2020-11-16 200 浏览
為慶祝好朋友升職,特意請佢食餐高質的日本晚餐,今晚就決定去尖沙嘴海港城的うまい鮨勘食個晚飯,門口的接待員身穿日本和服,配合了日式高級的裝潢,非常有置身在日本和食的感覺!我們點了最愛的「極上壽司盛」,有10件壽司,分別築地精選魚壽司、大鮪魚腩壽司 、赤身壽司、牡丹蝦壽司、帆立貝壽司、池魚壽司、油甘魚壽司、海膽壽司等等我最喜歡的是海膽壽司,非新有鮮味及很豪氣,份量多、帶子很鮮甜及大件及甘甜,海蝦口感很彈牙爽滑,壽司每一件也很濃味,上品!海之塊寶玉子卷帶子海膽吞拿魚卷同樣地高質,吞拿魚蓉口感奇佳,帶子海膽份量亦好多,三者的組合一起放進口腔感覺就像品嘗海鮮杯一樣!甲羅燒朋友很愛吃蟹,便點了甲羅燒,兩大隻蟹殼充滿著蟹肉,份量真的很多,同時燒出蟹的鮮味!我認為必試的當然就是季節性鰻魚丼飯,賣相很吸印,完整一大條鰻魚放在日本米上,貼心的是去掉了所有魚骨,魚身表面燒得很香及微焦,香口很好食!最後的是雜錦天婦雜羅, 這裡的炸粉做得很好,不會是外間的厚身,以及非常夠熱,露筍很清新,‘外脆內軟,這餐日式料理真的十分滿意!

海之塊寶玉子卷

• 極上壽司盛
  • 海之塊寶玉子卷
  • 甲羅燒
  • 鰻魚丼飯
2020-11-15 188 浏览
猛龍過江 前東京築地市場人氣壽司店一嘗鮮甜刺身 -The Premium Sushi Kan Donburi consists of the best 10 different kinds of the sashimi which directly sent from Japan every day! Each and every kind of the sashimi is fresh and the texture is nice! Indeed, the sea urchin surprised me the most from all kinds❣️ The urchin is really fresh that it tastes soooo good and I didnt expect to have that much which I can still have them on my last bite before I finished the whole big bowl ☺️ Love this so much and very satisfied with the
猛龍過江 前東京築地市場人氣壽司
一嘗鮮甜刺身
The Premium Sushi Kan Donburi consists of the best 10 different kinds of the sashimi which directly sent from Japan every day! Each and every kind of the sashimi is fresh and the texture is nice! Indeed, the sea urchin surprised me the most from all kinds❣️ The urchin is really fresh that it tastes soooo good and I didnt expect to have that much which I can still have them on my last bite before I finished the whole big bowl ☺️ Love this so much and very satisfied with the nice meal! 💕
極上鮨勘丼

