2019-07-01 2822 浏览
海马妈我并不是日日放工都冲返去煮饭😆,久不久都会同 Honey 出去试下不同的餐厅 (说穿了是我想懒惰一下🤭),寻找美食🍔🍝🥘,大家有新环境、试好野,💓又有机会增进感情~ 上星期试了朋友介绍的一间工厦内的 西餐私房菜 😋😋😋 挺特别~..Sharing:🌟 唔洗谂食咩、大厨发板🌟 8道菜食到好饱 (睇相睇有咩食😁)🌟 材料新鲜、味道好🌟 环境简洁、有家的感觉🌟 欢迎亲子同行 👏🏻👏🏻👏🏻虽然话大厨发板,但订枱时可与大厨沟通更改菜单内不合口味的菜式😉 另外,小朋友是不收套餐费用的,只会加少少食材费,好开心小宝宝都可一起品嚐美食🤭🧡..🌟当晚menu (2人份量)🌟南非生蚝:好鲜味,浓郁海水味..迷你牛肉汉堡(小孩独享)可爱的做形,迷你的size,牛汉堡好淋身,唔舍得一口放入口!..周打鱼汤: Creamy 浓郁柚子汁田园沙拉🥗..白酒煮活蚬蚬肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味! ..美国Prime西冷:是晚最喜欢💕的一道菜,牛扒煎得刚好,肉香四溢!上菜时仍锁住好多肉汁在内,肉质软腍又带少少肥,放入口即溶🤤 ..自家蕃茄茸意粉简单用蕃茄粒及洋葱粒,配上自家酱煮成,意粉每条都挂上蕃茄茸,简单材

Sharing:
🌟 唔洗谂食咩、大厨发板
🌟 8道菜食到好饱 (睇相睇有咩食😁)
🌟 材料新鲜、味道好
🌟 环境简洁、有家的感觉
🌟 欢迎亲子同行 👏🏻👏🏻👏🏻

🌟当晚menu (2人份量)🌟

南非生蚝:好鲜味,浓郁海水味

迷你牛肉汉堡(小孩独享)

周打鱼汤: Creamy 浓郁

柚子汁田园沙拉🥗

白酒煮活蚬
蚬肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味!

自家蕃茄茸意粉
简单用蕃茄粒及洋葱粒,配上自家酱煮成,意粉每条都挂上蕃茄茸,简单材料但啖啖滋味~

Tiramisu

食完8道菜好回味生蚝及西冷牛扒🤤,原来餐厅还可以订精选海鲜冻肉,生蚝只系$12/只起! 开party 可以试下叫到会☺️

2019-06-21
2019-06-18 1476 浏览
第一次食食西餐私房菜,来到位於火炭工厦的丰作,有点想像走进别人的家里。这里没有豪华装修,却有一种家的感觉,好舒适温馨。今晚厨师发办,菜式丰富,有沙律,带子刺身,南非生蚝,龙虾汤,牛扒,意粉及甜品。由於同行有小朋友,厨师还特地炮制了小朋友爱吃的汉堡包。食物新鲜,味道十分好,而且气氛宁静舒适,一家人倾下计,食下野好开心。呢度每位成人人头费400元,小孩毋须人头费,根据食物收费。免加一,免开瓶费。这里要预先订位,再与厨师商议落实菜单。餐厅还提供订海鲜冻肉服务,下次可以试下订海鲜开party!🤩

这里没有豪华装修,却有一种家的感觉,好舒适温馨。

2019-06-17
2019-06-18 1009 浏览
晚上与家人享用了一顿难忘的西餐私房菜,餐厅位於火炭工厦,虽然对我们来说有点远,但食过後便觉值得。这晚全场得我们一台,幸运能有包场礼遇,作为家庭聚餐十分有私人空间。大厨厨艺了得,出品水准极高,海鲜如带子,生蚝及蚬等,都十分新鲜,食材本身高质,出来味道自然赢在起点。甜品也令人喜出望外,流心魔鬼朱古力蛋糕层次感丰富,味道浓郁。今晚的menu:南非新鲜生蚝3pc迷你牛肉汉堡包1pc(小孩)柚子汁田园沙律龙虾汤4pc白酒煮活蚬美国顶级Prime肉眼扒1pc (约14安士)卡邦尼意粉流心魔鬼朱古力蛋糕Total: $1400免加一,免开瓶费,只收现金大人每位人头费400元,小孩约200元(根据菜式)这里要预早一天定位,负责人会传来菜单,食客可以根据喜好更改。另外,这里有出售冻肉,如果家中开派对,可以在这里订货。

