2020-03-10
點解會話係神秘呢?因為餐廳嘅裝修睇一啲都唔似食越南菜,餐廳環境好黑,但非常有格調,似係酒吧多過餐廳,餐廳環境好細,客人有限,所以侍應個個都好親切,照顧周到👍🏽環境就夠哂有格調,而喺食物方面都非常特別。其實唔算係正宗嘅越南菜,佢混合唔同口味,食物適合香港人口味。(評分:5⭐️為最高)越式芝士薄餅🍕(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)呢個薄餅上面喺有牛肉乾、雞肉乾同埋腸仔,仲有啲肉鬆。薄餅嘅餅皮似係焗左嘅米餅,唔似平時食開嗰種意式薄餅🍕。食落香脆又可口!呢個薄餅配有醬汁,個人覺得呢個醬汁先係精粹,因為醬汁酸酸辣辣,識落更加惹味越式蝸牛🐌(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)呢道菜我覺得係成餐飯嘅重點,因為真係好惹味!可能東風螺唔係個個都接受到,如果中意食東風螺嘅,不妨一試!我估本身蝸牛唔係越南菜著名嘅食材之一,但佢個醬汁又係酸酸辣辣,完全係越南風味。豬頸肉春卷撈檬(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)個人認為呢個撈檬就比較遜色,因為真係同其他越南餐廳食到嘅冇乜特別🤔不過都有一個位要讚一讚嘅,就係佢個豬頸肉!豬頸肉唔算肥,但食落好滑,唔會乾真真,仲好juicy添👍🏽X河粉(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)呢個河粉入有牛丸、牛肉等。個人就覺得河粉食落就冇乜特別。但
(評分:5⭐️為最高)
越式芝士薄餅🍕(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
越式蝸牛🐌(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
豬頸肉春卷撈檬(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)
不過都有一個位要讚一讚嘅,就係佢個豬頸肉!
豬頸肉唔算肥,但食落好滑,唔會乾真真,仲好juicy添👍🏽
X河粉(評分:⭐️⭐️⭐️⭐️)
呢個河粉入有牛丸、牛肉等。個人就覺得河粉食落就冇乜特別。但係個湯就十分清甜,我係差唔多成碗湯飲哂🤤
總括黎講,呢間越南餐廳不論係食物、環境,氣氛同服務態度都十分滿意另外一提,餐廳有時會有私人派對,我就咁啱有一次摸門釘😢所以要食好野,都要睇好唔好彩!