2018-11-04 29 浏览
经过铜锣湾骆克道好多次,经常见到呢间食日本丼饭嘅餐厅好多人,一路都想去试下。今次终于有机会去一探究竟。佢大门口都几光猛,见到有一排吧枱位。今日被安排去坐入面,地方都几阔落,坐得舒服,我当日五点几去食,所以仲未系好多人。个个饭都好吸引咁,我最后要咗一个鳗鱼丼,一个贝类嘅丼,盐烧鸡翼。野食一阵就送到嚟。盐烧鸡翼加咗d柠檬汁,味道好有趣,好好味,盐烧嘅咸加上柠檬嘅酸呢个系贝类嘅丼,有帆立贝,北寄贝,赤贝,仲有d配料牛蒡,姜,腌黄嘅萝卜,仲有两粒蒜。D贝都好新鲜,帆立贝直情好似入口溶化一样,赤贝亦鲜味十足,配料方面值得一提𠮶两粒蒜,无咗蒜辛辣嘅味道,但腌得好好味。最后仲有个鳗鱼饭,鳗鱼大大块,下面有d蛋丝,送到上嚟见佢平平无其,点知呢个鳗鱼原来异常咁好食,鱼肉好厚身,口感绵滑又香口,系个饭稍为干咗少少唔够多烧汁。佢仲有啤酒可以叫,但我好少饮酒。佢个冷气亦好体贴咁挡住个吹风位唔会吹到d人客好冻。
今次终于有机会去一探究竟。
佢大门口都几光猛,见到有一排吧枱位。
盐烧鸡翼
野食一阵就送到嚟。

贝类丼
鳗鱼丼
佢仲有啤酒可以叫,但我好少饮酒。
佢个冷气亦好体贴咁挡住个吹风位唔会吹到d人客好冻。
盐烧鸡翼
贝类丼