2016-07-15 300 瀏覽
專登入元朗食飯就要揀啲特別啲今次係第三次食徳國菜兩個人叫左4樣野炸魚薯條,魚柳炸到脆卜卜,有一隻手掌咁長,皮脆肉嫩,配沙律醬,正!薯條份量又出奇多,新鮮炸起,熱辣辣徳國辣肉腸配風乾火腿,火腿配芝士,有三款火腿,唔同質感,咸咸地,好滑,好味!徳國腸拼盤,有四款香腸,包括豬肉腸和羊肉腸,好好既係羊肉腸竟然唔羶,而且味道剛好,唔會太咸,配芥末醬或茄汁都得,如果都覺得太咸可以點醬中和重點又點可以唔少得豬手,呢個係傳統徳國白豬手,豬皮唔會好似咸豬手咁脆,呢個係軟身,但豬肉一樣咁滑,唔會好難切,肥膏份量剛剛好,食完都唔會太膩,司華力腸就普普通通,反而可讚之處就係有個未經調味既薯仔,可以中和一下味道叫了兩款飲品 👍🏻👍🏻👍🏻
專登入元朗食飯就要揀啲特別啲
今次係第三次食徳國菜
兩個人叫左4樣野
薯條份量又出奇多,新鮮炸起,熱辣辣
叫了兩款飲品 👍🏻👍🏻👍🏻
2016-07-14
2016-07-14 236 瀏覽
聽朋友介紹話元朗朗屏附近有間唔錯既德國菜餐廳,於是放工就同女朋友去食下。餐廳裝修都幾有心思,入到去真係有種去左歐洲既感覺。我同女朋友叫左四道菜,前菜係炸魚薯條,炸魚外脆內軟,配合沙拉醬味道一流,薯條落左小小鹽,加埋新鮮炸起,口感無得彈!跟著黎既係德國腸併盤,除左平時食既豬肉腸之外,重有平時好少機會食到既羊腸,加埋芥末同茄汁,俾到我一種新㯋既口感。西班牙辣肉腸火腿,配合芝士同青瓜,雖然芝士,肉腸同火腿都係鹹味,但因為佢地既鹹味不同,所以俾到我不同層次既口感與味道!最後最後,黎德國餐廳點都要點既德國豬手,呢味德國傳統白豬手,肉質鮮嫩,另我食到樂而忘返!一間餐廳除左食物外,氣氛亦相當重要,Das Bier既裝修俾到我溫暖寧靜既感覺,另我食左一餐好enjoy既德國大餐!

餐廳裝修都幾有心思,入到去真係有種去左歐洲既感覺。

2016-07-14
2016-07-14 2075 瀏覽
好耐之前,同朋友去過DAS BIER(大埔分店)食過一餐德國菜!那時,與朋友在舖頭外食下野、飲下酒,感覺非常良好!偶然得知,DAS BIER 依家起元朗開左分店,就立馬搜查下分店起邊! 哦! 原來剛剛好就在我家附近,那就好了! 以後搵食就多左個地方,唔使再走黎走去其他區搵野食了!拎起熟悉的MENU,即刻就揀到今晚晚餐同阿哥食咩好了!本身我同阿哥都餓著肚子,所以兩個人叫左個MAIN (燒雞)+ SNACK (腸拼盆及蒜包),再配上小麥啤酒!其實,德國菜本身份量都唔少架,叫左先怕我地兩個人食唔食得曬呢!點完餐後,就不其然地拍起照片來! 大埔分店既DAS BIER係似德國水手酒吧,相反元朗分店就充滿西餐廳風情既餐廳,睇黎DAS BIER 老細都會為不同區既店設計左不同的元素同特色起入面喎!可能算係成餐飯減左少許分既地方,就是焗蒜蓉包焗得太耐啦! 香草的香味及味道因為焗到過左時間而失去左,吃落去當然地係好硬!  希望廚師下次會留意時間吧!肉汁仍在的烤雞:廚師烤到隻雞係脆面,香口的! 可是,依家處理手法就剛剛好,因為仍吃到柔嫩的肉質及烤焗下還保留著的肉汁! 仲要點都比你起老麥或肯德爺爺食既雞多左
那時,與朋友在舖頭外食下野、飲下酒,感覺非常良好!

拎起熟悉的MENU,即刻就揀到今晚晚餐同阿哥食咩好了!

