BACI Trattoria · Bar 📍中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈地舖☀️🌞最近我哋幾乎每個週末都會去唔同地方食brunch🫶💁🏻‍♀️上星期食咗一間位於中環蘭桂坊嘅🇮🇹意大利餐廳 Baci,不論環境同食物質素我都比滿分⭐️🌟⭐️,所以嚟緊母親節都打算帶埋屋企人過嚟食多次!🏡🧑‍🧑‍🧒‍🧒ℹ️💰半自助形式Brunch $488 一位,可以由🕛12點食到🕒3點!📌當中包括任食多款🦞凍海鮮、👍🏻🥗超高質沙律、🐖Cold cut and 🧀Cheese Platter 、🇮🇹🍕即叫即焗意大利傳統pizza、🎂多款自家製蛋糕、🇮🇹🍨自家製意式雪糕同埋切到靚靚嘅水果!🍉🍑🍇🍽️除咗自助區之外,仲可以另外加一款主菜($38-78),每人都會包一杯飲品🥤,當然如果想飲其他特飲🍹或酒🍾都仲可以on top 加free flow 😋🥗🍽️自助沙律區🍽️🥗🧙職員同我哋介紹嘅時候都有提過,可能係全香港最健康嘅自助餐😂,因為自助區並無油炸食飯👍🏻!😍自助區充滿着幾十款用咗優質食材準備嘅廚師精選沙律🥗🥗一間餐廳能夠做出咁多款沙律,可想言之質素同信心都有返咁上下💖💁🏻‍♀️沙律區來來回回都食咗好多次,亦都係成個br
BACI Trattoria · Bar
📍中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈地舖

☀️🌞最近我哋幾乎每個週末都會去唔同地方食brunch🫶

🥗🍽️自助沙律區🍽️🥗
💁🏻‍♀️沙律區來來回回都食咗好多次,亦都係成個brunch我最欣賞同滿足嘅一環!感覺仲好食過大部份五星級酒店🏨,最鍾意嘅一款係❤️‍🔥黑松露蘑菇沙律!
🦞🦐凍海鮮專櫃🦪
凍海鮮方面有龍蝦、大蝦、翡翠螺、青口,最重要係新鮮貨!其中不得不讚龍蝦同青口, 龍蝦肉質爽口彈牙,龍蝦膏又多,而且仲食到蝦膏係非常鮮甜! 青口每隻都好飽滿,平時好少食青口,但係嗰日我都食咗幾隻!
🍕即叫即焗意大利薄餅🇮🇹
♻️手工pizza都屬於任食嘅其中一個item,全部都即叫即做!店舖內有一個傳統意大利薄餅用嘅窯。做出嚟嘅批邊特別香脆煙韌👍🏻,好在每個size較細,可以嘗試多種口味!
🍽️主菜🍝
主菜其實可以自己選擇加唔加。
而我地就加咗$38經典香蒜辣椒橄欖油炒意粉,用上風乾豬面頰,咸香味十足,辣辣地口感好豐富!
👯👯如果同一班朋友嚟,不妨試一試佢哋嘅特色Cocktail新品🎁💝Pandora's Box 🌙✨月光寶盒,絕對係打卡之選📸!

🎁月光寶盒內含有6杯特別調製嘅Shots💉,有自家製烏龍茶伏特加、烏龍茶、西柚甜漿和蜜瓜酒魚子。嗰啲魚子粒粒好似分子料理咁,口感好得意,而且酒精濃度唔高,飲多幾杯都唔怕😂
Yum Cha
2024-04-28
Yum Cha
2024-05-02 140 瀏覽
位於中環蘭桂坊嘅《BACI》,係一家人氣意大利餐廳,半開放式設計,每晚都客似雲來,氣氛相當熱鬧餐廳設有酒吧區,客人可一邊享用調酒師精心炮製嘅酒精飲品,一邊品嚐美食✨EI Grape - 餐廳嘅Signature cocktail,用上自家製伯爵茶氈酒、巨峰紫葡萄香甜酒、接骨木花糖漿、檸檬汁和湯力水,容易入口,好打卡able✨香烤紅菜頭意大利雲吞 - 擺盤精緻,餡料用上松露山羊奶芝士和青醬,再伴上紅菜頭汁,有營又健康嘅一道開胃前菜✨避風塘炸雞 - 炸雞外脆內嫩,撒上滿滿嘅炸蒜酥,口感香麻酥脆,既邪惡又惹味!✨Stella - 非常特別嘅六角星形,批邊脆口帶有韌性,內餡用上松露忌廉芝士,香氣十足!其他餡料有熟火腿、水牛芝士、精選雜菌、牛至葉和鮮茄醬,份量豐富✨牛油煮龍蝦 - 原隻龍蝦啖啖肉,肉質爽口,墊底就用上意大利珍珠意粉,有別於一般意大利粉,口感相對彈牙有嚼勁,而其他材料就有洋蔥、特級意大利鮮茄和香濃嘅牛油醬汁,口感和味道都非常豐富✨Pandora’s Box - 打開月光寶盒,煙霧間隱藏著6杯特調子彈酒,用上自家製烏龍茶伏特加、烏龍茶、西柚甜漿和蜜瓜酒魚子,酒精濃度不高,幾適合女士飲

