2021-08-26 80 浏览
位佐敦呢間串燒店,係山林道見到個餐牌箭嘴轉入去就係餐廳,餐廳唔算好大,屬於小店經營,有啲居酒既feel,服務態度都幾好。同朋友隨便點左啲串燒,結果全部味道都幾,同埋全部都係熱辣辣咁上👍🏻,之前食過其他串燒店既食物都唔熱感覺好差。牛舌好大舊,係我鍾意果種爽口既口感。另外,醬燒黑豚肉,我見到咁大舊肉,以為會好乾曾曾,但佢唔會之餘仲幾嫩,但兩個人食有啲多。要推介仲有松葉蟹甲羅燒好好食,如果有啲多薯波就好,啲蟹膏好鮮。兩個人埋單都係$490,幾抵食,又夠飽。
兩個人埋單都係$490,幾抵食,又夠飽。
/ /玩味十足😝邊串燒邊嘟嘟~呢間位於尖沙咀一帶嘅串燒店又幾串咀啵,仲有特色粗口手工啤酒🍻上面嘅字句好精景呀🤣🤣「話你_ _驚你嬲」 大家填下😝鹽燒厚切牛舌🧂呢個好有驚喜!牛舌夠爽口日式燒魷魚串🦑燒得啱啱好,中間仲好juicy多汁黑松露蒜蓉燒扇貝呢個一份有3隻,超級多蒜蓉!真係好正,黑松露味都好濃郁扇貝夠大隻,又彈牙🤩黃金蒜蓉燒日本廣島蠔🇯🇵廣島蠔好juicy,都幾大隻呢款嘅蒜蓉吸哂蠔嘅精華食落仲鮮甜😍😍
/ /
玩味十足😝邊串燒邊嘟嘟~
呢間位於尖沙咀一帶嘅串燒店
又幾串咀啵,仲有特色粗口手工啤酒🍻
上面嘅字句好精景呀🤣🤣
「話你_ _驚你嬲」 大家填下😝

鹽燒厚切牛舌🧂
呢個好有驚喜!牛舌夠爽口

日式燒魷魚串🦑
燒得啱啱好,中間仲好juicy多汁

黑松露蒜蓉燒扇貝
呢個一份有3隻,超級多蒜蓉!
真係好正,黑松露味都好濃郁
扇貝夠大隻,又彈牙🤩

黃金蒜蓉燒日本廣島蠔🇯🇵
廣島蠔好juicy,都幾大隻
呢款嘅蒜蓉吸哂蠔嘅精華
食落仲鮮甜😍😍

• 粗口啤酒
  • 鹽燒厚切牛舌
2021-08-21 44 浏览
星期五又去啤一啤,近排小編都有好多心事搵朋友傾訴,今次去左山林道-串洒里,佢個門口唔係咁容易搵到😝😝,要行入去一條走廊嗰度先搵到😁入到去,座位唔係好多,我打開個Menu,的串燒好吸引,叫下叫下就叫咗好多,今次真係叫多咗,捧住個肚走😋今次叫咗雞軟骨,牛舌,餃子雞翼,雞皮,豬頸肉,金菇肥牛,煙肉蠔卷,燒茄子,黃金魷魚,椒鹽杏鮑菇今次我重點介紹幾款:川式麻辣香燒餃子雞翼:餃子雞翼焗雞翼都好大隻,而且都好辣,比我想像中更辣🥵,裏面充滿咗明太子,正!鹽燒厚切牛舌:牛舌睇小編嘅至愛,佢嘅牛舌真係好厚好大粒,食落到去都好爽,雖然叫做一串,但係兩個人share剛剛好😉另外都叫咗個金菇肥牛卷同汁燒煙肉蠔卷,佢哋份量都唔少野,而且令我好驚喜嘅係隻蠔燒完之後都好大隻😋秘製醬汁香燒豬頸肉:初頭諗燒豬頸肉都係一條條的,冇諗過佢好似四方形咁樣好似一粒骰仔,好厚身,好juice 😙日本雞皮串:燒出嚟都係好脆,但食落去唔係好油膩,送洒一流😌整體餐廳環境都好有居酒屋嘅風味,而且職員都好好服務😉下次如果唔想同朋友飲杯酒好食小野,都可以去呢間試吓😊P.S: 不過本身餐廳位置唔多,如果真係要去嘅,就要早啲book位啦😁

今次我重點介紹幾款:

日本雞皮串:燒出嚟都係好脆,但食落去唔係好油膩,送洒一流😌

整體餐廳環境都好有居酒屋嘅風味,而且職員都好好服務😉

下次如果唔想同朋友飲杯酒好食小野,都可以去呢間試吓😊

放工經朋友帶路先知尖沙咀後巷有間隱蔽串燒店🍢,裝修偏向工業風環境比較細,所以坐位唔算太多,要食真喺要Book咗位先,因為個日好多人摸門釘😂!⤑餐廳主打過百款四川麻辣/日式醬汁串燒,更有用港產粗口推出嘅手工啤酒🍻,放工可以同朋友食住串燒隊返杯粗口啤減減壓🗣!⤑麻辣醬燒雞肉串 (兩串) $38雞肉應該用上雞髀肉都幾嫩滑,麻辣醬對鐘意食辣嘅人嚟講可以再辣啲😏!⇛川式麻辣香燒餃子雞翼 (兩隻) $49餃子雞翼內餡用上明太子,雞皮脆脆內裡略帶鹹香,辣度都有小辣效果係惹味之選!⇛鹽燒厚切牛舌 $ 68牛舌厚厚的口感軟熟,好怕食到會燒得好奀嘅牛舌呢到燒得啱啱好爽彈夠Juicy!!!推薦👅⇛惹味汁燒豬仔髀 (兩隻) $59豬仔髀預先切過所以更入味,搽上燒汁外層燒得焦脆乾身,灑上孜然粉更惹味!⇛芝士竹輪 $ 22喜歡食芝士必點!一咬開噴射芝心出嚟🤣,小心辣親個嘴仔👄!⇛黃金蒜蓉燒扇貝 (三隻) $ 88單單醬汁味道都有8款選擇,一份已經有三大隻🤤黃金蒜蓉砌成小山丘用火熗燒過表面,內裡帶子夠新鮮厚實!⇛香草燒紐西蘭羊架 (兩隻) $98羊架大件厚肉加上香草燒過香氣十足🌿,肉質唔會燒得太熟,所以仲保持到鮮嫩

麻辣醬燒雞肉串 (兩串) $38

川式麻辣香燒餃子雞翼 (兩隻) $49

鹽燒厚切牛舌 $ 68

惹味汁燒豬仔髀 (兩隻) $59

芝士竹輪 $ 22

喜歡食芝士必點!一咬開噴射芝心出嚟🤣,小心辣親個嘴仔👄!

黃金蒜蓉燒扇貝 (三隻) $ 88

香草燒紐西蘭羊架 (兩隻) $98

羊架大件厚肉加上香草燒過香氣十足🌿,肉質唔會燒得太熟,所以仲保持到鮮嫩多汁!

日本雞皮串 (兩隻) $ 36

以小塊雞皮串起搽上日式燒汁而成,本身幾期待以為係會燒得卜卜脆個款,呢款相對冇咁脆身但就多左醬汁嘅味道🐥~

日式芝士焗玉子 $ 39

玉子燒面頭加上沙律醬同大量芝士燒焗🧀,
玉子甜甜地加上落左日式木魚碎食落似大阪燒😂嚟到要盡快食用凍咗會做唔到拉絲效果!
2021-08-17 39 浏览
放工最啱啤啤佢,話題離不開工作嘅荒誕,呢啲啤酒就最啱用嚟發洩我哋嘅情緒啦!除咗揀邊個粗口字最啱用嚟形容自己嘅情緒,仲可以揀唔同嘅味道添🤣 「9」手工啤酒 $78好香啤酒花味,好易入口好快就飲晒成支🤣飲啤酒點少得配串燒!我哋叫咗幾款串燒同埋小食,串燒上面都加咗好香嘅孜然粉,都幾惹味!不過孜然粉就略嫌蓋過咗食物嘅原味🤔 其中芝士玉子燒同埋燒娃娃菜都幾有驚喜!芝士仲有拉絲效果,娃娃菜帶有牛油味但又有啲清新,平衡返串燒嘅油膩感,推介🤣串燒類👌🏻鹽燒烤牛舌$68鹽燒安格斯牛柳粒$68麻辣醬燒雞肉串(兩串)$38芥末雞翼兩隻$32小食類👍🏻👍🏻黃金蒜蓉燒扇貝(三隻)$88🌟日式芝士焗玉子$32🌟錫紙娃娃菜$58

