2019-09-22 56 浏览
今日突然之間好想食壽司,所以決定去食日本野,去到千色隔離見到依間日本餐廳😍價錢唔係貴👍所以就揀咗呢間,首先叫咗個壽司定食,有六件壽司再加牛肉湯烏冬再配日式蒸蛋及麵豉湯超級豐富🥰日式蒸水蛋蒸得岩岩好👍唔會過熟而變老😋牛肉湯烏冬,牛肉都煮得很啱啱好不會過熟。壽司都非常新鮮好好食一個定食可以滿足左想食壽司同埋烏冬嘅願望🥰🥰另外在叫咗一個窩心便當,有鯖魚一條,吉列炸蠔兩件,沖繩黑咖喱雞飯仲有麵豉湯跟埋😋而餐飲就選擇咗巨峰提子梳打及鮮蜜桃汁,蜜糖汁真係好新鮮好似食緊水蜜桃咁👍👍😋
2019-09-21 65 浏览
再次黎到元朗千色斜對面既#三上日本料理 之前已經黎過一次感覺好滿意 所以今次再黎同朋友食餐好野❤️😊🔺前菜叫左牛油果柚子沙律 牛油香配柚子又唔錯👍🏻 加上醋醬既配搭估唔到又幾開胃 不過食完又怕快飽肚🤭 食唔落之後個d🔺豪氣地食左三上刺身盛一睇就知擺盤同食物顏色幾正啦😛三文魚靚靚成cm咁厚 需說不上好濃魚油香 但系啖啖肉又好滿足啊🥺特別要提既系赤貝好新鮮 好甜👍🏻❤️因為一唔新鮮就好鯹 樣樣刺身都絕不手軟 厚身又新鮮😊🔺香蒜雞軟骨 一睇碟野就知佢有幾重味 以為佢會得好小雞軟骨 用蒜粒黎做成多既幼象但同大家講絕對唔系🤣一路搵一路食好似食極都仲有大大話話真系3x粒都有而且又好香口 忍唔住一粒食完又搵下一粒🤣 幾過癮🔺原條鰻魚滑蛋芝士飯❤️ 鰻魚大大條 滑蛋合格 唯獨芝士小左d 不過整體都唔錯 質素唔差 又大鍋 夠哂飽肚🔺日式牛肉火壽喜鍋 一上枱都有d振驚 因為估唔到佢$99可以有咁大鍋牛肉鍋食入面有彈牙既粉絲 菜 豆腐 蛋 肥牛 金菇 東菇料又多又足👍🏻 食完真系好飽🤣🤣抱住個肚仔走🤰🏿
再次黎到元朗千色斜對面既#三上日本料理

入面有彈牙既粉絲 菜 豆腐 蛋 肥牛 金菇 東菇
料又多又足👍🏻 食完真系好飽🤣🤣
抱住個肚仔走🤰🏿
2019-09-13 82 浏览
朋友仔話食日本野做節喎,係附近搵左三上黎食,哈哈!好,入去坐底睇下有咩好食先。肉鬆蟹籽沙律,我本身唔食青瓜,因為好怕陣青草味,呢個沙律好好,冇草青味,而且醬汁調到啱啱好。壽司盛,有18件,抵食夠新鮮,劍魚腩好有脂肪口感。鹽燒大海蝦,大大隻蝦燒得好香,個殼頂燒到脆卜卜,蝦肉食落好有咬口。燒牛肉拉麵,肥牛夠肥,拉麵爽口,唔錯。鐵板和風豆腐扒,呢個豆腐,外皮炸脆,然後再上鐵板,做到外脆內軟,少少似臭豆腐既口感,不過唔臭。飲品叫左金橘檸檬和柚子蜜。
朋友仔話食日本野做節喎,係附近搵左三上黎食,哈哈!

