2019-01-23 322 瀏覽
同老公撐枱腳,本來卜左元朗餐廳,但臨時先收到電話話餐廳前日已經冇左😑,要去到屯門分店,預左食豬手就照去吧。去到德國餐廳竟然見到有新出既奶蓋Apple cider,酒都可以芝士奶蓋🤣 即刻叫杯黎試飲,又唔錯喎!! 當然仲有必食既脆卜卜既德國咸豬手,仲有芝士墨西哥薄餅同最愛既卡邦尼意粉,樣樣都勁好味呀,好滿足既一餐😋 唔知點解元朗冇晒2間分店,以後要食都要去其他地區了,希望老闆見到快啲開返係元朗先啦🙏。
2019-01-13
紀念日
  • 德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律
ok
2019-01-20 182 瀏覽
德國鹹豬手首先,嗰層外皮非常之脆,以及甘香。加上他們特製的醬汁以及芥辣醬,味道非常好,好有深刻印象。其次肉質非常清甜保留肉汁嘅香味, 配上黃芥辣簡直就係perfect match.而鹹豬手亦有其他蔬菜配搭, 例如豆角以及carrot, 食落唔會再有油膩嘅感覺。配上特製嘅cocktails, 我要將味道提昇。他們雞尾酒有很多款式, 有很多沒有酒精的飲品。例如意大利礦泉水aqua panna
德國鹹豬手

首先,嗰層外皮非常之脆,以及甘香。
加上他們特製的醬汁以及芥辣醬,味道非常好,好有深刻印象。

配上特製嘅cocktails, 我要將味道提昇。
2019-01-09 187 瀏覽
想試好耐既一間餐廳,一開始比佢有啤酒飲同又有正餐食而吸引。然後咁岩聖誕節唔想同人迫就去左食呢間,一開始入去無人,以為好伏,可能我六點半去太早。我地兩個人叫左兩樣野食,以為會唔夠食,點知最後都好飽,因為份豬手超級大份,好好食,個德國腸又係以為好少,點知切完都好多,配埋啤酒飲仲正因為當日係聖誕節,正常餐廳都會好多聖誕裝飾,但呢間餐廳無,而且員工都無特別招客同埋無做埋啲咩聖誕套餐,要比個,因為咁啲食物先保持到水準

,因為咁啲食物先保持到水準
豬手
2018-12-25
聖誕節
豬手
  • 德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律
2018-10-18 613 瀏覽
會揀依間餐廳完全係比隻豬手吸引左! 大概七點到,有一兩枱客,唔洗等位就入得,到大概8點開始多人,仲開埋2樓我地2個人就叫左德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律+肉丸黑松露意大利飯+2杯啤酒配菜同醬汁都不錯,芥末醬d芥末味剛好,唔會太攻鼻但又辣,好解膩;配菜就2款都好,個量多d就好了。豬手方面, d肉好嫩好滑,味道剛好,可惜d皮望落就好脆,但實際好硬,咬落"角角"聲,可能白豬手無脆皮反而仲好。飯就正正常常,好食既,d飯帶少少硬但唔會太生,不過就無咩黑松露味,整體唔算太膩。我地兩杯啤酒大概$14x,但3杯就$150,如果飲得落既真係抵好多!✨整體: menu 唔太多野揀;服務ok(主動告知啤酒優惠);味道ok,但豬手皮令人失望。✨
會揀依間餐廳完全係比隻豬手吸引左!

德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律

肉丸黑松露意大利飯

2018-10-13
Lunch-C的牛肉不韌,肉質非常腍滑,而且切得挺薄的,牛肉味仍然保留在肉內;被洋蔥汁的「包圍」下,使這道菜的味道更讓人垂涎三尺,另外不得不提一下這道菜的意粉,其實每次見到意粉上面有很多綠色的香草,基本上可以在腦內預設這意粉上的味道非常香,除非煮意粉時下的鹽份過少。而這意粉下的鹽份份量沒有令人失望,而且又與洋蔥汁、牛肉混合,味道自然不會差。Lunch-E的魚柳挺香的,但味道偏淡,忌廉汁的味道也不能起輔助作用,香草的味道不是太特出,配上飯吃真的不太能接受,我想下次還是配有鹹味的意粉好了,味道應該會不錯。法蘭克福腸帶Chewy,肉味濃郁,個人建議不要加醬,直接吃這腸,這樣才能吃到這法蘭克福腸原本的味道,不過如果喜歡吃熱狗的人,那就蘸醬吧。PS:可樂和法蘭克福腸的配搭非常棒!