「9」手工啤酒 $78
好香啤酒花味,好易入口好快就飲晒成支🤣

串燒類👌🏻

黃金蒜蓉燒扇貝(三隻)$88

🌟日式芝士焗玉子$32

🌟錫紙娃娃菜$58

2021-08-11 35 浏览
呢間餐廳係一個吹水既好地方,地點係尖沙咀鬧市,一條不起眼既巷中,但係有心人就一定會找到呢間餐廳,餐廳只係晚上6點先營業,出名係手工啤酒,有五款口味,命名為五個港式粗口,十分特別川式麻辣香燒餃子雞翼2隻 $49,無骨辣辣地好惹味麻辣醬燒黑豚肉$49,夠大舊帶小小肥好香燒玉子$32,外面甜甜地,入邊好軟滑蒜蓉燒完條茄子$49,超多蒜蓉同木魚好好食芝士煙肉焗大啡菇$39,超Juice七味薯仔片$22,好香濃又淋,食唔停口,推薦👍🏻黑松露沙律醬薯條$49,超大碟,勁多黑松露沙律醬超正椒鹽魷魚圈$59,新鮮炸起個粉漿夠薄,魷魚有咬口脆燒日本完條鰻魚$59,好好食,好軟滑,推薦👍🏻日本雞心串$36,煙韌有咬口

川式麻辣香燒餃子雞翼2隻 $49,無骨辣辣地好惹味

椒鹽魷魚圈$59,新鮮炸起個粉漿夠薄,魷魚有咬口

脆燒日本完條鰻魚$59,好好食,好軟滑,推薦👍🏻

日本雞心串$36,煙韌有咬口
2021-08-11
放工去尖沙咀食黃店串燒,呢間都黎慣黎熟👍🏻野食好味,價錢唔貴,地點就腳。@kebabeerbbqq.🍴日本雞皮串好多時係其他地方食到嘅燒雞皮都係燒到好乾,而呢度嘅雞皮燒到又香口又脆口之餘,仲有juicy既感覺! .🍴松葉蟹蓋甲羅燒拼薯角濃郁惹味既甲羅燒相信大家都有食過,但有時都會因為太濃味而需要配白飯去享用。呢度嘅甲羅燒味道啱啱好,仲好細心咁配以炸薯寶沾上蟹膏去食,香脆薯寶加上濃郁蟹膏,令到口感level up!.🍴香草燒紐西蘭羊架羊架肉質鬆軟同多汁,怕羊羶味嘅朋友唔洗擔心,羊架夠晒羊味之餘羶味亦唔會太濃,恰到好處。.🍴蒜蓉牛油焗蔬菜看似平平無奇,但係就十分惹味!蒜蓉牛油經典配搭,加上西蘭花可以吸收啲汁,一旦開始食就會停唔到口!.🍴豚肉腐皮卷有時食豚肉不禁會因為佢嘅肥膏而覺得有點肥膩,但係配以腐皮去做串燒,竟然將肥膩感平衡左之餘,仲因為帶點甜味嘅腐皮帶出左豚肉既鮮甜添!.🍴芝士竹輪燒到外脆內軟嘅芝士竹輪,一咬落去芝士就喺口腔裏面溢出,成個口都係濃郁嘅芝士味道,係燒丸類嘅必食推介!.🍴札幌芝麻香燒餃子雞翼重點推介嘅菜式!先講餡料同出面食既餃子雞翼唔同,佢既餡料用咗明太子,絕對係驚喜既感覺
🍴日本雞皮串
🍴松葉蟹蓋甲羅燒拼薯角

🍴香草燒紐西蘭羊架

🍴蒜蓉牛油焗蔬菜

🍴豚肉腐皮卷

🍴芝士竹輪

🍴札幌芝麻香燒餃子雞翼
重點推介嘅菜式!先講餡料同出面食既餃子雞翼唔同,佢既餡料用咗明太子,絕對係驚喜既感覺,外皮燒到香脆之餘仲有特製醬汁去提升味道層次,細心去骨做成餃子嘅雞翼,啱晒又懶但係又想食好西嘅朋友!

🍴鹽燒厚切牛舌
真正嘅厚切牛舌,完全冇偷工減料!燒到外皮帶點香脆之餘,亦唔會令到牛舌嘅肉汁流失,燒嘅時間掌握得剛剛好!