好,入去坐底睇下有咩好食先。

壽司盛,有18件,抵食夠新鮮,劍魚腩好有脂肪口感。

燒牛肉拉麵,肥牛夠肥,拉麵爽口,唔錯。

飲品叫左金橘檸檬和柚子蜜。
2019-09-07 76 浏览
有一次去完千色店就去咗呢間餐廳食飯一試愛上一上刺身盛 $198有三文魚 吞拿魚 八爪魚 赤貝等等呢個價錢有咁嘅份量其實都幾抵食因為佢係好似而且食落都好新鮮魚類嘅刺身真係入口即溶7味燒銀鱈魚骨平視我都唔係幾鍾意食魚㗎但係呢個燒得好香而且啲魚皮又脆口魚肉質好滑有部份係冇骨嘅添車打芝士燒生蠔平時芝士燒生蠔多數全芝士但係呢個有薯蓉係中間所以食落冇咁濟而且隻生蠔都唔細隻地獄海鮮拉麵-走辣啲海鮮每款都有兩隻份量都好多有大蝦青口帶子魷魚湯底都好正忍唔住飲咗幾啖麵質軟硬適中飲品方面就要咗巨蜂提子梳打呢個價錢食到咁嘅質素真係唔錯所以呢間餐廳已經變咗係我哋元朗嘅飯堂!而且全日免一!
有一次去完千色店就去咗呢間餐廳食飯

忍唔住飲咗幾啖
麵質軟硬適中

飲品方面就要咗巨蜂提子梳打

呢個價錢食到咁嘅質素真係唔錯
所以呢間餐廳已經變咗係我哋元朗嘅飯堂!
而且全日免一!

2019-09-07 72 浏览
仲記得細細個同同學仔同媽媽都食過,最中意叫蟹籽沙律,講起都滿滿回憶!今日難得同媽媽撐枱腳,就來到我地熟悉嘅地方!其實裝修間格堅無大變,門口有幾張櫈。。。叫左一個鍋,然後小食為主,咁就可以試多幾樣!蟹籽沙律 ($48)呢個比街外嘅唔同係少沙律醬,而夾起嘅青瓜絲會掛住蟹柳/蟹籽,係我地每次來must叫item!朝野風泡菜三文魚頭鍋 ($88)呢個係我地今日個主食,有半個三文魚頭同魚”棋”、泡菜、鮮菇、加大量蔬菜同粉絲,湯底一啲都唔油,魚頭魚尾都藏住好多魚肉,好新鮮,完全唔腥喎!辣辣地好開胃,但堅大鍋到食唔晒!鹽燒牛舌 ($32)呢個牛舌切得都厚身,肉汁豐富,少少咸味同胡椒,基本上唔使點汁都夠味!汁燒大帆立貝 ($28)大隻嘅帆立貝,配上濃郁嘅汁燒!個人覺得帆立貝只要新鮮就得,咩煮法都可以好正!個人覺得呢個如果鹽燒,鮮味更濃!炸日本池魚($48)呢個就為媽媽點,佢特別中意食魚!係第一次食呢個,炸粉入面有原條魚,魚皮魚肉分明,有魚鮮味,炸物要加大量沙律醬邪惡非常,好脆好開胃!正,食完再掃個甜品,大滿足!

叫左一個鍋,然後小食為主,咁就可以試多幾樣!

蟹籽沙律 ($48)

朝野風泡菜三文魚頭鍋 ($88)

鹽燒牛舌 ($32)

汁燒大帆立貝 ($28)

炸日本池魚($48)
呢個就為媽媽點,佢特別中意食魚!

正,食完再掃個甜品,大滿足!
2019-09-05
2019-09-01 70 浏览
今日喺元朗突然想食日本嘢,元朗啲日本餐小店出名大大份好抵食,但抵食還抵食,我都有啲要求,所以就去咗呢間朋友介紹嘅三上。我見佢牆上面有好多是日空運海鮮,睇落抵食,但礙於今日得兩個人,下次先試。兩個人嗌咗3樣嘢加兩杯飲品。落單嗰陣諗唔掂飲咩,店員有推介俾我地,嗌咗杯芒果乳酸特飲同巨峰乳酸特飲,兩杯都幾好,講食嘢喇,先講個蟹籽沙律,大大兜$48,你去嗰啲連鎖店幾十蚊得佢1/3咋,啲青瓜好爽口。之後嗌咗個一上刺身,刺身有三文魚/油甘/赤蝦/赤貝/吞拿魚/八爪魚,樣樣都好新鮮好甜,最值得讚嘅係個吞拿魚,我喺元朗係無好食既吞拿魚,而呢度啲吞拿魚係有鮮味,又無筋又無血味,十分抵讚。之後仲嗌咗個主食,雜錦天婦羅拉麵,個湯頭一流,天婦羅一睇就知唔係返炸嘅(返炸嘅炸漿呈深黃至深啡色),同平時食放題嗰啲有明顯分別,炸得好脆,炸皮又吾會厚。總結:呢間性價比係高,如果我有4個人食,嗌個三上刺身就更好,朋友話佢開到好夜,係我開夜凌晨兩三點收工去聚一聚嘅好地方。