✨Pandora’s Box - 打開月光寶盒,煙霧間隱藏著6杯特調子彈酒,用上自家製烏龍茶伏特加、烏龍茶、西柚甜漿和蜜瓜酒魚子,酒精濃度不高,幾適合女士飲用

✨Passion & Bubble - 用上菠蘿汁、熱情果泥、檸檬汁和雲呢拿糖漿等沖調,陣陣果香味,果然係餐廳嘅Signature mocktail

✨Maotai Affogato - 餐廳新創嘅一款cocktail 甜品,以經典意大利甜品Affogato為底,再倒入一杯茅台加濃縮咖啡,融合了甜點嘅甜和茅台嘅香醇濃郁氣味
2024-04-26 142 瀏覽
ʙᴀᴄɪ 在意大利語代接親吻,是一家位於中環蘭桂芳的意大利餐廳和酒吧。在「亞太區50大薄餅大賽」中,ʙᴀᴄɪ在2022至2024年度,連續三年取得了非凡的成績,曾名列全港第二和亞太地區第十二,這不僅為香港帶來了榮譽,也證明了餐廳的出品令人有信心。如果想品嚐正宗的意大利風味菜餚,這裡會是一個不錯的選擇。.餐廳位於蘭桂坊加州大廈地面層,全開放式門面,坐着很多來小酌幾杯的客人,氣氛相當熱鬧。晚餐時段,餐廳提供不少價格相當合理的套餐,二人晚市套餐僅需💲768,包括兩款前菜、招牌薄餅以及主菜,性價比非常高。.ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ 2 💲768.ᴀɴᴛɪᴘᴀꜱᴛɪ 前菜✿ ᴄᴏʟᴅ ᴄᴜᴛ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ +💲100套餐中的前菜有多種選擇,試了他們的意式風乾火腿拼盤,包括有數款ᴄᴏʟᴅ ᴄᴜᴛ、麵包條及意式風乾火腿,佐酒一流。.✿ ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴅɪ ᴄᴀꜱᴀ意大利的開胃水牛芝士伴番茄小食。.✿ 招牌迷你漢堡 💲148/3一口迷你的小漢堡也沒有馬虎,連麵包烘得很脆。.ᴘɪᴢᴢᴀ 薄餅✿ ᴛᴇꜱᴛᴀʀᴏꜱꜱᴀ招牌薄餅,推薦試試他們的ᴛᴇꜱᴛᴀʀᴏꜱꜱᴀ。這款開心果主打薄餅,即叫即使用大烤
ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ 2 💲768
ᴀɴᴛɪᴘᴀꜱᴛɪ 前菜
✿ ᴄᴏʟᴅ ᴄᴜᴛ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ +💲100

✿ ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴅɪ ᴄᴀꜱᴀ
意大利的開胃水牛芝士伴番茄小食。
水牛芝士伴番茄

✿ 招牌迷你漢堡 💲148/3
一口迷你的小漢堡也沒有馬虎,連麵包烘得很脆。

ᴘɪᴢᴢᴀ 薄餅
✿ ᴛᴇꜱᴛᴀʀᴏꜱꜱᴀ
招牌薄餅,推薦試試他們的ᴛᴇꜱᴛᴀʀᴏꜱꜱᴀ。這款開心果主打薄餅,即叫即使用大烤爐燒。上面滿滿的開心果醬、開心果粒,加上意式豬肉腸、巴馬臣芝士,配合意大利陳年黑醋。餅底是軟腍薄身的,鋪滿了惹味芝士,口感豐富,開心果醬的薄餅不太常接觸,味道滿獨特。每一口都能感受到不同的層次和風味。
ᴛᴇꜱᴛᴀʀᴏꜱꜱᴀ

ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀꜱᴇ 主菜
✿ ᴛᴀɢʟɪᴀᴛᴇʟʟᴇ ʙᴏʟᴏɢɴᴇꜱᴇ
和牛肉醬闊條麵,是一個的選擇。麵條彈牙,配上濃郁的和牛肉醬,給人一種滿足感。

ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ 甜品
✿ ᴛʜᴇ ᴄʟᴀꜱꜱɪᴄ ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ +💲58
意大利甜品少不了必點的提拉米蘇,味道不算甜咖啡味滿濃郁。
提拉米蘇

