2021-10-08 895 浏览
之前見到呢度有粗口啤已經好想試下,今次搵埋朋友黎試下鹽燒厚切牛舌 呢串牛舌真係掂,真係好厚身有爽彈口感,juicy 有火炙過香味鹽燒安格斯牛柳粒一串4粒大大嘅牛柳粒,燒到外有焦香內裡juicy.少可惜係牛肉味唔夠香濃。覺得牛舌或者豚雞較出色麻辣醬燒黑豚肉呢個調味都唔錯,幾惹味黑松露蒜蓉燒扇貝堆到滿滿蒜蓉真係好香,不過扇貝有2隻都唔算大粒。黑松露味單食都幾香,不過因為蒜蓉佔多有點蓋過黑松露味。比較起扇貝更推薦食蠔辣味剁椒燒日本廣島蠔蠔面鋪地滿滿嘅辣椒碎同茄汁source,覺得如果食晒應該會好辣同食唔出蠔味,所以最後都係減走一大半辣椒🤣蠔肉都幾大隻同肥美,燒後完全無縮到好細同乾,仲keep到好鮮嘅蠔味😍柒支裝手工啤酒食串燒點可以無啤酒呢~雖然介紹寫係帶柑橘味,但我就覺得係花香味較重🤔入口好順滑,比一般啤酒無咁苦,好啱女仔飲
之前見到呢度有粗口啤已經好想試下,今次搵埋朋友黎試下

鹽燒厚切牛舌

鹽燒安格斯牛柳粒

麻辣醬燒黑豚肉
呢個調味都唔錯,幾惹味

黑松露蒜蓉燒扇貝

辣味剁椒燒日本廣島蠔

柒支裝手工啤酒

• 辣味剁椒燒日本廣島蠔
  • 鹽燒厚切牛舌
2021-10-08 28 浏览
呢間串燒店係方便嘅山林道自成一角,係約朋友放工食晚飯傾計嘅好地方!主打串燒,有麥子手工啤揀,粗口啤好有香港特色😂 點左一支不過有中藥‘東革亞里’,覺得好似比平時啤酒🍻苦啲。我鍾意Asahi 多啲串燒方面點左:✅鹽燒厚切牛舌($68)- 厚切好juicy 😋✅燒豬仔脾($59)- 啖啖肉,食肉獸之選✅麻吉燒($22)- 煙韌控必點,超級好味🥰✅3隻黑松露蒜蓉燒扇貝 ($98)- 呢個性價比好高,好多黑松露醬,扇貝手掌咁大隻,仲有3隻咁多,真係好抵食!⭕️麻辣汁燒雞泡魚乾($49) - 有少少偏油左,但送酒係正嘅⭕️香草燒羊架($98)- 呢個有好多香草不過羊我覺得太羶🤔 ⭕️日式汁燒雜菜($22)- 呢個廚師好似重手落多左調味,好咸。另外小心虎椒係辣到上太空🥲個朋友本來以為我誇張,但我地2個都食到喊出嚟😂 諗返都幾好笑
串燒方面點左:
✅鹽燒厚切牛舌($68)- 厚切好juicy 😋
✅燒豬仔脾($59)- 啖啖肉,食肉獸之選
✅麻吉燒($22)- 煙韌控必點,超級好味🥰
2021-10-04 25 浏览
今晚同朋友去咗串酒里食串燒~呢到有串燒類型有好多款,又有海鮮食😆最正有本土手工啤,可以邊食邊啤啤佢先◭ 川式脆燒雞軟骨(兩串) $28雞軟骨燒到脆卜卜,好香口◭ 札榥芝麻香燒餃子雞翼(兩隻) $49餃子雞翼餡料豐富,微辣,雞皮燒得好脆身◭ 鹽燒日本秋葵 $28一串秋葵共有三條秋葵,秋葵面鋪滿孜然粉,好惹味◭ 原條免治雞肉棒 (兩串) $49免治雞肉燒得剛好,入口彈牙◭ 秘製醬汁香燒豬頸肉(兩串) $68推介必試香燒豬頸肉,入口好肥美,每塊豬頸肉好厚身◭ 惹味汁燒豬仔脾 (兩隻)$59本身有少少擔心好大隻豬仔脾,原來比雞髀🍗細隻少少,燒得好香脆◭ 豚肉腐皮卷 (兩件)$48外型圓碌碌嘅腐皮卷捲住豚肉,帶日式風味◭ 黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔 (三隻)$98每隻生蠔鋪滿大量蒜蓉,黑松露份量都唔少,生蠔非常鮮甜,帶輕微海水味◭ 醬燒牛油新鮮粟米 $29推介必試呢款粟米🌽好普通嘅粟米,但串酒里燒得好出色,粟米面微微燒焦,每一粒粟米平均沾滿牛油,從最簡單食物感受到餐廳的用心製作每一串串燒👍🏻
今晚同朋友去咗串酒里食串燒~