之後嗌咗個一上刺身刺身有三文魚/油甘/赤蝦/赤貝/吞拿魚/八爪魚,樣樣都好新鮮好甜,最值得讚嘅係個吞拿魚,我喺元朗係無好食既吞拿魚,而呢度啲吞拿魚係有鮮味,又無筋又無血味,十分抵讚。

2019-08-19 74 浏览
今晚屋企冇飯開, 唯有一支公去食飯啦 ,行完千色店啱啱對面見到三上日本料理, 就決定入去搞掂個晚餐☺入到去 ,咦原來啱啱裝修完喎 ,環境舒適 ,服務周到👍🏾我就叫咗個黑豚肉定食🐽加羊架一件🐏黑豚肉定食豬肉肥瘦適中同埋好多洋蔥加上甜甜的醬汁好易送飯🍚麵豉湯 熱辣辣 好多蘿蔔同埋甘筍 飲完都唔覺得口渴🍵烤羊架 ,肥瘦適中, 羊架邊烤到脆卜卜, 十分juicy, 總括嚟講價錢十分大眾化, 材料新鮮 下次一於叫啲friend嚟食刺身喇
入到去 ,咦原來啱啱裝修完喎 ,環境舒適 ,服務周到👍🏾

我就叫咗個黑豚肉定食🐽加羊架一件🐏
黑豚肉定食豬肉肥瘦適中同埋好多洋蔥加上甜甜的醬汁好易送飯🍚

麵豉湯 熱辣辣 好多蘿蔔同埋甘筍 飲完都唔覺得口渴🍵

2019-08-19
2019-08-16 82 浏览
平民化的日式店鋪窩心便當鯖魚一條、吉列炸蠔2件、沖繩黑咖哩雞飯配意大利黑醋沙律及日式味噌湯鯖魚有2塊煎得剛剛好juicy 唔鞋。炸蠔炸粉厚了少少。生薑豬肉定食配意大利黑醋沙律及湯豚肉醃得入味,肥瘦適中,食到薑味,但沒有薑渣,洋蔥亦好淋,真係好撈飯。餐飲➕$8轉特飲巨峰乳酸特飲 :巨峰甜得來又帶出乳酸既酸,好岩夏天飲清潤柚子蜜:同平時飲的差不多。另外仲叫了粟米壽司及燒玉子壽司2款都有紫菜包住燒玉子壽司,蛋都好厚,都嫩滑。
平民化的日式店鋪

窩心便當

鯖魚一條、吉列炸蠔2件、沖繩黑咖哩雞飯
配意大利黑醋沙律及日式味噌湯
鯖魚有2塊煎得剛剛好juicy 唔鞋。

炸蠔炸粉厚了少少。

生薑豬肉定食配意大利黑醋沙律及湯

餐飲➕$8轉特飲
巨峰乳酸特飲 :巨峰甜得來又帶出乳酸既酸,好岩夏天飲
清潤柚子蜜:同平時飲的差不多。

另外仲叫了粟米壽司及燒玉子壽司
2款都有紫菜包住
燒玉子壽司,蛋都好厚,都嫩滑。

2019-08-07 88 浏览
同男朋友行完街累累地想坐下食少少野係元朗千色廣場一出大門就見到三上🏮就入去坐底了店舖好大😮坐得都舒服大熱天時即刻點杯野飲先🥵⭐️白桃汁(左)💲2️⃣3️⃣⭐️柚子蜜(右)💲1️⃣9️⃣⭐️芒果蟹子沙律🦀🥭💲6️⃣5️⃣最頂層有適量蟹子🦀芒果🥭鋪係蟹柳上面中間個層係已經撈左沙律既新鮮青瓜絲🥒底層係健康既沙拉菜🥗沙律醬唔會太多,健康🏋🏻‍♀️既然一場來到 唔太餓都試下魚生啦😋⭐️壽司盛💲1️⃣9️⃣9️⃣包括💡三文魚壽司2件💡油甘魚壽司2件 💡帶子壽司2件 💡甜蝦壽司2件 💡加州卷7件每件壽司🍣都新鮮同唔腥最中意三文魚同帶子 甘香清甜😋👍🏻而且賣相精美 我同男朋友都大愛呢💓
同男朋友行完街累累地想坐下食少少野

⭐️芒果蟹子沙律🦀🥭💲6️⃣5️⃣
最頂層有適量蟹子🦀芒果🥭鋪係蟹柳上面
中間個層係已經撈左沙律既新鮮青瓜絲🥒
底層係健康既沙拉菜🥗
沙律醬唔會太多,健康🏋🏻‍♀️

