2018-08-11
行過銅鑼灣sogo,周圍搵野食填肚。行前少少睇到有間食日本料理既餐廳,有lunch set. 都幾多款野食揀,所以決定食呢間。落一層就係,餐廳環境都幾特色,木系既日本風格,播d日文歌。感覺幾休閒咁!天氣咁熱唔係好想食熱野。決定食冷麵!😋解解暑!☀!呢個set會包前菜,沙律。前菜係 螺肉,辣辣地好開胃。沙律菜就加左d胡麻醬,甜甜地好清新。仲有碗味噌湯。喬麥麵🍝 將芥辣紫菜放哂落個汁度調味!令到個汁有少少既辣味,沾一沾個麵黎食。好味😋個汁夠哂味,所以個喬麥麵唔會覺得無味!亦唔會覺得太鹹。岩岩好!份量都多。再配埋三塊既三文魚刺身同4舊壽司刺身都好新鮮肥美!食埋都好飽!呢個set都幾抵。朋友就叫左個吉列黑豚豬扒蕃茄烏冬🐷見佢個蕃茄烏冬好濃味咁!!好重蕃茄味!鐘意食蕃茄就岩哂。而且烏冬個麵質都幾好。幾有彈性,口感唔錯。而佢個吉列豬扒都炸得幾好味。唔會話炸到好誇張,所以食落唔會覺得好熱氣。豬扒肉質幾好,有少少脂肪。炸粉唔會好厚!佢本身配左燒汁醬,但我都係鐘意食沙律醬多d!👍最後仲送埋幾粒一口紫薯仔,💘幾好味,夠哂甜呀!😀
行前少少睇到有間食日本料理既餐廳,有lunch set.
都幾多款野食揀,所以決定食呢間。
天氣咁熱唔係好想食熱野。決定食冷麵!😋解解暑!☀!
呢個set會包前菜,沙律。
前菜係 螺肉,辣辣地好開胃。
沙律菜就加左d胡麻醬,甜甜地好清新。
仲有碗味噌湯。
喬麥麵🍝 將芥辣紫菜放哂落個汁度調味!
令到個汁有少少既辣味,沾一沾個麵黎食。
再配埋三塊既三文魚刺身同4舊壽司
刺身都好新鮮肥美!食埋都好飽!
呢個set都幾抵。
朋友就叫左個吉列黑豚豬扒蕃茄烏冬🐷
豬扒肉質幾好,有少少脂肪。炸粉唔會好厚!
佢本身配左燒汁醬,但我都係鐘意食沙律醬多d!👍
最後仲送埋幾粒一口紫薯仔,💘幾好味,夠哂甜呀!😀