🐠 極上鮨勘丼 Premium Sushi Kan Donburi ($358)
呢款丼飯配上精選10款每日空運直送鮮刺身!! 價錢進取 好彩食物質素總算值回票價👍🏻 丼飯都幾大碗 刺身舖滿面 有真鯛 池魚 油甘魚 蟹肉 甜蝦 魚子 等等 每款都幾新鮮 肉質唔錯 係對得住價錢😆 最最最深得我心一定係海膽🧡 無諗過佢份量俾咁多一啲都唔吝嗇 重點係真係食得出勁新鮮 有海膽嘅鮮味 我曾經係香港食過好苦嘅海膽 今次呢份新鮮嘅海膽我非常滿意😍 刺身下面舖上蛋絲紫菜絲薑片等等 醋飯調味恰宜 鍾意嘅亦可以加返豉油調味 整體成個丼飯口感味道同埋刺身嘅新鮮度都好好 食到餐好味嘅嘢食就係有滿滿嘅幸福感💕 (同埋附送大大肚腩)飽晒👏🏻
2020-11-07 5717 浏览
「鮨勘」於日本東京築地市場扎根,極具人氣,在日本已經有超過三十間分店。疫情期未能到日本旅遊,只能到日本壽司店過過癮。鮨勘進駐尖沙咀海運大廈地下,佔地面積很廣,整體以木柵及海報為裝潢素材,座位寬敞舒適。王者海鮮丼 680-》300店舖每天限量十客,丼飯刺身款式更達十五款,每件厚身大片,豐富盛宴般,價錢更以超級優惠價推出。龍蝦刺身原隻大龍蝦拆殼起肉、殻薄肉厚、蝦肉晶瑩剔透、肉質鮮美爽口彈牙富膠質,味道較清甜輕盈。龍蝦頭及殼更可以優惠價30元加工為味噌湯,湯頭濃郁鮮甜、咸度適中、蝦香味濃厚。廚師發板豐洲刺身盛十點刺身盛合,產地直送,包含時令原條刺身及九種高級刺身。原條秋刀魚師傅以厚切及薄切兩種切法料理刺身,肉質更為結實,魚味較濃厚。吞拿魚腩 整件肥美厚身,脂肪飽滿,肉質鮮滑柔軟帶香脂香,入口即融。銀鱈魚西京燒「西京燒」即是味噌魚,將鱈魚醃漬後再燒烤。魚肉肉質結實油潤香滑幼嫩,滲出濃厚魚油香。厚燒牛舌厚切牛舌肉質富有彈性,肉汁豐富香氣撲鼻,入口油脂肉汁滲透嘴內。總括來說,地點方便、食物高質、價格也合適、性價比不錯,主推壽司刺身類,讓你稱心滿意。

王者海鮮丼 680-》300

龍蝦刺身

廚師發板豐洲刺身

十點刺身盛合,產地直送,包含時令原條刺身及九種高級刺身
原條秋刀魚
吞拿魚腩
整件肥美厚身,脂肪飽滿,肉質鮮滑柔軟帶香脂香,入口即融。

銀鱈魚西京燒

厚燒牛舌

• 王之海鮮丼
2020-11-05 282 浏览
今晚嚟海港城諗住食餐好嘅日本菜,雖然我哋只有兩個人,不過張卡位勁闊,所以坐得好舒服。餐牌上有好多選擇,睇到眼花撩亂之際,侍應突然過嚟放低另一張餐牌,話呢個王者海鮮丼每日限量供應,原價$680 ,而家特價只需$300!唔係唔食呀嘛? !餐牌上張相都好吸引,見到實物感覺仲正!有勁多刺身呀!包括北寄貝、鰻魚、海膽、八爪魚、鮑魚、甜蝦、三文魚籽、雜錦角切、吞拿魚蓉、蟹籽和玉子等, 最勁當然包括原隻新鮮龍蝦刺身啦!面頭仲鋪咗少少金箔添!成件事都好富貴啊! $300真係抵到爛,大家記得一定一定一定要食啊!啲刺身唔止每款一件,而且個飯底都好多,所以絕對可以兩個人share食!刺身新鮮就梗係唔使講,我真係好鍾意個龍蝦刺身,好爽甜!食到咁上下,有個侍應仲主動問我地要唔要攞個龍蝦頭去煮味噌湯,佢呢個提議相當好,估唔到有呢種服務,不過都要收加工費,每碗$30。個湯真係好濃味又鮮!再食埋個龍蝦頭裏面嘅肉,真係好得啊!我哋另外仲叫咗個蝦天扶良( $168),應該都有六件,仲多一件茄子天婦羅,外表乾身好酥脆,隻蝦又大,好味!

特價只需$300!唔係唔食呀嘛? !