✿ ʙᴀᴄɪ ᴘᴀɴɴᴀ ᴄᴏᴛᴛᴀ +💲58
另一款意式奶凍,也是在意大利菜常見的甜品之一。
意式奶凍

✿ ᴅᴇᴀʀ ʀᴏꜱᴇ 💲158
ᴅᴇᴀʀ ʀᴏꜱᴇ

.中環· 蘭桂坊竟然有咁高質嘅Pizza店?!. BACI Trattoria · Bar📍中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈地舖.➰最近收工時間同朋友去左蘭桂坊飲野傾計,到坊左依間餐廳,蘭桂坊嘅餐廳理所當然混合左酒吧格局,分佈左高枱酒吧區及餐廳中後方嘅卡位等。餐廳樓底高,座位亦有寬敞間距,唔會太侷促,同朋友傾計都唔會太嘈雜,用餐環境氣氛非常熱鬧。侍應招呼左我地就座之後簡單介紹左餐廳嘅特色美食。.➰.➿Set Dinner for 2 💲768前菜2份·薄餅1個·主菜1份.✥前菜(9選2)𖥕意式風乾火腿拼盤 +💲100 ⭐️4.1/5⭐️份量非常豐富,擺盤亦相當有睇頭,有多款不同嘅cold cut排列,送酒傾計一流。.𖥕水牛芝士伴蕃茄 ⭐️4.1/5⭐️顏色相當鮮艷,水牛芝士撈埋蕃茄令到味道層次都有提昇,口感豐富,推薦。✥小食𖥕招牌迷你漢堡(3件) 💲148⭐️4.1/5⭐️另外仲額外追加左一份招牌迷你漢堡,賣相精緻,入口食到炭燒漢堡扒嘅味道,仲有沙律醬中和油膩感,相當有驚喜。.✥薄餅(5選1)❀Testarossa Pizza⭐️4.3/5⭐️餐廳有自設烤爐即點即烤Pizza,非常有誠意,今次揀
中環· 蘭桂坊竟然有咁高質嘅Pizza店?!
BACI Trattoria · Bar
📍中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈地舖

➿Set Dinner for 2 💲768
前菜2份·薄餅1個·主菜1份
✥前菜(9選2)
𖥕意式風乾火腿拼盤 +💲100 ⭐️4.1/5⭐️

𖥕水牛芝士伴蕃茄 ⭐️4.1/5⭐️

✥小食
𖥕招牌迷你漢堡(3件) 💲148⭐️4.1/5⭐️
招牌迷你漢堡

✥薄餅(5選1)
❀Testarossa Pizza⭐️4.3/5⭐️
餐廳有自設烤爐即點即烤Pizza,非常有誠意,今次揀左依款仲係餐廳其中一款招牌特色,主要材料係意式豬肉腸同巴馬臣芝士,最特別係醬汁用上左意大利陳年黑醋同開心果醬,賣相已經相當有開心果風味,入口餅底非常軟燸,單係餅底已經非常出色,係今年食過數一數二嘅pizza級數。加上本人仲係開心果嘅fans,估唔到開心果醬咁夾依款pizza,配埋芝士同豬肉腸融和黑醋,味道好有層次,勁推薦。
Testarossa Pizza

✥主菜(7選1)
❀和牛肉醬闊條麵 ⭐️4.1/5⭐️
食完Pizza已經相當飽肚,但依份和牛肉醬闊條麵上枱香氣亦都非常濃郁,餐廳自家製作嘅闊條麵非常煙韌,配上肉醬令人欲罷不能。

甜品
𖥕經典提拉米蘇 +💲58 ⭐️4.1/5⭐️
𖥕意式招牌奶凍 +💲58 ⭐️4.1/5⭐️
甜品亦都追加左兩款,Tiramisu酒味非常濃郁,奶凍亦加上焦糖醬汁好夠味道。
經典提拉米蘇

✥飲品
𖥕Dear Rose 💲158 ⭐️4.2/5⭐️
餐廳理所當然供應大量酒品,今日主要試左款特式Cocktail,以gin酒作基調,加入玫瑰糖漿及玫瑰花裝飾,酸甜易入口,女士至愛。
Dear Rose

➰總結
餐廳主打即點即製Pizza,比唔少專門店更有水準,整體環境氣氛十足,非常適合一班人熱鬧歡聚,而且服務態度非常殷勤,食物質素非常有水準,性價比高,更結合酒吧元素,喜歡小酌同Pizza嘅朋友一定要試試。

➿➿➿
# BACITrattoriaBar
#中環美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#意式風乾火腿拼盤
#水牛芝士伴蕃茄
#Testarossa Pizza