麻辣醬燒雞肉串💰38自家製惹味炸雞 💰38札幌芝麻香燒餃子雞翼 💰49黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔 💰98👈🏻推薦👍🏻麻辣醬燒黑豚肉 💰49椒鹽魷魚圈 💰59脆燒日本原條鰻魚 💰59蒜蓉燒原條茄子 💰49👈🏻推薦👍🏻日式汁燒雜菜(虎皮椒、茄子、草菇、菠蘿粒)💰22間鋪整體較細,座位都偏窄魷魚圈好脆,椒鹽味夠濃燒雜菜菠蘿有啲酒味,茄子冇咩味雞翼第一淡咬落去就有好香嘅bbq香味原條茄子份量夠大,表面有啲章魚小丸子啲碎,食落好香生蠔好大隻,蒜蓉同黑松露都幾多雞肉串唔食得辣嘅奉勸唔好食,食得辣嘅推薦試試,好惹味,味道超越左燒烤嘅味道黑豚肉好大舊,有啲難拆開,咬落質感似燒味店嘅燒肉,味道就係有孜然同椒鹽嘅味炸雞同出面炸雞店食嘅差唔多過程中不斷有人walk in,但呢間要book先有位由入座開始限時食個半鐘普遍出面食串燒嘅價錢同呢間都差不多,同等嘅價錢呢間質量會相對高質,平日要book位先食到都知道呢間係值得一食嘅
麻辣醬燒雞肉串💰38
椒鹽魷魚圈 💰59
脆燒日本原條鰻魚 💰59
蒜蓉燒原條茄子 💰49👈🏻推薦👍🏻
日式汁燒雜菜(虎皮椒、茄子、草菇、菠蘿粒)💰22

間鋪整體較細,座位都偏窄

魷魚圈
好脆,椒鹽味夠濃

燒雜菜
菠蘿有啲酒味,茄子冇咩味
雞翼
第一淡咬落去就有好香嘅bbq香味

原條茄子
份量夠大,表面有啲章魚小丸子啲碎,食落好香

生蠔
好大隻,蒜蓉同黑松露都幾多
雞肉串
黑豚肉

炸雞
同出面炸雞店食嘅差唔多

過程中不斷有人walk in,但呢間要book先有位
由入座開始限時食個半鐘

身邊有個好朋友性格好爽直敢言,同佢傾偈經常被他笑死, 約了他去尖沙咀食晚飯,我就想起串酒里這間串燒店,覺得好適合他,一邊飲啤酒,一邊食串燒,再聽他訴說生活趣事,最適合不過!如果可以盡量要訂位,因為餐廳的座位有限,晚市都很受歡迎的!朋友第一次到這裏吃飯,見到粗口啤酒覺得很有趣,除了包裝比較特別之外,啤酒的成份也很有深度的!因為有藥材東革阿里! 串燒課室都有好多,即使同一種食材,都會有不同的口味選擇,我們點了不同的串燒!原條鰻魚-這個價錢這個份量相當抵,無論醬汁,鰻魚的口感,都非常好,鰻魚肉細軟,無多餘的骨。日本雞肝串-不是所有串燒店都有雞肝,燒得乾身帶點脆口,帶點粉粉的口感送酒食一流!汁燒豆腐串-豆腐炸到脆卜卜,一咬聽到清脆的「卡卡」聲,再加上特製的汁。麻辣汁燒雞泡魚乾-這個有咬口的小食,加了麻辣汁的魚乾,越咀嚼越刺激惹味!惹味汁燒豬仔髀-2隻啖啖肉的豬仔髀吃下有啖啖孜然香,肉質仍然juicy!泰式辣汁燒日本廣島蠔-這裡的燒蠔味道有好多款,未試過辣味的,原來都幾夾,蠔飽滿多汁!日式芝士焗玉子-好吸引的樣子,味道香甜質感軟綿綿的燒玉子,上面鋪滿芝士汁和海量木魚碎,必食!黃金薯條-炸到好香脆
如果可以盡量要訂位,因為餐廳的座位有限,晚市都很受歡迎的!