番茄燴牛肉配意粉

扒魚柳香草忌廉汁配飯
Lunch-E的魚柳挺香的,但味道偏淡

傳統德國白豬手配法蘭克福腸
普通可樂

PS:可樂和法蘭克福腸的配搭非常棒!
2018-10-02
番茄燴牛肉配意粉
普通可樂
  • 傳統德國白豬手配法蘭克福腸
2018-08-24 602 瀏覽
我個人本身就唔會食豬手豬腳,因為我見到一大隻豬腳會覺得好嘔心,所以之前都無食過呢類菜。而今次就因為個朋友話好好食架,同埋佢會切開黎架嘛 唔會見到隻豬腳架,我先願意點呢個菜😂😂😂第一次食德國豬手,如果間餐廳整得唔好食,就會破壞我對德國菜既第一印象(因為德國豬手係好有名既德國菜)咁又好好彩,我朋友帶我食呢間餐廳整既德國豬手整得真係好好食,真係脆卜卜,雖然係有d鹹,但聽店員講德國豬手就係鹹既~而呢個咸度又係我可接受範圍。另外,我地都點左個燒排骨,都係好食既😋😋😋我覺得係個汁好味 哈哈整體黎講呢間餐廳既菜都唔錯,無破壞我對德國餐既印象,個德國豬手仲加左印象分添😆😆😆
美式燒排骨
鹹豬手
美式燒排骨
鹹豬手
  • 德國鹹豬手
2018-08-22 448 瀏覽
朋友生日飯,6個大人加2個小朋友,要搵個好地方需要符合以下標準:1)     地方要夠大又乾淨2)     食物份量要夠因為壽星想食西餐所以就黎德國餐廳試德國菜。餐廳環境真係唔錯,座位唔會太逼,食物又大大份,唔怕唔夠分。加上大家都住元朗天水圍,食得夜D都唔怕返屋企太夜無車搭。6大2小點左4樣食物卡邦尼意粉估都估唔到,最受歡迎係卡邦尼意粉XD 小朋友勁鍾意食,要自己食一碟,所以要叫2碟大人先有得食XD 德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律食德國菜又點可以冇德國鹹豬手呢,最適合配啤酒德國超級香腸拼盤德國出名嘅香腸都要一試 烤焗BB豬肋骨呢個真係重點,因為有優惠XD黎德國餐廳一定要飲德國啤酒,發現”烤焗BB豬肋骨+2L Hoegaarden 生啤套餐”有優惠,原價$486,優惠價$298 ,唔點對唔住自己XD總結黎講,餐廳環境同食物都唔錯,下次一大班人聚會可以再黎過。
1)     地方要夠大又乾淨
2)     食物份量要夠

6大2小點左4樣食物
卡邦尼意粉
德國鹹豬手配酸菜薯仔沙律
食德國菜又點可以冇德國鹹豬手呢,最適合配啤酒
德國超級香腸拼盤
德國出名嘅香腸都要一試
烤焗BB豬肋骨
呢個真係重點,因為有優惠XD
2018-08-19
2018-01-26 1582 瀏覽
地方不大但座位舒適,有閣樓是開派對理想的地方!交通也算方便不難找!有多種手作啤酒供應!小食以德國肉腸為主打,但沒多大特別,墨西哥芝士薄餅作為飲酒前菜打打底,脆皮德國咸豬手為招牌菜,上台時溫度適中,伴以酸菜和薯蓉,肉質平平,唯芥醬可能有人接受不了,若有其他芥末供選擇就好了!有觀鄰台所選的午餐set lunch,份量較大價錢合理,為青少年學生的最佳選擇!元朗店兩位侍應,笑容可掬,待人接物,提供非一般服務,包括提供WhatsApp 給學生客人預先定位及下單,節省客人到店的等待時間!值得一贊!如果廚師們在小休時不站在店門口抽煙,形象可更高一層!整體來說,值得一試的食店!
2018-01-26
  • 墨西哥薄餅
2018-01-21 1280 瀏覽
因為玩Facebook的遊戲送了一份德國腸拼盤,所以就打電話預約去店換領。本來打算淨係食嗰份免費腸,去到見到原來啲SET LUNCH都唔貴喎,所以就揀左份「黑椒紐西蘭西冷牛扒」。職員都好友善,就算係黎食免費野都招呼周到。先黎份牛扒。牛扒份量都算大,不過質地麻麻,有啲un。意粉唔錯,幾香,有浸牛油味,硬度適中。之後黎咗主角德國腸拼盤。依份腸跟餐牌既話要$128架。個樣好唔錯,薯角份量都唔少,腸有4款,紅皮既兩款,灰皮既兩款。有一種係中間有芝士醬,有一種係辣汁,另外兩款就簡簡單單既肉。份腸配有兩種汁,一個係茄汁,另一個係黃色芥辣醬。我本身係唔中意茄汁的,但個芥辣醬啲味實在太勁,所以主要都係點茄汁。店內幾舒服,雖然細細間,但氣氛幾好。店外都有高枱可以坐,適合帶住狗狗既人。
職員都好友善,就算係黎食免費野都招呼周到。