今晚的menu:

南非新鲜生蚝3pc
迷你牛肉汉堡包1pc(小孩)
柚子汁田园沙律
龙虾汤4pc
白酒煮活蚬
美国顶级Prime肉眼扒1pc (约14安士)
卡邦尼意粉
流心魔鬼朱古力蛋糕

Total: $1400
免加一,免开瓶费,只收现金

大人每位人头费400元,小孩约200元(根据菜式)

2019-06-17
2019-06-10 642 浏览
虽然与身边这个人已一起了很多年,但我们仍会约对方看一出戏,上特色的餐厅🥘🍖🥂 即使身旁多了小孩,亦不会破坏我们的习惯💕今次走进火炭工厦觅食,来到了朋友推介的 #丰作 ,店舖不大但有🏡家的感觉,食物方面全都用料上乘,令人大满足🤩,我推介:👍🏻法国新鲜生蚝:完全冇需加酱汁,超级鲜甜😋👍🏻啤酒煮活蚬:一上枱已闻到好香好香的酒味👍🏻美国Prime牛肋:这个做得十分出色,牛扒外脆内软,一口咬下去是脆的,但里面又保持juicy的肉汁,实在令人怀念☺️因为我们带小孩,店家还为小火子准备了 #迷你牛肉汉堡包,小火子两三啖便已KO了整个包,应该真的很好味!而沙律,周打鱼汤及意粉也是高水准之作,饱肚又好味!整体也很满意,惟一美中不足就是如果店内可播一些轻音乐,饭局就会更完美了🎶✨

👍🏻法国新鲜生蚝:完全冇需加酱汁,超级鲜甜😋
👍🏻啤酒煮活蚬:一上枱已闻到好香好香的酒味

而沙律,周打鱼汤及意粉也是高水准之作,饱肚又好味!

2019-06-10 441 浏览
这间系朋友介绍食咗包你回味嘅私房菜果然冇介绍错!出面餐厅冇可能食到嘅味道~环境好似返咗屋企咁,最啱同朋友、屋企人或者情侣 烛光晚餐都唔错!预订後,会WhatsApp收到餐单~因为系私房菜,所以菜单可能次次唔同㗎!以下系我哋当日2人分量嘅菜单,份量都好足够!我哋两大一细食到好满足~·迷你牛肉汉堡包·小朋友最爱嘅汉堡包!迷你size好得意~面包好香脆,夹埋牛肉好食!·柚子汁田园沙律·个柚子汁味道好特别!好清新~好开胃!·周打鱼汤·香浓忌廉鱼味,好滑~·啤酒煮活蚬·淡淡啤酒香味,带出海鲜嘅鲜味!好新鲜~·美国牛肋条·超大超厚!肉嫩多汁~好新鲜!啖啖肉超正!·蕃茄蓉意粉·蕃茄蓉味道好香滑,少少蕃茄酸味,小朋友抢住食!果然系私房菜,味道有惊喜!所有餸菜都好好味,厨师用心制作,材料新鲜~老公好满意!小朋友都抢住食!呢度有BB櫈提供~撑枱脚都可以带埋小朋友嚟架!另外佢哋原来仲有急冻/冰鲜靓肉、海鲜、刺身、生蚝、蛋糕订购的!

这间系朋友介绍食咗包你回味嘅私房菜
果然冇介绍错!出面餐厅冇可能食到嘅味道~

·柚子汁田园沙律·个柚子汁味道好特别!好清新~好开胃!

·周打鱼汤·香浓忌廉鱼味,好滑~

·啤酒煮活蚬·淡淡啤酒香味,带出海鲜嘅鲜味!好新鲜~

·美国牛肋条·超大超厚!肉嫩多汁~好新鲜!

啖啖肉超正!

