2018-08-06 327 浏览
又去到呢間新蒲崗既隱世上海菜館,計埋今次都已經尼左4-5次,雖然位置離公司都要行成10分鐘,不過一尼再尼就梗係因為佢真係好好食啦。2點幾尼到,避開食飯時間,有好多位。有梳化位坐得舒服,仲可以電視送飯TIM。午市套餐都係主食+小食既形式,選擇非常多。擔擔刀削面,擔擔湯唔太濃,好香花生味。麵條雖然唔係手削,但口感都唔錯。小食揀左雞絲粉皮,雞絲同粉皮份量都多架,佢個上麻醬落得岩岩好, 有味又唔會過鹹。凍檸茶少冰,檸檬新鮮, 有茶味。
雖然位置離公司都要行成10分鐘,
不過一尼再尼就梗係因為佢真係好好食啦。
2點幾尼到,避開食飯時間,
有好多位。
有梳化位坐得舒服,仲可以電視送飯TIM。
午市套餐都係主食+小食既形式,
選擇非常多。
擔擔刀削面,擔擔湯唔太濃,
好香花生味。麵條雖然唔係手削,但口感都唔錯。
小食揀左雞絲粉皮,雞絲同粉皮份量都多架,
佢個上麻醬落得岩岩好, 有味又唔會過鹹。
凍檸茶少冰,檸檬新鮮, 有茶味。
2018-08-02
午餐
2018-07-30 393 浏览
喺facebook見到呢間喺新蒲崗嘅餐廳講到啲小籠包好好食..今日去到新蒲崗就諗住試吓...果然真係冇講錯...好正宗嘅小籠包...同上海嘅佳家湯包有八成似...咬開入邊就見到有蟹肉..入面啲汁就會流出黎...見到好多蟹肉同埋蟹膏好鮮味...即刻覺得$15好抵食!!!佢塊皮仲好薄唔會好似其他餐廳講啲皮勁厚等個小籠包唔會咁容易爆...一籠$60有四隻!都算幾抵食!除咗呢樣第二樣要介紹就係蟹粉賽螃蟹...鍾意蟹膏同蟹肉嘅朋友去到呢度一定要食小籠包同埋呢樣...佢雖然係$158一碟..但係你會覺得物超所值因為佢有好多蟹肉同埋蟹膏...攞呢碟送來撈飯係非常之咁好食...唔需要叫其他餸淨係有呢碟餸你已經可以撈一碗飯食!食完呢兩樣我已經有啲飽但係我叫咗個俗氣擔擔麵所以我都有食埋佢...碗麵都算係一碗正正常常嘅面算幾好食啲面都彈牙...但係如果得兩個人嘅話可以考慮叫個鍋貼或者生煎包就唔使再叫多碗面...等我下次再嚟試埋佢隻片皮鴨😌😌😌😌
喺facebook見到呢間喺新蒲崗嘅餐廳
等我下次再嚟試埋佢隻片皮鴨😌😌😌😌
蟹粉小籠包
蟹粉小籠包
  • 蟹粉賽螃蟹
2018-07-27 334 浏览
新蒲崗想食好啲都好少選擇,三分俗氣算係唔錯嘅選擇一嚟就係高力豆沙,午市套餐都好難要求甜品遲上嘅。但熱辣辣,真係好好味,又唔太甜,外皮軟軟熟熟同事食大排菜飯,但佢話大排同菜飯都係凍之前食嘅牛腩麵好好食,湯底又濃又甜!今日再食,連湯底個顏色都唔同咗差咗好多!但牛腩都仲好好食,又淋又入味最始終係小籠包熱辣辣,一咬爆湯汁
新蒲崗想食好啲都好少選擇,三分俗氣算係唔錯嘅選擇

