2008-07-27 12 瀏覽
前幾日生日, 女朋友請左我黎食yamm, 試下呢間人氣自助餐的威力...早一個月訂位, 要求左希望可以靜d, 果然安排到比較靜的位置, 而且兩個人坐沙發位, 都幾舒服...一坐低服務員就奉上一籃面包同介紹份menu, 可能因為我知係點, 反而覺得形成左一股壓力...食物方面, 講真, 款色唔算太多:刺身&壽司: 叫了一個拼盤, 食左兩round, 帶子和牡丹蝦好肥美, 海膽鮮甜, 三文魚, 吞拿魚, 立魚都好新鮮!拖羅魚生卷好細件, 仲有太卷同加洲卷, 可能係我偏好, 好正。鐵板燒: 唔太特別, 都尚算好吃天婦羅:即叫即炸熱辣辣, 鮮蝦和軟殼蟹大大隻, 多吃卻有點油膩牡丹蝦清湯: 認真, 有點苦澀的味道..不喜歡..主菜: 選了魔鬼魚雜菜燴和龍蝦伊面, 龍蝦伊面比較突出, 但不知為何在芝士上加了沙律醬, 掩蓋了龍蝦的味道Parma Ham: 配料和味道十分配合生蠔: 出色, 鮮甜, 但有一隻有沙, 而且不能吃太多熱盤: 提不起興趣甜品: 大概也試過了, 女朋友很喜歡, 不記得名字了, 整體也很出色水果: 第一次西瓜有沙, 但refill後就沒有了..橙是去皮的, 細心....雪糕: 有
早一個月訂位, 要求左希望可以靜d,

一坐低服務員就奉上一籃面包同介紹份menu,
可能因為我知係點, 反而覺得形成左一股壓力...
食物方面, 講真, 款色唔算太多:
鐵板燒: 唔太特別, 都尚算好吃
牡丹蝦清湯: 認真, 有點苦澀的味道..不喜歡..
Parma Ham: 配料和味道十分配合
生蠔: 出色, 鮮甜, 但有一隻有沙, 而且不能吃太多
熱盤: 提不起興趣
雪糕: 有strawberry, vanilla & chocolate...最好食始終都係朱古力...
埋單$1007...以食物價值尚算可以, 環境幽雅, 但未必會再黎..

• 牡丹蝦
  • Parma Ham
2008-07-25 23 瀏覽
今次一行四人相約到近期人氣熱爆之Yamm吃自助晚餐,由訂位到當晚差不多要一個月,真令我對此自助餐有點期待。入到餐廳內,發現環境比較幽暗,中央則有一排半圓形沙發,天花有一盞大吊燈。我們四人給安排坐邊位之方檯。服務員很快便前來介紹今晚之廚師推介及是日餐湯(蝦清湯),跟着便拿了一籃子麵包過來。主菜有燒大蝦、炭燒油甘魚骹、日式魚生飯及慢燒法國鴨胸共四款。我們四人可撰全部四款主菜,每樣都可以試一點。-燒大蝦好大隻,味道是可以的。-油甘魚骹好普通,肉質較乾。-魚生飯可以不試,因魚生飯之魚生和自選刺生的一樣。-最出色的是鴨胸,肉嫩多汁,正!冷盤最正的是海胆壽司及刺身、煙三文魚、西班牙火腿、凍龍蝦。是日之生蠔則又細又瘦,不是我杯茶。熱盤除了咖喱羊肉外,沒有一樣留下印像。款式很少。水果一般,好吃的甜品只有朱古力雪糕和芝士蛋糕。食物整體可以接受,仍有進步空間!其實,此餐廳最好的是服務、環境及氣氛。服務生有禮的招待,可以代點日式食品,令人吃得很自在。而我更是第一次吃自助餐不用排隊取食物及一窩蜂的爭食物,感覺十分良好!真真正正的可以和知已良朋享受一頓自助晚餐!加分! 等了二十八日的自助餐,值得!

