2016-07-14 236 瀏覽
聽朋友介紹話元朗朗屏附近有間唔錯既德國菜餐廳,於是放工就同女朋友去食下。餐廳裝修都幾有心思,入到去真係有種去左歐洲既感覺。我同女朋友叫左四道菜,前菜係炸魚薯條,炸魚外脆內軟,配合沙拉醬味道一流,薯條落左小小鹽,加埋新鮮炸起,口感無得彈!跟著黎既係德國腸併盤,除左平時食既豬肉腸之外,重有平時好少機會食到既羊腸,加埋芥末同茄汁,俾到我一種新㯋既口感。西班牙辣肉腸火腿,配合芝士同青瓜,雖然芝士,肉腸同火腿都係鹹味,但因為佢地既鹹味不同,所以俾到我不同層次既口感與味道!最後最後,黎德國餐廳點都要點既德國豬手,呢味德國傳統白豬手,肉質鮮嫩,另我食到樂而忘返!一間餐廳除左食物外,氣氛亦相當重要,Das Bier既裝修俾到我溫暖寧靜既感覺,另我食左一餐好enjoy既德國大餐!

餐廳裝修都幾有心思,入到去真係有種去左歐洲既感覺。

2016-07-14