同事食大排菜飯,但佢話大排同菜飯都係凍

差咗好多!但牛腩都仲好好食,又淋又入味

始終係小籠包
熱辣辣,一咬爆湯汁
2018-07-23 360 浏览
今日黎到新蒲崗呢個舊區食上海野,都好有懷舊感覺。黎到食主打京式片皮鴨鴨肉切成一大塊,大大份,鴨皮烤得好香,岩岩好,啲肉又唔會好肥。小籠包皮唔會太厚,而且又多汁。水煮牛肉牛肉煮得好香,好嫩滑,辣道適中。
今日黎到新蒲崗呢個舊區食上海野,都好有懷舊感覺。
黎到食主打京式片皮鴨

小籠包
皮唔會太厚,而且又多汁。

水煮牛肉
牛肉煮得好香,好嫩滑,辣道適中。
2018-07-23 340 浏览
這間三分俗氣聽過好幾次,早陣子終於在朋友相約下有機會試試。俗氣醉雞 $62上桌時聞到花雕香,雞肉嫩滑,但略嫌不夠入味。溏心燻蛋 $25味道是不錯的,溏心也做得剛好,但這個價錢來說有點貴。招牌鮮肉小籠包 $36/4隻小籠包的皮不算薄亦不過厚,包著鮮濃肉湯,味道不錯。四川紅油抄手 $45蒜味辣味醬油味互相配合,香而不嗆,雲吞皮薄餡料足。上海韭菜餅 $36皮層煎到脆薄香口,包著滿滿韭菜,香氣撲鼻,而且一點不油膩,讓人想一吃再吃。三鮮炒年糕 $58三鮮為雞肉、蝦仁和火腿,再加大量津白,口味清淡易入口,年糕煙韌好吃,適合不愛重口味人士。擂沙芝麻湯圓 $32湯圓像乒乓球般大顆,看起來很挺身,上面鋪滿黃豆粉,和我之前吃過的擂沙湯圓 有點不一樣。芝麻餡不少,但湯圓皮也實在是厚,而且入口較粉感較糊,我不太喜歡。整體來說食物和服務算是不錯,而且大部分的菜式價錢相宜,所以長期旺場也屬正常呢。

這間三分俗氣聽過好幾次,早陣子終於在朋友相約下有機會試試。

俗氣醉雞 $62
上桌時聞到花雕香,雞肉嫩滑,但略嫌不夠入味。

溏心燻蛋 $25
味道是不錯的,溏心也做得剛好,但這個價錢來說有點貴。

招牌鮮肉小籠包 $36/4隻
小籠包的皮不算薄亦不過厚,包著鮮濃肉湯,味道不錯。

四川紅油抄手 $45
蒜味辣味醬油味互相配合,香而不嗆,雲吞皮薄餡料足。

上海韭菜餅 $36

三鮮炒年糕 $58

擂沙芝麻湯圓 $32

2018-07-23 382 浏览
終於又揾到間好食既上海菜啦!比幾間所謂米芝蓮既上海菜小館伏過,對小店真係有啲怕,三分俗氣令我對上海菜小店重拾信心午市自選套餐好抵食!一個麵加一個小食大約$50左右,仲要冇加一添食生煎包最緊要係咩?面皮軟、底脆!三分俗氣既「小楊生煎」真係做到生煎包個底煎到顏色金黃、入口香脆,唔會過硬或煎過龍;而表面既包皮食落軟屬;生煎包既皮唔會過厚,比例分配適中。肉餡方面,肉質鮮嫩唔韌;不過因為出色既包皮令我忽略左去品嚐肉既鮮味><印象中就冇咩味既肉餡份量唔少,但皮同肉既比例啱啱好一啖咬落食到皮同肉既質感,當然仲有湯汁啦!湯汁好多!有成1/3個生煎包咁多嫁,食果陣要小心呀! 湯汁既調味比起其他餐廳係屬於偏清既,我中意呀同埋見到湯汁雖然有些少油,但食落唔會漏同黐口,可見用油唔多,夠曬健康正如我所講,調味同湯都行清淡啲既路線,可能重口味既人就未必中意哩個生煎包,但就正中我下懷!整體黎講,生煎包個皮做得非常出色!而餡料湯汁有正常既發揮,黎到真係要試下好食既小籠包係要皮薄餡靚多汁,哩到既小籠包皮薄多汁係絕對做到!我細細一啖咬開個小籠包,湯汁流曬落個湯匙到,見到湯汁同生煎包一樣,係少油同顏色較清,
終於又揾到間好食既上海菜啦!