先黎份牛扒。
黑椒紐西蘭西冷牛扒

黑椒紐西蘭西冷牛扒

之後黎咗主角德國腸拼盤。依份腸跟餐牌既話要$128架。

2018-01-13
2018-01-21 1013 瀏覽
元朗都幾多德國餐廳🤔,最近見到元朗食街開咗呢一間,又入去試吓😍入面唔算大,不過都幾寬敞,都幾有外國餐廳嘅感覺,再加埋一份外國feel 十足的大型Menu兩個人嗌三樣嘢估唔到會食剩要打包$88芝士薯條好似有啲貴,但想食都照嗌,點知上到泥係噤大盆,仲要勁多芝士,又香又脆,如果三五知己過泥happy hour 真係必嗌,配埋呢度嘅draft beer 真心正豬手當然係德國餐廳必定要點嘅美食啦,不過都試過好多間,唔係間間都好食,有啲騷味實在太利害啦,始終都係小店做得有心有驚喜,外脆內軟,多重口感,又唔會好肥膩,最驚喜係切好左先上枱,非常貼心!配埋則邊啲薯仔酸菜真係無得頂!另外嗌左個ribs, 無失望,味道啱啱好,最怕果啲太濃味,食到要係噤飲水睇埋openrice 先知原本已經有七間分店,下次想食應該緊有間係左近😛😛
入面唔算大,不過都幾寬敞,都幾有外國餐廳嘅感覺,
再加埋一份外國feel 十足的大型Menu

兩個人嗌三樣嘢估唔到會食剩要打包

• 芝士薯條
7點幾入去間餐廳冇咩人 幾驚有伏😂芝士薄餅($88)薄餅表面烘香 入面芝士多到漏出嚟仲有個dip 但蘸完冇咩特別香腸拼盤($142)有4種腸...超級嘅話就有6款...配薯角同酸菜carbonara($128)意粉個汁已經好濃 上碟個陣仲加埋芝士粉食完好飽滯 有埋parma ham真係勁濃味鹹豬手($208)配酸菜 薯仔沙律皮脆肉爽有𡁻口 酸菜酸度適中——————————————————————————另收加一服務費德國餐廳元朗屏會街19號幸福樓1期地下16號舖
7點幾入去間餐廳冇咩人 幾驚有伏😂
墨西哥香蔥芝士薄餅

芝士薄餅($88)
薄餅表面烘香 入面芝士多到漏出嚟
仲有個dip 但蘸完冇咩特別
德國香腸拼盤

香腸拼盤($142)
有4種腸...超級嘅話就有6款...
配薯角同酸菜
carbonara

carbonara($128)
意粉個汁已經好濃 上碟個陣仲加埋芝士粉
食完好飽滯 有埋parma ham真係勁濃味
德國鹹豬手

鹹豬手($208)
配酸菜 薯仔沙律

元朗屏會街19號幸福樓1期地下16號舖
題外話/補充資料: 9點幾就LAST ORDER
墨西哥香蔥芝士薄餅
2017-12-06 485 瀏覽
呢間餐廳有兩層雅座,環境充滿德國風情,可以見到別出心裁嘅裝修。今日難得一家人一齊食飯,當然要搵間唔係平時食嘅菜式餐廳。除咗大家都知道洪水橋嗰間之外,元朗屏會街呢一間不錯的選擇。七點幾入到黎已經見到好多人享用晚餐中,所以侍應安排我們坐閣樓的座位。德國鹹豬手當然重點必叫!配合德國風味酸菜和醬汁一起食,沒有那麼油膩!呢款鹹豬手不是皮脆,我們都好鍾意食豬皮因為超高骨膠原所以就選擇中式的煮法,皮不是脆的!全晚係咁食肉當然也要食返意大利粉啦!呢個菜式上菜比較慢一點因爲是即叫即煮,用心製作!