今日在火炭收工後,同事带我到了工厂区隐世厨神!👨🏻‍🍳 一嚐特色私房菜😋。迷你汉堡包🍔软熟汉堡包爽住香浓汉堡扒牛油烧北海道带子浓香牛油香煎北海道带子,鲜甜软滑,一下子全都吃光了!😘白酒煮活蚬惹味、鲜味於一身,粒粒肥美,另人回味无穷,这活蚬更有一种说不出的甘香味道。西班牙 Iberio 黑臀肉 配 薯蓉外皮焦香,但内部还保留丰富肉汁,而且𠝹开黑臀肉後会看到三文治的图样,厨神👍🏻😁自家蕃茄意粉充满蕃茄味,有益又健康。最後当然不少得甜品:朱古力蛋糕多谢这位同事介绍这餐厅

迷你汉堡包🍔
软熟汉堡包爽住香浓汉堡扒

牛油烧北海道带子
浓香牛油香煎北海道带子,鲜甜软滑,一下子全都吃光了!😘

西班牙 Iberio 黑臀肉 配 薯蓉
黑臀肉

自家蕃茄意粉
充满蕃茄味,有益又健康。

最後当然不少得甜品:朱古力蛋糕

多谢这位同事介绍这餐厅

2019-05-16
黑臀肉
2019-05-19 1178 浏览
新发现!在火炭工厂大厦内有一间装修雅致的私房菜。餐厅地方虽然不大,只有数张枱,但环境宁静舒服,令我们享受了一顿悠然舒畅的晚餐!私房菜当然由厨师发板, 来到才知道菜单 , 所以往往有惊喜。头盘" 牛油烧北海道带子" ~ 牛油味浓,带子爽弹鲜美, 令人回味!"迷你汉堡包" ~ 精致小巧, 汉堡包外脆内软, 汉堡扒牛味浓郁, 令人更期待之下的菜式呢!"白酒煮活蚬" ~ 蚬肉只只肥美,鲜甜嫩口, 再沾上酒味浓厚的白酒汁,口感丰富, 惹味非常 ! "美国prime肉眼扒" ~ 至啱牛肉控的我,份量十足,单看卖相已经令人垂涎欲滴,肉香四溢的肉眼扒,肉质软腍又不失烟韧,肉眼扒以慢火煎煮而成, 火喉控制恰到好处,把肉汁完美锁起,用心之作!"自家蕃茄意粉" ~ 食材虽然简单,只有蕃茄粒及洋葱粒 , 并以香滑薯蓉伴菜,新鲜蕃茄配上自家酱的独特味道,令人垂涎三尺,意粉软腍又不失烟,果然滋味满分!甜品是Chocolate mousse ~ 浓浓朱古力味道却出奇地不是太甜 !这晚每位大约$400,价钱合理, 值得捧场!

美国prime肉眼扒

自家蕃茄意粉

这晚每位大约$400,价钱合理, 值得捧场!
2019-05-16
美国prime肉眼扒
2019-04-20 326 浏览
朋友search到呢到食私房西餐,虽然地点系火炭工厂区,但有小巴直达,都容易揾。朋友系食肉兽,叫左个肉眼牛扒,虽然5成熟但吾会好血淋淋,入口即溶好有牛味,4个人都食到 舐舐脷,好想再encore另外厨师安排咗银鳕鱼柳,鱼柳煎到微燶,带点香口但里面肉质仍然好嫩滑我本身好锺意食risotto,所以厨师介绍餐单时提议南瓜risotto,我就一口应承话好,果然无失望,好creamy好有南瓜甜味,原来厨师话佢系真系用完个南瓜淆汤煮成,吾系现成南瓜汁,系心机之作,赞!最後甜品系魔鬼朱古力蛋糕....上枱时大家都心心眼:..食落更加有惊喜, 朱古力面被焗到 微溶,里面好似雪糕口感的moose加蛋糕, 极度邪恶但非常好味!私房菜地方虽然装修简单, 但私隐度高食物质素又高, 值得翻卓