小楊生煎
食生煎包最緊要係咩?面皮軟、底脆!
三分俗氣既「小楊生煎」真係做到

生煎包個底煎到顏色金黃、入口香脆,唔會過硬或煎過龍;
而表面既包皮食落軟屬;
生煎包既皮唔會過厚,比例分配適中。

肉餡方面,肉質鮮嫩唔韌;
肉餡份量唔少,但皮同肉既比例啱啱好

一啖咬落食到皮同肉既質感,當然仲有湯汁啦!

湯汁好多!有成1/3個生煎包咁多嫁,食果陣要小心呀!
湯汁既調味比起其他餐廳係屬於偏清既,我中意呀

灌湯小籠包

我細細一啖咬開個小籠包,湯汁流曬落個湯匙到,見到湯汁同生煎包一樣,係少油同顏色較清,調味較輕手;
皮真係薄到一個點!但食落有煙韌既感覺,唔錯

肉餡方面,份量適中,唔會似坊間某些小籠包咁,好似食緊肉丸又或者食緊塊皮。
肉質亦算鮮嫩;
肉味道方面可能因為調味輕手,而帶唔出肉既鮮味。
順帶一提,除左肉鮮味不足扣左些少分之外,小籠包既熱度唔夠亦令成份事失色不少。
雖然係即蒸,影左一張相就食,但好似食落啲湯汁唔夠熱辣辣,若果可以再熱啲,就更好~

生煎包vs小籠包?
生煎包勝!底係脆既加左好多分

擔擔刀削麵
擔擔麵就一般啦!
湯底無論聞落定食落都冇咩花生既香氣,
湯底唔杰身、較流質,唔會吸附係麵條上,
調味依舊清淡,唔太似擔擔麵。

刀削麵煮得太淋,冇咩口感,唔夠煙韌

配料有肉碎、榨菜粒、花生粒、蔥粒
肉碎唔會過多肥膏;
榨菜粒爽脆,增加口感;
花生粒同蔥粒就唔太食到。

整體而言,擔擔麵冇驚喜,不過不失,水準不高。

我會再訪三分俗氣!生煎包必定encore!擔擔麵就不了
見到有片皮鴨晚市套餐,好抵!下次一於試埋佢
2018-07-23
小楊生煎
灌湯小籠包
2018-07-16 279 浏览
身為小籠包魔人當然要四出找尋好味道的上海菜館,這次被我們選中的幸運兒就是這間座位寬敞的「三分俗氣」。我覺得「三分俗氣」的菜式一點都不俗,既能登大雅之餘還很好吃呢中菜中,少有冷盤所以能做冷盤的都一定是美味十足的菜餚,滷水牛展海蜇無論是餸飯吃還是直接吃,都是那麼的好吃,一邊重爽彈口感,另一邊則重肉質厚實感重香麻辣的四川菜現在也在香港發光發熱呢,成都水煮魚片也是當中較受歡迎的一道菜。魚片勝在少刺,可以大快朵頤的吃,在麻香之中吃到魚片的鮮甜味,辣味又不會太嗆而韮黃鱔魚更是不可不點的呢,滑溜溜的鱔魚肉加上醬汁更是美味,質感又帶點厚實,重點是量也不少呢!韮黃也是很值得一試,味道清甜,有韮菜香味但又不會太嗆,相當美味呢為了小籠包而來,自然點餐紙上必定會填了這項啦!只是這次的是蟹粉小籠包,而且是我第一次嚐試呢!小籠包的特色之處,就是小包讓包有豬肉餡子和湯汁,蟹粉小籠包的餡料大概也差不多吧,就是再加上了蟹粉。只要一咬開包子蟹粉的香氣就會直噴而出,湯汁都被它沾染成黃色,濃郁的獨特味道大概就是每家店子都爭相推出蟹粉小籠包的主因吧

