2023-12-24
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🔥 G̾o̾u̾r̾m̾e̾t̾ ̾T̾e̾p̾p̾a̾n̾y̾a̾k̾i̾ ̾L̾u̾n̾c̾h̾ ̾S̾e̾t̾ @ 🌟 三日月 《👽食神大媽食鐵板燒餐》.💁♀️ 圖片展示美食為:Australian Lobster & US Prime Ribeye Teppanyaki 9 Course Lunch Set HKD 498- Appetizers- Salad- Fresh Live Australian Lobster- Chawanmushi- US Prime Ribeye Beef Roll - Teppanyaki Grill Veggie- Teppan Fried Rice- Lobster Miso Soup- Caramelized Toast + HKD 38.👀 朋友仔喺附近返工,同大媽講呢間鐵板燒餐廳嘅午餐做緊優惠,要二人同行先得,所以呢就一齊去試吓啦。呢個新出嘅優惠套餐呢係「澳洲龍蝦•美國Prime肉眼薄燒9道菜午市套餐」.🥗 先黎「前菜三小點」同「沙律」,有牛蒡、日本豆腐、煙燻雞肉。爽脆、滑嫩、煙燻、清新,一次過感受,好開胃。.🦞 食緊前菜嘅時候,見到
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- Teppan Fried Rice
- Lobster Miso Soup
- Caramelized Toast + HKD 38
Appetizers
🦞 食緊前菜嘅時候,見到師傅將材料攞出嚟開始擺盤準備,最興奮就係見到「鮮活澳洲龍蝦」,上台時嘅伴碟加左紫薯粉,好少女,增添咗食物嘅口感顏色。仲要龍蝦頭殼會留返黎煮之後嘅龍蝦湯,好期待!
Fresh Live Australian Lobster
🥚 過渡有「茶碗蒸」,超滑溜,入面有三文魚籽,再加上松露油嘅香味,提升整體味道。
Chawanmushi
🥩 接住係「美國PRIME肉眼薄燒卷」,牛肉非常嫩滑,肉質鮮美。而且卷住牛油金菇,增添香味同層次感,每啖都帶來滿滿嘅肉香。
US Prime Ribeye Beef Roll
🥬 配上「鐵板燒日本野菜」,有蓮藕、蘆筍、冬菇同蕃薯。食材優質,鐵板快炒保持新鮮,調味得宜。
Teppanyaki Grill Veggie
🍚 食鐵板燒,最期待「鐵板炒飯」,而呢度呢個炒飯絕對係一大亮點!炒飯加入櫻花蝦、木魚粉、酸梅醬,令個飯更加香濃美味。師傅建議將個飯分成兩半,一半呢就當炒飯咁食,另一半可以倒入鏗魚湯做茶漬飯。呢個搭配非常特別,絕對係一大驚喜!
Teppan Fried Rice
🍲 頭先留起鐵板燒過嘅龍蝦頭殼就係用嚟煮呢一個「龍蝦味噌湯」,充滿龍蝦鮮味,加入味噌後更加濃郁。
Lobster Miso Soup
🍞 跟餐佢會跟一個是日甜品,不過想特別啲,所以就額外加錢轉左「焦糖多士」,無後悔!脆脆嘅多士上面撒上焦糖,再加上師傅超靚嘅櫻花樹擺盤,絕對係一個完美嘅結尾。
Caramelized Toast
😋 呢個午市套餐真係好抵,又有龍蝦又有肉肉,仲有咁好味味嘅甜品,朋友仔冇介紹錯啊。不過要留意,淨係星期一至五晏晝供應,假期係唔供應㗎。
📍 尖沙咀金馬倫道23號金馬倫廣場2樓B號舖
☎️ +(852)2116-1735