2022-08-20 104 浏览
呢間餐廳佈置充滿日本風情!日式榻榻米、日式木窗框、卷簾、楓葉、石小巷、地藏菩薩!好似由銅鑼灣穿越咗去福岡,置身江户時代咁,好有日本feel呀!餐廳食物令我更加覺得係日本食緊野!餐廳由兩位日本福岡總廚主理,食材係每日由日本新鮮空運到港!我哋叫咗個Family Set,4道菜再加兒童餐!牛油果魚生他他以牛油果配吞拿魚粒,加上藜麥,嫩滑有口感刺身盛合五點有帆立貝、真鯛、鰆魚、太刀、鱸魚全部都係日本新鮮空運到港,好鮮甜!一瀧唐揚炸雞外層係以墨魚汁製成,香脆可口,雞肉嫩滑多汁,點埋秘製醬汁,真係一流博多牛腸鍋日本必食,香港真係好少瘦牛腸爽脆,肥腸濃郁肥美,湯底鮮甜,配埋韭菜豆腐中和番個肥膩感食完牛腸可以加飯落湯,做一個炊飯,食到舐舐脷!兒童便當份量都好多有一件腐皮壽司、蟹柳壽司、煎鱈魚柳、 炸物訂枱嘅時候預約定小朋友和服體驗環節!服裝都係小朋友尺碼,配合埋呢度個場景,好似漫步福岡古城咁!務員態度好好,用心講解唔同食材!人均消費都係$3xx, 食物+環境+和服體驗+服務,真係好抵!即刻想約親戚再嚟encore!
呢間餐廳佈置充滿日本風情!

日式榻榻米、日式木窗框、卷簾、楓葉、石小巷、地藏菩薩!

餐廳食物令我更加覺得係日本食緊野!
餐廳由兩位日本福岡總廚主理,食材係每日由日本新鮮空運到港!
我哋叫咗個Family Set,4道菜再加兒童餐!

牛油果魚生他他
以牛油果配吞拿魚粒,加上藜麥,嫩滑有口感

刺身盛合五點
有帆立貝、真鯛、鰆魚、太刀、鱸魚
全部都係日本新鮮空運到港,好鮮甜!

一瀧唐揚炸雞

博多牛腸鍋
日本必食,香港真係好少
食完牛腸可以加飯落湯,做一個炊飯,食到舐舐脷!

兒童便當
份量都好多有一件腐皮壽司、蟹柳壽司、煎鱈魚柳、 炸物

訂枱嘅時候預約定小朋友和服體驗環節!
服裝都係小朋友尺碼,配合埋呢度個場景,好似漫步福岡古城咁!
務員態度好好,用心講解唔同食材!
即刻想約親戚再嚟encore!
  • 博多牛腸鍋
  • 一瀧唐揚炸三瀨雞
2022-08-18 240 浏览
我哋係去咗一間充滿日本江戶時代氣息嘅餐廳,品嚐日本福岡美食,來一場偽日本之旅🇯🇵 2⃣️個小朋友第一次着和服👘同木屐🩴覺得好特別好開心,仲好可愛添😘影出嚟好有feel~⭐️大家想喺呢間餐廳借和服影相嘅話記得提早預約,因為呢一個size一件㗎咋😉講返食物先😆今次我哋試咗family set再加天婦羅烏冬配腐皮壽司🍣 餐廳有兩位日本福岡師傅坐鎮,食物質素有保證😋前菜係牛油果魚生他他,油脂豐富嘅角切魚生配上牛油果🥑同埋芥末籽醬,好清新。2人前空運時令刺身5點盛係由師傅揀選時令嘅白肉魚刺身🐟包括肉質柔嫩嘅鰆魚、肉質有彈性嘅真鯛魚同口感煙韌嘅太刀魚。博多牛腸鍋係採用澳洲和牛🐮所以牛味特別香‼️不同位置嘅牛腸爽口彈牙,牛脂味濃但唔膩🤤湯底越煮越香濃,加上少許嘅辣椒,更加惹味🤤#一瀧唐揚炸三瀨雞外表黑炆炆,薄薄嘅粉漿炸得外脆而內軟。兒童便當🍱都幾豐富,一份🈶️齊燒銀鱈魚、可樂蟹餅、穴子魚壽司、蟹柳壽司、腐皮壽司同燒飯團🍙烏冬湯底唔係普通嘅鰹魚湯底,加咗紫菜,味道特別鮮甜。除咗蔬菜天婦羅之外仲有魚塊、魷魚同蝦🍤非常有誠意👍🏻無論食物質素、環境同服務都好好,又可以打卡影相,真係可以再有下次☺️