最後甜品系魔鬼朱古力蛋糕....上枱时大家都心心眼

2019-04-04 319 浏览
预先订好的生蚝,话吾新鲜临时吾提供,唯有改作其他食物,但最後见到老板d熟客竟然有,竟然解释师傅吾同,大佬我预订咗,而人地临时walk in 架,这解释太离谱。牛扒叫八成熟因为小朋友食,但仍血淋淋,大佬小朋友见到都吾想放入口羊架质素一般,吾觉有几好味最过分,甜品- tiramisu 一大件上枱,自己切,连切四件分碟都懒,仲话评价好味,完全吾觉环境仲衰一路煮一路整间都系油烟,初初又冇开冷气,烟雾弥漫咁,食物差,环境差
羊架质素一般,吾觉有几好味
2019-04-02
庆祝纪念
2019-03-26 268 浏览
要同识饮识食的朋友兴祝生日,最麻烦系谂食乜,食物同环境都要有番咁上下质素先吾会令朋友失望。 烦恼之际就谂起呢间年几前食过既西式私房菜。想起它是因为对佢既牛扒念念忘,只因自己贪心成日想试新野而久未再帮衬。头盘系法国生蚝,生蚝好大只而且鲜味十足,有淡淡海水味但唔腥唔咸,如果喺其他餐厅食一只起码贵20%另外仲食咗牛油煎带子同田园沙律菜,带子比想像中大只,牛油味重但食落吾腻, 厨师准备嗰阵时我哋已经闻到好香好想食沙律都好新鲜,柚子味的沙律油好清新!另外叫咗个白酒煮蚬,有白酒香但又无盖过蚬的鲜味,厨师话下次可试下啤酒煮蚬,味道会较浓烈适合男士,下次同老公黎一定要试下主菜当然要食呢到signature"牛",今日厨师安排咗美国Prime安格斯肉眼, 肉同脂肪比例刚刚好, 咬落去肉味丰富但吾会满口油,食过咁多地方的牛扒,呢到真系无得输另一主菜选择咗黑松露卡邦尼意粉,上枱时好香黑松露味,而且意粉吾会煮得好淋,creamy得黎仲好弹牙,有惊喜餐厅虽然位於工厂区而且装修简洁,但食物质素一流,洗钱满足自己个肚抵过食装修,而且环境私隐度高,几个知己谈心或一班人包场开party都好正!

沙律都好新鲜,柚子味的沙律油好清新!

2019-03-11 352 浏览
我甚少有帮衬私房菜的经验,如果唔系有人介绍,都唔识边度有。今次就系参加了一个夫妇活动所以先黎呢间私房菜餐厅,由火炭站坐一程小巴,系正大厦门口落车。装修唔算好靓,但都叫有落心思的,枱面都有小摆设,但可惜个烛台系无人点着的。地方比想像中细,今次我地有四对夫妇一齐黎,基本上每对一张枱都已经刚好fill up地方,如果再多两对黎应该会再逼D,当然如果你系大班人一齐食,拼埋变大枱我谂勉强可以坐到20人,带我地黎既活动负责人就话佢同屋企人黎呢度做冬。私房菜没有餐牌,菜式也是负责人一早定好了,我地只系乖乖坐低等食。头盘系沙律,基本上就只系沙律菜加黑醋?连一粒车厘茄也没有,沙律菜有少少正常的苦涩味,整体唔算特出。然後每人一碗汤,用个中式碗盛西汤好搞笑,忌廉磨菇,唔系creamy style系比较水状的,但味道都好,忌廉味重。跟住再有一款头盘,煎带子,都大粒,唔un几好。主菜先黎个牛扒,见到隔离枱系一个厚扒,但点知我地系薄扒,有点失望。配菜只有几块仔红萝卜。事先无问我地要几成熟,我谂佢系六成挂,肉汁都有,但又唔系好Juicy,某些部份都有少少un,我比70分。跟住仲有个主菜系天使面,由於全晚都有点胃痛加
跟住再有一款头盘,煎带子,都大粒,唔un几好。
跟住仲有个主菜系天使面,由於全晚都有点胃痛加上已经饱饱地,所以我只系食左一啖。意粉比较乾,只有蕃茄碎作为食材,我只能比65分。
最後有个甜品,朱古力cake,但感觉系刚系雪柜拎出黎的超市货色,味道相当一般。大会安排了可以写祝福字句,原本谂住写句「幸福快乐」,谁知後来话太多笔划写唔到,於是改写我地两个名字,但出黎的效果都有点强差人意。
唔知系咪负责人特别要求,今晚全部菜都系share用的,除左汤系每人一碗。基本上除了最後两道菜,前面既食物味道我觉得都算OK的,系配菜削左少少。但唔知系咪现场冷气太大,D食物好快就冻了。而且佢个厨房只系用唔到顶的木板间开,加上抽风系统应该麻麻,所以佢一路里面煮除左听到煎嘢声,D油烟仲走哂出黎,闻到好香罗!
同埋我觉得既然无餐牌,其实可以上菜时讲一句呢个系咩菜色,但佢完全无做到。

