶碗蒸
2018-09-02 211 浏览
禮貌差到不得了,落單位員工唔知以為係唔識講野,個客講完食d咩就走。想麻煩個staff加茶,勁冇禮貌話等陣。全部都西口西面唔知想點。食完想意見反映個經理俾番張鋪頭既卡片我,禁大間集團冇customer hotline? 帶個客遊花園之後攞張QR CODE 上網意見反映紙🤣到底呢個經理係點請番黎🤣垃圾到不得了,唔會再幫襯。
2018-09-02 5554 浏览
小弟最喜歡吃壽司和日本菜,自從朗豪坊頂層的「明星壽司」結業後,只淨下美食廣場的連鎖店壽司⋯⋯早前行過見到水牌有新店開張,主打日本料理,所以就去試菜一探虛實!😆😆在商場的高層位置,長電梯轉個彎可以直接到達!位置闊落,感覺開揚,即使晚餐的繁忙時間坐無虛席,亦不會覺得擠迫👍👍魚生沙律:平時沙律就食得多,但魚生沙律就第一次吃,而且大大份很足料,有甜蝦、帶子、三文魚、吞拿魚等等,配上沙律菜和酸醋吃很夾呢,酸甜開胃,準備開餐😆😆雞泡魚乾:燒得很香,魚乾本身又硬身很好咬口,作為餐前小吃,或者佐酒零食也是一流呢!😜😜燒雞串拼盤:有雞軟骨、免治雞肉、雞翼等等、整個拼盤來說都算扺食,而且火喉控制得十分好,不會過生或過熟!小弟最喜歡吃雞軟骨和免治雞肉,有軟骨好咬口,吃入口就是「卜卜脆」的感覺!😋😋煎餃子:普普通通,沒甚麼特別的菜式!燒走地雞飯:值得推薦的一個飯!採用了日本珍珠米,而且走地雞又燒得香口好味,貌似平平無奇的一個飯,原來都可以好滋味呢!走地雞外皮薄脆,入口嫩滑,又夠大塊,厚度十足,配上燒汁和珍珠飯吃,絕對為今晚的晚餐劃上完美句號呢!👍🏻👍🏻

在商場的高層位置,長電梯轉個彎可以直接到達!

海鮮刺身沙律

燒雞泡魚乾

雞之盛宴串燒

燒雞串拼盤:有雞軟骨、免治雞肉、雞翼等等、

煎餃子

煎餃子:普普通通,沒甚麼特別的菜式!

燒日本地雞飯

海鮮刺身沙律
燒雞泡魚乾
雞之盛宴串燒
2018-09-02 110 浏览
唔係想食壽司都唔覺旺角雖然多日本餐廳但唔多壽司係有質素嘅 5隻手指數完某間專食日式放題嘅商場仲有名你叫劣食九層塔想休休閒閒食一餐好食而above元氣板長level嘅 可以試下朗豪坊頂樓呢間未行去門口已見到好多人等位餐廳樓底高 空間感十足木材裝修好有溫和雅致嘅日式感覺餐牌選擇多到痴線 影都影唔哂由日式壽司漢堡 刺身 omakase don飯 炸物 燒烤 到甜品 到清酒 都大把選擇基本上如果你身邊個朋友問親佢食咩 佢話唔知 帶佢唻呢度就大包圍啦雖然omakase都好吸引 但我最後嗌咗個極上鮪魚don 咁多舊中Toro 大toro都只係300蚊拖羅根本就係一樣永遠食唔厭嘅嘢 為咗拖羅放棄其他魚根本就係無悔有食過大toro就明 根本唔應該亦唔洗調味 因為toro本身就係完美 擺落口 啖啖肉都係吞拿魚最滑劣劣嘅部位 最香嘅嘅魚油 最肥美嘅脂肪 佢仲要俾成碗我!(可以順便提一提個薑片 平時我係唔食 但佢薑片好嫩好甜 幾好味所以我食哂)咁雖然話toro係至尊 都要食吓其他嘢嘅呢個就叫珍寶海鮮盒喺炙燒嘅沙律醬同cheese底下冚住嘅係兩舊超大粒元貝 幾粒帶子 同好多三文魚 份量其實都幾大 可以兩個人食
唔係想食壽司都唔覺