◭ 川式脆燒雞軟骨(兩串) $28
雞軟骨燒到脆卜卜,好香口

◭ 札榥芝麻香燒餃子雞翼(兩隻) $49
餃子雞翼餡料豐富,微辣,雞皮燒得好脆身

◭ 鹽燒日本秋葵 $28
一串秋葵共有三條秋葵,秋葵面鋪滿孜然粉,好惹味

◭ 原條免治雞肉棒 (兩串) $49
免治雞肉燒得剛好,入口彈牙

◭ 秘製醬汁香燒豬頸肉(兩串) $68
推介必試香燒豬頸肉,入口好肥美,每塊豬頸肉好厚身

◭ 惹味汁燒豬仔脾 (兩隻)$59

◭ 豚肉腐皮卷 (兩件)$48
外型圓碌碌嘅腐皮卷捲住豚肉,帶日式風味

◭ 黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔 (三隻)$98

◭ 醬燒牛油新鮮粟米 $29
  • 秘製醬汁香燒豬頸肉
  • 醬燒牛油新鮮粟米
  • 黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔
2021-10-01 27 浏览
串酒里是小巷的隠世串燒店,意想不到小店選擇很多,海鮮、卷物燒、啤酒都一應俱全,一邊飲特色手工啤酒,一邊吃佐酒小食,十分暢快。鹽燒厚切牛舌厚切牛舌,灑上鹽和黑椒粒調味,燒到金黄焦香,綿彈口感,品嚐到濃郁肉汁,味道不錯。麻吉燒以魚漿包裹著綿軟的麻糬,口感煙韌,燒至鮮甜香脆。豚肉腐皮卷豚肉邊緣帶焦香,包著濕潤的腐皮,灑上孜然粉,惹味中帶清新。蒜蓉燒原條茄子軟綿可口的茄子,填滿誘人蒜蓉, 加上木魚絲的香味,十分開胃。車打芝士燒扇貝(三隻)扇貝大顆肥美,連同半溶芝士呷入口,肉質彈牙,鮮香美味。黃金蒜蓉燒日本廣島蠔(三隻)肥美的廣島蠔,鋪滿蒜蓉汁,肉質圓潤,煮法簡單不花巧,充滿惹味蒜蓉香,鮮香瀰漫。椒鹽魷魚圈薄薄的粉漿包著煙韌的魷魚,沾上蛋黃醬,簡單而滋味。