博多牛腸鍋

#一瀧唐揚炸三瀨雞外表黑炆炆,薄薄嘅粉漿炸得外脆而內軟。

一瀧唐揚炸三瀨雞

天婦羅烏冬配腐皮壽司

一瀧唐揚炸三瀨雞
天婦羅烏冬配腐皮壽司
2022-08-13 127 浏览
今年暑假去唔到旅行, 同寶貝女去咗 一瀧 食日本料理, 呢度以江戶時代為設計背景、日式榻榻米座位, 令人仿似置身古代日本街角!最開心係可以借著和服, 喺餐廳打卡影相, 的確係唔錯嘅親子活動!牛油果魚生他他吞拿魚肥美嫩滑, 加上牛油果特別creamy細膩, 仲食到藜麥, 營養有口感!刺身盛合(五點)五款空運時令刺身, 有帆立貝、赤身、思魚、油甘魚、春魚!每樣都好新鮮, 帆立貝爽口清甜, 鰤魚肉質結實魚脂豐富, 鰆魚肥美肉嫩!一籠唐揚炸雞炸雞外層黑色係墨魚汁好特別, 食落香脆唔油膩, 雞肉嫩滑超juicy, 一定要醮埋師傅秘製醬汁, 嚟食特別惹味!博多牛腸鍋採用澳洲和牛, 半肥半瘦, 廋腸放鍋前已煮熟, 煙韌爽口。肥腸鍋煮十分鐘, 油脂甘香!滾起先喝一口湯味道濃沃, 十分暖胃!兒童便當狗仔腳印擺盤趣緻, 仲有小狗飯糰, 小朋友見到一定好開心!份量不少, 全部熟食有炸雞、蟹柳壽司、腐皮壽司、鱈魚柳!

牛油果魚生他他

刺身盛合(五點)

一籠唐揚炸雞

2022-08-11 200 浏览
Ichitaki is a newly opened izakaya in Causeway Bay headed by two Japanese chefs. We were looking for some authentic Japanese cuisine and this restaurant seemed high-end from the photos so we gave it a try.三瀬鶏つくね Mitsuse Chicken Meatball $48The tsukune made with mitsune chicken was so mini! Served with a big egg yolk but not the intense bright orange ones. もつ鍋 Beef Offal Pot $258Half of the beef offals were raw and half were cooked. The raw ones were more fatty and chewy and the cooked ones were

もつ鍋 Beef Offal Pot $258
Half of the beef offals were raw and half were cooked. The raw ones were more fatty and chewy and the cooked ones were not soft either. The soup base was clear with dashi and soy sauce. We added $30 for a bowl of rice and spring onions.

The chef at the other side of the counter table kept blabbering about how cheap the ingredients like the minced chicken they used for tsukune were... I guess this is not the information guests are supposed to know unless you don't want us to visit again.

Taobao tableware, standard Chinese izakaya decorations, absolutely not what I expected to see in a restaurant with Japanese chefs. The server was very polite and attentive which I appreciated. Overall this meal was such a bummer.
2022-08-06 204 浏览
同朋友慶祝生日,上網搵到呢間,一來之下,果然無失望。呢度裝修充滿江戶時代風,環境好日本,打卡一流,內籠比想像中大好多,位與位之間唔會好密集,坐得好寬落同舒服,仲有另外一邊我未行到,個邊無影到相。坐低之後我地點左:宮崎A4和牛壽喜燒定食。西京燒佐賀金星豚腩定食。鰻魚鵝肝墨魚汁卷。唐揚炸三瀨雞。抹茶雪糕。廚房上菜到我地台度,會耐心講埋呢道料理需要注意啲咩,主要整法同埋點食係最好味,員工服務好好。食物整體都好高質,日本嘢價錢唔算貴,和牛入口融化(雖然lunch係煮埋先上),炸雞外脆內裡juicy,鰻魚鵝肝卷食落好有層次感,抹茶味道清新帶少少苦澀味,menu度有好多樣嘢都想試,但無奈已經好飽了🙈有機會一定再來食。
同朋友慶祝生日,上網搵到呢間,一來之下,果然無失望。