黃金薯條-炸到好香脆,每條薯條都有咸蛋黃包圍,邪惡又好味!
2021-07-30
2021-08-06 31 浏览
串酒里近排日日都超級熱💦日日都好似生活係個火爐咁🔥有個同事話係係時候以毒攻毒燒旺佢, 講咩係時候要串走你,我果下真係以為佢係九唔搭八 😑 收工果時佢話出發去串走你,我問佢串走我又點出發,點知佢話係「串酒里 」串燒鋪個名黎架!嘩原來而家D食肆名真係創意無限😆。去到『串酒里』既時候,發覺佢處於一個相對上比較隱閉既地,地方不算大,裝修帶點工業風既味道~。🍺手工啤酒 麥芽味重,苦澀味留係齒頰時間比較長,加入藥材-東革亞里,對男性有強身益氣之效用;對女性有暖子宮之效用。🍺手工啤酒比較易入口,帶有淡淡柑橘果香,乾杯~。⭐️青芥末燒扇貝扇貝嘅size都大,咬2、3啖仲未食哂,加咗青芥末食,好醒胃😝不過略嫌有啲熟。🦪黃金醬燒日本廣島蠔廣島號size都大大隻,配上呢個黃金醬,好惹味😋。🍢豚肉腐皮卷帶甜味既腐皮包著豚肉,一點酒膩感都無‼️啖啖帶有肉汁,必點⭐️。🍢麻辣醬燒黑豚肉油脂分布牙均,每一啖都feel到油脂無口腔😗。🍢麻辣爽彈雞腎細細粒,易入口,孜然味重,麻辣味入哂味😗。🍖香草燒紐西蘭羊架羊嘅脂肪分布平均,外面燒到好香🥳不過略嫌有啲熟 。👅鹽燒厚切牛舌牛味重,牛舌選用牛舌心最嫩滑既部分,無多餘筋😚。🍢麻吉
串酒里

🍺手工啤酒
比較易入口,帶有淡淡柑橘果香,乾杯~

🦪黃金醬燒日本廣島蠔
廣島號size都大大隻,配上呢個黃金醬,好惹味😋

🍢麻辣醬燒黑豚肉
油脂分布牙均,每一啖都feel到油脂無口腔😗

🍢麻辣爽彈雞腎
細細粒,易入口,孜然味重,麻辣味入哂味😗

🍖香草燒紐西蘭羊架
羊嘅脂肪分布平均,外面燒到好香🥳不過略嫌有啲熟

👅鹽燒厚切牛舌
牛味重,牛舌選用牛舌心最嫩滑既部分,無多餘筋😚

🍢麻吉燒
魚蛋中間麻薯要趁熱食,好煙韌,QQ😝

🐟麻辣燒汁雞泡魚乾
熱辣辣上台,送酒一流🍻
2021-08-04
2021-08-05 50 浏览
呢間山林道隱世串燒店,真心唔易搵,要喺條巷仔轉入去,入口並不顯眼,座位數目不多,卻坐滿晒客人。今日接埋女友收工一齊去食串燒。🍢🍢🍢每串價錢二三十蚊起,價錢中規中矩。必點我最愛嘅鹽燒厚切牛舌$68,即點即燒,所以都要等一等先食得。牛舌調味十足,夠惹味,同埋係超多汁!!估唔到會保留到咁多肉汁,好正。👅👅👅麻辣汁燒雞泡魚乾$49,都幾特別,醬汁麻而不辣,點埋沙律醬一齊食可以中和番麻辣味。🐡🐡🐡女友鍾意食玉子,呢份日式芝士焗玉子($39),性價比超高,玉子極厚身,嫩滑多汁,表面鋪滿芝士,拉到絲,一人一舊好滿足。🥚🥚🥚黃金蒜蓉燒扇貝$88,一客三隻,價錢又唔算貴喎,勁多蒜蓉,一上到黎已經聞到好香蒜蓉味。
🍢🍢🍢
👅👅👅
🐡🐡🐡
🥚🥚🥚

