2018-11-04 48 浏览
經過銅鑼灣駱克道好多次,經常見到呢間食日本丼飯嘅餐廳好多人,一路都想去試下。今次終於有機會去一探究竟。佢大門口都幾光猛,見到有一排吧枱位。今日被安排去坐入面,地方都幾闊落,坐得舒服,我當日五點幾去食,所以仲未係好多人。個個飯都好吸引咁,我最後要咗一個鰻魚丼,一個貝類嘅丼,鹽燒雞翼。野食一陣就送到嚟。鹽燒雞翼加咗d檸檬汁,味道好有趣,好好味,鹽燒嘅咸加上檸檬嘅酸呢個係貝類嘅丼,有帆立貝,北寄貝,赤貝,仲有d配料牛蒡,薑,醃黃嘅蘿蔔,仲有兩粒蒜。D貝都好新鮮,帆立貝直情好似入口溶化一樣,赤貝亦鮮味十足,配料方面值得一提嗰兩粒蒜,無咗蒜辛辣嘅味道,但醃得好好味。最後仲有個鰻魚飯,鰻魚大大塊,下面有d蛋絲,送到上嚟見佢平平無其,點知呢個鰻魚原來異常咁好食,魚肉好厚身,口感綿滑又香口,係個飯稍為乾咗少少唔夠多燒汁。佢仲有啤酒可以叫,但我好少飲酒。佢個冷氣亦好體貼咁擋住個吹風位唔會吹到d人客好凍。
今次終於有機會去一探究竟。
佢大門口都幾光猛,見到有一排吧枱位。
鹽燒雞翼
野食一陣就送到嚟。

貝類丼
鰻魚丼
佢仲有啤酒可以叫,但我好少飲酒。
佢個冷氣亦好體貼咁擋住個吹風位唔會吹到d人客好凍。
鹽燒雞翼
貝類丼
鰻魚丼
2018-11-02 30 浏览
早幾日同朋友去銅鑼灣睇戲,講開念念不忘日本刺身丼🇯🇵返到黎想食日本野可以去到幾盡🤭二話不說即係去搵日本野,比我地搵到一間偷偷開在駱克道的Super Don 20:30去到入面有2枱,我地一行4人,店員比左張6人既枱我地,好細心。店內由白色做主導,令人覺得舒服吾會侷促。-特上北海道海鮮丼 $268 刺身丼帶有震撼的視覺效果,賣相吸引力高,新鮮及厚厚的刺身丼飯。拖羅帶滿滿的油光,均勻嘅油花及立立的令人食指大動,雖然未到入口即溶嘅狀態。油甘魚同樣鮮甜味美,帆立貝略嫌不是珍寶size🤭而且海膽及三文魚籽的份量也不少,-北海道馬糞海膽丼 $388價錢一點也不便宜,但一分錢一分貨。海膽份量絕不欺場,份量機乎足夠令你啖啖都吃到海膽。雖然睇落都好新鮮但食落有少許腥腥,三文魚籽都有少少腥及帶有苦澀味,而且偏向份量太多,搶左海膽的味道及偏鹹。-火焰三色丼 $188內有(左口魚背、中拖羅、三文魚)略嫌火炙得有點過熟,咬落去魚肉鬆散,但左口魚魚香高。刺身新鮮無雪味。-鹽燒三文魚鮫 $68鹽燒味道欠奉,魚油不夠甘香,魚肉尚算嫩滑。
特上北海道海鮮丼 $268

北海道馬糞海膽丼 $388

火焰三色丼 $188
內有(左口魚背、中拖羅、三文魚)