我唔知佢平时收几钱一位,如果为美食和靓环境,这里未必系好选择,但如果你想要静和私人空间,我相信佢地平时都唔多客,应该可以做到呢个目的,配合柔和的背景音乐,谈心是不错的。我相信佢地各方面都仲有可进步的空间,加油!
题外话/补充资料: 门口见到有BB椅,所以带小朋友黎都可以的。
2019-03-03
2018-08-28 1098 浏览
#double_火炭【隐世工业风西式私房菜】.私房菜是聊天最佳的饭局 你们同意吗?昨天 #🍋👧🏻 跟从国外回来的朋友食饭 系工厂区---------柚子汁田园沙律酸酸的柚子汁配上沙律菜😍餐前醒胃之选☺️加上脆脆的烟肉粒😋口感更加丰盛.牡丹虾刺身大大只🤤带着海水的鲜味😙爽口弹牙🌱配上新鲜即磨的山葵蓉😉味道昇华.牛油烧北海道帆立贝外脆内软的口感😆配上牛油香味 简单却满足.6oz 西班牙 iberico 黑豚猪鞍扒🐖猪扒的油香🌟不下於和牛之味加上简单的海盐、香草和黑椒的调味 是味觉上的顶级享受👅.龙虾汤心机之作💋把龙虾的精华熔入了在汤中👀友人也説不下了在冰岛🇮🇸喝过驰名的龙虾汤.12oz 美国prime 西冷扒Medium的熟度 juicy的口感.香煎厚切鹅肝外脆内软的口感😎再配上一块克力架饼乾🍪把鹅肝的油腻舒缓一下🤩朱古力布朗尼蛋糕配云呢拿雪糕❄️🔥是冷热交融的感觉啊.🍽味道:8/10🏝环境:8.5/10🛋服务:9/10💲价钱:9/10💥翻兜指数:8/10.🍴餐厅名称:丰作 (火炭)📍地址:火炭桂地街2号国际工业中心6楼G室.🔎食物种类👉🏼#double_私房菜🔎菜式👉🏼#double_西式🔎
#double_火炭
【隐世工业风西式私房菜】