-燒大蝦好大隻,味道是可以的。
-油甘魚骹好普通,肉質較乾。
-魚生飯可以不試,因魚生飯之魚生和自選刺生的一樣。
-最出色的是鴨胸,肉嫩多汁,正!
冷盤最正的是海胆壽司刺身、煙三文魚、西班牙火腿、凍龍蝦。

是日之生蠔則又細又瘦,不是我杯茶。
熱盤除了咖喱羊肉外,沒有一樣留下印像。款式很少。
水果一般,好吃的甜品只有朱古力雪糕和芝士蛋糕。

食物整體可以接受,仍有進步空間!

等了二十八日的自助餐,值得!

西班牙火腿
海胆壽司
西班牙火腿
海胆壽司
  • 海胆刺身、朱古力雪糕
2008-07-24 129 瀏覽
見到Yamm既食物好match我地既口味,所以一個月前已訂左枱,亦好期待黎食‧‧‧而呢段期間都會上 openrice 睇下大家對佢既意見,總括而言都係話佢質素一般,但今晚食完之後證明我地黎Yamm係啱既!刺身:帶子和牡丹蝦都係好大隻,牡丹蝦好鮮味和彈牙;海膽無得頂,超鮮甜,我地repeat order左幾次海膽,真係停唔到口!三文魚,吞拿魚,油金魚,立魚好新鮮,係正貨,好食!海蝦雖然唔及牡丹蝦鮮甜,但都唔錯;日本海鰻就多碎骨左 D!拖羅魚生卷好細件,食唔出拖羅既肥美,而壽司飯都幾好。天婦羅:即叫即炸熱辣辣,炸粉簿簿的唔油膩。我地要左三樣野:鮮蝦大大隻好彈牙,南瓜和露筍好香甜!冷盤海鮮:蟹腳和大蝦好新鮮,蟹腳沒有雪味;龍蝦大隻,肥美有膏,但不及蟹腳那樣肉質鮮甜;生蠔有三款,即開的好鮮味又唔腥,最正係法國的,而其中一隻法國生蠔里有一隻仍會郁的蟹仔,證明D生蠔真係好新鮮呢!Parma Ham:機切薄身,但人手切既太厚身好難咬,味道咸淡適中,好味!鐵板燒:燒鳥,澳洲牛柳醃得入味,燒得香;大蝦,帶子和銀雪魚燒完少了海鮮應有的鮮味,味道淡左 D!爐端燒:生蠔燒完無甘鮮甜,都係食生蠔正D;牛柳很嫩,

爐端燒:生蠔燒完無甘鮮甜,都係食生蠔正D;牛柳很嫩,但少了燒肉那種撲鼻既肉香!

主菜:果木燻澳洲肉眼扒配香草紅酒汁:肉眼扒頗juicy,但有根,而且唔覺有果木燻出既果香;日式魔鬼魚雜菜燴:魔鬼魚肉質鞋,沒有一點魚味,很差!另外,送既蝦清湯聞落好鮮甜,但唔好飲,好似清蝦湯加左D鼓油既味!

熱盤:西班牙海鮮飯既飯太腍,完全無咬口,雖然個汁頗鮮味,但最重要既飯實在太失色了;馬來西亞咖哩雞既雞都算滑,但無咩雞味,咖哩唔夠香;咖哩魚既魚肉鞋,咖哩都係唔夠香;甜酸魚既魚肉又係鞋,甜酸醬唔醒胃野味;印度咖哩羊既羊肉炆得幾腍,但個sauce淡左D,無印度香料味;印度薄餅唔熱辣辣,而且靭,唔穌香!

小食:海膽豆腐的豆腐豆味香濃,好味;蟹子沙律無咩特別;冷麵的麵條唔夠凍,撈麵既sauce帶唔出冷麵既清新口感!Caesar Salad係即撈既,菜爽甜,沙律醬都幾香!

甜品:大約有二十款甜品,味道一般,無咩驚喜,但又唔係難食,但我嫌呢度太多mousse口味既款式,食落口感差唔多。我會推介Tiramisu,很香濃的咖啡和洒味!雪糕有士多啤利和朱古力,士多啤利就酸酸地,我唔鍾意;朱古力有好多朱古力薄碎,朱古力味好香濃,好好味!

至於一坐低就送上既麵包就無咩特別好食,因為怕飽肚,所以只食左少少。

Yamm既刺身,冷盤海鮮,鐵板燒,天婦羅和Parma Ham真係超正,絕對係正貨,好少酒店會同一時間提供到甘正既貴價美食!對住甘正既美食,忍唔住order左一支白酒黎嘆下呢!