王者海鮮丼

蝦天扶良
王者海鮮丼
蝦天扶良
2020-11-05 275 浏览
話說想請朋友食餐飯,答謝佢一個幫忙,有人就推薦左呢間日本餐廳,門口係簡約嘅日本風,一入去有張吧枱,然後有好多其他座位,地方頗大,店員招呼我哋坐低,遞上熱茶和口罩套,很細心的服務呢。落單只需要將所選食物剔在點菜紙上就可以,簡單方便。我哋叫了一下特選刺身盛(六款$480 )。有油甘魚、大拖羅、赤貝、金木鯛、深海池魚和牡丹蝦,擺盤精緻,刺身好新鮮,特別喜歡個赤貝和牡丹蝦都好鮮甜,另外金木鯛和深海池魚都好有魚味。除咗普通壽司,佢呢度仲有幾款創作卷物,其中個「鮨勘壽司三文治」( $128)好似幾得意,就叫來試吓啦。共四件,每件都設成三角形,有四層,所以份量都幾多,食完當飽肚。中間夾住玉子、蟹子和一啲魚肉咁樣,味道都可以,唯獨紫菜會唔得比較淋身。還叫了一些燒物,包括我最愛的銀雪魚西京燒( $178 ),燒得好香,魚肉又好滑,好好味呢!另外也點了甲羅燒(兩個$198 ),將蟹肉蟹膏連同味增等材料混和後攞去燒,將蟹嘅鮮味都發揮出來,而且又容易食,用匙羹將佢不到一滴不留呢!

特選刺身盛

銀雪魚西京燒

特選刺身盛
銀雪魚西京燒
2020-11-03 2057 浏览
星期三晚兩口子想吃日菜,想到上次路經海港城的日本餐廳,決定試試。店已坐滿8成食客,平日晚上算是不少人呢。入店前要求坐壽司吧台,想看師父製作過程,但原來被安排到吧台但看不到師父的位置。沒關係就點著吃。坐下先點了Suntory 啤酒,再慢慢看餐牌‧看中了豐洲極上刺身盛合,但由於不太清楚是日的鮮魚有些什麼就問問店員,無奈店員也無法清楚指出,只一直說沒有三文魚……算吧,就先試試。上菜刺身都閃亮亮的,很新鮮。當中的深海池魚跟剌身蝦不錯,海膽也鮮,中拖跟大拖就一般般了。吃完店員問要不要每位加$30把整條魚作魚湯,但由於不好麵豉湯就作罷。再來是鮟鱇魚肝,味道不錯很白滑,唯獨配搭的酸汁過濃,有點喧賓奪主。點了各款壽司,蟹腳+蟹膏、深海池魚、活赤貝、松葉蟹腳、灸燒左口魚邊‧壽司飯不太好, 太實也太黏不是我杯茶,配飯的魚鮮,當中的活赤貝夠厚身,灸燒左口魚邊也燒得油脂滿滿。蟹腳非常普通。熟食點了免治雞軟骨棒,是一道普通的燒物,是可想像的味道。還好是熱騰騰的。另一熟食點了炸物軟殼蟹天扶良,這個有驚喜,脆而不油,很香口。咬下鬆脆但吃到軟軟的肉身‧整體而言:裝修: 日式木系裝潢,居酒屋格調。有壽司吧台、卡位及餐台
Suntory

豐洲極上刺身盛合

鮟康魚肝

各款壽司

免治雞軟骨棒

軟殼蟹天扶良

整體而言:
裝修: 日式木系裝潢,居酒屋格調。有壽司吧台、卡位及餐台選擇。庭位也很闊落舒適。
食物: 食物種類多,刺身海鮮不錯,壽司及熟食是次就比較一般
服務: 有禮體貼,時刻加茶。唯獨對餐牌認識不深,連招牌豐洲極上刺身盛合內的魚鮮也不認識,不夠專業