經典提拉米蘇
Dear Rose
  • Testarossa
2024-02-29 1091 瀏覽
中環蘭桂坊意大利餐廳今日去香港中環蘭桂坊逛街,網上有家新開的餐廳,酒吧環境感覺高級和悠閑。餐廳裝修有很多打卡位,Bar table 、室內有戶外大壁畫和紅酒🍷櫃都好有特色,環境舒適,非常有情調。餐牌西餐為主,多款pizza選擇,另收加一服務費不知道吃什麼,所以點了晚市二人餐$748,有兩份前菜、一份pizza和一份主食。職員友善,服務不錯👍🏻水牛城雞翼不會辣,份量比想像中多,卡宴辣椒、藍芝士醬幾特別西西里食黑椒吞拿魚配搭清新,伴碟精美,好味TESTAROSSA Pizza 🍕 即叫即整,等候需時,餅皮非常軟熟,配上意式豬肉腸、巴馬臣芝士、開心果、意大利陳年黑醋香烤和牛西冷扒 +$100有大啡菇、薯仔等伴碟,牛味濃郁脆香松露薯條 $98香脆薯條配上松露蛋黃醬、帕爾瑪芝士,推介Bubble $108泡泡菠蘿汁Mocktail 清甜,喜歡招牌意式奶凍 $108拖肥糖味奶凍幼滑,配草莓🍓和BACI碎餅,不錯服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
中環蘭桂坊意大利餐廳

水牛城雞翼
不會辣,份量比想像中多,卡宴辣椒、藍芝士醬幾特別

西西里食黑椒吞拿魚
配搭清新,伴碟精美,好味

TESTAROSSA Pizza 🍕

香烤和牛西冷扒 +$100
有大啡菇、薯仔等伴碟,牛味濃郁

脆香松露薯條 $98
香脆薯條配上松露蛋黃醬、帕爾瑪芝士,推介

Bubble $108
泡泡菠蘿汁Mocktail 清甜,喜歡

招牌意式奶凍 $108
拖肥糖味奶凍幼滑,配草莓🍓和BACI碎餅,不錯

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2024-02-26
3天前 0 瀏覽
紅日前夕,約了朋友蘭桂坊🥂飲野食pizza🍕呢間🌟BACI Trattoria · Bar成日經過都見到,好多人來happy hour,感覺非常chill。每人叫了杯cocktails ,🍵我杯Yum cha!! 用中式茶杯盛載,有斑蘭同椰子味道。朋友個杯係Matcha zuki💚,有抹茶加奶同雲呢拿。二人餐好豐富,有2個前菜,1個pizza,1個主食,加錢食埋甜品,超級飽。前菜有🥗凱撒沙律及水牛芝士伴番茄 ,十分新鮮,開胃清新👍🥰🍕開心果pizza餐廳出名食pizza,果然無令人失望。焗爐魚第一次食開心果味道,有開心果醬及開心果碎,餅底口感煙韌,一試難忘🥰😍🍰甜品:意式奶凍及tiramisu ,係經典意大利甜品,份量幾大。
紅日前夕,約了朋友蘭桂坊🥂飲野食pizza🍕

前菜有🥗凱撒沙律及水牛芝士伴番茄 ,十分新鮮,開胃清新👍

🥰🍕開心果pizza

餐廳出名食pizza,果然無令人失望。

焗爐魚

5天前
2024-05-11 0 瀏覽
上星期假期前夕,相約朋友去了中環蘭桂坊的意大利餐廳「BACi」,餐廳半開放式設計,酒吧設於門口附近,可以先坐下喝幾杯酒,之後再去餐廳用餐區晚餐🍹受場內氣氛帶動,先來一盒名為「Pandora’s Box」 的雞尾酒, 打開寶盒,盒子裏的乾冰營造出仙意效果。「Pandora’s Box」採用西柚伏特加作為基酒,加入馬騮搣烏龍茶調製,再用分子料理製成蜜瓜酒魚子醬 ,酒香和茶香完美平衡,很易入口🍹朋友叫了一杯餐廳Signature雞尾酒 「EI Grape」,採用自家製伯爵茶氈酒作基酒、融合巨峰甜酒、接骨木花糖漿,檸檬汁和湯力水,每一口都散發著誘人果香✨香烤紅菜頭意大利雲吞先上枱的餐前小食,用上紅菜頭汁炮製的意大利雲吞,餡料有松露山羊奶芝士,加入青醬伴以紅菜頭汁,清新開胃✨避風塘炸雞之後來的炸雞,加入避風塘煮法,香口惹味。除了雞件外,爆蒜辣椒同樣吃光✨Stella經典薄餅以外,必試這個特式星星薄餅,加入熟火腿、香草味濃烈的牛至葉、松露意大利芝士,水牛芝士和雜菌做餡料,再加上鮮番茄醬,香脆好味✨牛油煮龍蝦主菜是招牌牛油煮龍蝦,開邊波士頓龍蝦彈牙爽嫩,置底的珍珠意粉 Fregula充滿龍蝦濃郁鮮味

✨香烤紅菜頭意大利雲吞

✨避風塘炸雞

✨Stella

✨牛油煮龍蝦
主菜是招牌牛油煮龍蝦,開邊波士頓龍蝦彈牙爽嫩,置底的珍珠意粉 Fregula充滿龍蝦濃郁鮮味,加上鮮甜多汁意大利番茄實在美味,成為了當晚最愛

✨Maotai Affogato
甜品同樣驚喜,以意式甜品Affogato為靈感,將茅台、杏仁酒融入濃縮咖啡,為點品加入新元素,濃烈酒香令甜味更添層次,令人一吃愛上