呢度既熱盤雖然唔得,但佢以上超正既刺身已係無敵selling points!環境好舒適,裝修得好elegant。店員nice,有效率。我食食下呢度既總廚Eddy走過來提我唔好海膽雪糕一齊食,因為易肚痛,攪笑呢!

我好想再黎食啊!
刺身
生蠔
冷盤海鮮
天婦羅
刺身
生蠔
冷盤海鮮
天婦羅
  • 刺身,冷盤海鮮,鐵板燒,天婦羅和Parma Ham
2008-07-24 9 瀏覽
兩星期的考試過後央求啤陪我吃'自助餐熱爆榜'的Yamm舒緩一下悶氣前一天中午致電訂位職員說全餐廳滿座在啤要求下,才被接獲放在候補名單晚上獲通知候補成功即時開心到飛起,像中獎般,認定自己是多麼的幸運......次天十一時到達Yamm雖比開始時間早了半小時職員亦樂意帶我們入座職員先帶我們到食物旁的'街邊位'看上去較擠迫故要求坐梳化位職員耐心解釋自助餐詳情並遞給我們一張硬卡,上面所列的都是要向職員點菜的包括刺身,卷物,爐端燒,拉麵十一時半,自助餐正式開始先到食物枱拿食物果然貴精不貴多數款沙律,日式小食,生蠔,咖哩,巴馬火腿,露荀湯......看得出統統用料上盛點卡上面的食物職員落單爽快有禮刺身,燒物很快上枱刺身新鮮,份量按照一人一件這天鱲魚沒有,換來北寄貝燒物不錯,首推雞翼及冬菇釀蝦膠甜品選擇比外間少不喜歡他們的 tiramisu,panna cotta面都用上厚厚的朱古力醬大家提及的蛋型甜品確實有創意這天的雪糕分別是朱古力味及花生味朱古力雪糕,朱古力味十足,內有朱古力碎,愛朱古力的朋友一定滿足更有多項配料在旁,分別是心型脆脆,朱古力碎,大粒朱古力杏仁,等等至於那個花生味,我們用盡九牛二虎之

兩星期的考試過後
央求啤陪我吃'自助餐熱爆榜'的Yamm舒緩一下悶氣

前一天中午致電訂位
職員說全餐廳滿座
在啤要求下,才被接獲放在候補名單

晚上獲通知候補成功
即時開心到飛起,像中獎般,認定自己是多麼的幸運......

次天十一時到達Yamm
雖比開始時間早了半小時
職員亦樂意帶我們入座

職員先帶我們到食物旁的'街邊位'
看上去較擠迫
故要求坐梳化位

職員耐心解釋自助餐詳情
並遞給我們一張硬卡,上面所列的都是要向職員點菜的
包括刺身,卷物,爐端燒,拉麵

十一時半,自助餐正式開始
先到食物枱拿食物
果然貴精不貴多
看得出統統用料上盛

點卡上面的食物
職員落單爽快有禮
刺身,燒物很快上枱
刺身新鮮,份量按照一人一件
這天鱲魚沒有,換來北寄貝

燒物不錯,首推雞翼及冬菇釀蝦膠

甜品選擇比外間少
大家提及的蛋型甜品確實有創意

這天的雪糕分別是朱古力味及花生味
至於那個花生味,我們用盡九牛二虎之力,丁點都畢不到
剛巧有位大廚經過,要求他協助處理這雪糕
他說要解涷,請我們遲一點再來

十二時半,只有一半人就座
職員說的'全餐廳滿座'令人費解
no-show rate應不會有50%那麼高吧?

