2012-05-11
Lunch行遠D食上海野,黎到呢間上海榮華川菜館等左一陣就有位啦! 我地一行人叫左5個客飯,普遍黎講每樣餸都好細碟,而且係"妹仔大過主人婆" ──即係主菜份量好少但配菜就好多! 不過每人有一杯杭菊花茶(冇睇到係咪個客飯套餐包埋)同埋一碗例湯+白飯,四十幾蚊差唔多啦! 蝦仁炒蛋:D蛋都算滑,蝦仁炒得好晶瑩剔透,味道OK! 麻婆豆腐:偏向辣左D,不過對食得辣黎講嘅我就覺得味道岩岩好! 豆腐同肉醬比例差唔多! 紅燒獅子頭:原來得一舊獅子頭(要5個人一齊分),但配菜就好多,個獻汁好杰好"立"口! 銀芽鱔糊:同上,銀芽多過乜,D鱔糊絲又幼又細條又少,唔知去晒邊!。。。 小籠包:雖然未算皮薄,但內餡有肉同埋熱湯,尚算不過不失。 會開花的杭菊茶:好得意,味道清香又香醇,食完飯嘆番啖真係幾好!
蝦仁炒蛋:D蛋都算滑,蝦仁炒得好晶瑩剔透,味道OK!
小籠包:雖然未算皮薄,但內餡有肉同埋熱湯,尚算不過不失。