鹽燒三文魚鮫 $68
鹽燒味道欠奉,魚油不夠甘香,魚肉尚算嫩滑。
2018-10-29
用餐优惠
試食活動
  • 特上北海道海鮮丼
2018-10-30 27 浏览
趕係買一送一最後一日黎食,原本以為要排隊,但係竟然依然好少人。<三文魚籽.大吞拿魚腩.海膽丼> HKD268(半價加一HKD150)大拖羅的油脂香氣在口中蔓延,海膽creamy又唔腥,再微微用力咬穿飽滿的三文魚籽,聽住“噗呲”的爆破聲。詞窮的我只能感歎一句好味,然後靜靜將滿滿的丼飯食到一粒不剩。好啦,其實味道冇我寫到咁神乎其神,正正常常。大拖羅香味同肥膩度稍嫌有些不足,似中拖羅多d,好在唔會太多筋,都可以過下口癮。海膽真係冇腥味,不過自己對海膽冇咩研究,覺得冇腥味又夠滑,就已經好好味。三文魚籽唔會錯,而其他配菜例如酸薑蘿蔔蒜頭等等就不過不失。壽司飯調味唔錯,酸度軟硬度都啱啱好。💁🏻‍♀️半價食就覺得非常抵,咁嘅質素絕對滿分💁🏻‍♀️其實原價$268有大(中)拖羅食都合理價錢,不過自己始終寧願俾多少少錢去家賀屋食💁🏻‍♀️整體刺身新鮮的,不過印象唔算太深刻,相信同鮮味未夠有關回頭率:3.5/5環境:3.5/5服務:3/5份量:3/5味道:4/5價格:折後HKD150/pal
大吞拿魚三文魚籽海膽丼

好啦,其實味道冇我寫到咁神乎其神,正正常常。

💁🏻‍♀️半價食就覺得非常抵,咁嘅質素絕對滿分

回頭率:3.5/5
價格:折後HKD150/pal
2018-10-21
大吞拿魚三文魚籽海膽丼
2018-10-30 26 浏览
Wow wow wow! Big and fresh sashimi bowls are available for us to try... The restaurant looks very simple and clean, which is a bit different from regular Japanese restaurants. There were many selections of dons to pick. The price was reasonable and attractive. Seared sashimi rice bowl $188 - the best thing is there were pieces of taro. The compliments were delicious and the sashimi was fresh. Hokkaido sashimi rice bowl $268 - full of fresh sashimi in a good amount Premium sea urchin rice bowl $2

Premium sea urchin rice bowl $288 - no need to explain when you see the sea urchin. They were very fresh and in a good amount.

We can add $20 for side dishes!

Other snacks were attractive too. Specially, the beef sticks were really juicy and soft. The strong taste of beef can be smelled before putting in the mouth.
2018-10-29
用餐优惠
試食活動
  • 特上北海道海鮮丼
  • 雜錦天婦羅
  • 鹽燒和牛粒串
2018-10-30 70 浏览
香港人返工返到好攰, 想放假去日本旅行都唔易, 未必行得開, 又未必有咁多假。好彩, 香港有一d食到真正日本味既餐廳~黎到銅鑼灣, 一向知道有間正既丼飯餐廳。今日同女朋友黎到, 大殺四方啊~廢話少講, 先黎一板海膽!份量好充足, 滿滿既海膽黎左一陣好似開始想溶, 相機食先之後立即大大啖。鋪係紫菜上食又得, 入口即溶! 充滿海洋既味道! 不得了啊。接住黎特上北海道海鮮丼!外表賣相根本係傳說中雜誌先有~竟然現場食都有如此水準!先食味道無咁濃既吞拿魚~再黎大大粒三文魚子, 真係粒粒皆辛苦!最後到既係鵝肝丼!勁大塊鵝肝! 老實講一個人的話未必食到呢個, 因為鵝肝超大塊, 又邪惡, 要清碗唔容易, 鵝肝好creamy, 溶溶地。兩人兩款share食岩岩好!!正啊~食到飽一飽。好滿足
好彩, 香港有一d食到真正日本味既餐廳~
黎到銅鑼灣, 一向知道有間正既丼飯餐廳。
今日同女朋友黎到, 大殺四方啊~
廢話少講, 先黎一板海膽!

特上馬糞海膽

特上北海道海鮮丼

接住黎特上北海道海鮮丼!
外表賣相根本係傳說中雜誌先有~竟然現場食都有如此水準!

先食味道無咁濃既吞拿魚~

再黎大大粒三文魚子, 真係粒粒皆辛苦!