法式燒春雞
肉汁仍在的烤雞:廚師烤到隻雞係脆面,香口的! 可是,依家處理手法就剛剛好,因為仍吃到柔嫩的肉質及烤焗下還保留著的肉汁! 仲要點都比你起老麥或肯德爺爺食既雞多左份雞的鮮味啦!
德國超級香味拼盆
MAIN後的點綴:德國腸就好多人都話非常出名! 上次,掛住同朋友飲酒還未好好試試餐廳的食物! 今次拖著阿哥就可以點多款,試下新既味道啦! 普通的廚師腸既裡面係無咩咬感,相反德國腸就裡面可以咬下芝士味,黑胡椒味! 相對來說,口感會豐富左!
Erdinger Draught
最後,介紹下呢個小麥啤酒! 果然酒吧,出眾的酒係必需的!
小麥的味道非常出,每一口都帶有回甘,甘甘甜甜起個喉嚨位!

一路食飯一點飲下酒一點傾下日常生活趣事就咁食左成個半鐘!
價錢合理,份量又足,搵個地方HEA下,吹下水,水邊圍邨既朋友你屋企樓下有德國菜食啦!元朗既朋友除左又新街又多左個新蒲點開飯喇!
2016-07-13
法式燒春雞
德國超級香味拼盆
Erdinger Draught
2016-07-06 1119 瀏覽
一直也有光顧大埔總店的Das Bier ,很喜歡放工後相約朋友去食,一邊豬手一邊啤酒,一大樂事。最近才知道原來元朗也開了分店,恰好又相約朋友到元朗逛逛,便順道嘗嘗元朗分店都豬手。元朗分店的位置比較僻,人流不多,避開元朗密密麻麻的人群,環境清幽,有屬於香港人的空間,不再跟水貨迫在一起。店員亦很熱情接待我們,可能我們在閒日較早的時段進餐,店內不算多人。環境佈置也很有心思。地方比大埔的寬闊,坐得比較舒服。餐牌上的食物與大埔的一樣。當然點了招牌的德國豬手(它的豬手分了炸豬手和白豬手,未嘗過白豬手,興趣不大,比較喜歡炸豬手,即叫即炸,切件上,又方便食),其實德國餐分量一向大份,其實一份豬手夠兩人食用了。炸豬手的水準仍保持著,豬手皮香脆可口,豬手的肉質亦剛剛好,皮與肉之間的膠質亦重(骨膠原啊~)口感一流。豬手的咸香,陪上薯仔沙律及酸菜,中和了它的咸度,開胃之餘亦剛剛好。腸亦很juicy,肉汁豐富。它的啤酒亦有很多選擇。如果想嘗嘗德國菜,又想跟朋友飲啤酒聊天,Das Bier是個好地方,環境舒服,價錢亦合理。
環境佈置也很有心思。地方比大埔的寬闊,坐得比較舒服。
腸亦很juicy,肉汁豐富。
它的啤酒亦有很多選擇。

2016-06-29
2016-06-29 288 瀏覽
呢間德國餐廳同其他德國餐廳的食物種類差不多.不同的地方如下:德國咸豬手 - 外皮烤好脆,  預先切好一件件, 大少適中, 再砌回豬手形, 方便食.餐廳通常用熟椰菜及薯蓉做配菜, 但呢間用了酸椰菜絲及薯仔沙律, 沙律加入少少黑胡椒同酸瓜粒, 可以除去豬手的油膩之餘, 仲好醒胃.德國啤, 有少少苦味, 正.順帶一提, 逢星期一至星期四點德國咸豬手, 都會送2杯德國啤. 法式蒜蓉包蒜蓉包有別於一般,佢加入左少少的辣粉,愈食愈想食!此外,佢好大片,有啱啱食完的豬手骨咁大!抵食!餐廳內的裝修也不錯, 有德國feel, 好似置身外國, 身樓底又夠高。 置身餐廳內,令人忘卻香港的煩躁生活!建議如果係晚餐時段去, 最好預先訂位, 因為餐廳內的座位不是太多 ^^
呢間德國餐廳同其他德國餐廳的食物種類差不多.
不同的地方如下:
德國咸豬手 -
德國啤, 有少少苦味, 正.

法式蒜蓉包
蒜蓉包有別於一般,佢加入左少少的辣粉,愈食愈想食!
此外,佢好大片,有啱啱食完的豬手骨咁大!抵食!

