愈近愈難去系列:復活節假終於試咗呢間超打卡able異地風餐廳!好彩Book咗位 咁大間都full house🙊🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2☕️Tiramisu +HKD30 (Rating: 6.5/10)倒敘法 由甜品講起!望落好吸引 食落口感唔過濕 finger佔八成 mascarpone少咗啲 甜度正常 不過唔係我鍾意嘅路線 冇espresso味 完全係走重度杏仁酒方向 只可以話口感正確 味道不是我的菜🫠🍝Duck Ragu Pappardelle (Rating: 7.7/10)另一重點 好想試手工意粉!用上我最鍾意嘅闊扁麵 微煙韌有蛋香 仲有唔少紮實鴨肉絲 香口之選 唯一缺點係太鹹 醬汁少啲都可以🤔🍗Spring Chicken (Rating: 7.4/10)份量唔大 肉冇煮得過乾 調味冇過重 醬汁係傳統gravy feel🤓加上新鮮菠菜 食落幾家常 但唔會特別驚艷🌊Scallop Carpaccio +HKD15 (Rating: 7.8/10)呢個前菜我哋幾鍾意!帶子食落好新鮮冇雪藏味/腥味 配上個柚子汁 同紅色微鹹帶爽 似海苔嘅龍鬚菜 食落清新好開

🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2

Duck  Ragu  Pappardelle
Duck  Ragu Pappardelle

Spring  Chicken
Spring  Chicken

呢個前菜我哋幾鍾意!帶子食落好新鮮冇雪藏味/腥味 配上個柚子汁 同紅色微鹹帶爽 似海苔嘅龍鬚菜 食落清新好開胃 菠蘿汁就唔覺有🤣
Scallop  Carpaccio

✨Fresh Clams +HKD15 (Rating: 7.5/10)
蜆算新鮮飽滿 個汁重cream+白酒 加上紅椒粉 點包好正 可惜麵包偏乾 冇咩咬感厚度同香味 就冇咁圓滿
Fresh  Clams

欣賞佢紅日都做Set Lunch Menu 由於多人所以唔係好感受到佢3層嘅景致 食物中上但唔驚喜 算係滿足咗一直想嚟嘅意欲😗
Duck  Ragu  Pappardelle
Duck  Ragu Pappardelle