逸東軒

餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

今年聖誕我哋揀咗食中菜慶祝,平日嘅夜晚嚟到逸東軒,餐廳環境氣氛幾好,枱同枱之間嘅空間都好足夠~值得一讚係店員嘅服務態度都非常好,果然有酒店嘅質素🤗食完前菜四季豆豬肉粒之後,我哋第一個叫咗脆皮片皮雞 (二食) ($628)😌店員首先會俾我哋睇吓成隻雞,打咗卡先,之後就去片喇~雞皮非常之脆身,雞肉都好滑,有幾塊仲痴住啲雞油,勁香口!呢度亦都好貼心,一人上一set配菜,食得非常方便~不過食食吓發現春餅數量比雞多,如果可以平均返就perfect喇😆二食叫咗生菜包雞崧,炒得好乾身,而且味道唔會太重,加埋生菜食可以中和返片皮雞嘅少少膩感😋另外仲叫咗馳名燒味雙輝 - 蜜汁叉燒、脆皮燒腩仔 ($380)😆每款總共有八件,燒腩仔皮酥脆,啲肉亦都有肉汁,但略鹹少少~叉燒大大嚿,加埋蜜汁,半肥瘦好好味😋之後見到一個推介嘅菜式,砂鍋薑蔥爆乳香銀鱈魚 ($288)~本身唔算好期待,但反而呢個係令我哋最有驚喜😳欣賞銀鱈魚切到一小塊,適合一啖食晒😗南乳醬嘅味道較得啱啱好,令到鱈魚嘅外皮有好香嘅南乳味,但咬開就有鱈魚嘅鮮味,肉質亦都好滑~其實食完都已經好飽,但係又好想試吓佢嘅甜品,所以叫咗推介嘅香芒糯米卷 ($58)

前菜

生菜包雞崧

馳名燒味雙輝 - 蜜汁叉燒、脆皮燒腩仔

砂鍋薑蔥爆乳香銀鱈魚

其實食完都已經好飽,但係又好想試吓佢嘅甜品,所以叫咗推介嘅香芒糯米卷 ($58)🤤本身啲芒果好香甜,配埋非常煙靭嘅糯米卷,味道相當平衡,口感非常好👍🏻
香芒糯米卷

食呢一餐真係好滿足,仲要全單有八折,係一個性價比唔錯嘅酒店中餐體驗😌
2022-12-28
前菜