2016-06-27
2016-06-28 243 瀏覽
媽咪超愛食生蠔,冇意中見到呢間餐廳有生蠔食,就帶媽咪試下!一嚟硬係立即order半打生蠔,佢立即幫你開蠔! 生蠔比想像中更大隻,有手掌咁大隻呢,配上少少檸檬汁同茄汁, 絕配呀! 生蠔下面有大量冰塊墊底, 咁就可以keep 住溫度, 又可是慢慢亨受呢 ^.^生蠔清得乾淨, 有少少鹹鹹的海水味,肉質爽口彈牙,鮮味同甜味都好突出,好好味呢!食完生蠔, 我地都飽飽, 叫左墨西哥香蔥芝士薄餅! 呢個芝士薄餅估唔到佢咁好味, 薄餅熱辣辣, 裹面有少少香蔥, 好香, 好味, 外脆內軟, 必點!
媽咪超愛食生蠔,冇意中見到呢間餐廳有生蠔食,就帶媽咪試下!
2016-06-26
2016-06-27 212 瀏覽
超喜歡食蠔,那天和朋友經過元朗屏會街的德國餐廰門口寫住一個蠔set,半打生蠔送一枝白酒,於是即管入去試下,除了蠔還有式各樣啤洒供應,氣氛也不錯門口環境很吸引很有心思生蠔算新鮮可惜支白洒太甜,飲了兩像糖水一樣,放棄了,是因為我最怕食甜,其餘火腳拼盤一般,沒有特别,沙津也是一般
門口環境很吸引很有心思
生蠔算新鮮
2016-05-24
  • 生蠔
2016-06-22 674 瀏覽
Das bier 這餐廳之前已略有所聞(大角咀那間),是日約了中學好友敍舊,發現元朗也有分店,於是就終於有機會一試了餐牌選擇多,實在令人眼花撩亂,每樣我們都想試。最後兩個人叫了四款不同的美食。德國餐廳當然少不了德國腸拼盤及德國咸豬手,另外還點了墨西哥香蔥芝士薄餅及沙律中和一下肉類的油膩感。先端上的是芝士薄餅,薄餅新鮮熱辣(一定要趁熱吃),芝士是可以拉絲的,雖沒有其他材料,但只是很rich的芝士,味道濃濃的已經加分。(不點醬汁已很好吃)沙律配料也不算少,份量夠兩個女孩子share。西班牙風乾火腿加上新鮮的沙律菜,少少鹹,更能帶出凱撒沙律很fresh的感覺。(最喜歡不是沙律醬的沙律)德國超級香腸拼盆,有豬、雞、羊的。羊肉腸味道特別濃郁,但不會太重羊膻味。有一款我覺得像台灣蜜糖腸,另外脆皮腸亦很香口,整體不錯。最後最後,期待已久的重頭戲-德國咸豬手,雖然是碎上,但豬手份量十足(可供兩三人食用)。豬手香脆的外皮,像燒肉皮一樣,咬下去”葛”一聲哈哈,真的很脆。豬手肉比我想像中沒那麼咸,味道剛好,肉質嫰滑,膠質亦頗重(會黏著唇)。伴碟的薯仔沙律有薯蓉及薯粒,吃得到兩種層次。酸菜微酸,但很開胃。我們
餐牌選擇多,實在令人眼花撩亂,