鹽燒厚切牛舌

麻吉燒
以魚漿包裹著綿軟的麻糬,口感煙韌,燒至鮮甜香脆。

豚肉腐皮卷
豚肉邊緣帶焦香,包著濕潤的腐皮,灑上孜然粉,惹味中帶清新。

蒜蓉燒原條茄子

車打芝士燒扇貝(三隻)
扇貝大顆肥美,連同半溶芝士呷入口,肉質彈牙,鮮香美味。

黃金蒜蓉燒日本廣島蠔(三隻)
椒鹽魷魚圈
薄薄的粉漿包著煙韌的魷魚,沾上蛋黃醬,簡單而滋味。

2021-09-26 35 浏览
食串燒少不了啤酒🍻呢間隱世串燒店係尖沙咀市區 我之前竟然係附近返工但完全唔知有呢間嘢😱黎之前記得book位啊 店舖唔算大位置唔係太多但坐得幾舒服 而且服務真心好好👍🏻.日本雞心唔係太多地方食到 當然拿拿聲點左先😋大大粒又爽脆 燒得唔會太乾身牛舌串厚切 記得熱辣辣食 凍左就無咁好食架啦💜唔洗點任何醬汁已經好夠味‼️蒜蓉原條茄子好入味 如果再大條啲就更正了芝士竹輪平時都係打邊爐食 今次都係第一次燒黎食 食既時候小心爆芝士🧀🤣有啲外脆內軟咁 感覺幾得意 好滋味。錫紙娃娃菜朋友就最喜歡 因為真係好入味同juicy!!! 有少少奶油香 配asahi一流啊~🍺
黎之前記得book位啊 店舖唔算大位置唔係太多
但坐得幾舒服 而且服務真心好好👍🏻
日本雞心唔係太多地方食到 當然拿拿聲點左先😋
大大粒又爽脆 燒得唔會太乾身
牛舌串厚切 記得熱辣辣食 凍左就無咁好食架啦💜
唔洗點任何醬汁已經好夠味‼️
蒜蓉原條茄子好入味 如果再大條啲就更正了
有啲外脆內軟咁 感覺幾得意 好滋味。
2021-09-23
2021-09-17 49 浏览
之前睇ig見到有人推介呢間既串燒店~坦白講好少係香港食到好味既串燒,特別係川式同有心機整既少之又少。本來睇ig推介真有抱住「試下先」既心理準備,食完後可以大大聲講:比我預期中既高質呀!🔸鹽燒厚切牛舌 $68 睇價錢覺得唔平,但真係超級厚切!食落好多汁,雖然未到好脆爽,但岩岩好調出牛舌既風味。🔸川式麻辣餃子雞翼(2隻) $49川式麻辣醬好惹味,雞翼內包住明太子,燒完後外皮脆脆內裡嫩嫩的。🔸燒玉子 $32有別於普通玉子,外層燒過後有微焦,但其實食落更加水嫩鬆軟,蛋味更明顯。🔸日本雞皮串 $36表面好脆身,但另一面又好濕潤,雞皮好容易燒到乾變左"炸"物,無左串燒風味,所以呢種一燒法就唔會有呢個問題。🔸自家醬汁燒黑豚肉 $49非常大串!仲要厚切,食完即時感覺到飽意。豚肉唔會好乾,自家醬汁亦好惹味。🔸黑松露沙律醬薯條 $49覺得沙律醬味道比黑松露重,黑松露味唔太明顯,但好在薯條好香脆而且同沙律醬都好。🔸川式脆燒雞軟骨 $28$28兩串幾抵食,最重要無燒到好乾,川式辣辣地好過癮。🔸原條鰻魚 $59鰻魚覺得無太大驚喜,但$59原條鰻魚幾抵食,。🔸手工啤酒 $78包裝好特別,而且夠晒「港」風味~ 自己

🔸鹽燒厚切牛舌 $68

🔸川式麻辣餃子雞翼(2隻) $49

🔸燒玉子 $32

🔸日本雞皮串 $36

🔸自家醬汁燒黑豚肉 $49

🔸黑松露沙律醬薯條 $49

🔸川式脆燒雞軟骨 $28
$28兩串幾抵食,最重要無燒到好乾,川式辣辣地好過癮。

🔸原條鰻魚 $59
鰻魚覺得無太大驚喜,但$59原條鰻魚幾抵食,。

🔸手工啤酒 $78
包裝好特別,而且夠晒「港」風味~ 自己唔係啤酒愛好者,唔可以俾到好好既評價,不過入口順滑而且無咩苦澀味,少飲酒的我也能順順飲完。

我唔會話佢樣樣野都好出色,但起碼食過既都無覺得好伏,部份川式風既調味個人好鍾意。位置的確有點隱蔽,店內都唔算闊落,但同朋友仔坐得close少少又有咩所謂。
2021-09-16 30 浏览
經過山林道竟然搵到間隱世小店串酒里😳佢既門口係一條巷仔裡面. 真係好易就會miss咗想放工同朋友chill下?串酒里真係好適合.除咗主打既串燒外. 重有本地手工啤🤤可惜果日揸車唔飲得😭🍢鹽燒厚切牛舌🍢鹽燒安格斯牛柳粒🍢日本雞皮串🍢豚肉腐皮卷牛舌同牛柳粒都燒得好香牛味濃. 舊舊都好大件好厚身🐮特別牛舌真係好好食😍彈牙爽口又keep到肉汁雞皮好脆口. 比其他串燒店既厚身🐓有咬口腐皮卷串好特別😳甜甜地咁.🦀松葉蟹蓋甲羅燒配薯波薯波炸到好脆🥔如果多啲就好啦😭甲羅燒撈埋雞蛋一齊食質感會比較滑. 亦中和到佢本身既咸味🐚冬蔭功汁燒扇貝冬蔭功配扇貝都係第一次食🤤酸酸辣辣好開胃🍆蒜蓉燒原條茄子好大條😳生熟度啱啱好肉芯淋哂好易撕起. 外皮又唔會燒焦.蒜蓉唔會好辣🥰不過想去前記得訂位✨因為小店座位數量比較少