私房菜是聊天最佳的饭局 你们同意吗?
昨天 #🍋👧🏻 跟从国外回来的朋友食饭 系工厂区

🏝环境:8.5/10
🛋服务:9/10
💲价钱:9/10
💥翻兜指数:8/10
🍴餐厅名称:丰作 (火炭)
📍地址:火炭桂地街2号国际工业中心6楼G室
🔎食物种类👉🏼#double_私房菜
🔎菜式👉🏼#double_西式
🔎口味👉🏼#double_甜 #double_咸
#double_official #double_两姐妹
#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相机食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852
2018-06-13 1137 浏览
我对食野一向都有少少要求,虽不至於拣饮择食,分量方面就贵精不贵多,款式方面就最好多啲选择,但最近经朋友介绍下就试左呢间位於火炭桂地街2号国际工业中心6楼G室既私房菜. 一入到黎呢环境觉得好清幽好似有一个去朋友屋企食饭嘅感觉餐厅老板仲准备咗一啲音乐令到我有一个好轻松同放松嘅感觉,D嘢几有特色同埋好食,价钱亦合理,所以想同大家分享下。我哋book咗8点,上到去都好快就有野食啦!首先头盘先来一客法国Majestic 生蚝,入口带清新海水味,蚝味浓,带子位极甜,有强烈的回甘.跟住再嚟一客柚子汁沙律,蔬菜同番茄劲新鲜,再伴随着带酸味既柚子汁,食落感觉好清新好醒胃!菇味超香浓,磨菇份量随自己口味加减,只要同厨师讲声就得,因为我超爱磨菇,所以厨师就照我口味调教用咗劲多磨菇去制作呢个汤,爱!白酒煮蚬味道极鲜甜,份量都系同厨师沟通多与少,而且蚬都唔会只有壳冇肉,好感动一粒沙都无,那些苦味是由酒精而来,显得很自然又理所当然呢!牛扒我今次ORDER咗5成熟,不过有时过熟或者唔熟会有很多血水,白白浪费了一块靓牛排。要掌握如何煎出有水准的牛排,就要好似呢间私房菜既厨师咁零失败,可令肉汁被充分锁着,不会有『乾争争
牛扒我今次ORDER咗5成熟,不过有时过熟或者唔熟会有很多血水,白白浪费了一块靓牛排。要掌握如何煎出有水准的牛排,就要好似呢间私房菜既厨师咁零失败,可令肉汁被充分锁着,不会有『乾争争』的感觉,外脆内软,牛扒最重要的不是调味和煎法,是牛的质素,贵牛平牛相差好远,一分钱一分货。所以我推介大家牛扒真的要试!
另外厨师安排咗番茄忌廉扁意粉,原来厨师用咗4个番茄整㗎,真系原汁原本味呀,香浓既番茄配忌廉一啲浆住个口既感到都无呀,一啲都唔济,仲越食越想再食添呀!
最尾有个心太软加雪糕,啲朱古力浆原来系厨师自己调教㗎,味道一啲漏既感到都无,虽然我好饱,最尾我都将啲食物通通清晒。
今餐好抵食,两位都系$800倒,又赞无檀!!呢到虽然工厦,但仍吸引不少饕客前往!
2018-02-21 1357 浏览
之前与朋友庆祝生日已经试过一次丰作,今次系丰作搬迁後与朋友食新年後嘅开工饭再次光临丰作,新铺继续沿用简单嘅装修令人有家的感觉老板一如以往预先whatsapp 我们今晚嘅菜单和让我们增减食物前菜有特大牡丹虾,依到嘅牡丹虾比外面酒店食到嘅牡丹虾更大更鲜甜,令人回味另外,我地叫老板为我们增加了生蚝,由於生蚝系老板即开的所以特别新鲜,带有淡淡嘅海水味,根本唔需要任何嘅调味已经非常甜美虽然酒店嘅生蚝可以任食但就冇依到嘅肥美鲜甜接住就系上次饮过令我一试难忘嘅忌廉蘑菇蚝汤这个汤系由老板精心烹调的,这个汤与其他餐厅饮到嘅粉状忌廉汤好唔同,除左creamy 外仲有细细粒嘅蘑菇蓉再黎系柚子汁沙律,清新嘅柚子汁配上烟肉粒和新鲜嘅沙律菜,令人胃口大开食完开胃嘅沙律後,老板奉上白酒煮青口,青口细细只没有沙,每只都好饱满和鲜甜,配上白酒的味道令我地把所有嘅青口吃光吃过青口後老板细心问我地牛扒要几成熟,我地选择了五成熟。当老板为我地奉上牛扒时我地已经被特大嘅牛扒吸引住我地要五成熟老板也煮得恰到好处唔似出面嘅餐厅叫煮五成熟时但往往都过了火厚厚嘅牛扒老板只用了简单嘅烹调已经十分好味最後系卡邦尼意粉,望落去冇咩特别,但系

虽然酒店嘅生蚝可以任食但就冇依到嘅肥美鲜甜

接住就系上次饮过令我一试难忘嘅忌廉蘑菇蚝汤

厚厚嘅牛扒老板只用了简单嘅烹调已经十分好味

最後系卡邦尼意粉,望落去冇咩特别,但系就好浓好creamy 配上烟肉就好好味
而且意粉亦唔会好似其他餐厅般煮得过软而冇左口

• 荔枝味奶冻
  • 特厚牛扒
  • 白酒煮青口
2018-02-14 947 浏览
工厂区不乏隐世既食肆,今次黎到火炭咁远既私房菜,试一试工厂风味。私房菜环境的式,只能容纳2张4人枱。环境布置好舒适,也很有格调。前菜沙律清新爽脆,酸醋酱汁令人开胃。小汉堡的的骰骰,牛肉汉堡肉厚多汁。面包系美国式既汉堡包,质感较硬脆而结实。美国prime牛扒,大大块要五乘熟。切开肉质半熟,口感虽不很嫩但味道很好,够晒盐香味。新薯半熟口感佳。卡邦尼意份未上菜已经香味传遍餐厅。芝士味特浓郁,意粉偏意大利式,唔系全熟,一条条实在既口感,另外菇类配料也很多。最後呢款朱古力味牛奶布丁,特浓既朱古力味,口感特滑,Q弹感觉一流。

前菜沙律清新爽脆,酸醋酱汁令人开胃。