坐低之後我地點左:
宮崎A4和牛壽喜燒定食。
西京燒佐賀金星豚腩定食。
鰻魚鵝肝墨魚汁卷。
唐揚炸三瀨雞。
抹茶雪糕。

有機會一定再來食。
2022-08-05
庆祝纪念
生日
  • 鰻魚鵝肝墨魚汁卷
  • A4宮崎和牛壽喜燒
  • 一瀧唐揚炸三瀨雞
  • 抹茶雪糕
2022-08-06 1768 浏览
一瀧位於銅鑼灣,佔地4000呎,由2位福岡師傅坐鎮,裝修圍繞住江戶時代風格作背景,古色古香既江戶前風景🏯,真係令人印象難忘,店員仲安排左間房卑我地,好有privacy 日本海膽配豆腐皮日本海膽新鮮甘甜,豆腐皮豆味非常濃郁,一d豆腥味都無,加上金箔,更顯高貴日本海膽配火灸A4宮崎和牛壽司A4和牛輕輕炙燒過,上面鋪左日本海膽,入口軟綿綿的,食材新鮮美味,幸福的味道吞拿魚蓉松葉蟹肉吞拿魚蓉、魚子鋪左係卷物上面,入面係松葉蟹肉,仲有個松葉蟹鉗,味道豐富又好食Yuzu Delicious一杯柚子cocktail,柚子味清新,可惜酒味欠奉青瓜昆布漬青瓜爽甜,新鮮既山藥微爽帶粉既口感,幾清新既一道小食牛油果赤身他他牛油果配上吞拿魚,再加埋醬汁,口感軟綿綿又開胃明太子玉子燒玉子燒厚厚的,入面包住好大舊明太子,咸香味十足,玉子無過熟之餘仲食到蛋香厨師發辦手握壽司9貫有海膽、牡丹蝦、帆立貝、赤身、池魚、魷魚、鯛魚、油甘魚 & 拖羅 (都係自己推測呢9款🫢),9貫都新鮮無比,怎能會唔好食雞肉大蔥串大蔥燒熟後好甜,同雞肉一齊食,好味道好夾雞軟骨唔係平時串燒店食開一粒粒個種雞軟骨, 係長扁形,咬落更加多軟骨,好

吞拿魚蓉松葉蟹肉

Yuzu Delicious
一杯柚子cocktail,柚子味清新,可惜酒味欠奉

青瓜昆布漬
青瓜爽甜,新鮮既山藥微爽帶粉既口感,幾清新既一道小食

牛油果赤身他他
牛油果配上吞拿魚,再加埋醬汁,口感軟綿綿又開胃

明太子玉子燒

厨師發辦手握壽司9貫
廚師發辦手握壽司9貫

雞肉大蔥串
大蔥燒熟後好甜,同雞肉一齊食,好味道好夾

雞軟骨
唔係平時串燒店食開一粒粒個種雞軟骨, 係長扁形,咬落更加多軟骨,好得意既口感

—瀧唐揚炸三瀨雞
黑蚊蚊咁似一舊炭既,其實係用左墨汁整成既炸雞,入面釀左芝士,外脆內軟,雞肉亦都唔會炸到好乾

A4 宮崎和牛壽喜燒
3塊A4宮崎和牛油脂分布均勻,d雪花紋靚到呢,烚8-10秒食就岩晒,壽喜燒鍋仲有好多蔬菜、仲有一隻烏冬,真係好味又飽肚

食材選用新鮮每日飛機空運剌身,加上有2位日本師傅坐鎮,真係全部都係日本產美食,店員亦都好有禮貌,整晚食得開心又滿足☺️

廚師發辦手握壽司9貫
2022-08-05 142 浏览
銅鑼灣一瀧帶大家走進江戶時代😍餐廳以江戶時代風格設計為背景🎌好多靚靚打卡位📸好似去咗日本咁🇯🇵再集合兩位日本福岡總廚👨🏻‍🍳等大家可以品嚐到日本福岡料理🍱食材選用每日飛機空運最新鮮嘅刺身、宮崎A4和牛、佐賀特產三瀨雞、佐賀金星豚等等✈️餐廳嘅壽司、壽喜燒、揚物、燒物、爐端燒等美食,全部都係地道日本製造🇯🇵🍜烏魚子温泉蛋瀑布瀧麵有乾冰伴碟🧊一送上嚟嘅時候霧煙效果好靚😍打卡一流📸擺得好靚😍用木棒掛上素麵即刻有瀑布嘅效果🤩烏魚子同溫泉蛋嘅味道清新,素麵爽口彈牙😚🐔一瀧唐揚炸三瀨雞黑色嘅炸雞,其實係將墨魚汁加落炸粉到😛用咗日本農場生產嘅佐賀縣三瀨雞🐔雞肉嫩滑,外層炸得脆口,好好味🤤再跟埋秘製沙律醬,點埋一齊食更滋味😝🍲博多牛腸鍋福岡地道名菜牛腸鍋🍲用咗澳洲和牛牛腸🐮腸既脂肪比例完美😛牛腸肉質鮮嫩🐮鍋入面有日本韭菜、芽菜、少少辣椒,用上味噌湯汁做湯底,配料相當入味😋🍣吞拿魚蓉松葉蟹肉卷卷物上面係吞拿魚蓉同三文魚籽🤩入面係松葉蟹肉,吞拿魚同蟹肉都相當鮮味,而且好足料😚飲品方面叫咗Bubble Ice Tea🫧同樣非常吸睛😍店員會即場整大泡泡喺飲品上面🍹我地叫咗荔枝蘋果口味嘅mocktail,味道清甜