日式鵝肝丼

最後到既係鵝肝丼!
鵝肝好creamy, 溶溶地。
兩人兩款share食岩岩好!!
正啊~食到飽一飽。好滿足

2018-10-28
特上馬糞海膽
特上北海道海鮮丼
日式鵝肝丼
Superdon位於銅鑼灣駱克道,由在地鐵站一出過條馬路就到,而且又係日資購物商場附近, 位置便利。果日買完化妝品, 唔想係商場入面同人逼, 係openrice search, 見superdon 好評都幾多, 就試下係真唔係。今次叫左個自選丼,揀左3款刺身分別係北海道馬糞海膽、甜蝦同帆立貝先講賣相, 北海道馬糞海膽呈橙色, ,海膽鋪滿飯面真係好吸引日本空運到港, 味道鮮甜濃郁, 帶少少甘甜肥美,豐厚滑順的口感入口即化甜蝦鮮甜, 甜味突出,而且肉厚,蝦味也濃帆立貝口感彈牙鮮味, 肉質鮮甜, 表面有光澤,而且帶子味濃郁加上檸檬增加層次感,整個丼飯清新不少。唯一美中不足的是如果雪味再少一點會更好自家磨的芥末, 食落去有點粗身, 但卻是新鮮的象徵。鹽燒和牛粒串和牛粒油香滿溢, 鬆軟可口, 肉質軟滑。 簡單地以鹽調味, 更能讓食到和牛肉的真味。唯一要彈的是如果份量再多一點感覺會更值。

今次叫左個自選丼,揀左3款刺身
分別係北海道馬糞海膽、甜蝦同帆立貝

北海道馬糞海膽、甜蝦同帆立貝丼

甜蝦鮮甜, 甜味突出,而且肉厚,蝦味也濃
帆立貝口感彈牙鮮味, 肉質鮮甜, 表面有光澤,
北海道馬糞海膽、甜蝦同帆立貝丼

而且帶子味濃郁加上檸檬增加層次感,整個丼飯清新不少。
唯一美中不足的是如果雪味再少一點會更好
北海道馬糞海膽、甜蝦同帆立貝丼

自家磨的芥末, 食落去有點粗身, 但卻是新鮮的象徵。

鹽燒和牛粒串

和牛粒油香滿溢, 鬆軟可口, 肉質軟滑。
鹽燒和牛粒串

簡單地以鹽調味, 更能讓食到和牛肉的真味。
唯一要彈的是如果份量再多一點感覺會更值。
2018-10-29 33 浏览
Superdon店舖裝修簡約,以灰白色為主調,有一排卡座, 也有bar 檯可坐。餐牌都都好多選擇,有自選丼, 也有其他熟食。今日自己一個係銅鑼灣做完野, 就獎勵一下自己食餐好的。海膽大吞拿魚腩及三文魚籽丼有大吞拿魚腩、海膽同三文魚籽有日本蘿蔔作配菜大吞拿魚腩每一片的都是厚切無筋, 新鮮肥美!海膽呈橙黃色,質感細膩,入口即溶, 味道再甘甜一點會更好三文魚子有粘粘的口感,粒粒晶瑩剔透, 雖然有幾粒唔算十分飽滿, 但濃厚的味道讓人齒頰留香。最欣賞是標榜用日本米, 保證質素。炸軟殼蟹脆粉漿不算厚, 外皮炸得脆脆,吃入口感覺香口鬆脆, 讓人想一隻接一隻不停吃, 點著蘿蔔蓉和美乃茲同吃, 感覺不會過於油膩。靜岡縣綠茶可樂綠茶和可樂配搭新奇, 綠茶香氣不算太濃, 但在可樂的甜味中帶著淡涼的綠茶香氣配搭得意~~
Superdon店舖裝修簡約,以灰白色為主調,
有一排卡座, 也有bar 檯可坐。
餐牌都都好多選擇,有自選丼, 也有其他熟食。
今日自己一個係銅鑼灣做完野, 就獎勵一下自己食餐好的。