2020-10-21
2020-11-01 255 浏览
來了這間來自日本築地魚市場的餐廳以數次, 這間餐廳的食物非常新鮮, 魚生飯的份量足夠, 龍蝦刺身三文魚及吞拿魚都很新鮮, 北海道生蠔非常鮮美, 亦都夠大隻, 炸蠔炸得非常鬆化, 鱈魚亦都煎得恰到好處, 最重要的是食材的質量是非常的高, 亦不時有一些特色的材料供應, 座位亦都尚算舒適, 服務禮貌都中規中矩. 食物的種類亦都不少, 能滿足個人的期望, 例如有牛肉烏冬, 也是中上的味道, 不是隨隨便便的一碗肥牛烏冬. 上菜的速度亦都恰到好處, 各人都享受了一頓滿足的午餐.
2020-10-30 172 浏览
香港人很愛日本菜,我也絕不例外。 從前每年的十月都會與朋友遊日本,慶祝生日🎂,但今年礙於疫情未能出遊。不過留港吃生日大餐亦同樣開心!我精心挑選左「鮨勘」吃一頓高質素又物超所值的日本料理。-餐廳環境很有日式居酒屋🏮的熱鬧氣氛;每個間隔座位都有一定的距離,即使全場爆滿都不會有一種逼狹感。 至於食物款式應有盡有, 可以選擇散點或者Omakase 也可以。 -歎日本菜,當然要點些刺身。 我比較喜歡吃魚腩部位的剌身。 油甘魚腩及中鮪魚腩 超級棒💯 兩者口感非常厚實又滑嫩。魚腩亮澤新鮮,紋理分佈清晰如大理石。 愛其肉厚滑嫩口感,魚肉細緻味道甘甜,油花亦分佈平均,細味入口融化的滋味。而帆立貝,亦十分爽彈鮮甜。-除了刺身外,亦點了數款壽司🍣「極上大鮪魚腩蓉卷」用上大鮪魚腩蓉,加上香蔥芝麻,魚香份外濃郁。-「穴子牛油果卷 」、赤醋飯及海苔捲上酥脆炸鰻魚,配上香滑熟透的牛油果🥑,頂層加上味道略帶咸香的木魚,口感層次感豐富。-「鮨勘壽司三文治」這個用手吃才有風味😂 壽司三文治夠實淨,一層一層layer 分明,每層的厚度平均;內饀豐富,有蟹肉、蟹籽沙律、玉子、吞拿魚蓉,相當抵食。-吃完冷盤,我們想吃點熟食。

而帆立貝,亦十分爽彈鮮甜。

除了刺身外,亦點了數款壽司🍣

吃完冷盤,我們想吃點熟食。 點了一客「日式叉燒湯烏冬」🍲。 烏冬彈牙,湯頭濃郁,叉燒肥瘦均勻香口。

再來一客「銀鱈魚西京燒」,這是我很喜歡的日式料理。銀鱈魚滑溜,甘甜的味噌中和了銀鱈魚的油膩感。

最後用一碗熱騰騰的「鯛魚湯」作總結,它用上大量鯛魚骨新鮮熬製,鮮甜濃厚。
2020-10-30 166 浏览
同男朋友慶祝週年紀念日要食餐好的。 經過我倆精心挑選下,訂左海港城的「うまい鮨勘」。 餐廳長期人氣高企,每次逛街經過,都總會看見人龍排隊。 而且食物種類多,價錢亦相當合理,有一定的口啤及一班棒場客。 我倆一直想試這間餐廳。今晚一於來一頓豐盛的晚餐。-餐廳環境寬敞,木系柔和色調給人一種和諧感,加上職員親切友善的服務,令人印象良好,確實是一間有質素的日式餐廳。-⭐️牛蒡漬在日本料理中,「牛蒡」也是常見的前菜漬物。營養價值及其纖維成份都十分高,亦有健康及養生功效,製成漬物口感爽脆,味道酸甜開胃。-⭐️刺身食日本菜,怎少得最愛的魚生刺身。 我們點了三款,分別是帆立貝、油甘魚腩及中鮪魚腩。 每款鮮甜,肉質彈牙;最愛中拖羅,入口那份魚鮮及油香。-⭐️鮨勘壽司三文治壽司三文治,名字看起來很可愛特別,所以吸引我點來試試。 賣相猶如三文治,造型扎實,每層都夾著不同的配料,有吞拿魚蓉、玉子、蟹籽、鮮蟹肉,十分豐富。-⭐️王者海鮮丼 ❗️必試❗️ 每日限量供應❗️幸運地可以品嘗這碗性價比極高的丼飯。這海鮮丼有多達15款海產刺身,有龍蝦🦞、海膽、帆立貝、多款角切魚生(拖羅、三文魚、吞拿魚等)、燒鰻魚、北極貝、吞拿魚蓉、八
⭐️牛蒡漬