一時半
再去看看花生雪糕
還沒出場
找那大廚一問
他捧出來看
和之前絲毫沒有半點分別
仍然畢不到
就此放在雪糕架便揮袖而去
啤龜不死心,硬掘了一啖試試味
好香的花生味,像吃花生醬
啤龜不能明白Yamm處理雪糕的手法
應該有一定的經驗吧!
看著很多客人用力的在畢雪糕
並因此造成一條長龍
Yamm都能視而不見

鄰枱一家四口,父母加兩個小朋友
父母不停怪責子女吃不多
不建議父母帶小朋友來吃

結帳後填寫意見書
寫上:
1.不明白花生雪糕維持在一個不能畢的溫度
2.為何訂座時職員堅持全餐廳滿座,到後來只得一半客滿?為何職員不主動提出將客人列入waiting list?
3.整體選擇較少
4.厠所燈太暗,容易造成危險

星期一餐廳職員親自回覆
解釋雪糕溫度必須維持在零下某一個度數
又自顧地解釋餐廳按照一系列守則,嚴格標準......
到最後都沒有解釋花生雪糕的故事

第二三項意見他避重就輕地略過
對於厠所燈,他承諾會加以檢討
或者這樣說,從這次對話,他根本不明白我們的問題,只顧詳述餐廳有多好
啤亦只好唯唯諾諾,希望盡快結束這沒意思的通話

只可以說: 只此一次
冬菇釀蝦膠,燒得好
難得去皮,啤連吃了兩兜
等了良久才獲分配的麵包
花生味與朱古力味雪糕
2008-07-23 10 瀏覽
喜歡食蠔所以來Yamm試試看蠔質素高,相比其他同級餐廳優勝。此外刺身亦非常新鮮。熟食方面,選擇不夠多。我至愛的是天婦羅。甜品味道也很不錯。很多選擇,賣相精美,款款都很好吃。推介Tiramisu,很濃咖啡味,很香的洒味,而且非常very creamy. Good!
喜歡食蠔所以來Yamm試試看
2008-07-23 20 瀏覽
Yamm 6月30日開始沒有小童價,所以爸媽在之前帶我到Yamm 食自助午餐.在新裝修後, 進餐時較有私隱, 不易給旁人在上面看着。每張枱都有一盤麵飽, 今天伴點的是雞心豆醬, 用來點麵飽, 不過我覺得有些像點雞的薑茸, 其實都幾好味。是日餐湯: 猴頭菇豬山斑魚湯,有益又好味。還有一款忌廉蘑菇湯沒有試。熱盤款式不多,生蠔是即開的,是很新鮮,但不太肥美。主要食我至愛的剌身,天婦羅,和甜品這裏的剌身,天婦羅,鐵板燒和爐端燒,全部都是即叫即做, 每張枱都有一份是日餐單,是日剌身:帶子、三文魚、北寄貝剌身、油甘魚、吞拿魚剌身一看色澤就知很新鮮,好像在壽司店吃的.而天婦羅、鐵板燒、爐端燒都是即叫即做,全是熱辣辣的。甜品方面:各款蛋糕,琳滿目,賣相精美,很多款都很好吃.鮮果拿破崙,外層鬆化,內裡不太甜,超美味啊!Bluebreey cheese cake,藍莓酸甜,配上輕輕的芝士,真是絕配啊!熱情果椰絲慕絲餅, 酸甜醒胃,美味可ロ !金箔提拉米穌,超濃味的朱古力漿,醉人的酒心,再配濕潤的cream ,好吃到..............這天的Home made 冰淇淋只有草莓味1款,口味太少,

在新裝修後, 進餐時較有私隱, 不易給旁人在上面看着。

熱盤款式不多,生蠔是即開的,是很新鮮,但不太肥美。
主要食我至愛的剌身,天婦羅,和甜品
是日剌身:帶子、三文魚、北寄貝剌身、油甘魚、吞拿魚
剌身一看色澤就知很新鮮,好像在壽司店吃的.
而天婦羅、鐵板燒、爐端燒都是即叫即做,全是熱辣辣的。

甜品方面:
各款蛋糕,琳滿目,賣相精美,很多款都很好吃.
鮮果拿破崙,外層鬆化,內裡不太甜,超美味啊!
熱情果椰絲慕絲餅, 酸甜醒胃,美味可ロ !

這天的Home made 冰淇淋只有草莓味1款,口味太少, 冰淇淋內有一些果肉,但很酸.
雪糕旁有八種配料:巧克力片,芒果醬,杏仁巧克力,麥片碎
         巧克力脆,雜莓醬,黑白巧克力片,麵飽粒

水果: 龍珠果很酸,蜜瓜OK,哈蜜瓜OK,西瓜一般,
草莓很酸,菠蘿一般,沒有四星級酒店的甜

每人有一杯餐飲,爸爸點了凍咖啡 ,媽媽點了凍檸水,我點了凍檸茶 .