🍹Passion & Bubble
放縱過後,最後喝了杯無酒精調酒,菠蘿汁、熱情果、檸檬汁和雲呢拿糖漿融合起來,還有人見人愛的浪漫泡泡

2024-05-06 0 瀏覽
好耐冇食自助餐。今次發掘到呢間有不同美食,價錢親民,又有魔術表演睇嘅餐廳,氹得朋友好開心以自助形式供應:海鮮櫃枱龍蝦、大蝦、螺、青口,好新鮮,而且refill得幾密,長食長有廚師精選沙律欣賞佢用咗好多sauce 去做配搭,每款沙律都有不同的combination,完全冇重覆,種類繁多,連我平時覺得沙律好dry好寡都試齊晒佢啲沙律精選特級意式凍肉及芝士拼盤呢區都係好受歡迎,因為啲芝士、parma ham平時買都不便宜,呢到好多款式比我仼食番夠本,太鹹都可以夾住麵包、薄餅、果肉、nuts 一齊食。甜品及水果拼盤有雪糕、tiramisu 、布丁、芝士蛋糕🍰等,好豐富,滿足。Freshly bake pizza 表面香脆、內裏煙韌的手工pizza,今次叫咗最classic的Margherita pizza,雖然餡料只簡單用了水牛芝士、番茄及羅勒,但已經美味,而且還散發著陣陣炭香味。自助區冇湯,所以就加錢點了意式海鮮濃湯。湯料有不少海鮮,藍青口、蜆、魷魚、大蝦等,啖湯鮮甜好美味。想再飽啲仲有烤澳洲和牛西冷、香煎挪威三文魚、意式菠菜餃子、意粉等主食,食完呢個brunch 飽到晚餐都唔洗食飲品方面,

以自助形式供應:

海鮮櫃枱

廚師精選沙律

精選特級意式凍肉及芝士拼盤

甜品及水果拼盤

Freshly bake pizza

自助區冇湯,所以就加錢點了意式海鮮濃湯。
湯料有不少海鮮,藍青口、蜆、魷魚、大蝦等,啖湯鮮甜好美味。

飲品方面,無論有酒精、無酒精都有提供。今次叫咗杯signature cocktail Chill 下,過一個happy Saturday ~
2024-05-06 77 瀏覽
上周末食咗一個非常高質嘅brunch,一定要大推👊🏻👊🏻,就係位於中環蘭桂坊德嘅意大利餐廳「BACI Trattoria · Bar」✨✨餐廳每逢星期六/日 都會提供Let's Get Brunchy Semi-Buffet $488,任食多款海鮮、廚師精選沙律、精選特級意式凍肉及芝士拼盤、甜品及水果拼盤外,仲有勁出名嘅意大利傳統pizza。另外仲可以加主菜($38-78),非常豐富!網上預訂仲有8折!🦞海鮮櫃枱有龍蝦、大蝦、翡翠螺、青口,全部勁高質,並不是急凍貨色,能夠食到海鮮最重要的「鮮」、「甜」,龍蝦、大蝦等都爽口彈牙,蝦膏齒頰留香,仲好食過5⭐️酒店嘅buffet,而且refill得幾密,長食長有,完全係💯❗️🥗廚師精選沙律有十幾款不同沙律,種類繁多,每種口味都不同,每一樣無論賣相、味道都係一流。質素同樣㥟木過好多5⭐️酒店,以種類和質素壓倒性擊倒👊🏻原來好食嘅沙律係可以咁高質,食完對沙律完全改觀😆🧀🥓精選特級意式凍肉及芝士拼盤同樣無論種類和質素都有驚喜,芝士、parma ham 一食就知唔係平價貨,如果鍾意食cheese/coldcut 嘅朋友,會大滿足😇 平時一個cheese p
🦞海鮮櫃枱
🥗廚師精選沙律
🧀🥓精選特級意式凍肉及芝士拼盤
同樣無論種類和質素都有驚喜,芝士、parma ham 一食就知唔係平價貨,如果鍾意食cheese/coldcut 嘅朋友,會大滿足😇 平時一個cheese platter 都要2百幾蚊,依家任食真係好抵!
🍰🍉甜品及水果拼盤
甜品都有不少款式,而且每項都絕不馬夫,有雪糕、tiramisu、布丁、芝士蛋糕,記得最後要留番個肚食。
🍕Freshly bake pizza
果然名不虛傳,得獎手工Pizza係唔同啲,即叫即造,而且係使用窯爐烤,是一種非常正宗的傳統意大利薄餅的造法。皮邊非常煙韌,餡料色澤亮麗,口感鬆脆汁水豐盈,係我食過最好食嘅pizza,一定要試!
🍽️主菜
🥘意式海鮮濃湯 (+$68)
味道鮮甜濃郁的Crustacean Bisque,加入了新鮮藍青口、蜆、魷魚、大蝦等,非常好食,大推👍🏻
🍝經典香蒜辣椒橄欖油炒意粉 (+$38)
使用了風乾豬面頰,富有咸香,加上香蒜和橄欖油,味道豐富,而且意粉做到al dente,出色👍🏻
另外餐廳嘅cocktail亦都好有特色,新推出咗Pandora's Box 月光寶盒,非常之打卡able- 📸寶盒內有6杯特調子彈酒,用上自家製烏龍茶伏特加、烏龍茶、西柚甜漿和蜜瓜酒魚子,酒精濃度不高,幾適合女士,如果三五知己就不妨試吓👍🏻
總結嚟講,佢嘅自助餐部份,除咗冇熱葷,基本上佢嘅自助餐部份係一個酒店級嘅buffet,海鮮、沙律、coldcut等都係高品質,再加上傳統意大利Pizza,絕對係值得一試!
2024-04-28
餐廳餅於蘭桂坊,由意大利主廚主理,更曾經榮獲亞太區50大薄餅大賽中奪得全港第2名及亞太地區第12名,出品一定有保證🍕Pizza半自助餐包埋任食5款口味既pizza,全部即叫即焗,送上枱時仲熱焫焫,材料新鮮之餘pizza既餅底仲好鬆軟🥩主菜如果想再豐富d可以加少少錢叫多個主菜,我就揀左澳洲和牛西冷,雖然嘛係加$78,但係質素一d都唔差,如果係扒房食,呢塊排已經值幾百蚊。而拌碟既薯條條條都炸到外脆內嫩,同牛扒一樣咁出色🦞海鮮區有爆哂膏既波士頓龍蝦、翡翠螺、青口同大蝦,款項唔算好多,但樣樣都好新鮮。🥗冷盤有好多唔同既小食,每款都好有特式,仲有好多唔同既生菜同沙律汁🧀芝士&凍肉好少見到芝士會有咁多款式,仲有我最鍾意既Brie。凍肉方面有唔同既火腿同堅果、杏甫等等,做前菜或者送酒就岩哂🍦甜品有多款唔同既蛋糕同切餅,仲有自家製既雪糕。完全唔會輸俾街外既大牌子。另外介好有好生果,食飽左可以消消滯🍸另外仲有各式餐酒同調酒,如果想邊食邊飲都冇問題