2021-08-01 1042 浏览
啲人成日話咩隱世乜隱世物我今日想介紹嘅依間串燒店唔知算唔算隱世但就真係幾隱蔽 係喺山林道條巷仔入面佢提供四川同日式嘅串燒 真心高質😳💛-我地總共嗌咗八款串燒 每款都好好味!!以下五款係bellofood極度推薦:🐏香草燒紐西蘭羊架 $98/兩件超級JUICY加羊肉極嫩滑 份量十足👅鹽燒厚切牛舌 $68爽口彈牙得黎肉質腍身 🐖惹味汁燒豬仔髀 $59/兩隻平時豬仔髀好易燒得好鞋 但佢完全唔會!!一咬外脆內腍 非常入味 少少似食緊豬手兩大件性價比好高😆🧀日式芝士焗玉子 $39芝士迷真係必叫 層芝士拉絲厚到🤩配上和風沙律醬 滿足得黎食落又唔會漏😙🥠麻吉燒 $22姐係魚漿包麻糬 魚味十足🐟燒過嘅麻糬食落口有黐嘅感覺 好味😝-食串燒又點少得飲啤酒依度嘅港產粗口手工啤玩味十足 唔係唔試呀🍻一枝主要有東革阿里 味道偏重麥味🌾另一枝以當歸提釀 藥材味較重 又幾過癮串燒 啤酒 粗口(只限bobo) = PERFECT
啲人成日話咩隱世乜隱世物
我今日想介紹嘅依間串燒店唔知算唔算隱世
但就真係幾隱蔽 係喺山林道條巷仔入面
佢提供四川同日式嘅串燒 真心高質😳💛
我地總共嗌咗八款串燒 每款都好好味!!
以下五款係bellofood極度推薦:

🐏香草燒紐西蘭羊架 $98/兩件
超級JUICY加羊肉極嫩滑 份量十足

👅鹽燒厚切牛舌 $68
爽口彈牙得黎肉質腍身

🐖惹味汁燒豬仔髀 $59/兩隻
平時豬仔髀好易燒得好鞋 但佢完全唔會!!
一咬外脆內腍 非常入味 少少似食緊豬手

一枝主要有東革阿里 味道偏重麥味🌾
另一枝以當歸提釀 藥材味較重 又幾過癮
串燒 啤酒 粗口(只限bobo) = PERFECT
2021-07-29 51 浏览
位於小巷裏面嘅燒烤店、雖然店面唔大但係裡面嘅裝修好雅緻,環境適合同朋友飲杯酒傾下計👍依間燒烤店真係好full,如果唔book位,walk-in 嘅話真係好難有位食。同fd決定避開happy Friday係星期四試下,我哋入座時間係18點左右,開始冇乜人、但係慢慢好多人walk in問,店家一蓋回覆都係full booking 🤣地理位置好方便、但係需要細心搵搵札幌芝麻香燒餃子雞翼$49第一次食到雞翼裡面有魚子,真係頗有驚🥳火候控制得啱啱好,肉質不會太老,有哋燒汁味道,但係又唔會好濃自家製惹味炸雞$38炸雞算係良心價,起碼有七八快而且每件都係大大塊🤪最重要係真係咁大塊、而唔係炸粉做出嚟嘅假象.肉質都仲係好滑麻辣醬燒黑豚肉$49三大件嘅厚切黑豚肉有啲啲似燒肉嘅感覺、肉質唔會太硬而夠入味,兩個人食完真係好鮑😂黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(三隻)$88一枱之後發現廣島蠔都係大大隻、同埋鋪滿左厚厚嘅蒜蓉粒。咬開之後入邊仲有好多嘅水份好juice,頗清甜。椒鹽魷魚圈$59魷魚圈來講呢個算係不過也不失。佢嘅炸粉唔會落得好重,只係得薄薄嘅一一層.對於唔得咁多炸嘢嘅人來講、感覺冇咁邪惡。蒜蓉燒完條茄子$49

地理位置好方便、但係需要細心搵搵

札幌芝麻香燒餃子雞翼$49
自家製惹味炸雞$38
麻辣醬燒黑豚肉$49
黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(三隻)$88

椒鹽魷魚圈$59
對於唔得咁多炸嘢嘅人來講、感覺冇咁邪惡。

蒜蓉燒完條茄子$49
茄子好大條😋鋪滿左厚厚蒜蓉粒再撒滿左木魚花,正!