🍜烏魚子温泉蛋瀑布瀧麵

🐔一瀧唐揚炸三瀨雞

🍲博多牛腸鍋

🍣吞拿魚蓉松葉蟹肉卷

飲品方面叫咗Bubble Ice Tea🫧同樣非常吸睛😍店員會即場整大泡泡喺飲品上面🍹我地叫咗荔枝蘋果口味嘅mocktail,味道清甜🥰仲叫埋雞軟骨串燒同月見免治三瀨雞肉棒🍢一邊飲一邊食夠晒chill🥳

2022-07-30 169 浏览
銅鑼灣竟然有一間極似日本築地既餐廳,餐廳有不同的風格為食客帶來高級享受!A5和牛之高級享受配搭唔中意壽喜燒?仲有壽司之選!餐廳招牌菜之一,牛油果他他,口感新鮮極佳

A5和牛之高級享受配搭

唔中意壽喜燒?仲有壽司之選!

餐廳招牌菜之一,牛油果他他,口感新鮮極佳
性價比真心高[ Family set ]$980#餐牌在最後一圖[ 牛油果魚生他他 ]賣相好靚嘅前菜🥰見到好開胃!採用即日新鮮刺生製作,拖羅好香好滑,無筋配搭牛油果特製sauce,夾得來唔會搶咗魚生嘅鮮味👍[ 特上刺身空運8點盛 ]新鮮厚切,而且配搭不同嘅海藻,好細心👍特別中意牡丹蝦,鮮甜肥厚,蝦頭更可請餐廳炸一炸,香脆可口😋[ 博多牛腸鍋 ]香港真係少見🤩#去日本福岡一定要食滾起味道香到🥹韭菜勁靚又新鮮,用嘅係澳洲和牛牛腸牛腸多吃會膩,配上大量高麗菜、豆腐等食材平衡番🥰湯頭好好喝,清甜得來濃郁,未食過絕對值得一試![ 一瀧唐揚炸三瀨雞 ]黑色嘅炸雞真係好特別!心心仲有啲驚😂其實係加咗墨汁,咬開好juicy而且會爆芝士😍​[ 兒童便當 ] #心心勁開心 一見到隻狗狗飯就笑到Ka Ka聲😆仲自動自覺食哂成個便當🥹原來小朋友咁在乎食物嘅外表…#媽媽真係要學下野 😂總結食物質素都好令人滿意🥰加上環境&溫暖嘅服務態度,回頭率100%🥳❤️關於小朋友和服借用服務🫶🏻⚠️如果想借和服著影靚相,預約時記得要同店員講聲🤩
性價比真心高[ Family set ]$980
#餐牌在最後一圖

[ 牛油果魚生他他 ]賣相好靚嘅前菜🥰見到好開胃!
採用即日新鮮刺生製作,拖羅好香好滑,無筋
配搭牛油果特製sauce,夾得來唔會搶咗魚生嘅鮮味👍

特別中意牡丹蝦,鮮甜肥厚,蝦頭更可請餐廳炸一炸,香脆可口😋

[ 博多牛腸鍋 ]香港真係少見🤩
#去日本福岡一定要食
滾起味道香到🥹韭菜勁靚又新鮮,用嘅係澳洲和牛牛腸
牛腸多吃會膩,配上大量高麗菜、豆腐等食材平衡番🥰
湯頭好好喝,清甜得來濃郁,未食過絕對值得一試!