2018-07-10 333 浏览
服務態度差都唔緊要,$32咁細碗,玩咩?$32大把選擇!點解要幫襯你!我叫佢換個第款,佢同我講:你加錢咪得囉!好,唔緊要!仲要等成10分鐘待應先過嚟落單!位置:西九龍中心6樓
服務態度差都唔緊要,$32咁細碗,玩咩?
$32大把選擇!點解要幫襯你!
我叫佢換個第款,佢同我講:你加錢咪得囉!
好,唔緊要!仲要等成10分鐘待應先過嚟落單!
位置:西九龍中心6樓

2018-07-04 318 浏览
講起上海菜 多數都係諗起個兩三間。最近發現新蒲崗有間門面光鮮 企企理理既都係食上海菜 就一於來試下。菜式種類唔少 ,基本上大路野都有。上海小食/面類小菜類沙鍋魚頭/乳鴿/樟茶鴨/沙窩雲吞雞之類一樣有。首先,叫個小籠包 $36一咬落去,肉汁爆哂出來。正!皮薄得來有少少彈性,唔會一夾就穿。崧子桂魚 $188我成日笑稱佢叫幅射魚 🤣🤣似唔似?酸酸甜甜 非常醒胃 魚份量有返咁上擔卜 啖啖肉。唯一要挑剔既係 崧子桂魚 無咩崧子 應該就係眼見到個幾粒 😂😂韭皇炒鱔糊 $92黃鱔爽口 韭皇香口 師傅炒得又夠鑊氣 送啤酒一流。大排粗炒 $60 粗炒夠鑊氣 大大碟 只係略嫌大排差少少。奶油津白 $55唔會太寡 有落少少火腿碎 調一調味甜品叫左 高力豆沙 $38而家好多店都唔肯做 因為麻煩難得呢度有得叫~熱辣辣 唔會太甜 甜度啱啱好 咬落綿密 👍店舖有水準 價錢大眾化 款式種類多值得推介 👍
講起上海菜 多數都係諗起個兩三間。

菜式種類唔少 ,基本上大路野都有。
上海小食/面類

小菜類
沙鍋魚頭/乳鴿/樟茶鴨/沙窩雲吞雞之類一樣有。

首先,叫個小籠包 $36
一咬落去,肉汁爆哂出來。正!
皮薄得來有少少彈性,唔會一夾就穿。

崧子桂魚 $188
我成日笑稱佢叫幅射魚 🤣🤣似唔似?

