2019-05-30
【飲食台】最近呢個星期工作忙到嘔茄🤮點都要食返啲好西補補肺氣🤧 呢間日本野腦魔由細食到大,以前同屋企人最鍾意黎食三文魚😂.薄目張魚刺身🐟上枱個時真係眼都突埋😳無諗過係成條魚咁上😨 店員介紹係日本空運到港,刺身好薄身,配上專屬酸汁(唔點豉油架),味道清淡而鮮。.蒜蓉燒生蠔好香好香好香蒜蓉味,我好鍾諗食蒜蓉😂 蠔焗完之後同蒜融係一體,無腥味,稍稍咸左啲啲咁多🙊建議真係唧下檸檬汁中和下.壽司盛🍣有加洲卷、三文魚、帶子、玉子、甜蝦等等等,飯微暖,刺身鮮甜,不過我最鍾意食加洲卷,入面好多料🤣.日式鍋仔烏冬🍲真係鍋仔🌚有一天婦羅蝦🍤兩舊叉燒、一舊蟹柳、一舊日本魚旦、一隻生蛋同烏冬,叉燒最好食,烏冬非常值得一提,好煙韌,似手打,口感好好🤩.呢到生意一值好好,店員依然維持勁有禮貌既服務態度,不過食物份量偏細份,大食既你請盡情叫多啲😌.店名:三上日本料理地址:元朗大棠路35-39號紅棉洋樓B-C舖#腦魔食記🥩
薄目張魚刺身🐟
蒜蓉燒生蠔