總結:
服務OK , 坐得舒適,尤其是我最喜愛吃帶子剌身、天婦羅蝦、鐵板燒銀鱈魚及各款美味的甜品。 我會給87.8分(滿分100分)
我下次都會再來惠顧!
刺身好味,新鮮
甜品種類多,好味道
有益又好味
刺身好味,新鮮
甜品種類多,好味道
有益又好味
2008-07-22 45 瀏覽
訂位之時,有唔少負面評論有關於Yamm既服務態度,不過知道佢地每晚有3款不同即開生蠔供應後,就話之佢啦,即管一試。椅未坐暖,即電兔般直奔海鮮Bar,唔知係唔係炎夏關係,D人驚食生野會領野,海鮮Bar竟然無乜人。與Inter continental “Harbourside”既「眾志城城,排隊等食」既場面相比,Yamm他條好多。生蠔同其它海鮮分開擺,而是日3款生蠔就包括Tasmania , New Zealand rock and US oyster,當中以Tasmania 最掂,美國蠔就預左creamy啦。3種蠔D擺位分明,最討厭係Inter continental 成日將D蠔種類位置撈亂,要自己再揀。論蠔質素,中等至偏高,相比其他同級餐廳較優,接近水平只有摺左既Ritz Carlton “The Cafe”, 而Harbourside既水準實在波動太大,香格里拉的Cafe Too都唔夠班。此外,刺身都有若干選擇,包括三文,牡丹蝦,油甘魚,海膽 等(真估唔到有海膽刺身,唔係海膽壽司,印象中,只此一間)。刺身種類雖唔多,但絕對新鮮。天婦羅方面,漿唔厚,細膩,算唔錯,細細舊,幾精品。而刺身

天婦羅方面,漿唔厚,細膩,算唔錯,細細舊,幾精品。而刺身、天婦羅、串燒乜乜,都係落order 叫,但無上限。

熟食方面,中菜無乜得揀,無蒸魚,無小菜,但我覺得方向正確,無必要太行,而印度咖喱菜則有幾款選擇,味道一般,其中值得一彈就係田雞蒸雞,呢味菜好難煮得難食,但佢做到,雪雞有口感,而田雞既「韌度」及「諧度」亦煮到好均衡,唔知邊個試菜,抵打蘿友。

甜品方面,本人就唔多好,但老友就話OK.

餐廳主要有3種檯,分別為散座、卡位及開放式玻璃間房,我坐散座,浪漫氣氛接近零,檯與檯相隔一呎左右 (即半隻手臂距離) ,人都過唔到,可媲美老麥,隔離張抬檯講野,可全數入耳,鐘意聽人家事者,萬勿錯過。而Drinking list比較簡單,比同級餐廳弱。