既然一場來到 唔太餓都試下魚生啦😋
每件壽司🍣都新鮮同唔腥
最中意三文魚同帶子 甘香清甜😋👍🏻
而且賣相精美 我同男朋友都大愛呢💓

2019-08-02 64 浏览
同事有事拜託我去元朗買野, 買完野就附近搵埋食先返屋企, 今日落雨濕濕我地見轉角有間日本野諗都冇諗就入左去試啦, 先唻叫左個豆腐沙拉, 我最鐘意豆腐加麻醬架啦, 完美配搭, 之後就重頭戲!先唻兩隻法國蠔, 我平時好少食蠔, 但依隻好新鮮!$58一隻cp值高, 再唻三文魚等等刺身都好新鮮, 擺盤睇得出師傅好用心, 花左好多時間落去!最後都見有半飽我地叫左個拉面兩份share, 估唔到拉面既辣味好中式, 但出其地好夾, 叉燒都有四大舊非常足料!估唔到亂入既餐廳都非常有驚喜!
2019-07-28 60 浏览
星期日瞓晏啲,約咗阿妹去千色店附近食🇯🇵嘢🥢🌸🌸 三上日本料理🌸🌸喺元朗開咗幾耐,細妺話星期日也有定食套餐,價錢好實惠,所以嚟試下😌餐廳環境簡單舒適,座位好坐,非常鬆動👍 首先叫咗兩杯梳打特飲🍹-巨峰提子梳打🍇- 綠茶檸檬梳打🍋~ 好大杯,冰涼、夠曬消暑😚- 蟹子沙律🥗~新鮮,幾多㗎😚 最鍾意佢條條青瓜🥒絲掛滿哂沙律汁,爽口開胃😋-小樽丼🐟🦑🍚~多款新鮮用味噌醃過嘅魚角鋪滿成碗飯,十分惹味🤤- 鹽燒雙魚定食🐟~🐟燒得唔錯、香口👍~ 味噌湯同蒸蛋多料、對味👍👩‍⚖ 食物夠曬大分,選擇多,價錢實惠,服務親切,比個like👍
星期日瞓晏啲,約咗阿妹去千色店附近食🇯🇵嘢🥢

餐廳環境簡單舒適,座位好坐,非常鬆動👍

首先叫咗兩杯梳打特飲🍹

-巨峰提子梳打🍇
- 綠茶檸檬梳打🍋
~ 好大杯,冰涼、夠曬消暑😚

- 蟹子沙律🥗

-小樽丼🐟🦑🍚

~多款新鮮用味噌醃過嘅魚角鋪滿成碗飯,十分惹味🤤

- 鹽燒雙魚定食🐟

~🐟燒得唔錯、香口👍
~ 味噌湯同蒸蛋多料、對味👍

2019-07-28
2019-07-23 54 浏览
元朗區一向都係食野的好地方甚麼類型的餐廳都有今日天氣炎熱超想食日本菜剛剛行過見到三上便急不及待 立即入去醫肚🍽凍豆腐刺身沙律豆腐香滑豆味頗濃還有刺身 沙律菜和海草加埋芝麻醬一齊食岩晒夏天 清新開胃🍽壽司盛總共有十八件 適合分享 有加州卷 三文魚 甜蝦 帶子 油甘魚壽司飯黏口 魚生新鮮尤其推介加州卷和帶子壽司🍽原條蒲燒鰻魚滑蛋芝士飯一上枱已覺十分吸引用石鍋盛載住 熱辣辣 香噴噴原條鰻魚加滑蛋同芝士無敵的配搭 令人垂涎三尺食果時芝士仲係可以拉絲的而且份量超大 非常抵食略嫌鰻魚唔夠厚肉肥美餐廳性價比頗高 座位算舒適值得一讚的是 餐廳服務超好 員工有禮😊