有大吞拿魚腩、海膽同三文魚籽
有日本蘿蔔作配菜
大吞拿魚腩每一片的都是厚切無筋, 新鮮肥美!
海膽大吞拿魚腩及三文魚籽丼

海膽呈橙黃色,質感細膩,入口即溶, 味道再甘甜一點會更好

海膽大吞拿魚腩及三文魚籽丼

最欣賞是標榜用日本米, 保證質素。

炸軟殼蟹

脆粉漿不算厚, 外皮炸得脆脆,吃入口感覺香口鬆脆,
讓人想一隻接一隻不停吃,
炸軟殼蟹

點著蘿蔔蓉和美乃茲同吃, 感覺不會過於油膩。

靜岡縣綠茶可樂

綠茶和可樂配搭新奇, 綠茶香氣不算太濃,
但在可樂的甜味中帶著淡涼的綠茶香氣配搭得意~~
2018-10-29 19 浏览
今日放假特登出左去銅鑼灣試呢間人氣日本丼飯店。因為怕晚上食會好多人,所以提早左食好彩唔洗排隊,餐廳裝修以白色為主,感覺舒適又簡約。餐牌有好多唔同嘅丼,大大話話都有成 12 款左右,最後叫咗特上馬糞海膽丼、特上北海道海鮮丼、炸軟殼蟹、鹽燒牛舌串,另外跟餐加 $20 加配沙律同麵豉湯。鹽燒牛舌串 ($48/1串) : 火喉控制得幾好,牛舌厚身之剩,食落有口感卻不韌,配埋醬汁食一流。👍🏻 👍🏻 👍🏻炸軟殼蟹 ($58) : 再食呢個餐前小食,賣相唔錯,原隻炸至金黃色,脆醬薄身,食落香口得黎鬆脆而且肉質飽滿。柚子生菜車厘茄蟹肉沙律同足料既麵豉湯。特上北海道海鮮丼 ($268) : 每個丼都會跟一個配菜,配菜味道幾特別,甜甜地好醒胃。刺身色澤睇落幾新鮮,有大拖羅、油甘魚、帆立貝、海膽、三文魚籽。刺身全係厚切,好肥美而且入口即溶,海膽好鮮甜,完全無苦澀味,三文魚籽亦非常飽滿,真係好好好好好好正呀。😱 😱 😱特上馬糞海膽丼 ($288) : 成碗都鋪滿三文魚籽,而且中間重有大量馬糞海膽,好吸晴呀。朋友請左我食一啖,成啖都係海膽加三文魚籽真係好滿足。😍 😍 😍
今日放假特登出左去銅鑼灣試呢間人氣日本丼飯店。

柚子生菜車厘茄蟹肉沙律同足料既麵豉湯。

2018-10-27 20 浏览
今日星期六..同男朋友出CWB行街..行行下見到呢間superdon 街鋪比佢吸引左睇個meun😆見到幾好味咁就決定試試佢😋我地叫左一個特上北海道海鮮丼同唐揚炸雞丼同埋鹽燒手羽😁一坐低就會比杯熱麥茶,佢上菜都算幾快佢嘅刺身系厚切厚切黎架🤪個吞拿魚腩入口即溶正到不得了!我想影多張未食嘅相都已經太遲🙈男朋友忍唔住食左塊 toro 啦 😂(原先有2塊的)D 海膽膽三文魚籽都好新鮮,仲有個厚切油甘魚同帶子,正呀!!!唔怪知得間野叫superdon 🔔2百幾蚊但高質刺身,級數媲美日本架~如果大家思鄉情切,真系可以試下👍🏻另外呢個炸雞丼份量十足,炸雞覆蓋成個碗😆炸雞加埋蛋黃醬真系絕配~仲邊度有得輸😋superdon 佢用嘅都系日本米~d食材絕對唔平架!如果大家去開CWB 真系可以試下呀!特別推薦比鐘意食刺身嘅朋友🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔
今日星期六..
同男朋友出CWB行街..
行行下見到呢間superdon 街鋪
比佢吸引左睇個meun😆

見到幾好味咁就決定試試佢😋
我地叫左一個特上北海道海鮮丼
同唐揚炸雞丼同埋鹽燒手羽😁
一坐低就會比杯熱麥茶,佢上菜都算幾快
佢嘅刺身系厚切厚切黎架🤪個吞拿魚腩
入口即溶正到不得了!
我想影多張未食嘅相都已經太遲🙈
男朋友忍唔住食左塊 toro 啦 😂
(原先有2塊的)
D 海膽膽三文魚籽都好新鮮,
仲有個厚切油甘魚同帶子,正呀!!!
唔怪知得間野叫superdon 🔔
2百幾蚊但高質刺身,級數媲美日本架~
如果大家思鄉情切,真系可以試下👍🏻
另外呢個炸雞丼份量十足,
炸雞覆蓋成個碗😆
炸雞加埋蛋黃醬真系絕配~仲邊度有得輸😋
superdon 佢用嘅都系日本米~
d食材絕對唔平架!
如果大家去開CWB 真系可以試下呀!
特別推薦比鐘意食刺身嘅朋友