此外,有幾次,我都未食完,D服務員就想收碟,幾擾人,呢方面改善空間甚高。

二人埋單$1,000,週五六日 每人多5條,雖訂位需3至4個禮拜前,價錢合理,不禁要同Harbourside講句:「不進則退」。

今日無渣車,但waiter話可以係門口擺低部車或者泊過對面美麗華商場個Car Park ,有4個鐘免費泊車,可以慳番成舊水嫁。

最後,入廁所時可能會有surprise的感覺。

講時講,今晚AA wor…. 老友,……..幾時找數啊……??
(非會員)
一連兩星期去了一次dinner一次lunch食物只有那個分子甜品較特別其他甜品普遍太甜.兩次去D生蠔都十分唔掂,係好唔新鮮個隻,食唔入口.熱盤選擇不多,亦不是十分好吃.晚上唯一可取的是龍蝦及蟹腳,有D鮮味.麵包也好好.魚生新鮮,但都是一些普通貨色.外面也有很多好選擇.以$550一個dinner & $325 一個lunch 計, 只是計食物水準質素,算叫做偏貴.計埋裝修及叫做有人serve你,價錢算可以.另外,幫襯$500有2 hours free parking, 假日要$25/hour,所以楂車低D.
一連兩星期去了一次dinner一次lunch
食物只有那個分子甜品較特別
其他甜品普遍太甜.
兩次去D生蠔都十分唔掂,係好唔新鮮個隻,食唔入口.
熱盤選擇不多,亦不是十分好吃.
晚上唯一可取的是龍蝦及蟹腳,有D鮮味.
麵包也好好.
魚生新鮮,但都是一些普通貨色.外面也有很多好選擇.
只是計食物水準質素,算叫做偏貴.
計埋裝修及叫做有人serve你,價錢算可以.
所以楂車低D.
  • 分子甜品
2008-07-19 6 瀏覽
我仲食左天婦羅,鐵板燒,串燒,咖喱,仲有個主菜和牛... 好味到呢.. 不過唔記得主菜係咪只可以叫一次.. 好多樣嘢都想ENCORE架.. 結果,每樣食少少,都飽到上心口... 但仍然不停食... 忍唔住..所以,貴係貴,我都打算喺D朋友生日呀,慶祝呀之類再去.成日咁奢侈就唔好啦.另日本師傅由見城過嚟,都有少許信心保證~唔食甜品嘅我為大家著想,影少少俾你地睇吓.其實都好多款式,好好食,唔太甜.如果大家有興趣試,真係最好早啲喇!!不過真係好貴~成4百幾蚊一餐~都想死~
我仲食左天婦羅,鐵板燒,串燒,咖喱,仲有個主菜和牛...
好味到呢.. 不過唔記得主菜係咪只可以叫一次..
好多樣嘢都想ENCORE架.. 結果,每樣食少少,
都飽到上心口... 但仍然不停食... 忍唔住..
所以,貴係貴,我都打算喺D朋友生日呀,
慶祝呀之類再去.成日咁奢侈就唔好啦.
另日本師傅由見城過嚟,都有少許信心保證~
唔食甜品嘅我為大家著想,影少少俾你地睇吓.
其實都好多款式,好好食,唔太甜.
如果大家有興趣試,真係最好早啲喇!!
不過真係好貴~
成4百幾蚊一餐~都想死~
2008-07-16 8 瀏覽
2008年6月14日,Yamm很久沒有去過美麗華吃飯, 上一次是吃西宮。今天跟爸媽、還有另一半的爸媽去慶祝父親節,感覺真的煥然一新。地面的大堂完全改變了,喜歡餐廳的裝修和高高的樓底,桌間空間充足,環境舒適。午餐的選擇貴精不貴多(其實不算少了), 有袖珍海膽豆腐、芒果汁帶子沙律(絕無欺場,全兜帶子)、非常鮮甜的生蠔、翡翠螺、優質蜜瓜火腿等等。冷盤新鮮!另外有日式餐牌任叫,包括串燒(雞翼、雞軟骨、蝦、磨菇等都好吃,新鮮熱辣,是牛肉太韌了)、天婦羅(蝦、尤魚、冬菇等)勝在即叫即整, 水準可以接受。還有鐵板燒帶子(雞不太好吃,三文魚一般)。另外,任叫的還有刺身, 三文、吞拿、油甘魚、北寄貝和帶子!兩個字:新鮮!遺憾的是吃不下湯拉麵。另外值得一提是甜品,有些客人說款式不多,對我來說已經不少,最重要是很多款都不錯,不太甜,那個生雞蛋樣子的香茅汁芒果Ravioli又幾特別幾好玩嘅。就連麵包也很討好,看看照片已覺吸引!雖然,任叫的東西來錯了幾次,但由於等的時間不是很長,加上整體服務態度有水準,絕對可以彌補了不足。後記: 我們吃的當天還是208元一位,還沒有過6月,已經漲價到280元了。
2008年6月14日,Yamm