先端上的是芝士薄餅,薄餅新鮮熱辣(一定要趁熱吃),

最後最後,期待已久的重頭戲-德國咸豬手,

我們還點了朱古力啤酒,甘甘的啤酒,朱古力味不重,但泡沫較為綿密,整體亦很滑算易入口。
相比日式、泰式的餐廳,德國菜一向不是港人的首選,更遑論是於處元朗這種新巿鎮的DAS BIER 德國餐廳。難得這天放假,特意避開巿區的密麻麻的人群,出走元朗探索一下。黃昏時候,剛好經過這條「食街」,周邊有各式的食肆,細意比較一會後,還是走進了這間清幽的德國餐廳。當然,女店員主動出門介紹,也令人盛情難卻。,由於德國餐的份量一向驚人,胃口不算大的我還是簡單點了 招牌的「德國炸豬手」和「三文魚凱撒沙津」。根據店員介紹,「德國豬手」可以有2種食法,分別是「白豬手」和「炸豬手」,由於炸豬手是切件後才奉食客之用,為求方便當然是選擇炸豬手。炸豬手應該是即叫即炸的,烹煮需時20分鐘左右,食客需要耐心等候。新鮮的德國豬手未放到枱面,我們已聞到豬油的油香,經過酥炸的豬皮仍舊呈現一層粉紅色,香口的程度令人躍躍欲試。淺嚐一口,豬手的調味適中,相比其他餐廳的德國豬手一般咸味較重,這反而能襯托出豬手的鮮味;而火候的控制良好亦使肉質淋而不硬。配菜則奉上經典的薯仔沙津和德國式的酸菜。三文魚凱撒沙津, 係德國餐廳食可能太普通? 非也。如果你是此沙津的愛好者,你會欣賞廚師的功夫和心思。因為沙津的調味中以「堤魚」作為主要材料

德國炸豬手
三文魚凱撒沙津, 係德國餐廳食可能太普通? 非也。如果你是此沙津的愛好者,你會欣賞廚師的功夫和心思。因為沙津的調味中以「堤魚」作為主要材料,取代常見的凱撒沙津汁,由於堤魚的咸鮮味加上魚油的香味完美混入蔬菜,成功點亮了這份平凡的菜式 !
三文魚凱撒沙津
STRONGBOW 係帶輕甜的APPLE CIDER, 餐牌上介紹係英國的產物。或許多數人會選叫德國啤酒,但假如你想試下另類的配搭,STRONGBOW會讓你有飲白酒的感覺。小店注重細節的程度也令我驚訝,STRONGBOW 有其專用的杯子,杯身還刻有準確的刻度以指示碎冰的份量,當APPLE CIDER 混合碎冰的一刻,氣泡和黃金色的酒身所產生的視覺效果也甚為誘人~
STRONGBOW APPLE CIDER (HONEY)
小店於平日的人客較少,是與友談天說地的好地方,加上食物的份量也不少,小弟逗留了2小時才肚滿腸肥的離開。假如有天你剛好經過元朗,DAS BIER 也是不錯的選擇!
2016-06-20
德國炸豬手
三文魚凱撒沙津
STRONGBOW APPLE CIDER (HONEY)
  • STRONGBOW
2016-06-20 357 瀏覽
未試過德國菜既我覺得德國菜率直豪放,這天初嘗德國菜,原來可以好似食西餐咁有氣氛 。餐廳位於豐年路輕鐵站附近,步行四分鐘即達,對於我這個市區人都好易揾。內裏樓底高空間感大,天化有藤蔓吊燈吊扇作點綴,聽住輕快的音樂同朋友傾計非常舒服。呢度啤酒最出名,選擇非常多而且平平地已經有一大杯。單單飲酒傾計唔飽肚既,所以都要點返幾樣食物下酒。招牌脆皮豬手 $175 豬手有別於中式滷豬手,肉豐厚脂肪適中,份量都特別大添!豬皮烤焗得黃金,入口咯咯聲仲唔會油膩。豬肉濕潤可以輕易咬開肉絲,點埋蜜糖芥末醬好開胃!配菜有酸瓜薯蓉及酸椰菜絲,兩者輕輕的酸味恰好中和肉類的飽肚感,不錯~星期一至四仲有兩杯指定啤酒送架~煙三文魚凱撒沙律 $128朋友無菜不歡,雖然沙律唔係德國菜,但味道好比西餐廳的水準。羅馬生菜用鯷魚碎同橄欖油調味,而煙三文魚夠凍又新鮮。法式蒜蓉包 $48剛剛焗起仲熨手,蒜蓉味唔會太重反而帶有香草味同辣味,愈食愈過癮。最欣賞每片法包兩面都有調味,$48有五大片抵食。新鮮奇異果汁 $35果蓉份量頗多所以果汁有點像smoothie,食左咁多肉飲返一口酸酸甜甜既果汁,爽!我好鍾意飲奇異果汁,試過生果舖、連鎖咖啡