韭皇炒鱔糊 $92
黃鱔爽口 韭皇香口 師傅炒得又夠鑊氣 送啤酒一流。

大排粗炒 $60
粗炒夠鑊氣 大大碟 只係略嫌大排差少少。

奶油津白 $55
唔會太寡 有落少少火腿碎 調一調味

甜品叫左 高力豆沙 $38
而家好多店都唔肯做 因為麻煩
難得呢度有得叫~
熱辣辣 唔會太甜 甜度啱啱好
咬落綿密 👍

店舖有水準 價錢大眾化 款式種類多
值得推介 👍
2018-07-04 239 浏览
其實新蒲崗好多隱世小店,只礙於地點可能無咁方便,唔係好多人會入區內搵食。今日去開 Mikiki ,就行下搵野食。行過見到招牌叫三分俗氣 咁得意, 見佢食上海菜就入去試下。佢有片皮鴨+小籠包+高力豆沙既 套餐。每一樣都係我既 favourite 😍😍可惜。。。要訂先有😭佢都有2/4/6人套餐, 其實都幾吸引👍4人餐有6小菜,一碟粉麵飯,小籠包/生煎包,仲有甜品。不過因為想食 咁啱唔係餐內,我地就散叫~~首先, 雞絲粉皮 $45 份量都有返咁上下再叫左✨清炒河蝦仁 $95蝦仁爽口, 味道清香。✨韭皇炒鳝糊 $92韭皇好香,味道濃但係剛剛好。我最期待既崧子桂魚 終於都到!!!佢炸完都仲係啖啖肉, 絕對無話炸到乾哂 ,無野食。外脆內軟 😍😍😍汁醬調味剛剛好 甜甜酸酸 ~~我覺得同另一間出名既上海菜不相伯仲丫~當然唔少得叫小籠包 $36皮薄餡靚 唔錯~~最後, 叫埋我另一個最愛-高力豆沙。完美作結 ♥有時出去食高力豆沙會嫌太甜,但豆沙餡師傅做少甜,加埋舖上面既糖霜。甜度剛好~~熱上真係好正!!粒粒都漲卜卜架~~整體黎講,食物中上,價錢合理👍絕對會有回頭丫~~~

佢有片皮鴨+小籠包+高力豆沙既 套餐。
每一樣都係我既 favourite 😍😍
可惜。。。要訂先有😭

佢都有2/4/6人套餐, 其實都幾吸引👍
4人餐有6小菜,一碟粉麵飯,小籠包/生煎包,仲有甜品

不過因為想食 咁啱唔係餐內,我地就散叫~~

首先, 雞絲粉皮 $45
份量都有返咁上下

再叫左
✨清炒河蝦仁 $95
蝦仁爽口, 味道清香。
✨韭皇炒鳝糊 $92
韭皇好香,味道濃但係剛剛好。

我最期待既崧子桂魚 終於都到!!!
汁醬調味剛剛好 甜甜酸酸 ~~
我覺得同另一間出名既上海菜不相伯仲丫~

當然唔少得叫小籠包 $36
皮薄餡靚 唔錯~~

最後, 叫埋我另一個最愛-高力豆沙。
完美作結 ♥

有時出去食高力豆沙會嫌太甜,
但豆沙餡師傅做少甜,加埋舖上面既糖霜。
甜度剛好~~熱上真係好正!!
粒粒都漲卜卜架~~

整體黎講,食物中上,價錢合理👍
絕對會有回頭丫~~~
2018-07-03 223 浏览
三分俗氣個名真係堅呀! 成功增加了我一份進去的期待感! 和朋友仔食了一餐開心晚飯! 我們食得很豐富, 點了六款食物, 先有醉雞, 它酒味十足, 肉滑, 但係食得多真係會變醉雞! 然後有好味鱔糊, 份量十足, 味道不錯, 如果能減少油膩會令人食得更安心又開心! 接著是全餐最歡喜的雞煨麵, 極度推薦, 麵滑, 雞粒同菜粒比例很好, 湯濃郁, 正架! 唔少得既有小籠包? 體積比較大, 並不是人人皆可一口一個小籠包啊! 最後是兩款甜品: 先是高力豆沙, 對我們來說, 皮相對較厚, 豆沙餡如果可再多點會更好味! 豆沙窩餅十分脆,豆沙餡充足, 是不錯的選擇! 大家經開, 不妨一試!
鱔糊
雞煨麵,
豆沙鍋餅
高力豆沙
2018-06-29 172 浏览
叫左個擔擔麵, 花生味好濃! 個湯好杰, 正! 用的是類似刀削麵GE麵, 幾特別WOR, 不過份量偏少, 同埋無咩配料, 得好少好少肉碎....小籠包熱辣辣, 不過湯汁唔夠附近另一間小店咁多, 同埋呢間用GE肉瘦少少, 都好食GE。