還有鐵板燒帶子(雞不太好吃,三文魚一般)。
遺憾的是吃不下湯拉麵。

2008-07-15 7 瀏覽
這間buffet有d食物都可以坐係度order就得,一坐底個服務員就俾左個menu話可以order仲主動叫我試左個刺身拚盤先...等左一陣就來真係估佢唔到d刺身真係好正,特別係d海膽呀好鮮又唔會腥,仲有帶子同蝦都好好味(可惜仲有好多野食所以都無再re-order)生蠔就係自己出去取有3款選擇,仲有龍蝦仔同埋長腳蟹都好正十分有水準呀.另外每枱都會有特製既茄子容來配麵包,不過我覺得味道麻麻反而d包真係唔錯最特別係個墨魚汁包微暖入面有餡料(不過我食唔出咩來)...熱食方面order左d天婦羅同埋原隻燒帶子都係值得一試.至於parma ham我簡食唔知食左佢幾多片真係好香配埋蜜瓜咸甜配埋簡直一流.最後食埋甜品就飽到頂上心口啦...不過此店d甜品都唔錯都有好多蛋糕選擇又會做好多水果口味既jelly,特別一提係佢地有2款雪糕(朱古力/士多啤梨)都應該係homemade,d朱古力味仲有加上好多朱古力片真係甜上加甜,反而士多啤梨好似酸左少少.不過此店真係值得一去架,d食物真係好有水準.

不過此店真係值得一去架,d食物真係好有水準.
2008-07-10 8 瀏覽
Ytd is my gf and I half year anniversary, and i booked this buffet restaurant cos ppl say its really good. The environment is very very nice and there are lots of foods too choose too. The deserts are very very nice especially the cheese cake, it kinda melts in your mouth and the crust is very crispy and thick..... very nice cheese cakes. The tempura is very crispy and its not oily at all. The sashimi is very fresh and its cut very thick slices and the king prawn sashimi is very very sweet and juicy. The grilled beef steak is very nice, very juicy and the sauce is very rich. We ordered lots more foods and we had a great time.
第一次去,有朋友請,今次同老婆去,覺得分別好大......以下係小弟所見:環境: 裝修後的環境,相當好,但音樂好大聲(同上次一樣),另外今次2位枱的距離非常之近,真係迫(上次去係2張枱for2位!!)味道: 同樣的Lunch Buffet,食物機本上同上次一樣,但日本食物落枱時間比上次快,(但味道差左,特別係刺身!!) Buffet枱食物都係差不多吧,我又吾食甜品,算ok la~, 冷盤其實冇特別 - 煙三文魚,生蠔,沙律等普通食物 熱葷,其實吾多記得,都有幾個咖哩,味道係好好,其他Buffet枱食物同上次一樣,其實冇乜o野食,好在日本o野食就ok多!! 服務: Very Good 侍應服務好,個個笑面迎人(Keep it up,今次Tommy service 我,想睇下佢態度會點,又冇o野wor,都幾Pro, very nice and Helpful) 佢sell 我 Wine但 Wine List 居然同我上次去時一樣,(都有好幾支wine都冇貨,有貨的年份又不update)佢話會有新wine List,但wine還未到手......Too
第一次去,有朋友請,今次同老婆去,覺得分別好大......
以下係小弟所見:

佢sell 我 Wine但 Wine List 居然同我上次去時一樣,(都有好幾支wine都冇貨,有貨的年份又不update)佢話會有新wine List,但wine還未到手......Too Bad!!

最後: 今次再去,普通客人多左好多,好似我老婆果D(C9)好多,2位枱真係迫,有個C9在旁,食都冇心情食,重話飲酒??
食物差左D,但其實還可接受,因為時間係快左好多(第一次食真係要45分鐘!!)
其實都會再來,但起碼6至10位,才有可能
(非會員)
2008-07-07 22 瀏覽
之前見網友鼎力支持,好評如潮,加上曾任職酒店的同事詳細分析點抵食法,於是約個為食老友去會一會佢地既 lunch buffet。預早10日 book位已經 full 晒,惟有book後一個星期,心想一定好爆,點知去到發現空位處處,成點鐘有人walk in 都仲有位。之前 book 位時問價錢係咪 $208,對方好堅定的答︰"係"!! 點知埋單變左 $288,加埋一要成300幾蚊一個,差唔多貴左成舊水,我早半個月前book位係舊價,confirm 個位小姐係咪應該係單聲已經加價呢? 起碼我可以選擇係咪繼續去食囉,到食完先話加,咁同打死狗講價有乜分別呢? 真係有被屈既感覺,於是同個waiter 講,雖然個waiter 行左三轉最終肯收返我舊價,但印象已經大打折扣,個waiter 收錢時仲要話 "而家通知返你,我地已經加左價,下次來係新價",雖然可能係佢循例要講聲,不過就令人覺得好似講到我地去呃食咁。老實講,我同朋友都係鍾意食既人,就如其他網友所講,Yamm 的食品的確唔錯,尤其係刺身,真係好正,不過我同朋友都唔會再去,如果佢地繼續咁樣經營,真係遲早消失!!!

