2022-03-05 145 瀏覽
今日嚟到觀塘嘅呢一間URBAN Cafe。嚟都見到咁多主子,本來唔係咁好嘅心情,一下子就好返晒,果然都係主子最可以治愈我嘅心情😍。。是日餐湯 - 粟米湯 跟 蒜蓉包個湯一般般,不過都有少少粟米味。而個蒜蓉包幾吾錯,好夠味👍🏻。。爆谷雞塊不過不失,略嫌炸得太干,醬汁如果多d會更好😁。核桃蜜桃牛油果蜜糖芥末醬田園野菜沙律如果你好中意食蜜桃+牛油果,呢個沙律一定會滿足到你,沙律菜好新鮮,好滿意😚。。藍花皇家伯爵荔枝紅茶濃濃的花香加上荔枝,再加上蜜糖,吾太甜,好清新🤩。。凍400次玫瑰咖啡見到400次咖啡加上玫瑰,立刻好吸引,好香咖啡味加上玫瑰,係一個味蕾上的衝擊❤️。

是日餐湯 - 粟米湯 跟 蒜蓉包

爆谷雞塊
不過不失,略嫌炸得太干,醬汁如果多d會更好😁

核桃蜜桃牛油果蜜糖芥末醬田園野菜沙律

藍花皇家伯爵荔枝紅茶
濃濃的花香加上荔枝,再加上蜜糖,吾太甜,好清新🤩。

凍400次玫瑰咖啡
2022-02-25
2022-03-04 88 瀏覽
𖦹 煎豬排配薯菜 $88 賣相彩色繽紛,有健康嘅烤蔬菜、新鮮炸起嘅薯條,份量十足。豬扒挺鬆軟,ok juicy,調味適中,肉味略嫌不足。𖦹 蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅 $78估唔到吉列炸蝦同蜜桃夾,仲加埋蟹柳增強口感,非常豐富。薯條上嘅辣粉令人食唔停口,非常惹味。𖦹 薄荷朱古力薄荷味幾出,朱古力味濃而且好大杯!閨蜜很喜歡~𖦹 洛神紅莓莓乾花茶茶壺下面有蠟燭,保持茶嘅溫度,有心思,花茶非常香,解膩之選!▻ 味道:★ ★ ★ ★ ☆▻ 服務:★ ★ ★ ★ ☆▻ 打卡:★ ★ ★ ★ ☆▻ CP值:★ ★ ★ ☆ ☆▻ 回頭:★ ★ ★ ☆ ☆▻ $:120 pp
𖦹 煎豬排配薯菜 $88

𖦹 蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅 $78

𖦹 薄荷朱古力
薄荷味幾出,朱古力味濃而且好大杯!閨蜜很喜歡~

𖦹 洛神紅莓莓乾花茶

▻ $:120 pp
2022-02-28
  • 薄荷朱古力
2022-03-04 101 瀏覽
補記早前再一次去Urban Cafe鋸扒嘆Lunch。兒子選了意式肉丸芝士肉醬闊條麪。我選了紐西蘭牛肉眼扒配薯菜。餐湯是粟米忌廉湯,好味到忘了拍照。肉丸只有兩颗,Size正常,肉質算靚,多兩粒更好!肉醬很多芝士,汁料香濃。闊條麵份量不小,夠飽有餘!肉眼扒很大塊,厚度約1CM,不算厚切。下單不設自選生熟程度,上菜的大約八成熟。薯菜包括炸到很挺身的幼薯條、烤過的翠玉瓜、甘筍和黃色茄子。上菜時已灑了七味粉之類,如習慣清淡口味記得向廚師提出少鹽少粉。烤過的瓜菜有焦香味,但仍非常Juicy,水準之作!飲品加了少少錢,要了一杯特濃鮮奶朱古力(熱)和400次朱古力(凍)。前者比較濃朱古力味,後者以鮮奶為主,朱古力400次奶泡層為輔。餐後看看貓咪四圍跑,都是樂趣。
補記早前再一次去Urban Cafe鋸扒嘆Lunch。

肉丸只有兩颗,Size正常,肉質算靚,多兩粒更好!
肉醬很多芝士,汁料香濃。
闊條麵份量不小,夠飽有餘!

烤過的瓜菜有焦香味,但仍非常Juicy,水準之作!