⭐️刺身

⭐️鮨勘壽司三文治

⭐️王者海鮮丼

❗️必試❗️ 每日限量供應❗️
幸運地可以品嘗這碗性價比極高的丼飯。這海鮮丼有多達15款海產刺身,有龍蝦🦞、海膽、帆立貝、多款角切魚生(拖羅、三文魚、吞拿魚等)、燒鰻魚、北極貝、吞拿魚蓉、八爪魚🐙、玉子🥚、甘海老、熟蝦、三文魚籽、蟹籽、鮮蟹肉。
刺身海鮮相當豐富,擺盤賣相精美,令人食指大動。 而且每款刺身都鮮甜無比!
最最最驚喜是有龍蝦🦞刺身🤤 而色澤透亮,味道清甜。師傳還用上金箔點綴,這丼飯是味覺及視覺的享受。
其他刺身都相當高質素,除了龍蝦🦞,橙黃色的海膽亦令人回味至今。味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶。
用上日本米,口感煙煙韌韌,赤醋酸甜度適中,吃得開胃,不覺膩滯。

最後品嚐了芝麻及紅豆日式雪糕,味道突出又不會偏甜,大滿足❤️
確實是一間高水準的日式料理餐廳💯
Sushi🍣 My Sashimi time🥢 大滿足😍😍😍..一個海港,只有一個海港城✨。對海港城有種情意結❣️,逛街、返工、吃飯,我的生活圈都總在這裡。就算而家疫情,耐唔時都總會返黎呢度,今次就揀左一間吃日本料理餐廳,仲要專門吃刺身壽司🍣,岩晒我😍,這回真的瘋狂吃壽司。.ll $300 (原價 $680)King og Seafood Donburi每日限量10客 (Limited to 10 bowls a day only)好好彩,時間尚早,餐廳預留左🥰。15款海產超特盛✨15 kind of seafood all-in-one✨,款款魚生刺身都好新鮮。有:海膽、金箔龍蝦🦞、鮑魚、帶子、各類魚生,都鮮味非常,亦具睇頭,還要做推廣,十分推薦呢。.l[廚師發辦豐洲壽洲壽司盛]l $580Omakase Toyosu Sushi Platter12貫件.壽司盛🍣:大中拖羅、海膽、生蠔、魚籽、大蝦、各種魚生,岩晒喜歡生吃魚生既朋友。.l壽司盛]l $320Seared Sushi Platter10件貫件.火炙壽司盛🍣:火炙左口魚、三文魚、帶子、拖羅、牡丹蝦,款款都係我喜歡😍。比起魚生

l[王之海鮮丼]l $300 (原價 $680)
King og Seafood Donburi

l[廚師發辦豐洲壽洲壽司盛]l $580
Omakase Toyosu Sushi Platter

l[炙燒壽司盛]l $320
Seared Sushi Platter
10件貫件.火炙壽司盛🍣:火炙左口魚、三文魚、帶子、拖羅、牡丹蝦,款款都係我喜歡😍。比起魚生,更喜愛火炙那份焦香魚油感。

l[櫻芝炸蝦卷]l $138
Fried Prawn Roll with Cheese & Sakura Shrimp
創作卷物.Creative Roll🍣:用上大量櫻花蝦🌸 火炙芝士包住生菜 & 爽彈炸蝦🍤,亦不失芝味濃,。

l[極上香蔥鮪魚腩蓉]l $25
Minced Prime Tuna Belly with Spring Onion
軍艦.Gukan🍣:滿滿鮪魚腩蓉,超級飽滿,一口很滿足。

l[鯛魚湯]l $68
Snapper Soup
居酒屋之味.Izakaya Specialities🍲:吃過一系列壽司,最後喝一口熱湯既暖身,亦清清被寵壞的味蕾吧。