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔
2018-10-26 17 浏览
少有嘅日本丼專門店-Superdon今日收工約左朋友去銅鑼灣睇戲,一出地鐵站C出口就見到呢間SuperDon﹐行幾步路就到,超級方便。自從幾個月前去完日本旅行,就好耐冇食過日本魚生丼飯。即刻同友人入去試試。入到去見到座位唔多,大約廿幾個位,裝修好有日式小店風格。一坐低即刻留係到日本沖繩啤酒Orion 嘅海報,原來餐廳提供日本Orion 生啤,香港好多鋪頭都只係Asahi 或者Kirin,Orion 生啤比兩者更Light,無咁重麥味,我嘅至愛,必點!!餐牌內有各種生熟丼飯,有魚生,有和牛,有天婦羅,今日我比較想食魚生,所以點左個三文魚親子丼,有幾片大大片三文魚腩,同埋好多三文魚子。兩種配料都好新鮮,魚腩入口即溶,魚子爆多汁,可見呢間餐廳用料上乘,絕對對得起個價錢。另外,丼內有啲日式漬物,酸酸甜甜咁好開胃。朋友就揀左角切魚生丼,貪佢咩魚生都有啲,包括三文魚,吞拿魚,帶子,希靈魚。佢話撈埋一齊食落有層次,好滋味。係銅鑼灣鬧市搵到比媲美日本嘅味道,實在回味無窮!
少有嘅日本丼專門店-Superdon

入到去見到座位唔多,大約廿幾個位,裝修好有日式小店風格。

係銅鑼灣鬧市搵到比媲美日本嘅味道,實在回味無窮!

2018-10-25
王氏力場,今日放假同哥哥,一齊去銅鑼灣搜尋美食。 哥哥最後的推介呢間, 香港 新鮮魚生丼, 仲話如果唔新鮮呢餐佢請咁話。如果有興趣嘅食家,切記要留意佢地門口,因為冇乜太大嘅廣告牌,所以好容易遺忘。嚟到呢度唔當然要食魚生飯啦,所以我變order海膽,大吞拿魚腩,三文魚子丼。睇下究竟佢同香港嘅某築地市場,有幾大分別先。哥哥就選左,生薑燒黑豚肉丼。 話就畀佢張圖吸引住。好啦,終於睇到碗飯嘅食物賣相,同餐牌相一樣好吸引。尤其是吞拿魚腩,好厚好新鮮, 而海膽就更加不在話, 夾上擺落口就即刻用溶化。好難喺出面一般街上面食到,但係最令我感意外嘅就係最啲茶漬物。一定要試埋佢地嘅漬物,另外三文魚子非常大粒新鮮咬落口脆卜卜真係唔夠喉。哥哥你碗生薑黑豚肉飯,來頭亦唔少,真係色香味俱全 ,樣樣有齊 。睇佢賣相已經知道好吸引,當然亦十分好食,雖然價錢比一般出面食到嘅貴少少 。但係佢收得咁嘅價錢,自然比你食得出同出面有極大嘅分別。豚肉佢一定用上日本制黑豚肉,並唔係選用澳洲甚至乎國內嘅豬肉,你可以食得出每片豬肉嘅油香,再加埋佢隻蛋。簡直係無敵嘅配搭,大家真係要不妨一試。