餐後看看貓咪四圍跑,都是樂趣。
2022-03-03 83 瀏覽
朋友之前去過旺角分店,大推那裏的食物和有很多貓玩,得悉觀塘也有,所以相約去了觀塘這間☺️朋友說這間店比觀塘大超多,又不用等位,坐得很舒服😌cafe 有超多貓貓,全部也很可愛又乖巧😽食物方面,可單叫或跟套餐,2人套餐比較抵食,所以叫了一份.2人套餐 $328💠三重芝士肉醬闊條麵 🧀🍝Triple Cheese Fettuccine Bolognese 意粉很多,上面鋪滿了超多的肉醬🤤🤤肉醬味超香濃,加上了有芝士和洋蔥,味道更香濃.麵條用上闊麵,煮得獨特煙韌彈牙的口感👍🏻👍🏻💠夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅🧀🍕Hawaii Mozzarella Cheese Handmade Pizza Pizza 不算大,但卻厚重.材料有煙肉🥓、菠蘿🍍和芝士🧀.菠蘿大粒,選用新鮮菠蘿,口感香甜😻芝士用上超多的水牛芝士,造成可以拉絲的效果😽🔹400抹茶 🍵+$20第一次飲到這杯特色飲品,之前全民熱烈歡迎的400次咖啡和抹茶🤩上層有蓋上厚厚的抹茶泡沫,味道很像在飲奶蓋😸🔹Oreo 脆脆特濃朱古力(凍)🍫🥤+$20朱古力味道香甜,加入了orea碎粒和cream,飲落脆卜卜又creamy 😽😽

食物方面,可單叫或跟套餐,2人套餐比較抵食,所以叫了一份.

2人套餐 $328
💠三重芝士肉醬闊條麵 🧀🍝

💠夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅🧀🍕

🔹400抹茶 🍵+$20

🔹Oreo 脆脆特濃朱古力(凍)🍫🥤+$20

Urban Cafe (觀塘)🍾用餐體驗和環境上次去完旺角分店,今日去開觀塘又想去吸貓!🐱環境比旺角大,非常乾淨。🥣餐湯、牛油多士條:唸兩樣都係跟Lunchset有的,餐湯係有南瓜蓉的南瓜湯,牛油多士條好脆口,甜甜地好好送湯,😍驚喜!主食:🌯蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅 $78吉列炸蝦🍤同蜜桃好夾,加埋蟹柳絲口感非常豐常,蜜糖芥末令成件事好惹味,推介推介!!🐮燒紐西蘭牛肉眼扒配薯菜‧法式胡椒燒汁 $128呢個係再encore的,牛排一貫高水準發揮,重牛味,煎得岩岩好軟熟。另外要讚讚佢個薯條🍟加咗好香口的味粉,少少辣,估唔到跟餐薯條都咁高質。甜品:🍓自家製水果窩夫配雪糕 $68擺盤超靚,窩夫暖身in in un un好好味!🍫雪山心太軟(朱古力) 配雪糕 $58心太軟朱古力味濃,加埋雪糕岩岩好。飲料:☕熱檸茶 +$0☕鐵觀音拿鐵 +$13☕Oreo脆脆特濃朱古力 +$17/整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟.....#UrbanCafe #觀塘 #觀塘美食 #homekong #café #hkfood #hkfoodie #hk
Urban Cafe (觀塘)

🍾用餐體驗和環境

🥣餐湯、牛油多士條:

主食:
🌯蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅 $78

🐮燒紐西蘭牛肉眼扒配薯菜‧法式胡椒燒汁 $128

甜品
🍓自家製水果窩夫配雪糕 $68
擺盤超靚,窩夫暖身in in un un好好味!

🍫雪山心太軟(朱古力) 配雪糕 $58
心太軟朱古力味濃,加埋雪糕岩岩好。

飲料:

服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟
#UrbanCafe
#觀塘 #觀塘美食 #homekong #café #hkfood #hkfoodie #hkeater #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkcafe #hk #hongkong #homekong #hker #貓貓café #黃店 #hkyellow #小店 #高質 #食好西 #食西 #食好東西 #香港美食 #香港好去處 #香港情侶 #相機食先 #食物治療 #美食治療 #靜觀進食
  • 蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅
  • 南瓜忌廉湯
  • 牛油多士條
2022-03-01 3966 瀏覽
踏入三月,香港的「擴」疫政策仍然是霧裏看花,能坐下堂食食個午餐都變得不是必然,真是要好好把握。urban cafe是觀塘最好的樓上cafe之一,地方夠大,座位不擠迫,兩旁大窗透光,感覺舒適和明亮,心情也好起來。價錢親民,雖是貓cafe,但無入場費或每小時收費,點一個餐可坐足兩小時。就算你不特別喜愛貓也無問題,因為空間大,貓貓才不會主動理你。食物方面有水準,餐牌經常轉,不會覺得悶。我們叫了兩個午餐和兩個甜品。所有套餐送是日餐湯+牛油多士條和飲品。紐西蘭牛肉眼扒配燒汁及薯菜($128)煙三文魚黑松露忌廉芝士班尼迪配酸種包($88)法式焦糖燉蛋($58)朱古力雪山心大軟配雪糕($58)Oreo脆脆特濃朱古力(+20)意大利薄荷咖啡(+10)是日餐湯是南瓜湯,清爽而有粒粒南瓜肉。肉眼扒煎得香口,肉質軟滑無筋,燒汁濃郁,稀杰度剛好,三色配菜入味。班尼迪蛋即是流心水波蛋,荷蘭醬雖然顏色不夠金黃,但順滑不膩;酸種包外脆內軟,不過我還是喜歡傳統英式馬芬的嚼勁多些。其餘甜品和飲品都正常發揮,保持水準。