日式汁燒雜菜(虎皮椒茄子草菇菠蘿粒)$22
最有驚喜嘅係菠蘿粒好juice,一咬開有濃烈嘅手工啤酒流出、菠蘿➕手工啤酒酸酸甜甜,好開胃、兩者味道好match

脆燒日本原條鰻魚$59
依小店好細心、會幫手切好曬啲鰻魚再👍上、顧客都食得好方便,唔需要自己再慢慢分。鰻魚肉好滑、燒汁甜甜哋唔會太重口味

麻辣醬燒雞肉串$38
喺第一啖嘅時候覺得好好食但係慢慢食落去就覺得好辣,味道偏重,竟然唔食辣嘅人唔好點、因為辣味後勁好重。

因為第二日要返工所以今次就冇事佢嘅手工啤酒下次嘅話一定要試吓
  • 粗口啤酒
  • 蒜蓉燒原條茄子
  • 脆燒日本原條鰻魚
  • 自家製醬汁燒黑豚肉
2021-07-28 39 浏览
放左工想同朋友食下野,吹下水,飲下酒,食串燒就最好不過,平時食開既串燒店都係港島區,今次過到尖沙咀,真係要搵OpenRice幫幫手,最後揀左”串酒里”我發覺d串燒店舖頭名都好鍾意玩食字諧音,呢間亦都唔例外🤭呢間串燒店真係係條巷仔入面,我都搵左陣先搵到,店舖好細,只得幾張枱,枱與枱次間都唔算好迫夾,坐得都尚算舒服港產粗口啤酒食串燒一定要配酒飲先爽,本身想飲draft beer,但佢話無只可以焗叫樽裝啤酒,樽裝啤酒好明顯以港式粗口作賣點,我揀左個支麥芽味較重,味道唔算好特別串燒麻辣醬牛丸惹味汁燒雞泡魚川式脆燒雞軟骨川式爽彈雞腎串煙肉荔枝串原條免治雞肉棒芥末餃子雞翼鹽燒厚切牛舌燒玉子日式燒魷魚串黑松露蒜蓉燒扇貝全部串燒都味道十足,火喉亦都控制得不錯,唔會過乾,當中燒玉子雖然都幾甜,但係我鍾意既甜度,而燒魷魚配上燒汁真係又香又惹味,另外個麻辣醬真係唔係講笑,堅辣整體味道我覺得不錯,唯獨是沒有生啤要焗飲貴價樽裝粗口啤酒就有點兒那個囉,所以都係叫一支過過酒癮好了

港產粗口啤酒

燒玉子

日式燒魷魚串

黑松露蒜蓉燒扇貝

2021-07-27 18 浏览
山林道呢間串燒店幾隱蔽,店舖小小,幾有風味!呢度食物選擇有好多😍😍😍 好多野食,好吸引! 首先叫返罐可樂飲😎串燒基本上豬、牛、雞、羊、海鮮🦐、蔬菜🥬樣樣齊!▶️芝麻香燒雞翼2隻$32燒得好香,芝麻夠香,雞翼肉夠滑▶️原條免治雞肉棒2串$49外皮好似炸左,卜卜脆,入面雞軟骨串有咬口,幾好味▶️燒日本原條鰻魚$59鰻魚夠汁,夠好味,值得叫😋▶️秘制汁燒鮑魚2隻$99秘制汁夠濃味,鮑魚都幾新鮮!▶️惹味汁燒豬仔髀2隻$59抵食,豬肉夠林,幾多肉😉▶️黃金蒜蓉燒扇貝3隻$88一上檯超香,勁多蒜茸,好惹味!▶️香脆蜜糖燒新鮮粟米🌽$29酸酸甜甜~▶️脆燒雞軟骨$28有咬口,爽口,唔會太老!▶️日本雞心串2串$36鍾意食內臟嘅會覺得唔錯~串燒幾抵食又好味!值得支持嘅小店!

山林道呢間串燒店幾隱蔽,店舖小小,幾有風味!

串燒基本上豬、牛、雞、羊、海鮮🦐、蔬菜🥬樣樣齊!

▶️芝麻香燒雞翼2隻$32
燒得好香,芝麻夠香,雞翼肉夠滑

▶️原條免治雞肉棒2串$49
外皮好似炸左,卜卜脆,入面雞軟骨串有咬口,幾好味

▶️燒日本原條鰻魚$59
鰻魚夠汁,夠好味,值得叫😋

▶️秘制汁燒鮑魚2隻$99
秘制汁夠濃味,鮑魚都幾新鮮!

▶️惹味汁燒豬仔髀2隻$59
抵食,豬肉夠林,幾多肉😉

▶️黃金蒜蓉燒扇貝3隻$88
一上檯超香,勁多蒜茸,好惹味!

▶️香脆蜜糖燒新鮮粟米🌽$29
酸酸甜甜~

▶️脆燒雞軟骨$28
有咬口,爽口,唔會太老!

▶️日本雞心串2串$36
鍾意食內臟嘅會覺得唔錯~

串燒幾抵食又好味!值得支持嘅小店!