這晚真的瘋狂吃壽司🍣🍣🍣,大大滿足😋🥢。
×××[うまい鮨勘 -Umai SushiKan]×××
©尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG04號舖
2020-10-26 292 浏览
之前寫過的食評無故消失,要再寫一次人生第一次食評就係負評簡單來講之前海港城有coupon快過期先選擇本身不會伏的日本料理結果盛惠四百多的魚生飯甜蝦沒有挑蝦腸,比這個價格我可以食兩次放題下面吞拿魚壽司質量未追到價錢,飯糰散開,沒有辦法用魚生那面點醬油,因為會跌同散刺身未算新鮮,海膽簡直係差,咖啡色,腥臭味很重,還是個句,食物質量未對得住價錢吃完翻到屋企就肚痛,同男朋友都有肚痾,懷疑海膽不新鮮去,非常失望之後即使有coupon都不會再來
之前寫過的食評無故消失,要再寫一次
人生第一次食評就係負評

之後即使有coupon都不會再來

尖沙咀有很多美食,特別是海港城也有很多高質素的餐廳,今次選擇了的是位於海運大廈的一間日本餐廳,木係裝修設計非常有日本feel。是日日本直送限定茶杯也很有特色不得不提的是我們當日非常幸運,可以吃到每天限定10份的 王者海鮮丼$300 (原價$680 )裏面有15款不同的刺身,當中最令人印象深刻的是新鮮龍蝦刺身,口感爽口彈牙鮮味十足, 還有各式各樣的刺身包括海膽、甜蝦、北寄貝、八爪魚、拖羅蓉、孩子、蟹肉 之外,也有熟的玉子、鮑魚、鰻魚等⋯簡直是大滿足!鮑魚彈牙而且甜甜的,調味不錯;還有拖羅蓉送飯一流,這個價錢非常抵食。 赤燒壽司盛$320壽司方面也非常吸引,包括三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、左口魚及帶子。燒得表面焦香,魚油非常突出,最喜歡是左口魚,入口即溶鮮味十足,另外想不到帶子火灸也有那麼鮮味的效果。 日本真蠔$120日本直送真蠔殼好似手掌咁大,食落味道非常鮮甜,肥大肉厚,加上酸汁非常清新開胃。 清心蘋果汁$38乳酸梳打$38 如果要揸車就留意不可以飲酒,除了提供的綠茶之外,也可以選擇一些清新的蘋果汁及梳打,配搭日本菜也是不錯的選擇。

是日日本直送限定
茶杯也很有特色

不得不提的是我們當日非常幸運,可以吃到每天限定10份的
王者海鮮丼$300 (原價$680 )

赤燒壽司盛$320

日本真蠔$120

清心蘋果汁$38
乳酸梳打$38
2020-10-21 283 浏览
尖沙咀是美食之區,在海港城內的地庫更是美食集中營。最近與女友去試呢間日式料理,位置當眼剛好在電梯旁,門面非常易搵。一入去坐低就即刻點左個 王者丼$300 先,因為是每日限量10客的,好彩還有。🥰呢個價錢黎講性價比非常高,刺身非常新鮮,份量多。起初以為燒蠔$68是一隻,原來有兩隻,個燒醬汁與蠔非常夾。😚另外仲叫左個活鰻丼$288,果然新鮮既鰻魚同平時食開既唔同🥰平時既鰻魚偏甜,質地較軟身😯但活鰻質感較鬆化可口,而且有新鮮魚先有既鮮甜味!非常值得一試😚燒到焦香既鰻魚配上飽滿白米,幸福感滿滿🤤我個人非常喜歡抹茶,所以對宇治抹茶沙冰$45 是非常期待,而最後佢亦冇令我失望,味道非常濃郁,是真宇治抹茶。🤤其實已經食到差不多飽,所以最後點埋日本真蠔$120 作為完美既結束,隻真蠔肥美而且非常creamy,食完馬上飽了,非常滿足。🥰值得一提呢度d服務員非常熱心同有禮,如有食物問題都會給你詳細滿意的答覆,十分幫助到我呢個有選擇困難既人。讚

