2018-11-20
大埔依條街好多野食今次揀食拉麵入到去先知原來有好多食物種類揀唔係得拉麵!同朋友叫左兩碗麵,再試下佢既玉子燒😋店內環境都舒服似日本拉麵店,可惜冇勾掛袋,有啲狼狽😂一鳴拉麵湯底正常,配料算幾多,又可以選擇太麵~而個麵呢亦都夠咬口,煮得啱啱好,掛住d湯襯熱食,可能太肚餓,完全係一啖接一啖食,結果係15分鐘入面清晒成碗麵。可惜叉燒比較普通,大致上冇乜特色。隻蛋冇乜甜味,比較一般下次再試佢其他湯底!地獄湯拉麵呢碗拉麵一上枱嘅時候已經聞到好香嘅辣味同埋蝦味,即時流晒口水。食麵之前試左一啖湯,辣得嚟又有蝦嘅鮮甜,越飲越想飲!只於d叉燒呢就好似出面食到果d咁,不過食落肉味更濃,就算浸左係湯入面好耐,佢嘅肉味仲係好突出,無可能俾其他嘢遮到。但係隻蛋就有少少失望,雖然生熟程度啱啱好,但係蛋黃嘅鮮甜就有少少俾湯底蓋過咁。建議食左隻蛋先食碗麵或者試個湯底,如果唔係就有可能好似我咁miss左隻蛋嘅美味🙈蟹肉玉子燒賣相好吸引,蛋甜甜地,幾香口,難得真係用蟹肉而唔係蟹柳,加分!芝士可以再多啲,口感會更好🤗整體係幾唔錯的,而且有好多選擇,唔會只係得拉麵,可以滿足好多要求!
今次揀食拉麵
入到去先知原來有好多食物種類揀
唔係得拉麵!
同朋友叫左兩碗麵,再試下佢既玉子燒😋
店內環境都舒服似日本拉麵店,
可惜冇勾掛袋,有啲狼狽😂
一鳴拉麵
地獄湯拉麵