2023-11-28
上網留意到呢度午市套餐幾抵食,約咗朋友週末嚟品嚐一吓😙前菜三小點前菜包括3道小吃,漬蒜、中華豆腐、煙燻雞肉,每道食落都頗特別,口感有驚喜🙃沙律用咗新鮮當造富有柿做重點,十分清甜。鮮活澳洲龍蝦澳洲龍蝦望落相當嫩滑,肉質食得出夠新鮮。睇住師傅用熟練嘅方式處理,調味用番基本鹽胡椒更突顯龍蝦鮮味,再用蝦頭膏汁煮起淋喺龍蝦上,真係原汁原味👍👍👍茶碗蒸用咗高湯和其他配料蒸煮而成,整得唔錯。鐵板燒日本野菜用鐵板燒方式將野菜烹煮至嫩脆,香得嚟唔會過油,又食到蔬菜裡面既水份,恰到好處。美國Prime肉眼薄焼卷美國Prime肉眼配上金菇卷成。Prime肉眼薄切配上香脆蒜片十分有質感,食落仲有肉汁。鐵板炒飯呢度嘅鐵板炒飯巧妙地運用咗櫻花蝦做搭配,炒至金黃色,而且有微焦香感,食落完全唔覺得油膩,仲可配埋餐廳附上嘅高湯食,一飯兩食,高湯加咗入去後有股柚子清香,味道層次更豐富。龍蝦味噌湯用了龍蝦和味噌湯底烹製。龍蝦頭保留咗清甜龍蝦香味,配上味噌湯底更甜。甜品推介大家嚟試試呢度個豐富又性價比高既lunch set😀
上網留意到呢度午市套餐幾抵食,約咗朋友週末嚟品嚐一吓😙
前菜三小點
沙律用咗新鮮當造富有柿做重點,十分清甜。
鮮活澳洲龍蝦
茶碗蒸
用咗高湯和其他配料蒸煮而成,整得唔錯。
鐵板燒日本野菜
美國Prime肉眼薄焼卷