咁雖然話toro係至尊 都要食吓其他嘢嘅
呢個就叫珍寶海鮮盒

如果多幾個人唻嘅話 就可以試多幾樣佢餐牌嘅嘢喇
2018-08-30 133 浏览
又想食好d但又趕時間?今次小弟體驗到啦,黎到朗豪坊搵野食一定難,人又到,食市排哂長龍,黎到呢間丸十都排左10分鐘先有位,因為見評價都唔錯,坐到立即點野食,先黎個壽司盛合,有大拖羅,味道唔洗點講,肥美鮮甜,之後同小胖女一人叫左一個飯,小弟叫左個玉子伴燒牛肉飯,和牛燒得岩岩好,好好肉地同肉汁,篤穿埋個蛋黃黎食好正,燒豚肉飯就小胖女叫,有驚喜,好香豚肉味,味道一流,,仲叫左幾串燒雞同一個雜錦天婦羅,食埋岩岩夠飽,大家可能唔知,餐廳用既米原來大有來頭,唔怪得食落同中國米唔同味,係made in japan,唔錯,上菜速度好快,好快就食完所有野去行街
黎到呢間丸十都排左10分鐘先有位,因為見評價都唔錯,
坐到立即點野食,先黎個壽司盛合,
有大拖羅
,味道唔洗點講,肥美鮮甜
,之後同小胖女一人叫左一個飯,小弟叫左個玉子伴燒牛肉飯,
係made in japan,唔錯
,上菜速度好快,好快就食完所有野去行街

2018-07-14
  • 玉子伴燒牛肉飯
2018-08-28 88 浏览
見到呢間餐廳裝潢唔錯,所以就決定食,而且係朗豪坊啲banner見到佢個牛肉飯幾正,所以就食呢間。環境方面,餐廳有啲細,坐得都幾逼,同埋食野唔係幾舒服,而且枱面都抹得唔太乾淨。食物方面,我點左個牛肉飯同呑拿魚丼,我覺得真係幾好味,同埋見到佢係用特別嘅米。特別要留意嘅係,個飯望落去好細個咁,但都係超飽,未必食得哂,同埋價錢都偏貴。我會再去試下佢嘅壽司同串燒,今次太飽,食唔落。

我會再去試下佢嘅壽司同串燒,今次太飽,食唔落。
2018-08-27 77 浏览
搭地鐵旺角站出直上朗豪坊12樓就可以去到呢間日式料理餐廳,極之方便易揾,去到仲發覺佢樓底超高,非常有空間感,就算而家坐滿人都唔會有嘈吵感覺,唔會好似酒樓或者樓底唔高嘅餐廳咁,人一多就好嘈,啲人聲困住晒响餐廳入面,所以呢度環境已經冇得輸。叫左個三文魚子牛油果壽司漢堡($58),入口前冇想過會咁好食,面層及底層嘅燒飯有少少飯焦嘅香脆,但同時又有飯嘅彈性同埋唔會咬兩啖啲飯已經散左,三文魚加上牛油果做餡料夠晒營養,所以我視之為一個非常健康嘅壽司飯團。跟著又叫左鹽燒油甘魚餃($138),侍應話未必一定有,要問一問厨房師傅今日劏左魚未,後來好在話有,油甘魚好食大家都知道,原來油甘魚餃都好好食,肉質細緻,加上師傅功力一流,將薄薄的魚皮燒得香脆但又唔會爛左咁,真係要比個LIKE先得。

2018-08-27 82 浏览
好耐冇食過壽司,又就黎出糧,決定食好啲😜Omakase壽司套餐(HK$298)包括白飯魚沙律,麵豉湯及壽司10件,沙律ok,麵豉湯普通,壽司上嘅魚生新鮮,飯嘅味道及分量適中,握得不錯,唔會一夾就散👍🏼最喜歡其中嘅活赤貝及金目鯛壽司😘自選刺身五點(HK$228),八爪魚.海膽.帆立貝.間八及劍魚腩,魚生係新鮮,八爪魚唔會韌,海膽鮮甜,無「押」味,間八及劍魚腩我自己覺得普通,前者魚味較淡,肉質偏硬,後者我唔喜歡魚肉個質感😅燒地雞(HK$68),正!雞肉juicy,雞皮煎得香脆,佐酒一流👍🏼👍🏼👍🏼#StayHungryStaySheepy
好耐冇食過壽司,又就黎出糧,決定食好啲😜

