2018-06-11
今日放工約咗朋友食飯,一直聽人講一鍋瘋都好好味,今日就嚟一試。依間火鍋店ge賣點係一人一鍋同埋有5種味俾我地揀 分別係粟米,甘筍,椰子,菠菜和紫薯。我地2個人就分別揀左粟米同紫薯味 。158一人就有海鮮拼盆!過左幾分鐘個鍋就送到黎喇 粟米望落好淡色但就都好濃味叫左之後首先就黎左大約有十款海鮮ge拼盤 入面有蝦,蟹,鮑魚,蜆你,聖子等等 都好豐富同埋睇落去都好新鮮同大隻!佢有份menu講埋應該食邊款海鮮先同埋每種海鮮ge煮食時間 好窩心 依點值得一讚 我地第一時間落左d班片 因為太肚餓了 d班片煮一陣就熟 食落都嫩滑同無骨!飽魚肥美同大隻,咬落去爽口而且無腥味!如果覺得海鮮唔夠,仲可以加唔同嘅嘢食,每樣都係8蚊!食到最後,店員會幫我地加入南瓜同埋芋頭,再俾埋啲粥俾我哋煲,啲粥好軟綿綿,吸晒啲湯嘅精華,好惹味!
過左幾分鐘個鍋就送到黎喇 粟米望落好淡色但就都好濃味
飽魚肥美同大隻,咬落去爽口而且無腥味!
如果覺得海鮮唔夠,仲可以加唔同嘅嘢食,每樣都係8蚊!