想放工同朋友chill下?串酒里真係好適合.
除咗主打既串燒外. 重有本地手工啤🤤可惜果日揸車唔飲得😭

好大條😳生熟度啱啱好
肉芯淋哂好易撕起. 外皮又唔會燒焦.蒜蓉唔會好辣🥰

不過想去前記得訂位✨因為小店座位數量比較少
2021-09-16 21 浏览
最近疫情好似有少少紓媛的感覺,真好想出去飲下酒,放鬆一下!今次去左位於尖沙咀山林道的串酒里食串燒加飲酒。店舖門口比較難搵,再轉入大廈旁邊先見入口,感覺去左日本居酒屋咁!入到去店舖唔算好大,大約6-7張枱,木色的格調真係好有居酒屋Feel,環境我幾鍾意!打開Menu好多好特別的味道,唔再好似以前食黎食去都係孜然味,我地叫了剁椒燒扇貝,剁椒真係辣,加了少少番茄,酸酸辣辣,但仍食到帶子的鮮味,幾特別!另外牛柳粒都好食,牛味好重,呢到串燒的份量都比較大份,牛柳粒大粒到好似牛扒切開咁,哈哈!另外羊架同燒茄子都好好食,羊架的肉好嫩滑,肥瘦適中,茄子就重蒜,啱哂重口味的我!飲得酒又點少得薯條,我地叫埋黃金薯條,咸蛋黃味好香,好出,但唔會好漏,咁邪惡的食物但食完好似無咩罪惡感。。。整體感覺幾好,食物質數都唔錯,大家在呢到都放聲高笑,令人感覺很放鬆,支持小店。
2021-09-16 35 浏览
鋪頭既位置唔算好搵, 係巷入面, 去果時唔小心行過龍。此終串燒都係要等既 ,見到有手拉啤就叫左杯飲住先 , 夠晒凍 爽呀~~~~~ 剁椒燒扇貝, 甜甜辣辣幾惹味。原條燒茄子, 勁多蒜油正呀~~~  黃金薯條, 新鮮即炸好香脆, 薯條粗度適中外脆內軟, 不過咸蛋黃唔多夠多, 差少少味。羊鞍幾juicy 幾林, 不過可惜一D 酥味都無, 識羊都係有少少酥味會好食D 。一口牛同牛脷夠晒大舊, 好重牛味。
鋪頭既位置唔算好搵, 係巷入面, 去果時唔小心行過龍。

剁椒燒扇貝, 甜甜辣辣幾惹味。
原條燒茄子, 勁多蒜油正呀~~~
一口牛同牛脷夠晒大舊, 好重牛味。
2021-09-13
2021-09-15 26 浏览
位佐敦呢間串燒店,好有居酒屋feel,位置非常隱蔽,可以同朋友傾吓計,而且服務員非常友善😊重點推介松葉蟹甲羅燒,蟹膏好新鮮,配搭薯波,估唔到個配搭唔錯喎😋送酒一流黃金薯條上枱已經聞到蛋黃香味,食落卜卜趣,趁熱食送手工啤酒。惹味汁燒豬仔髀隻豬髀好似幾大隻,肉質嫩滑,好juicy , 味道又啱啱好,非常之有驚喜。札幌芝麻香燒餃子雞翼外皮香脆,雞肉嫩滑,裏面有蟹籽餡,口感不俗,好有層次感。黃金蒜蓉燒日本廣島蠔廣島蠔幾大隻,好多蒜蓉配合個蠔,食落好夾仲鮮甜😋😋
位佐敦呢間串燒店,好有居酒屋feel,
位置非常隱蔽,可以同朋友傾吓計,而且服務員非常友善😊

