2017-02-16 6010 瀏覽
special one 生日不抬慢, 太半個月前就book 咗玄鮨。 原本, 我首選Sushi Rozan, 可惜佢竟然裝修中, 無奈之下要另選地點。 看了很多食評, 發覺很多日本餐廳嘅評語都係毁譽參半, 大部分都係指餐廳over-priced. 最後我選了玄鮨。師父跟服務員似乎都是香港人 , 但無損服務水平, 非常細心有禮。 我們坐在壽司bar 看到師傅手工細膩, 食材無論色澤及味道都很新鮮, 很有鮮味。本來不想喝酒忍不住點了sake 品賞。照片只影了頭兩道菜, 因為想集中精神欣賞食物。 我地點咗“竹”, 以水準來講, it's worth the money. 感覺良好。