招牌脆皮豬手 $175

脆皮豬手
星期一至四仲有兩杯指定啤酒送架~

煙三文魚凱撒沙律 $128
煙三文魚凱撒沙律
法式蒜蓉包 $48

新鮮奇異果汁 $35
果蓉份量頗多所以果汁有點像smoothie,食左咁多肉飲返一口酸酸甜甜既果汁,爽!我好鍾意飲奇異果汁,試過生果舖、連鎖咖啡店、便利店、超市既,呢款係最易入口。
Fresh Kiwi Juice
仲有芝士薄餅、肉腸拼盤都想試,下次約埋三五知己一齊分享就最好啦
脆皮豬手
  • 德國鹹豬手
2016-05-26 308 瀏覽
朋友係要見嘅,好野係要食嘅!幾個朋友幾經辛苦約咗出黎食好西,最後朋友介紹一間元朗德國菜,於是熱熱鬧鬧衝入元朗餐廳門口有德國風,而且睇有優惠推廣緊,星期一至四食一份德國豬手$174重送多兩杯酒,收工宵夜傾計一流,可惜今次用唔著。入到餐廳,牆上掛畫型格,睇得出老闆投放過心機。其實食物都係重點,我地一行四人叫咗招牌德國咸豬手,依個豬手不得了,開頭重估豬手會硬,一叉入去,皮脆肉質嫩一流,直得再黎食,而且份量絕對足夠二人食用。另外我地重叫咗美式燒排骨同香腸拼盤,排骨份量正常,足夠二人用,味道方面甜咗啲,可能自己鍾情淡口味,原味主意者。另外香腸拼盤有四種唔同口味,其中羊肉腸原汁原味,唔錯,不過朋友唔好羊就覺得好羶。飲品方面,除咗基本野外,餐廳有唔同歐洲國家介紹,德,英,意,瑞。。。我自問唔熟酒,好彩餐廳中英並重,有哂各種酒嘅基本介紹,最後揀咗一德國啤,艾丁格黑啤,入口唔太甜,配豬手,正終結,一行四人,性價比高,可以再黎
朋友係要見嘅,好野係要食嘅!

終結,一行四人,性價比高,可以再黎

2016-05-11 164 瀏覽
住係元朗嘅朋友應該知道除咗教育路 雞地一帶之外,朗屏幸福樓附近都有好多好野食。今晚黎過平時較少食嘅德國餐廳《Das Bier》,餐廳裝修別緻,帶點花園感覺,酒吧角落更設計成天窗,給人一種悠閒感覺。而且播放著輕音樂,係傾計,飲野,食飯嘅好地方。一講起德國餐,好自然就會聯想到啤酒,豬手,同德國香腸,所以今晚亦不例外,叫咗呢幾樣黎睇下餐廳真功夫。啤酒方面,我選了新出嘅Hoegaarden Rosee, 粉紅色係近期大熱嘅 pastel 粉紅,簡直係一眾少女至愛。一呷落就聞到桑子味,果味香甜,配合hoegaarden獨特嘅花香味,就連平時唔飲啤酒嘅,都保證愛上。另一啤酒Furstenberg Hell,色澤啡黃,且充滿小麥香, 麥味香濃,泡沫細緻,而且有獨特的回甘味,個人覺得有點似香蕉味,有興趣新口味的朋友一定要試。第一道美食係德國腸拼盤,此拼盤包含了五種口味的香腸,有牛肉腸,豬肉腸,各具特色,味道有濃有淡,個人最喜愛係白色的牛肉腸,香草味突出,多吃點亦不覺膩。香腸拼盤亦有炸薯皮以及酸椰菜,和別的德國餐廳相比,Das Bier的酸椰菜較爽口,亦無咁酸。第二道菜式係德國咸豬手。豬手份量十足,外皮
第二道菜式係德國咸豬手。豬手份量十足,外皮香脆,肉質既嫰滑,亦爽口,而且亦不會太咸。最欣賞的地方,係廚師預先將豬手切成一片片,亦將較肥的部份去掉,啱晒一眾愛吃又怕肥同麻煩的女士。薯仔沙律亦很美味,夠晒凍,酸酸味味,很開胃。
估唔到元朗都可以找到滿意的德國餐,無論係慶祝,定係想同朋友飲返杯,Das Bier都係一個好地方。
  • 德國咸豬手
2016-05-09 181 瀏覽
今日係元朗收工,記得朋友講過水邊圍附近有德國嘢食同有啤酒飲,最中意試新嘢既我梗係吾執輸去試下啦! 去到已經見到好多人係度飲緊啤酒喇,好好氣氛,原來依度有happy hours 既優惠至到9點,咁我梗係即時叫返杯飲下先啦,一睇menu發覺生啤既種類都有好多,吾淨止德國,仲有比利時,英國都有。我就梗係叫返杯德國啤飲下,凍冰冰一啖飲落去,味道清爽,完全無苦澀味,令人一試難忘! 食物方面我就首先叫左個德國最有名既香腸加薯條,香腸有4款,每款都各有特式,肉味濃厚,加上特製既芥茉醬,完全將香腸既香味特顯左出黎,薯條亦都炸得時間剛剛好,上枱既時候仲熱辣辣,香口到無得彈啊! 主菜方面我就叫左個德國豬手,其實自己都食過好多次,不過今次真係有啲驚喜,首先個賣相已經好靚,食落個皮整得好脆,咬落去有咯咯聲架,肉質好鮮嫩,吾會感覺好老咁,廚師亦都好細心將啲骨整開曬,完全啱曬懶人既我吾洗再慢慢切開,值得一讚! 今晚依餐飯食得我津津有味,朋友完全無介紹錯,下次入到元朗都一定再黎飲下食下嘆下!

