2021-07-25
🍽串酒里幾年前當仲未有黃藍店之分嘅時候,已經嚟過呢度食串燒,當時見到佢哋嘅粗口手工啤,覺得好有本土特色,點知原來幾年之後,當我又想試返呢一間餐廳嘅手工啤,順便睇吓佢嘅串燒水準keep唔keep到嘅時候,發覺原來佢哋嘅手工啤仲有一個新嘅包裝!估唔到佢哋除咗有本土特色之外,仲緊貼到社會現況~雖然我哋只係得兩個人嚟食,不過既然支持本土特色嘅小店,當然大擦一餐!呢度嘅串燒有好多選擇,豬牛雞、海鮮、蔬菜、丸、卷物、特色小食都有~貪心嘅我哋就每樣都叫咗啲黎試😜🤍札幌芝麻香燒雞翼兩隻($32)🤍自家製醬汁燒黑豚肉($49)🤍惹味汁燒豬仔髀兩隻($59)🤍麻吉燒($22)🤍燒芝士丸($22)🤍燒玉子($32)🤍火辣牛丸($22)🤍醬燒金菇肥牛卷($48)🤍蒜蓉燒原條茄子($49)🤍七味薯仔片($22)🤍黑松露沙律醬薯條($49)🤍汁燒煙鴨胸($34)個人比較推介七味薯仔片,佢將啲薯仔切到好薄,已薯仔本身比較容易吸味,所以令到成塊薯仔嘅味道都好豐富。而雞翼本身就炸到好香脆,就算係加咗啲汁係上面都完全冇影響!💰人均消費:約$250📍尖沙咀山林道6號B舖
🤍札幌芝麻香燒雞翼兩隻($32)
🤍自家製醬汁燒黑豚肉($49)
🤍惹味汁燒豬仔髀兩隻($59)
🤍麻吉燒($22)
🤍燒芝士丸($22)
🤍燒玉子($32)
🤍火辣牛丸($22)
🤍醬燒金菇肥牛卷($48)
🤍蒜蓉燒原條茄子($49)
🤍七味薯仔片($22)
🤍黑松露沙律醬薯條($49)
🤍汁燒煙鴨胸($34)
💰人均消費:約$250
📍尖沙咀山林道6號B舖