• 刺身
  • 蝦天婦羅
  • 煙三文魚
尋晚終於去左試呢度的自助餐!一入到去坐底後,侍應就講解一下MENU每人可揀一款主菜呀!我地揀左低溫三文魚配香檳魚子醬汁同埋蘆筍和牛卷呀~低溫三文魚好滑,個樣似刺身但其實係熟的和牛卷的牛有點爽口,唔會好韌!唔錯呀~之後去拎沙律食,帶子沙律幾好~D帶子唔腥跟著就拎西班牙黑毛豬火腿同無花果~~呢2樣真係好好食呀!無花果超甜夾火腿食一流火腿很香,油花好多食得多會覺溜!!企係度切煙三文魚的廚師好好人~主動幫我地整凱撒沙律呀~好好味呀仲加埋2片煙三文魚落去味道超夾!刺身只係食了2ROUND!因太飽了第一次叫了雜錦刺身呀!但冇帶子。。三文魚口感不錯,左口魚幾爽!牡丹蝦最正超爽又唔覺佢腥又鮮甜海膽好香入口溶溶地咁~~熟蝦冇咩特別啦!吞拿魚普通!串燒我覺得牛舌最好味,幾爽下雞串幾滑咁~牛柳過熟呀鐵板燒我覺得帶子同蝦最好。。魚冇味,牛熟到咬唔到囉!!天婦羅真係一定要食囉!好難食到炸得咁好的呀!個粉夠薄又唔油,唔會係食粉囉!仲要係好脆真係好好食甜品我覺得美式cheese cake好味今次雪糕有花生味同薑味呀~我覺得2隻生都好好食呀!花生味的好香呀!薑味辣辣地幾刺激~整體黎講刺身同前菜的質素都好好但如果唔係特

尋晚終於去左試呢度的自助餐

一入到去坐底後,侍應就講解一下MENU
每人可揀一款主菜呀!我地揀左低溫三文魚配香檳魚子醬汁
同埋蘆筍和牛卷呀~低溫三文魚好滑,個樣似刺身但其實係熟的
和牛卷的牛有點爽口,唔會好韌!唔錯呀~

之後去拎沙律食,帶子沙律幾好~D帶子唔腥
跟著就拎西班牙黑毛豬火腿同無花果~~
呢2樣真係好好食呀!無花果超甜夾火腿食一流

火腿很香,油花好多食得多會覺溜!!

企係度切煙三文魚的廚師好好人~
主動幫我地整凱撒沙律呀~好好味呀

仲加埋2片煙三文魚落去味道超夾!

刺身只係食了2ROUND!因太飽了
第一次叫了雜錦刺身呀!但冇帶子。。
三文魚口感不錯,左口魚幾爽!
牡丹蝦最正超爽又唔覺佢腥又鮮甜
海膽好香入口溶溶地咁~~
熟蝦冇咩特別啦!吞拿魚普通!

串燒我覺得牛舌最好味,幾爽下
雞串幾滑咁~牛柳過熟呀

鐵板燒我覺得帶子同蝦最好。。
魚冇味,牛熟到咬唔到囉!!

天婦羅真係一定要食囉!
好難食到炸得咁好的呀!
個粉夠薄又唔油,唔會係食粉囉!
仲要係好脆真係好好食

甜品我覺得美式cheese cake好味
今次雪糕有花生味同薑味呀~
我覺得2隻生都好好食呀!
花生味的好香呀!薑味辣辣地幾刺激~

整體黎講刺身同前菜的質素都好好
但如果唔係特叮like食海膽或火腿
LUNCH黎會抵食D~
正!三文魚係腩位呀!
蘆筍和牛卷
cheese cake~
正!三文魚係腩位呀!
蘆筍和牛卷
  • 西班牙黑毛豬火腿,凱撒沙律,低溫三文魚配香檳魚子醬汁,刺身,天婦羅