重點推介

黃金薯條
上枱已經聞到蛋黃香味,食落卜卜趣,趁熱食送手工啤酒。

惹味汁燒豬仔髀

札幌芝麻香燒餃子雞翼
外皮香脆,雞肉嫩滑,裏面有蟹籽餡,口感不俗,好有層次感。

黃金蒜蓉燒日本廣島蠔
廣島蠔幾大隻,好多蒜蓉配合個蠔,食落好夾仲鮮甜😋😋
2021-09-12 306 浏览
-串酒里 🍢🎶燒雞翼 我~中意食🎶食得正餐多 偶然都會想食下居酒屋 同朋友傾下計 食下野 成日係尖沙咀搵野食都會見到呢間 但次次都冇機會食到 趁住自己興起決定要試番次先!呢間串燒店位置都幾夾攝 唔特登搵都完全唔覺有呢間餐廳餐廳主打係串燒同粗口啤可惜呢排身體唔多好 就冇飲酒了下次身體好啲再黎飲番😚🥩芥末雞翼 / 2隻 ($ 32)燒得金黃 微焦 有芥末 孜然 蜜糖味 味道層次豐富 唔會太辣 調味岩岩好🦪秘製汁燒鮑魚/ 2隻 ($ 99)醬汁偏甜 鮑魚都唔會燒到好乾的🦀松葉蟹蓋甲羅燒拼薯粒 ($ 99)本身menu 係配薯角 咁岩賣晒就轉左薯粒畀我地蟹膏配上生雞蛋黃 濃郁滑溜 再用薯粒去沾撈均左既蟹膏 口感豐富 如果有得配飯就好了🐣🦪黃金蒜蓉燒扇貝 / 3隻 ($ 88)一份有3隻 蒜蓉份量超有誠意扇貝size 都算大粒 食落鮮甜的鋪上厚厚燒過既蒜蓉 岩晒重口味人士🤗🐷豚肉腐皮卷 ($ 48)甜甜的腐皮 包住長條豚肉 再沾上孜然粉味道都幾新穎特別 仲減到肥膩感🐣自家製惹味雞肉串 /2串 ($ 38)自家製醬汁都幾惹味 雞肉燒得有啲乾身🍆蒜蓉燒原條茄子($ 49)大大條既原條茄子! 鋪到滿滿
串酒里 🍢

🎶燒雞翼 我~中意食🎶

食得正餐多 偶然都會想食下居酒屋
同朋友傾下計 食下野
成日係尖沙咀搵野食都會見到呢間
但次次都冇機會食到 趁住自己興起決定要試番次先!

呢間串燒店位置都幾夾攝
唔特登搵都完全唔覺有呢間餐廳
餐廳主打係串燒同粗口啤
可惜呢排身體唔多好 就冇飲酒了
下次身體好啲再黎飲番😚

🥩芥末雞翼 / 2隻 ($ 32)
燒得金黃 微焦 有芥末 孜然 蜜糖味
味道層次豐富 唔會太辣 調味岩岩好

🦪秘製汁燒鮑魚/ 2隻 ($ 99)
醬汁偏甜 鮑魚都唔會燒到好乾的

🦀松葉蟹蓋甲羅燒拼薯粒 ($ 99)
本身menu 係配薯角 咁岩賣晒就轉左薯粒畀我地
蟹膏配上生雞蛋黃 濃郁滑溜
再用薯粒去沾撈均左既蟹膏
口感豐富 如果有得配飯就好了🐣