行過見到呢間上海餐廳既小龍包係8間街坊排行No.1,講到好似好正咁。我地就入左去睇下係咁咁好味喇!環境都幾大,有兩層。都係卡位梳化,坐得夠舒服。👍係新蒲崗開店,價錢好親民!😍睇到個餐牌都幾多上海野食,咩都想叫!餐廳仲有片皮鴨套餐食添!價錢相當吸引。但得兩個人,食唔得多。所以留番下次先叫。除左小龍包外,我見仲有好多蟹粉系列既菜式都推介,好似唔錯!我地就叫左:🦀蟹粉賽旁蟹伊麵喇!🍝都幾大碟喎!😍伊麵佈滿了橙橙黃黃既蟹膏!😍好吸引!將d蟹粉,賽旁蟹完全撈匀,令到每條伊麵都夾雜住粒粒既蟹粉,食落相當鮮味又有口感!!賽旁蟹蛋白好滑嫩,蟹肉剛好混埋蛋白香味。蟹粉亦相當多,配伊麵更好味!👍🐔宮保雞丁🌶用了辣椒醬,花生一齊炒的雞丁,味道又香又惹味!雞肉不會炒得好乾身,還吸收了辣醬的味道。唔錯!花生亦炒得很脆卜卜,開胃十足。主角黎喇!!😍😍蟹粉小龍包!岩岩蒸好新鮮出爐,熱辣辣🔥🔥有四個,而size都比正常既大少少。外皮蒸完光滑透身,食落皮薄,不會覺得很厚!咬開少少,湯汁立即流出,湯汁飽滿。蟹粉小龍包同平時食既小龍包相比鮮味更多更鮮甜!肉質嚼勁,饀夠哂足料!真係唔錯呀!!😍😍食到最後都好飽,但見到有炸金絲

我地就入左去睇下係咁咁好味喇!

環境都幾大,有兩層。都係卡位梳化,坐得夠舒服。👍

餐廳仲有片皮鴨套餐食添!價錢相當吸引。
但得兩個人,食唔得多。所以留番下次先叫。

都幾大碟喎!😍伊麵佈滿了橙橙黃黃既蟹膏!😍好吸引!

賽旁蟹蛋白好滑嫩,蟹肉剛好混埋蛋白香味。
蟹粉亦相當多,配伊麵更好味!👍

🐔宮保雞丁🌶

主角黎喇!!😍😍蟹粉小龍包!

岩岩蒸好新鮮出爐,熱辣辣🔥🔥
有四個,而size都比正常既大少少。

外皮蒸完光滑透身,食落皮薄,不會覺得很厚!
咬開少少,湯汁立即流出,湯汁飽滿。

蟹粉小龍包同平時食既小龍包相比鮮味更多更鮮甜!
肉質嚼勁,饀夠哂足料!真係唔錯呀!!😍😍

食到最後都好飽,但見到有炸金絲卷 食!😋
甜品食下喇!
炸到成個饅頭金黃色,外脆肉軟。
沾埋奶油,真係太match!😋😋
食得非常飽!
2018-06-28 4994 浏览
躲在橫街的俗氣小館,少了一分大街的喧鬧,算是靜中帶旺。朋友介紹又碰著順路,當然要光顧一下。價格大眾化,味道對版,分量十足,是一家大少飯局好去處。店內貼上介紹豬肉的海報,說明是採用新鮮豬肉,品質有保證。怪不得吃起來特別鮮味。自家制樟茶鴨 $65 (例牌)點這個餸有點掙扎,因為只收$65 的樟茶鴨感覺有點冒險,生怕中伏,尤其索價便宜的。在友人堅持下,點了例牌,慶幸有驚無險。鴨肉透出陣陣的樟茶香味,肉質不韌,可輕易咬開,蝴蝶飽及特制醬汁亦質素相當,可謂超值。蒜泥白肉 $42白肉工刀幼細仿如燈影,蒜泥唐芹彩椒亦細切如沙,造工賣相精美。內藏吸滿醬汁的粉皮,味道軟預期甜;若咸味重一點會更好。足料酸辣湯 $55 (一窩)果真足料酸辣湯,材料豐富。有豆干、豬紅、荀絲、木耳、蛋、肉碎、豬肚……,刀工幼細,鹹淡適中,獻汁亦不過會過厚;要酸有酸,要辣有辣,兼且分量十足,目測起碼有六大碗。咸肉津白 $62份量充足,津白入味,鹹肉大大片,絕無欺場。經處理過的咸肉味鮮不鹹。招牌鮮肉生煎包 四隻 $36不愧為招牌菜,這個即叫即煎的生煎飽,熱哄哄飄煙燙嘴;皮薄底脆汁多,一定要趁熱 。看得見的肉湯汁生煎飽 😍😍俗氣担担

