2019-07-01 4325 浏览
海马妈我并不是日日放工都冲返去煮饭😆,久不久都会同 Honey 出去试下不同的餐厅 (说穿了是我想懒惰一下🤭),寻找美食🍔🍝🥘,大家有新环境、试好野,💓又有机会增进感情~ 上星期试了朋友介绍的一间工厦内的 西餐私房菜 😋😋😋 挺特别~..Sharing:🌟 唔洗谂食咩、大厨发板🌟 8道菜食到好饱 (睇相睇有咩食😁)🌟 材料新鲜、味道好🌟 环境简洁、有家的感觉🌟 欢迎亲子同行 👏🏻👏🏻👏🏻虽然话大厨发板,但订枱时可与大厨沟通更改菜单内不合口味的菜式😉 另外,小朋友是不收套餐费用的,只会加少少食材费,好开心小宝宝都可一起品尝美食🤭🧡..🌟当晚menu (2人份量)🌟南非生蚝:好鲜味,浓郁海水味..迷你牛肉汉堡(小孩独享)可爱的做形,迷你的size,牛汉堡好淋身,唔舍得一口放入口!..周打鱼汤: Creamy 浓郁柚子汁田园沙拉🥗..白酒煮活蚬蚬肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味! ..美国Prime西冷:是晚最喜欢💕的一道菜,牛扒煎得刚好,肉香四溢!上菜时仍锁住好多肉汁在内,肉质软腍又带少少肥,放入口即溶🤤 ..自家蕃茄茸意粉简单用蕃茄粒及洋葱粒,配上自家酱煮成,意粉每条都挂上蕃茄茸,简单材

Sharing:
🌟 唔洗谂食咩、大厨发板
🌟 8道菜食到好饱 (睇相睇有咩食😁)
🌟 材料新鲜、味道好
🌟 环境简洁、有家的感觉
🌟 欢迎亲子同行 👏🏻👏🏻👏🏻

🌟当晚menu (2人份量)🌟

南非生蚝:好鲜味,浓郁海水味

迷你牛肉汉堡(小孩独享)

周打鱼汤: Creamy 浓郁

柚子汁田园沙拉🥗

白酒煮活蚬
蚬肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味!

自家蕃茄茸意粉
简单用蕃茄粒及洋葱粒,配上自家酱煮成,意粉每条都挂上蕃茄茸,简单材料但啖啖滋味~

Tiramisu

食完8道菜好回味生蚝及西冷牛扒🤤,原来餐厅还可以订精选海鲜冻肉,生蚝只系$12/只起! 开party 可以试下叫到会☺️

2019-06-21