🦪黃金蒜蓉燒扇貝 / 3隻 ($ 88)
一份有3隻 蒜蓉份量超有誠意
扇貝size 都算大粒 食落鮮甜的
鋪上厚厚燒過既蒜蓉 岩晒重口味人士🤗

🐷豚肉腐皮卷 ($ 48)
甜甜的腐皮 包住長條豚肉 再沾上孜然粉
味道都幾新穎特別 仲減到肥膩感

🐣自家製惹味雞肉串 /2串 ($ 38)
自家製醬汁都幾惹味 雞肉燒得有啲乾身

🍆蒜蓉燒原條茄子($ 49)
大大條既原條茄子! 鋪到滿滿的蒜蓉同木魚 每一啖都口感都好豐富~

🐂鹽燒厚切牛舌 ($ 68)
每舊都好厚實 好有咬牙 唔會太鹹

• 蒜蓉燒原條茄子
  • 鹽燒厚切牛舌
  • 蒜蓉燒扇貝
2021-09-04 39 浏览
點樣食推介✨💛隱世串燒店💛💛尖沙咀黃店💛串酒里地址:尖沙咀山林道6號B舖🍖惹味汁燒豬仔脾 兩隻 $59 (8/10)佢地嘅豬仔脾係我最愛,每次食都覺得好正😍,首先佢唔會燒到好乾,外面少少甜,拎上手一啖齒開d肉都咪話唔爽😌,即刻成個野人feel出左黎,咬落又爽又脆🍖黃金蒜蓉燒扇貝 $88 (7.8/10)依個價錢有三隻大大隻扇貝真係好抵玩,面頭舖滿曬調好味嘅蒜蓉,扇貝食落新鮮嫩口,我嘅食法係成舊一齊啪落口😌,爽🍖鹽燒厚切牛舌 $68 (7.8/10)真係超厚切勁誇張😂,一舊已經塞滿我個口,食落爽脆多汁,唔錯👍🏻🍖日本雞肝串 兩串 $36 (7.5/10)雖然我唔食內臟,但我都試左一啖,認真冇d臭內臟味,似係雞腎嘅嫩口版,男朋友食完話好正wor🤣🍖麻辣爽脆雞腎 兩串 $34 (8/10)依個好好食好啱送酒!佢真係好麻辣同重口同爽脆🤣,個麻辣醬好正🍖麻辣醬燒雞肉串 兩串 $28 (7.2/10)依款就失色少少,雞肉本身冇醃製過,得麻辣醬吊位🙈🍖蒜蓉燒原條茄子 $49 (7.8/10)我真係好鍾意食佢d蒜蓉😍😍,成條茄鋪滿滿滿嘅蒜蓉,面頭仲有d木魚片🤣🤣,燒得啱啱好,係暫時食過最啱口味嘅燒茄!
點樣食推介✨

💛隱世串燒店💛
💛尖沙咀黃店💛

串酒里
地址:尖沙咀山林道6號B舖

🍖惹味汁燒豬仔脾 兩隻 $59 (8/10)

🍖黃金蒜蓉燒扇貝 $88 (7.8/10)

🍖鹽燒厚切牛舌 $68 (7.8/10)

🍖日本雞肝串 兩串 $36 (7.5/10)

🍖麻辣爽脆雞腎 兩串 $34 (8/10)

🍖麻辣醬燒雞肉串 兩串 $28 (7.2/10)
依款就失色少少,雞肉本身冇醃製過,得麻辣醬吊位🙈

🍖蒜蓉燒原條茄子 $49 (7.8/10)

🍖日式汁燒雞脾菇 $22 (7.2/10)
雞脾菇稍微切得太厚,太大舊一次過塞唔到落個口度食🤣🤣,味道就冇咩特別

🍖汁燒墨魚咀 兩串 $34 (7.2/10)
我開頭以為係雞軟骨,因為偏細粒同埋乾身,食落先知係墨魚咀🤣🤣🤣🤣

🍖芝士大啡菇 $39 (7/10)
依家先知自己麻麻地d碎芝士味🤣,係我個人問題,受唔到d太騷嘅芝士,啡菇本人係冇錯㗎!

🍖川式燒韭菜 $22 (7.8/10)
燒得唔錯,調味甜甜地,好食👍🏻

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

佢地d串燒整體都係高質😍,不過位置真係隱蔽左d,真係要穿過條巷仔先見到!同朋友聚會好推介黎依間!