#StayHungryStaySheepy
2018-08-27 63 浏览
相信日本野無人不歡, 特別係壽司,刺身, 簡直我至愛!!難得岩岩完左單大project, 今日就去左新開無耐既丸十食好西!!獎勵下自己=p叫左好多野食, 好多都幾高質。松葉蟹肉壽司漢堡 - 呢個漢堡都幾特別, 平時都係食飯團多, 但係呢個漢堡有少少辣, 不過味道可以再濃少少就perfect!!海洋之盒(串燒)- 本身想叫吞拿魚拼盤, 可惜sold out, 就改叫左串燒拼盤, 燒鰻魚同燒三文魚都好香好好食!!丸十壽司盛合  - 呢個簡直係the food of the night!!全部都好新鮮, 舊toro都算肥美, 高質!!雞之盛宴 - 食日本野點可以少左串燒, 整體都唔算, 最出色係個雞軟骨, 同平時食開既有D分別, 呢個係雞胸位, 連埋D雞胸肉, 好味!!免治雞肉丸都好食!黑松露海膽茶碗蒸 - 超濃黑松露味!!!雖然有少少蓋過左海膽味, 但整體都好出色!!雜錦壽司盛合 - 因為一個壽司拼盤唔夠喉, 所以叫左個細既, 好味!!煎餃子 - 呢個無乜大驚喜, 都係普通日本餃子
相信日本野無人不歡, 特別係壽司,刺身, 簡直我至愛!!
叫左好多野食, 好多都幾高質。

煎餃子 - 呢個無乜大驚喜, 都係普通日本餃子
2018-08-24 208 浏览
早前睇報導介紹依間餐廳既壽司米用料講究。於朗豪坊新開業,店內有不少特色食物,一邊看報導已經被它深深吸引。一向最愛日本菜,今晚帶媽媽來品嚐餐廳用上精心製作的「精米」。-餐廳樓底高、裝潢簡潔光亮座位寬敞,坐得舒適-⭐️三文魚牛油果壽司漢堡 $58糙米壽司漢堡亦是餐廳的特色美食壽司漢堡口味似脆米餅精白米混著糙米、海苔碎及黑芝麻等弄製而成口感煙韌香口頂層加了藏紅花、內裡夾著軟滑的牛油果🥑片、豐腴厚切三文魚粒及嫩綠沙律菜-⭐️極上鮪魚丼 $300極上鮪魚丼,可吃到大鮪魚腩、中鮪魚腩、赤身及香蔥鮪魚蓉,各具不同層次的口感米醋飯粒粒分明軟熟、微暖口感煙韌香甜香蔥鮪魚腩蓉,入口融化鮪魚腩油香甘腴魚香味濃配上優質精美、滋味飽足-⭐️燒鰻魚 $60我和媽媽都愛吃鰻魚好食的燒鰻魚,就像這串一樣賣相油脂豐臾外層有些微香脆,但肉質仍然保持軟滑彈牙-🤹🏼‍♀️大滿足❤️
早前睇報導介紹依間餐廳既壽司米用料講究。

餐廳樓底高、裝潢簡潔光亮
座位寬敞,坐得舒適

⭐️三文魚牛油果壽司漢堡 $58
⭐️三文魚牛油果壽司漢堡

⭐️三文魚牛油果壽司漢堡

糙米壽司漢堡亦是餐廳的特色美食
壽司漢堡口味似脆米餅
精白米混著糙米、海苔碎及黑芝麻等弄製而成
口感煙韌香口
⭐️極上鮪魚丼 $300

極上鮪魚丼

米醋飯粒粒分明軟熟、微暖
口感煙韌香甜
香蔥鮪魚腩蓉,入口融化
鮪魚腩油香甘腴
魚香味濃配上優質精美、滋味飽足
⭐️燒鰻魚 $60

我和媽媽都愛吃鰻魚
好食的燒鰻魚,就像這串一樣
賣相油脂豐臾
外層有些微香脆,但肉質仍然保持軟滑彈牙
🤹🏼‍♀️大滿足❤️