2016-05-06 183 瀏覽
喺元朗既德國餐廳唔多,咁啱今晚我同姊妹都想食腸,就喺呢度同佢啤啤佢。呢度個環境都幾骨子,同舖頭外面形成強烈既對比,同閨密喺度傾計好舒服。我嗌左hoegaaden Rosee 48 half pint 同 Furstenberg Hell 58,個 Rosee 有好香既果味,少少甜,好適合一啲唔太好酒既少女,個 Hell 就有香蕉加小麥既香味,都幾特別。德國香腸併盤158,有五款,各具特式,薯條軟身微溫,鐘意佢個芥末醬有埋芥末籽,勁鐘意呢個口感,伴碟既德國酸菜如果再酸啲同濕啲就好喇。德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律175,豬手塊皮硬左啲,薯仔沙律好食又夠哂凍,好食到要同姊妹爭住食。侍應哥哥待客認真嚴肅,反而廚房嗰個哥哥攞豬手出黎嗰陣個笑容幾親切可愛。
2016-05-05 138 瀏覽
德國菜是幾個月食一次之選。入開元朗,就試此Das Bier。好幾款啤酒都非常吸引!!!今日不能飲啤酒,下次先飲麥啤吧!German Pork Knuckle w/Sauerkraut & Potato Salad$175皮脆肉嫩的德國豬手。大大隻,可供2-3位食用。豬手肉及豬手皮都切得細細件,易入口。豬手肉嫩,豬手皮脆脆的,加上芥末,非常好味。小女子也停不了口,火速食了半隻。酸菜不是食熱氣東西,也不想食。但食完豬手皮就剛好。薯仔沙律有驚喜,柔軟的薯仔蓉,用來伴著豬手食就剛好。Sausage Platter$128德國腸也不是四處也能試。Sausage Platter 有4條德國腸。我最喜歡最長的香草芝士豬肉腸。芝士添加了層次味,更肥美多感。脆皮的黑椒腸也肉質香濃哩!伴隨的芥末醬比較辣,食時又多1份刺激感。有Black pepper的薯角也厚身、熱、脆,好正呀!2款德國菜都價錢合理又好味!
德國菜是幾個月食一次之選。
入開元朗,就試此Das Bier。
好幾款啤酒都非常吸引!!!
今日不能飲啤酒,下次先飲麥啤吧!
皮脆肉嫩的德國豬手。
大大隻,可供2-3位食用。
豬手肉及豬手皮都切得細細件,易入口。
豬手肉嫩,豬手皮脆脆的,加上芥末,非常好味。
小女子也停不了口,火速食了半隻。
酸菜不是食熱氣東西,也不想食。
但食完豬手皮就剛好。
薯仔沙律有驚喜,柔軟的薯仔蓉,用來伴著豬手食就剛好。
Sausage Platter
德國腸也不是四處也能試。
Sausage Platter 有4條德國腸。
我最喜歡最長的香草芝士豬肉腸。
芝士添加了層次味,更肥美多感。
脆皮的黑椒腸也肉質香濃哩!
伴隨的芥末醬比較辣,食時又多1份刺激感。
Sausage Platter
有Black pepper的薯角也厚身、熱、脆,好正呀!
2款德國菜都價錢合理又好味!