2024-05-06 24 瀏覽
好耐冇食自助餐。今次發掘到呢間有不同美食,價錢親民,又有魔術表演睇嘅餐廳,氹得朋友好開心以自助形式供應:海鮮櫃枱龍蝦、大蝦、螺、青口,好新鮮,而且refill得幾密,長食長有廚師精選沙律欣賞佢用咗好多sauce 去做配搭,每款沙律都有不同的combination,完全冇重覆,種類繁多,連我平時覺得沙律好dry好寡都試齊晒佢啲沙律精選特級意式凍肉及芝士拼盤呢區都係好受歡迎,因為啲芝士、parma ham平時買都不便宜,呢到好多款式比我仼食番夠本,太鹹都可以夾住麵包、薄餅、果肉、nuts 一齊食。甜品及水果拼盤有雪糕、tiramisu 、布丁、芝士蛋糕🍰等,好豐富,滿足。Freshly bake pizza 表面香脆、內裏煙韌的手工pizza,今次叫咗最classic的Margherita pizza,雖然餡料只簡單用了水牛芝士、番茄及羅勒,但已經美味,而且還散發著陣陣炭香味。自助區冇湯,所以就加錢點了意式海鮮濃湯。湯料有不少海鮮,藍青口、蜆、魷魚、大蝦等,啖湯鮮甜好美味。想再飽啲仲有烤澳洲和牛西冷、香煎挪威三文魚、意式菠菜餃子、意粉等主食,食完呢個brunch 飽到晚餐都唔洗食飲品方面,

以自助形式供應:

海鮮櫃枱

廚師精選沙律

精選特級意式凍肉及芝士拼盤

甜品及水果拼盤

Freshly bake pizza

自助區冇湯,所以就加錢點了意式海鮮濃湯。
湯料有不少海鮮,藍青口、蜆、魷魚、大蝦等,啖湯鮮甜好美味。

飲品方面,無論有酒精、無酒精都有提供。今次叫咗杯signature cocktail Chill 下,過一個happy Saturday ~