🍕Pizza

🥩主菜

🦞海鮮區

🥗冷盤

🧀芝士&凍肉

🍦甜品

🍸另外仲有各式餐酒同調酒,如果想邊食邊飲都冇問題

2024-04-26 12 瀏覽
放工同朋友去中環蘭桂坊食飯飲嘢Chill 一Chill 餐廳非常之寬敞,優雅同好大,非常舒適!我哋叫咗兩杯美味嘅酒!一杯係靚靚紫色花花幻彩波波嘅Ei grape! 佢係提子味嘅伯爵茶酒黎架!另一杯係大阪港式風味嘅鴛鴦!Yuen Yeung !? 裏面有威士忌,泰式奶茶同埋咖啡泡沫!前菜我哋叫咗一個超級之優雅嘅頭盤裏便有好好味嘅波波芝士,紅菜頭意大利雲吞,仲有一個味道非常之可口嘅波波醬配埋吞拿魚,波波醬係用橙色同埋黃色嘅燈籠椒打成!非常之開胃!美味既主食我哋仲叫咗六角星pizza Stella!每一個星形嘅各位都有好香嘅黑松露芝士!配埋火腿同埋蘑菇一齊食真係一流!主食龍蝦配意大利粒粒飯真係非常之份量十足!餐廳嘅職員仲會超級友善咁幫手分開埋龍蝦嘅肉放落去飯到等客人方便食!意大利粒粒飯係用西西里醬汁沙律去製作而成識落酸甜香口非常開胃!甜品我哋叫咗餐廳自家製嘅提拉米蘇同埋拖肥小布甸!仲有佢哋自家製嘅杏仁餅都超級好食呀!
放工同朋友去中環蘭桂坊食飯飲嘢Chill 一Chill
餐廳非常之寬敞,優雅同好大,非常舒適!

美味既主食我哋仲叫咗六角星pizza Stella!

