2020-10-16 535 瀏覽
今次同仔仔來到 Pom's Kitchen & Deli感覺好舒服, 因我一早已經book左位,所以來到侍應已經會安排我地座邊, 成晚我留意到好多人慕名而來又冇book 位,餐廳 full了,他們失望而回, 我建議大家來之前記得book 位和上Openrice 睇定優惠呀!其實我來之前已經睇中左個海鮮盤, 但來後到,仔仔話好想食意大利粉, 咁我全日冇咩食過野都係好肚餓嘅, 咁唯有一人一個意粉餐啦 😃🥣 薯仔忌廉湯 ~ 幾滑啖啖薯仔唔錯。🥖 蒜蓉包 ~ 焗得香脆可口, 沾一下湯再食,冇咁熱氣。🍝 卡邦尼煙肉意大利粉 ~ 大大粒煙肉,配上超濃郁的忌廉汁, 食到仔仔舐舐脷,自己清哂1碟🍝 香煎鵝肝牛肝菌扁意粉 ~ 好耐冇食過鵝肝, 煎得外層脆脆地,咬落入面,入口即溶, 食完個口仲有鵝肝的香氣, 呢個意粉用上牛肝菌去炒,特別香濃, 我都一個人清得七七八八。🥃 兩杯熱檸檬水食完咁濃味的意粉,我地選擇叫左🍰 blueberry cheese cake 來作結尾。

🥣 薯仔忌廉湯 ~ 幾滑啖啖薯仔唔錯。

🥖 蒜蓉包 ~ 焗得香脆可口, 沾一下湯再食,冇咁熱氣。

🥃 兩杯熱檸檬水