2017-10-24 3454 瀏覽
朋友介紹話呢間德國餐廳嘅鹹豬手好正 ,於是就去試吓。 淨係睇個餐牌已經好吸引,食物影得好靚, 價錢相宜 。同朋友一家叫咗几樣嘢,除咗德國咸豬手,仲有叫咗個個ribs,Carbonara意粉,仲有仲有,特登叫個既芝士焗薯條比小朋友開心吓!好少餐廳你叫四樣嘢四樣嘢都好食! 佢就做得到! 首先講下個德國咸豬手,個皮做得好脆,又冇咩肥膏 ,啲肉就好林,味道好好,唔會太咸!  餐廳仲比咗兩種mustard你點,真係體貼! 另外木板上仲放咗蛋沙律同蘿蔔絲,好味之餘賣相又非常十分之靚! Yummy!個Ribs既汁調得好好味,甜酸适中,最緊要當然係佢有燒的感覺,肉又易甩骨,制作一d都唔hea,比個super like佢。嘩! 輪到個Carbonara意粉,佢放咗朵巴馬火腿係意粉上面做裝飾,好有心思呀!食物一攞到黎就散發出好香既芝士味,但又唔會話蓋咗整個Carbonara既味道,好得。另外,不得不提既就係個意粉好彈牙㗎! 最後就講吓個焗薯條, 開頭睇落平平冇奇,(因為其他賣相好靚)但小朋友食咗少少其他嘢就全晚抱住盤焗薯條食,咁唔洗講大家知邊有几吸引啦!真心推介此餐廳,食物好味,全都誠意之作,環境舒適,店

真心推介此餐廳,食物好味,全都誠意之作,環境舒適,店員有禮!
2017-10-21 682 瀏覽
經 openrice book 咗位 ,准時到達 ,一入門口,未見有人招呼,一位男士目無表情,完全無歡迎你光顧嘅感覺,對於顧客嚟講真係好唔知點,我覺得我地係好好人 😂 唔好老皮可能掉頭走 ,𣎴過我地真係有心想去嚐試𣎴同美食,所以對於呢位男士嘅待客之道都算啦,我去食嘢啫 😅 結果點咗個 $ 360 嘅套餐,店內環境好唔錯,食物出品都幾好,良朋知己摸酒杯底,飲吓啤酒,吹吓水,真係幾 ok , 到我地食完埋單,我個心都諗 ,佢會點送客呢 😅 當時佢地員工用膳中,到我地起身,個黑面先生都有起身送我地 😂 仲講句多謝,可能佢嗰晚真係有事唔開心 😅
2017-07-10 1606 瀏覽
買了團購特級二人餐,包括黑醋沙律、脆皮豬手、招牌腸、芝士薄餅、及啤酒。味道及份量是不錯,但服務十分不專業。一開始來了沙律,我們分到小碟時竟發現有頭髮,立即叫來侍應,指著頭髮問可否換過,侍應的反應是:吓?有咩問題?我們再指著話有頭髮在裡面,可否換過。侍應便拿著那小碟進廚房,我們再叫住佢話要全部換過吧!佢才有點反應的也拿走大碟沙律。這時我們還開玩笑會否只是拿走頭髮將沙律原碟拿出來。之後再上來芝士薄餅,味道很好的,有9片,份量足。吃著吃著,沙律再拿來,即使之前開了玩笑,我們也太放心沒有細意檢查,又再將沙律分到小碟吃,吃到一半,竟又發現有頭髮!實在倒了不少胃口!我們再叫來侍應,這次是年紀較大的一位,我們指著頭髮說已換過還是有頭髮,佢就將沙律全拿走,我們說已兩次都有頭髮,不想再要這沙律了,問佢有什麼可補償,因為我們是買團購,錢已付了但套餐內沒有了沙律。佢提議補回炸薯角,但我們的餐已有大量肉及薄餅,我們想要點蔬菜,問佢有無其他沙律;佢有點疑惑話沒有其他沙律,而且其實我們沒有証據話有問題!這句話也實在太過份吧!如沒有問題,你們為何兩次將沙律拿走?我其實很懷疑第二碟沙律其實就是第一碟,連頭髮也可能是同一條!只是廚房將細碟的倒入大碟撈一撈便再拿出來。後來我們要了薯仔沙律,拿來的是比豉油碟大少少,就像伴碟的份量。不過我們也算了,不想再爭辯。其實食物味道是不錯,但衛生情況及服務態度實在令我不會再光顧。
2017-07-09
用餐優惠