2020-10-21 2647 浏览
成日係海港城路過呢間高級日本餐廳都想試,今日路過發現有個好吸引既刺身丼做緊promo,今次點都要試啦掛餐廳以木色為主調,給人日本特有既舒適感。值得特別一提係呢度既卡位好闊落,仲可以拉簾,製造一個私人小空間今次推薦既呢個王者丼每日限量10客,包括左15款海鮮,龍蝦🦞大甜蝦🦐海膽、元貝、鰻魚、鮑魚、熟蝦、北極貝、三文魚籽、三文魚等等,真係你想食乜都有😍重點係,依家做緊特價先$300蚊咋!超級抵食!真係要早d黎先得呀!講番個質素先🙋🏻‍♀️全部海鮮都好新鮮!龍蝦爽口彈牙,甜蝦超大條肥美,海膽又係好甜🙈總之全部材料都好正啦~呢間餐廳有好多日本直送時令海鮮,我地叫埋日本真蠔$120黎試下🤩個size有巴掌咁大,而且肉質肥美,口感Creamy,有獨特的鮮甜味! 另外仲點左個炙燒壽司盛$320炙燒大toro入口即溶,非常肥美炙燒三文魚腩好鮮甜炙燒左口魚邊油香滿口炙燒蝦膏牡丹蝦最好食!蝦膏濃烈既鮮味加上肥美鮮甜既牡丹蝦,呢個搭配冇得輸炙燒帶子好厚肉,都好鮮甜咁開心,點少得酒呢呢杯青檸燒灼入口清新,酒精味唔算濃,唔會甜,好適合食壽司飲!呢間餐廳比想像中更好食大推薦
今次點都要試啦掛

另外仲點左個炙燒壽司盛$320
炙燒大toro入口即溶,非常肥美
炙燒三文魚腩好鮮甜
炙燒左口魚邊油香滿口
炙燒帶子好厚肉,都好鮮甜

咁開心,點少得酒呢

呢間餐廳比想像中更好食
大推薦

咁耐冇得去日本🥺 今次同朋友2個人黎豪食下🥰 解下思鄉情😂 平時經過都見到好多人等 今次一早book定位 唔洗等😛🥢豐洲極上刺身盛 ($880)一上枱已經wow左聲🤩 包含左10款時令刺身 有大拖羅, 中拖羅, 赤鯥, 金目鯛, 太刀魚, 深海池魚, 池魚, 牡丹蝦, 赤貝, 海膽😍 每一樣都好新鮮😋赤貝有光澤 爽厚鮮甜☺️ 池魚係薄切既 有淡淡鮮甜 而深海池魚就係厚切 肉質比較緊實爽口 配埋姜醬油令鮮味更突出😋而大拖羅同海膽 更加令我地兩個滿足到出唔到聲🥰 大拖羅好肥美 一放入口油香四溢🤩 海膽舖到滿滿的 好新鮮好甜🤤🥢王者海鮮丼 ($300)話左要豪食就緊係唔止10款刺身啦 呢個海鮮丼有15款海鮮最特別係舖左金箔係上面既龍蝦刺身🦞 平時都較少見 當你食完刺身盛既北海道海膽 以為好滿足既時候 呢個竟然有大海膽🤩 味道濃郁甘甜 好幸福☺️ 齒頰留香 食完唔捨得食下一樣😂另外有好入味既鮑魚, 厚肉鮮甜既帆立貝😋, 甜蝦, 北寄貝, 三文魚籽等都好新鮮👍🏻底下亦有蟹肉, 吞拿魚蓉同角切魚生配飯食 好豐富啊留意番 佢係每日限量10份 原價$680 而家真係抵食好多!!🥢銀鱈魚西京燒 ($178

🥢豐洲極上刺身盛 ($880)

🥢王者海鮮丼 ($300)
話左要豪食就緊係唔止10款刺身啦 呢個海鮮丼有15款海鮮
最特別係舖左金箔係上面既龍蝦刺身🦞 平時都較少見
底下亦有蟹肉, 吞拿魚蓉同角切魚生配飯食 好豐富啊

🥢銀鱈魚西京燒 ($178)
銀鱈魚又係一樣我必食既日本菜 好嫩滑魚脂豐富 又厚肉😍 值得一試😋

🥢松葉蟹腳天婦羅 ($188)
蟹控既我又點會放過 炸粉唔厚 外脆內軟 仲可以粘抹茶粉 又有另一番風味😌

🍶水蜜桃果汁清酒 ($78)
🍺Estrella Damm Inedit 星啤 330ml ($58)
———
💰total 1850