2021-09-02 57 浏览
喺山林道隱蔽位置 有呢一間串燒店非常之地道 而且好有香港特色 叫做串酒里裏面有好多唔同款式嘅手工啤最特別嘅係獅子山精神就最適合用係而家嘅香港 最緊要守望相助啦!一次過叫咗好多嘢食呢度每日都有唔同嘅推介包括今日有甲羅燒 雞翼 牛舌 茄子同羊架等我首先叫咗最鍾意食嘅雞軟骨川式脆燒雞軟骨 同平時雞軟骨有少少唔同佢加埋辣粉去醃製 好入味 冬陰功汁燒八吋虎蝦有我手掌咁大嘅開邊蝦 加上冬陰功汁感覺又甜又鹹又辣 而且虎蝦啖啖肉 正呀!煙肉荔枝串 超特別嘅一個組合鹹鹹地嘅煙肉加埋非常Juicy嘅荔枝香甜美味而且煙肉經過香煎 感覺好香口呢度仲有推介嘅燒丸類 有麻吉燒食串燒一定要叫佢!口感非常煙韌 裏面有芝士年糕嘅質感 出邊有塊厚厚麵粉皮食落去都好有層次感架其餘仲叫咗燒鯖魚 多款唔同嘅雜菌蔬菜另外仲有扇貝同埋雞翼甜薯每款都好有質素✅✅ 同朋友啤啤佢享受快樂時光🌟
喺山林道隱蔽位置 有呢一間串燒店
非常之地道 而且好有香港特色 叫做串酒里
裏面有好多唔同款式嘅手工啤

最特別嘅係獅子山精神
就最適合用係而家嘅香港
最緊要守望相助啦!

一次過叫咗好多嘢食

同平時雞軟骨有少少唔同
佢加埋辣粉去醃製 好入味
冬陰功汁燒八吋虎蝦

有我手掌咁大嘅開邊蝦 加上冬陰功汁
感覺又甜又鹹又辣 而且虎蝦啖啖肉 正呀!
煙肉荔枝串 超特別嘅一個組合

每款都好有質素✅✅ 同朋友啤啤佢
享受快樂時光🌟
2021-07-29
2021-09-02 27 浏览
呢一間串燒小店,可以真係話完全收埋喺巷仔入邊,冇熟人帶路跟本唔識行😂舖頭環境唔大,大概只有六張枱左右,但環境佈置都OK,木系主調有少少居酒屋feel。最大亮點應該係呢度有香港製造嘅粗口手工啤,而且有兩款係用上中藥藥材黎釀成,我飲嘅呢支東革亞里中藥味直頭特出,麥味相對少🤣但我覺得試一試無妨,始終帶有中藥藥效,但如果接受唔到中藥味嘅話,就叫返其他基本味道好d😳串燒必嗌麻辣醬豬🤤味道一流帶有後勁,小辣程度,豬亦燒得啱啱好,嫩口!肥膏位好正!另外最有印象嘅應該係牛舌心,大塊厚切好彈牙爽口!其他串燒正常發揮,豬牛雞都叫左,整體偏重口味。

2021-08-27 23 浏览
同朋友小聚,朋友book左呢間食串燒,係山林道入面,係條街來來回回搵左一陣先搵到,原來係條巷仔入面。呢到有好多港產粗口手工啤酒,但聽日要返工就無叫Lu。香脆蜜糖燒粟米🌽唔錯芝士煙肉焗大啡菇好juicy,咬落必哂D汁出黎🤤原條免治雞肉棒免治雞肉入面混入咗雞軟骨,有咬口👍。蒜蓉燒完條茄子每次食串燒都必點!又腍又入味!上碟個陣D木魚仲郁下郁下。麻吉燒有驚喜,中間有一層麻糬!火辣牛丸麻辣醬燒雞肉串2樣都辣🔥,好惹味!埋單每人二百蚊到,唔錯。

呢到有好多港產粗口手工啤酒,但聽日要返工就無叫Lu。

香脆蜜糖燒粟米🌽
唔錯

芝士煙肉焗大啡菇
好juicy,咬落必哂D汁出黎🤤

原條免治雞肉棒
免治雞肉入面混入咗雞軟骨,有咬口👍。

蒜蓉燒完條茄子
每次食串燒都必點!又腍又入味!上碟個陣D木魚仲郁下郁下。

麻吉燒
有驚喜,中間有一層麻糬!
火辣牛丸
麻辣醬燒雞肉串
2樣都辣🔥,好惹味!

埋單每人二百蚊到,唔錯。

• 蒜蓉燒原條茄子
  • 麻吉燒