2016-05-26 308 瀏覽
朋友係要見嘅,好野係要食嘅!幾個朋友幾經辛苦約咗出黎食好西,最後朋友介紹一間元朗德國菜,於是熱熱鬧鬧衝入元朗餐廳門口有德國風,而且睇有優惠推廣緊,星期一至四食一份德國豬手$174重送多兩杯酒,收工宵夜傾計一流,可惜今次用唔著。入到餐廳,牆上掛畫型格,睇得出老闆投放過心機。其實食物都係重點,我地一行四人叫咗招牌德國咸豬手,依個豬手不得了,開頭重估豬手會硬,一叉入去,皮脆肉質嫩一流,直得再黎食,而且份量絕對足夠二人食用。另外我地重叫咗美式燒排骨同香腸拼盤,排骨份量正常,足夠二人用,味道方面甜咗啲,可能自己鍾情淡口味,原味主意者。另外香腸拼盤有四種唔同口味,其中羊肉腸原汁原味,唔錯,不過朋友唔好羊就覺得好羶。飲品方面,除咗基本野外,餐廳有唔同歐洲國家介紹,德,英,意,瑞。。。我自問唔熟酒,好彩餐廳中英並重,有哂各種酒嘅基本介紹,最後揀咗一德國啤,艾丁格黑啤,入口唔太甜,配豬手,正終結,一行四人,性價比高,可以再黎
朋友係要見嘅,好野係要食嘅!

終結,一行四人,性價比高,可以再黎