2024-04-24 31 瀏覽
Sunday 難得放假梗係要慢活下去咗蘭桂坊搵嘢食 原來有間好食嘅weekend brunch buffetBACI Trattoria Bar嘅Pizza仲要係全港第二名 🍕Brunch包括前菜、海鮮、甜品以自助形式供應另外加錢有無限續添餐飲優惠揀咗Passion & Bubble 味道好香甜另一杯BACI Time 用上中式杯 賣相好特別 🥂另外每人可以選擇一個Main Course🔹烤澳洲和牛西冷和牛西冷厚切 牛味香濃 充滿油脂香味加上紅酒汁 味道更有層次配菜有香脆熱辣辣嘅炸薯片 好香口🔸意式海鮮濃湯味道非常濃郁鮮味 用上多種新鮮海鮮煮成有鯷魚柳、新鮮藍青口、蜆、魷魚、大蝦等加上小蕃茄 令湯味更豐富🍕Pizza可以無限叫 即叫即製每個只係九吋 可以試多幾款揀咗Pepperoni 同 Four Cheeses餅底好薄脆 芝士味好香濃 🥗自助區🦞🦀海鮮有大量龍蝦、蟹鉗、青口、大蝦等仲有多款cold cuts 沙律 小食等選擇花多眼亂 我最鍾意係唔同款式嘅沙律喺咁熱嘅天氣 食沙律夠哂清涼 😋🍰最後食埋甜品就perfect最鍾意巴斯克芝士 同埋榛子蛋糕 每款甜品都有質素好好食 😋

Sunday 難得放假梗係要慢活下
去咗蘭桂坊搵嘢食
原來有間好食嘅weekend brunch buffet

Brunch包括前菜、海鮮、甜品以自助形式供應

另外加錢有無限續添餐飲優惠

加上紅酒汁 味道更有層次
配菜有香脆熱辣辣嘅炸薯片 好香口

🔸意式海鮮濃湯
味道非常濃郁鮮味 用上多種新鮮海鮮煮成
有鯷魚柳、新鮮藍青口、蜆、魷魚、大蝦等
加上小蕃茄 令湯味更豐富

🍕Pizza可以無限叫 即叫即製
每個只係九吋 可以試多幾款
揀咗Pepperoni 同 Four Cheeses
餅底好薄脆 芝士味好香濃

🥗自助區
🦞🦀海鮮有大量龍蝦、蟹鉗、青口、大蝦等
仲有多款cold cuts 沙律 小食等選擇
花多眼亂 我最鍾意係唔同款式嘅沙律
喺咁熱嘅天氣 食沙律夠哂清涼 😋

🍰最後食埋甜品就perfect
最鍾意巴斯克芝士 同埋榛子蛋糕
每款甜品都有質素好好食 😋

由頭盤到主菜到甜品cocktails都好特別餐廳由意大利總廚主理 對食物飲品有要求特別欣賞佢Cocktail加入茶既元素 出來效果好特別~待應服務也超細心 由介紹菜式到上菜 再了解客人食後感完全感覺到呢間餐廳既要求同埋熱誠講返菜式同頭盤~一次試了三款都各有特色 最特別是那個紅菜頭餃 一咬下去十分驚喜 外表打卡滿分味道也是很出色,自家製的餃子皮包住羊奶芝士加埋個汁真係好正!主菜方面,我哋叫咗signature嘅龍蝦配西西里汁!上枱份量比我哋想像中多 個汁酸酸甜甜好開胃 亦好好味令到龍蝦一啲都唔乾,好Juicy!侍應仲好細心幫我哋拆肉 真係可以好優雅咁食龍蝦,而嗰啲粒粒粉吸收哂龍蝦嘅精華,亦都好美味!另外就係佢嘅主打得獎pizza ! 我哋揀咗嘅星形Pizza好特別 食得出係手打Pizza煙靭到剛剛好 真係好好味!份量重多到食唔晒! 而Cocktail方面,佢都非常多選擇亦都好特別!每一款都好打卡able~我哋揀咗兩款都好特別~一款係帶有茶香嘅巨峰提子Cocktail,飲落非常清新加埋好多鮮花~飲落去有漫遊花園嘅感覺🥰💕另一款亦好特別是溫的cocktail 又有咖啡又有奶茶 中西合璧又似鴛
由頭盤到主菜到甜品cocktails都好特別
餐廳由意大利總廚主理 對食物飲品有要求
特別欣賞佢Cocktail加入茶既元素 出來效果好特別~
待應服務也超細心 由介紹菜式到上菜 再了解客人食後感
完全感覺到呢間餐廳既要求同埋熱誠

而Cocktail方面,佢都非常多選擇亦都好特別!每一款都好打卡able~我哋揀咗兩款都好特別~一款係帶有茶香嘅巨峰提子Cocktail,飲落非常清新加埋好多鮮花~飲落去有漫遊花園嘅感覺🥰💕另一款亦好特別是溫的cocktail 又有咖啡又有奶茶 中西合璧又似鴛鴦又似Baileys🍸🍹