哥哥就選左,生薑燒黑豚肉丼。 話就畀佢張圖吸引住。

海膽,大吞拿魚腩,三文魚子丼

生薑豬豚肉丼 十分美味

海膽,大吞拿魚腩,三文魚子丼
生薑豬豚肉丼 十分美味
  • 生薑豬豚肉丼十分美味
2018-10-22 26 浏览
今次搵食黎到銅鑼灣嘅superdon. 先講裝修,樓底幾高,燈光光猛,枱同枱之間隔距合理。三五知己都坐得幾舒服。最重要既係餐廳都有提供到生啤,一堆朋友傾計就更加盡興。講返個menu,主打就係魚生丼。而最特別既係可以自選海鮮丼,玩法就同勝手丼差唔多。鐘意要咩魚生同侍應講就得。最好重要既就係唔似得其他餐廳,因為比你自己選擇魚生而收貴你。我就叫左三款魚生,海膽,三文魚籽,油甘魚。可以見到份量一啲都唔算少。唔使擔心食哂啲魚生都未食完啲飯。先講油甘魚,切得都幾厚身,口感一流,食到啖啖油香。海膽份量算幾多,基本上可以撈到半碗飯。海膽都幾新鮮下,而且味道濃厚。三文魚籽份量都好算多,本身就好夠味,撈飯連醬油都唔使落。好滿足。
今次搵食黎到銅鑼灣嘅superdon.
先講油甘魚,切得都幾厚身,口感一流,食到啖啖油香。
2018-10-21 5385 浏览
想當年,依間鋪頭一開嗰陣大排長龍之後再經過,其實都已經人煙稀少依輪竟然仲要搞埋買一送一🤔本身都驚會好多人,但今日lunch time十二點幾嚟到,竟然都無人排隊都驚驚地中伏,但由佢一開講想食到依家都未食過,反正嚟到門口就去試下啦Like+share就有得買一送一但只係有四款,仲只限同款Menu有好多選擇另外仲有Lunch menu~鋪頭主要用白色為主調,感覺簡約同舒服加$20有沙律同麵豉湯質素真係一般般得好一般般,未去到難食既,只係真係無乜特別😂三色丼($268)有大吞拿魚腩、海膽同三文魚籽聽落好似好吸引,但上枱嗰下唔知點解覺得有啲頹😂😂每樣嘢唔係難食,但唔覺得特別新鮮海膽無苦澀味,但同時又無鮮甜味大吞拿魚腩唔多似平時食開嗰啲三文魚子就不過不失吧$268依個價錢嚟講,真係唔值依家買一送一就還好吧佢依個裝潢加係銅鑼灣,同埋依個價錢,我會期待用料會新鮮啲,同埋味道會更加好難怪佢依家無人排隊,就算連買一送一都唔使等當頹食日本嘢都唔差既,但真係唔會係可以細味品嚐既餐廳$268加左兩set沙律同湯($20@),加埋一,每人$170左右依個價錢咁既質素唔太值
想當年,依間鋪頭一開嗰陣大排長龍
之後再經過,其實都已經人煙稀少

Like+share就有得買一送一
但只係有四款,仲只限同款

Menu有好多選擇

另外仲有Lunch menu~

鋪頭主要用白色為主調,感覺簡約同舒服

加$20有沙律同麵豉湯
質素真係一般般得好一般般,未去到難食既,只係真係無乜特別😂
三色丼

三色丼($268)
有大吞拿魚腩、海膽同三文魚籽
海膽無苦澀味,但同時又無鮮甜味
大吞拿魚腩唔多似平時食開嗰啲
三文魚子就不過不失吧

$268依個價錢嚟講,真係唔值
依家買一送一就還好吧

難怪佢依家無人排隊,就算連買一送一都唔使等
當頹食日本嘢都唔差既,但真係唔會係可以細味品嚐既餐廳

依個價錢咁既質素唔太值
2018-10-19
2018-10-21 51 浏览
同🐢蜜學完高空瑜珈之後 好似心靈同個胃都淨化左咁 😅要食返大碗飯填補返🍚 $268 嘅價錢有啲貴 不過就好足料 三文魚子拖羅海膽刺身飯 海膽甜甜地 👍 和牛飯🐮都好軟滑 值得一讚係個飯用左日本米 好有咬口😀
知道銅鑼灣開咗呢間新既魚生丼店,特登約朋友嚟試下。一嚟到已經見到門口有好多人等緊,而望舖頭係用清新既白裝修為主,令人感覺好舒服。等咗大概二十分鐘左右,終於入得去,打開menu先知原來除咗魚生丼以外,仲有好多熟食丼,例如炙燒牛丼等等都有,好吸引,下次帶埋唔食生嘢既朋友嚟都有選擇了!不過我當然就無放棄過食魚生丼既念頭,舖頭所提供既魚生配搭都好多,因為自己已經鐵定要食三文魚籽同海膽,睇睇下又想食帆立貝,計返自選生魚飯既價錢都可接受,就揀咗呢個自選魚生丼。自選海鮮丼 — 馬糞海膽30g ($160) = 三文魚籽($68) + 帆立貝 ($68)海膽有啲都唔腥,非常鮮甜,水準好高,食落口啲鮮甜味慢慢係口中散發!三文魚籽比平時食到既大粒好多,食落去鮮味好重,好好味!帆立貝好大一片,好鮮甜,好想再食多幾塊!

三文魚籽比平時食到既大粒好多,食落去鮮味好重,好好味!

帆立貝好大一片,好鮮甜,好想再食多幾塊!