自家制樟茶鴨 $65 (例牌)

蒜泥白肉 $42
內藏吸滿醬汁的粉皮,味道軟預期甜;若咸味重一點會更好。

足料酸辣湯 $55 (一窩)

咸肉津白 $62

招牌鮮肉生煎包 四隻 $36
看得見的肉湯汁生煎飽 😍😍

俗氣担担麵 $45
打著店名旗號的担担麵,又怎能錯過;材料有肉碎、炸菜、花生醬;麵條算彈牙,放了一段時間也沒糊黐在一塊,不負所望。

雪山高力豆沙 $38
材料簡單但花功的甜品;如果可以鬆一點、輕盈一點就更好。
2018-06-26 3012 浏览
新蒲崗係個較舊式既工業區,今日黎到呢到間食上海茶,相信更有懷舊既味道❤️❤️位置一d都唔難搵嫁❤️❤️ 而我哋今次叫左個二人套餐同埋散叫咗兩款菜式。芝麻醬非常之香濃,而且粉皮唔會好厚,條條青瓜,小小火腿絲,同埋 雞肉絲作為開胃小食,非常之好味㗎!雖然唔係好夠凍,但係味道同口感都唔錯😊😊呢個酸辣湯夠酸夠辣,食咗一碗已經大汗疊細汗,如果材料可以再多啲就好喇😏😏 而且呢碗份量,可以食到三至四小碗架😍呢個小籠包一黎到以為佢好厚皮,點知店員放低嗰陣,見到啲湯汁喺個小籠包入動L,就知道佢絕非池中物❤️❤️好香甜嘅湯汁呀🤤🤤🤤見唔見到小籠包既肉係粉嫩色,而且咬落去一啲都唔鞋,仲幾嫩滑嫁🤩🤩而呢個椒鹽豆腐味道唔太突出,淡淡嘅豆香味,咬落去外層香脆,豆腐非常之嫩滑。如果可以再整濃味d就更好啦🤤酸酸甜甜非常之開胃,而且佢哋嘅魚塊都幾大塊,用嚟送飯一流😋而且魚塊唔會有腥味,夾埋呢個酸酸甜甜既糖醋汁,真係幾好食👍佢絕對絕對絕對唔油膩,食落唔會有一陣油益味,炒得都幾乾身。麵條幾彈牙,而且配菜份量適中,最緊要佢又係好大碟😂可以分到至少五碗😂一來到差啲以為畀咗個雪山我哋😂😂白雪雪既糖粉沈上熱辣辣嘅高力豆沙上面,嗰包咬落熱得黎唔

酸辣湯

好香甜嘅湯汁呀🤤🤤🤤

椒鹽豆腐

糖醋魚塊

上海粗炒

雪山高力豆沙

一來到差啲以為畀咗個雪山我哋😂😂白雪雪既糖粉沈上熱辣辣嘅高力豆沙上面,嗰包咬落熱得黎唔會好油膩😙而且入面爆餡!!勁多紅豆!!真係好好味㗎😋😋
雪山高力豆沙

三分俗氣另加七分霸氣真係唔係冇原因㗎,叫咁多樣嘢食大部分都係好大碟👍👍記得下次約埋你哋食得嘅戰友一齊嚟食啦🤗
酸辣湯
糖醋魚塊