其實係加咗墨汁,咬開好juicy而且會爆芝士😍​

[ 兒童便當 ] #心心勁開心
一見到隻狗狗飯就笑到Ka Ka聲😆
仲自動自覺食哂成個便當🥹原來小朋友咁在乎食物嘅外表…
#媽媽真係要學下野 😂

❤️關於小朋友和服借用服務🫶🏻
⚠️如果想借和服著影靚相,預約時記得要同店員講聲🤩
朋友同我兩個都鍾意食日本餐,所以今日就特登嚟到銅鑼灣,試吓呢間好多好平嘅日本餐廳🍴餐廳地點好方便,喺銅鑼灣站A出口行幾分鐘就到。餐廳嘅佈置非常日式,有分榻榻米同普通座位,而我哋今次被安排到坐普通座位。Menu 方面都好多完化,Weekend 都有lunch set 廚師發辦手握壽司12貫(有帶子,海膽,大蝦等等)食材都幾新鮮,但食落唔會有好特別既感覺宮崎A4和牛壽喜燒定食普普通通既和牛壽喜燒,但係份量好細。明太子玉子燒正常發揮嘅明太子玉子燒,冇話特別好食定唔好食。Bubble Iced Tea性價比不高的日本菜,我哋已經叫咗Lunch set,但價錢亦都偏貴,希望他們有待改善。環境和服務:⭐️⭐️味道:😋😋打卡:📸📸📍一瀧 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓

餐廳地點好方便,喺銅鑼灣站A出口行幾分鐘就到。

廚師發辦手握壽司12貫(有帶子,海膽,大蝦等等)

食材都幾新鮮,但食落唔會有好特別既感覺

宮崎A4和牛壽喜燒定食
普普通通既和牛壽喜燒,但係份量好細。

明太子玉子燒

正常發揮嘅明太子玉子燒,冇話特別好食定唔好食。

Bubble Iced Tea

環境和服務:⭐️⭐️
味道:😋😋
打卡:📸📸
📍一瀧 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 8樓
2022-06-04
午餐
2022-07-21 198 浏览
Cp值超高的高質日本菜烏魚子溫泉蛋瀑布瀧麵唐揚炸三瀨雞芝士吉烈黑豚卷芝麻蘑菇卷官崎A4和牛壽喜燒定食一瀧活鮮丼追加刺身7點烏魚子溫泉蛋瀑布瀧麵, 呢款麵真係振店之寶, 食得又睇得, 烏魚子由廚師精心烘焙, 加入個冷湯到, 大熱天時食, 真係透心涼。唐揚炸三瀨雞, 唔好比個外表呃到, 黑媽媽咁以為難食, 實質非常好食。芝士吉烈黑豚卷, 絕對適合小朋友食的卷物, 外軟內脆, 吉烈豚脆卜卜。芝麻蘑菇卷, 菇味香濃爽口。官崎A4和牛壽喜燒定食, 好有牛味的和牛, 牛味濃, 入口即溶。一瀧活鮮丼, 非常新鮮高質的刺身丼, 魚生厚切, 魚生鮮甜, 材料尚乘。追加刺身7點, 新鮮, 高質, 鮮甜。
Cp值超高的高質日本菜

烏魚子溫泉蛋瀑布瀧麵
唐揚炸三瀨雞
芝士吉烈黑豚卷
芝麻蘑菇卷
官崎A4和牛壽喜燒定食
一瀧活鮮丼
追加刺身7點

芝麻蘑菇卷, 菇味香濃爽口。

追加刺身7點, 新鮮, 高質, 鮮甜。
2022-07-21 157 浏览
舖頭環境好好!坐得好舒服!海膽豆腐皮超級好食!海膽非常新鮮是日推介魚生:池魚、油甘魚、赤身都新鮮好味,帶子同平時食開唔一樣,比較硬dginger cocktail:我超級喜歡薑味濃的🤩牛腸鍋(九州名物):湯底好甘甜,超級鮮味!牛腸就真係好重油脂!食完呢鍋即刻爆quota🤣
舖頭環境好好!坐得好舒服!

