2020-12-26 3425 瀏覽
個半月前睇youtuber介紹呢間點心話唔錯,攪到我心思思,跟住我上網book最快要到12月26日先有位。 卒之等到今日, 仲差幾分鐘先到11:30,知客叫我和另一枱食客入去梳化位坐等等, 我玩玩下電話,店員奉上一杯熱羅漢果茶,好好飲,唔會太甜( 後尾先知係羅漢果菊花茶).裏面環境裝潢十分精緻,餐具精美,book枱時候我話留在窗口位,慶幸今日天氣非常好, 陽光充沛~! 入座冇耐就奉上六款醬料,三款辣醬,豉油 ,紅醋和甜酸醬,小食甜核桃好好食,後尾我食完,店員立即奉上一碟。(正) 今日唔係好肚餓所以冇叫粉麵,首先食呢個香芋鴨肉 酥皮包$81, 切開嘅時候我見咁似係叉燒包?問咗店員話呢個 餡整法同叉燒酥一樣,不過就係用鴨肉,咁我覺得呢個味道好一般,食唔到鴨肉味又食唔到芋頭味。跟住就係youtuber推介嘅鮑魚蟹肉蓋$138(唔記得咗個正確名), 鮑魚好食好入味好腍, 入面全部係蟹肉,不過鮮味唔夠足,呢個食一次就可以。蒸點叫咗兩個:金魚蝦餃$90&紫菜素菜餃$75。 蒸餃品質好高 , 首先個金魚餃賣相非常可愛,冇走樣,入面食到蝦肉同埋有啲大帶子粒,十分鮮甜。 素菜餃 餡料有好多紫菜再撈左d菇

蒸點叫咗兩個:金魚蝦餃$90&紫菜素菜餃$75。 蒸餃品質好高 , 首先個金魚餃賣相非常可愛,冇走樣,入面食到蝦肉同埋有啲大帶子粒,十分鮮甜。 素菜餃 餡料有好多紫菜再撈左d菇類馬蹄粒之類, 很爽口,素餃黎講呢個係相當有味道(平時食素餃偏向淡茂茂)

估唔到食到呢度已經好飽,不過youtuber推介個甜品芋泥 燉蛋白 $68話一定要試,咁既然黎到飽都照食,大約等咗十分鐘( 期間店員就奉上羅漢果菊花茶 ,見我飲完又加畀我★.☆) 果然好味, 芋泥幼滑,芋味濃香,少少甜唔會搶走芋頭味,蒸蛋白滑嫩,不過甜, 兩者配合得啱啱好。

服務和態度都頂級,而且非常細心, 適時會埋黎換抹手毛巾,換碗碟,最神奇係茶壺快冇水佢地就會行過黎話拎去加水,唔需要叫唔需要拎起個蓋 XD
(我諗過係咪佢地睇住客人沖左幾多杯出黎就知個壺幾時冇水@.@)

最後仲有包茶葉送。
走個陣經理仲問我使唔使去廁所?(我仲諗住出返k11先去), 咁一場黎到又見識下,廁所極乾淨,平時我唔敢搽商場廁所提供啲潤手霜,見呢個廁所咁乾淨就夠膽試塗D, 點解隻潤手霜咁好用嘅xDDD 清潔大叔仲揮哂手byebye我。
2020-12-26
  • 芋泥 燉蛋白