元朗區一向都係食野的好地方

餐廳性價比頗高 座位算舒適
值得一讚的是
餐廳服務超好 員工有禮😊
2019-07-21 59 浏览
和朋友慶祝生日,特意吃日本菜,而且我倆都挺滿意這頓晚餐~我們點了四道菜,分別是前菜的沙律、刺身拼盤、小食和一個鍋。上菜速度很配合我們用餐的速度,所以整體感覺很好,我們差不多吃完一道菜就有下一道菜了。前菜的柚子牛油果沙律好有驚喜,因為沒想過柚子和牛油果會這麼夾,很清新開胃!問了餐廳,沙律內的醬汁是自製的柚子秘製沙律油,所以是很新奇的味道。我們點了一上刺身拼盤,內有四塊三文魚、兩塊吞拿魚、兩塊八爪魚、兩塊油甘魚、兩隻甜蝦和一隻赤貝,全部都不腥而且口切口感好好,很好吃!小食的香蒜雞軟骨是男友想吃的,蒜味香濃,佐餐不錯。最後的主食是美國牛肉金菇鍋,表面有一隻生蛋,另外亦有很多配菜,有小棠菜、娃娃菜、冬菇和豆腐。湯底好香,洋蔥味重,最出色的是鍋底的蕃薯粉非常入味,精華都滲入了每一條的蕃薯粉,很好吃!
和朋友慶祝生日,特意吃日本菜,而且我倆都挺滿意這頓晚餐~

2019-07-16 63 浏览
朋友黎搵我游水,午餐話要食日本野,我琴日食左好多魚生啦,所以叫左我至鍾意既牛柳粒定食(第二鍾意係牛肉鍋),佢就叫左壽司定食。食完就坐左一個鐘車去大埔泳池游水(有六條滑梯好長好好玩,又有得跳水,好正)蒜片牛柳粒定食 配意大利黑醋沙律及湯 $68佢啲野係好食既,以前同爸爸媽媽差唔多每個星期都食,早排覺得佢啲餐貴左所以好耐無幫襯,宜家好似又平返啲,又多返啲選擇。最鍾意就係佢會開到半夜,有時夜機返都有野食。朋友個6件壽司定食,有埋牛肉湯烏冬蒸蛋同湯,$78。(俾我會簡十件壽司個個餐)其實食開佢金菇牛卷,滑蛋飯,鰻魚炒飯,同啲咖喱飯都好食既。宜家啲午餐抵食返,我都覺得可以帶返爸爸媽媽返黎試返啲餐。同埋以前都會必點一磅三文魚刺身黎食。

蒜片牛柳粒定食 配意大利黑醋沙律及湯 $68
最鍾意就係佢會開到半夜,有時夜機返都有野食。

其實食開佢金菇牛卷,滑蛋飯,鰻魚炒飯,同啲咖喱飯都好食既。

宜家啲午餐抵食返,我都覺得可以帶返爸爸媽媽返黎試返啲餐。
同埋以前都會必點一磅三文魚刺身黎食。

2019-07-16
2019-07-12 69 浏览
今日同朋友黎到玩朗千色對面晚三上日極料理店食日本菜期待已久既一餐終於到啦 結果亦無令人感到失望因爲野食質素唔錯同埋好食又大份餐牌上既選擇都好多 見到好多都好想食唯有選擇一d最想食去試啦😚先黎既系前菜沙律🥗擺碟落過心意加哂分👍🏿沙律醬汁岩岩好唔會太多 青瓜絲清甜新鮮爽口 蟹籽又多 食落爽口開胃 底仲有幾塊沙律菜 食呢個前菜好健康🥗🥗❤️再黎既系鱆紅魚薄切16片 每片厚度一致在燈光下照晶瑩剔透 員工仲介紹要點呢款蘿蔔蓉配蔥花既醬汁特別好食結果試落又真系好夾 別有一番風味!再黎系三文魚之選同埋火炙系列既壽司件件都大件又香口 由期是花之戀用大大塊3塊三文魚包住 一啖放入口超滿足海膽芝士沾麵無得頂 食過番尋味!芝士香濃但又唔會膩 麵份量都唔小海膽鮮甜味美 食唔停口最後所有芝士汁俾我清哂!用野飲做小小完結桃味梳打清甜又有果肉粒 唔件好死甜
今日同朋友黎到玩朗千色對面晚三上日極料理店食日本菜

食落爽口開胃 底仲有幾塊沙律菜 食呢個前菜好健康🥗🥗❤️
再黎既系鱆紅魚薄切16片 每片厚度一致
在燈光下照晶瑩剔透
員工仲介紹要點呢款蘿蔔蓉配蔥花既醬汁特別好食
結果試落又真系好夾 別有一番風味!

再黎系三文魚之選同埋火炙系列既壽司

海膽芝士沾麵無得頂 食過番尋味!
芝士香濃但又唔會膩 麵份量都唔小
海膽鮮甜味美 食唔停口最後所有芝士汁俾我清哂!

用野飲做小小完結
桃味梳打清甜又有果肉粒 唔件好死甜