最後食埋甜品有Tiramisu 同 Panna cotta 兩款都咁好味
非常完滿的一晚 食物氣氛服務都甘好 坐到唔捨得走
絕對係同朋友chill下傾計聚會嘅好地方!一定會再來~!
黎𝐁𝐚𝐜𝐢一定要黎食佢既𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚😍意大利有八種唔同既傳統𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚而𝐁𝐚𝐜𝐢既屬於拿玻里𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚仲係全港𝐍𝐨.𝟐‼️口感層次豐富~係之前未食過既鬆軟感,味道濃厚~上次萬聖節既時候已經黎過,對佢既Pizza真係念念不忘!次今次黎食佢既週未半自助早午餐($488/pp)!重點Pizza 🍕任叫,即叫即整新鮮出爐😍仲有多款前菜、凍海鮮、甜品供應,海鮮有大大隻龍蝦、凍蝦、青口、翡翠螺,超大隻,食海鮮都食左幾轉😂就係食凍海鮮已經回晒本啦😍Pizza我地都叫左兩款❤️分別有意式辣辣肉腸同吞拿魚洋蔥芝士~都一樣咁juicy脆口炭香味濃郁😍主菜用左優惠價加購$78食到烤澳洲和牛西冷配烤薯條紅酒汁🥩仲有加$68意式海鮮濃湯~海鮮料勁足料😍有新鮮藍青口、蜆、魷魚、大蝦,真係超抵😆甜品都有唔少選擇,仲可以自己整雪糕杯、好cute🤍🤍🤍 食完滿足到夜晚都 唔洗食😆😆作為週末下午節目傾下計chill下非常一流😍😍
黎𝐁𝐚𝐜𝐢一定要黎食佢既𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚😍
意大利有八種唔同既傳統𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚

作為週末下午節目傾下計chill下非常一流😍
😍

近排返工成日 OT ,到左 weekend 就要放鬆一下星期日就約左朋友去左蘭桂坊一間非常出名既意大利餐廳食個 Brunch Buffet 放縱下餐廳位置非常方便,位於蘭桂坊的中心地帶,一入到蘭桂坊就見到店內以開揚的開放式廚房為設計,讓食客與廚師們拉近距離餐廳設有雞尾酒酒吧,食客可一邊享用調酒師炮製既酒精飲品,一邊享用美食食 Buffet 相信大家好少食 Pizza,但餐廳既 Pizza 於2022至2024連續三年「50大薄餅亞太區大賽」中奪得全港第2名及亞太地區第17名Pizza 質素之高可想而知,真係必試之選食物方面 :Weekend brunch semi-buffet 包括多款凍海鮮、新鮮烤焗得獎薄餅、廚師精選沙律、精選特級意式凍肉及芝士拼盤、甜品及水果拼盤、及咖啡或茶另外仲可以加錢選擇多款主菜、當中意式海鮮濃湯及烤澳洲和牛西冷係必試之選如果大家放假仲想開心暢飲,仲可以加錢享用兩小時無限續飲優惠,飲飽食醉一個愉快既週末凍海鮮 : 有爆曬膏既龍蝦、肉肉既龍蝦鉗、凍蝦、青口及翡翠螺,款款都大大隻,回本之選廚師精選沙律 : 有紅菜頭沙律、茄子沙律、南瓜沙律、蕃茄水牛芝士、大蘆筍等多
近排返工成日 OT ,到左 weekend 就要放鬆一下

餐廳位置非常方便,位於蘭桂坊的中心地帶,一入到蘭桂坊就見到

店內以開揚的開放式廚房為設計,讓食客與廚師們拉近距離

Pizza 質素之高可想而知,真係必試之選
食物方面 :

廚師精選沙律 : 有紅菜頭沙律、茄子沙律、南瓜沙律、蕃茄水牛芝士、大蘆筍等多款新鮮沙律,食 buffet 都食得健康
精選特級意式凍肉及芝士拼盤 : 有多款意式凍肉、煙三文魚、沙律大蝦,再配埋芝士、杏脯、車厘茄、甜核桃,加杯美酒就夠曬 chill
新鮮烤焗薄餅 : 有五款薄餅可以選擇,我選擇左辣辣地既意式辣肉腸及極惡四式芝士薄餅,皮薄餡正,果然係必試得獎薄餅
主菜 :

- 烤澳洲和牛西冷配烤薯條紅酒汁 : 西冷烤到五成熟,肉質厚身,味道濃郁,夠曬 juicy
- 意式海鮮濃湯 : 海鮮料超豐富,有大蝦、藍青口、大蜆、魷魚、滑底濃郁,非常好飲
生果甜品 : 有朱古力慕絲蛋糕、提拉米蘇、芝士蛋糕、巴斯克蛋糕、朱古力布甸及多款意大利雪糕,甜品選擇非常多,另外仲有多款新鮮生果提供
兩小時無限續飲優惠 : 有酒精類及非酒精類選擇,酒精類有意大利汽泡酒、紅白酒、烈酒,啤酒、雞尾酒等,非酒精類有果汁、汽水及無酒精版血腥瑪麗及雞尾酒,選擇非常之多
Ours Tips : 提前於網上訂座並支付訂金,仲可以享受週末早午餐買三送一及精選無限暢飲9折優惠
2024-04-14