海膽豆腐皮超級好食!海膽非常新鮮

ginger cocktail:我超級喜歡薑味濃的🤩

走進江戶時代 品嚐日本福岡料理親子和服體驗 ~ 可以帶小朋友影吓相有啲掛住日本... 畢竟都真係已經好耐冇去旅行啦今次嚟到呢間銅鑼灣 新餐廳 上到去見到恍如置身於日本餐廳一樣✈️有兩位日本🗾福岡師傅 呢度點餐仲可以 🆓免費 租借日式和服體驗👘 大人小朋友衫同埋鞋都有 就咁穿上就OK仲要唔限時 想着住食嘢再影相都得~係一間充滿日式氣氛嘅餐廳裏面着住和服食嘢 周圍打卡影相 真係別有一番風味啊!! 最好book定位先啦因為我去嘅時候都幾full !! 叫咗一個餐 family set $980 已經包括左 ♥︎牛油果魚生他他 ~ ♥︎空運到港嘅五款刺身 ~ 非常鮮甜厚切♥︎炸雞件 ~ ♥︎牛腸鍋 ~ ♥︎仲已經包括兒童便當 🍱 啲壽司刺身都非常鮮甜(extra一個小朋友兒童便當 +$188 )

走進江戶時代 品嚐日本福岡料理
親子和服體驗 ~ 可以帶小朋友影吓相

有啲掛住日本... 畢竟都真係已經好耐冇去旅行啦
有兩位日本🗾福岡師傅
呢度點餐仲可以 🆓免費 租借日式和服體驗👘
大人小朋友衫同埋鞋都有 就咁穿上就OK
仲要唔限時 想着住食嘢再影相都得~
係一間充滿日式氣氛嘅餐廳裏面
着住和服食嘢 周圍打卡影相 真係別有一番風味啊!!
最好book定位先啦因為我去嘅時候都幾full !!

叫咗一個餐 family set $980

已經包括左
♥︎牛油果魚生他他 ~

♥︎空運到港嘅五款刺身 ~ 非常鮮甜厚切

♥︎炸雞件 ~

♥︎牛腸鍋 ~

♥︎仲已經包括兒童便當 🍱
壽司刺身都非常鮮甜
(extra一個小朋友兒童便當 +$188 )

著和服👘嘆日本菜,真係好似置身於日本🇯🇵一樣。江戶時代嘅裝潢,紅葉的長廊,有family set 的福岡料理,夠晒地道。前菜牛油果魚生他他刺身🐟空運時令刺身5點盛鍋物:博多牛腸鍋(澳洲和牛使用)鍋內有牛腸、豆腐、芽菜、韭菜及紹菜,湯底清甜瀧唐揚炸三瀨雞兒童便當賣相可愛之餘,有飯團、鱈魚、炸芝士波。一家三口的家庭餐價錢是$980另收加一服務費, 以銅鑼灣鬧市來講,食日本菜,價錢合理。👘可免費借用男女兒童和服,需訂位時預約

前菜
刺身
🐟空運時令刺身5點盛
鍋物:
博多牛腸鍋(澳洲和牛使用)
鍋內有牛腸、豆腐、芽菜、韭菜及紹菜,湯底清甜

瀧唐揚炸三瀨雞
兒童便當
賣相可愛之餘,有飯團、鱈魚、炸芝士波。

一家三口的家庭餐價錢是$980
另收加一服務費, 以銅鑼灣鬧市來講,食日本菜,價錢合理。

👘可免費借用男女兒童和服,需訂位時預約
2022-07-15 177 浏览
一直都好想同小朋友去日本,可惜疫情下都未能實現,而家終於可以同佢哋來個偽日本旅行,除咗食正宗日本菜,小朋友仲有得著和服打卡!一入到去餐廳已經好有日本feel!江戶時代嘅裝潢,加上漫天紅葉,小朋友可以着住和服喺度漫步真係好有詩意!呢度仲係由兩位於福岡出身嘅日本大廚主理。我哋叫咗個family set:前菜:牛油果魚生他他刺身:空運時令刺身5點盛揚物:一隴堂揚炸三瀨雞因為用墨魚汁整所以皮係黑色的,外脆內嫩,有微微辣非常惹味,再配上蛋黃醬可以中和油膩感鍋物:博多牛腸鍋去福岡當然唔少得食佢哋嘅鄉土美食 - 牛腸鍋,鍋內有牛腸、豆腐、芽菜、韭菜及紹菜,湯底清甜又唔會太油膩,加上牛腸脂肪滲進了湯汁,令味道更加濃郁!兒童便當賣相相當可愛,食材都係熟嘅小朋友可以放心食!Family set仲可以借用兒童和服,不過記得要於訂位時預約啊!

我哋叫咗個family set:

前菜:牛油果魚生他他

刺身:空運時令刺身5點盛

揚物:一隴堂揚炸三瀨雞

鍋物:博多牛腸鍋

兒童便當
賣相相當可愛,食材都係熟嘅小朋友可以放心食!

午餐