巧得鍋

How Awesome
餐廳: 巧得鍋
資訊:

2024-04-17 32 瀏覽
今晚同一位住響東九龍嘅朋友食飯,我就想坐得舒服啲,而佢就想食雞煲,最後我哋就揀咗去觀塘嘅巧得鍋食晚餐。🍗 巧得招牌雞鍋(半隻、小辣) $168個雞鍋超級香,料頭超足,仲有紅椒、黃椒、芫茜、洋蔥等🍲果然真係「巧得👍」雖然係半隻雞,但係肉嘅份量唔算少!等我哋之前仲擔心嗰份量唔夠添🤣🥩 牛肩胛(小碟) $128牛肉新鮮🤤,肉味濃郁!掛曬上去個架度,唔通呢啲就係氣勢😍?擺盤咁靚,打卡一流呀!🐟脆鯇骨腩 $68肉質咬落去好Q彈😍,平時好驚廚師會將啲脆鯇骨腩切得太厚或者太薄,但係呢度就冇呢個問題,個厚度非常完美,所以令到口感變得更加好。絕對係打邊爐首選!九宮格調味料架,令到成餐飯都增加咗唔少質感,加咗唔少分!樣樣都要啲啲,溝埋出嚟嘅豉油就非常好味🤤我哋仲見到水吧嘅師傅不停製作緊沙冰,可惜我哋已經食到太飽,而且仲食咗臨尾送嘅雪米糍,如果唔係都想試下。最後講講環境,餐廳環境舒適,最啱同埋一班嚟朋友聚會,吹下水食個雞煲🥳#巧得鍋 #觀塘美食 #打邊爐好選擇

🍗 巧得招牌雞鍋(半隻、小辣) $168

🥩 牛肩胛(小碟) $128