食物方面有水準,餐牌經常轉,不會覺得悶。
我們叫了兩個午餐和兩個甜品
所有套餐送是日餐湯+牛油多士條和飲品。

紐西蘭牛肉眼扒配燒汁及薯菜($128)
煙三文魚黑松露忌廉芝士班尼迪配酸種包($88)
法式焦糖燉蛋($58)
朱古力雪山心大軟配雪糕($58)
Oreo脆脆特濃朱古力(+20)
意大利薄荷咖啡(+10)

是日餐湯是南瓜湯,清爽而有粒粒南瓜肉。
其餘甜品和飲品都正常發揮,保持水準。
南瓜湯
法式焦糖燉蛋
朱古力心太軟
薄荷咖啡
oreo脆脆特濃朱古力
2022-03-01
法式焦糖燉蛋
2022-02-24 84 瀏覽
URBAN Cafe (駱駝漆大廈)地址: 觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓屋企冇得養貓但又好鍾意貓嘅我成日都過嚟urban cafe😍,貓貓可愛之餘,嘢食又好味。是日餐湯今日供應嘅係白湯。白湯飲落creamy、濃郁,入面仲有蘑菇粒。餐湯飲落暖暖地,啱晒係冬天飲。牛油多士條牛油多士條好香脆,表面佈滿砂糖,甜甜地。天婦羅蝦雞肉野菌青醬忌廉扁意粉 青醬意粉好大碟,食完好飽肚。意粉軟硬度適中,而且掛滿醬汁。醬汁香料味重,羅勒味突出,非常清爽。天婦羅炸蝦炸衣薄,蝦肉彈牙,非常惹味。海龍王蕃茄野菌西西里意大利飯意大利飯蕃茄味濃,酸酸甜甜,好香口。意大利飯配有紅椒、青椒、蘑菇等配料,非常豐富。而且面頭仲有大大隻海蝦同青口,食落非常新鮮。Oreo脆脆特濃朱古力飲品表面有忌廉同Oreo碎,好好味。下面朱古力非常濃郁,而且夠晒凍。特濃鮮奶朱古力熱嘅朱古力味道更加濃郁,表面上有一層奶泡,飲落好綿密。法式焦糖燉蛋 $58焦糖燉蛋表面層焦糖夠薄,而且呈金黃色。下面燉蛋非常香滑,細細個,唔會膩。另外仲會有忌廉同棉花糖,配搭一流。日本北海道煉乳草莓芝士蛋糕配雪糕 $48芝士蛋糕士多啤梨味香濃,食落質感似食緊雪
URBAN Cafe (駱駝漆大廈)
地址: 觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

是日餐湯

牛油多士條
牛油多士條好香脆,表面佈滿砂糖,甜甜地。

天婦羅蝦雞肉野菌青醬忌廉扁意粉

海龍王蕃茄野菌西西里意大利飯

Oreo脆脆特濃朱古力

特濃鮮奶朱古力
熱嘅朱古力味道更加濃郁,表面上有一層奶泡,飲落好綿密。

法式焦糖燉蛋 $58

日本北海道煉乳草莓芝士蛋糕配雪糕 $48
芝士蛋糕士多啤梨味香濃,食落質感似食緊雪糕,偏甜。雪糕係曲奇味,都幾好味。
2022-02-24 75 瀏覽
今日趁仲可以食晏同媽媽去左觀塘呢間cafe,果然冇令我失望。開心既係呢度食物唔貴又好食,我地叫左海龍皇蕃茄野菌西西里意大利飯、蜜糖芥末吉列炸蝦蜜桃蟹柳墨西哥卷餅。飯既份量好多,口感軟硬適中,入面仲加咗唔少菇,相當有咬口,結果都食得曬;墨西哥辣辣哋,同入面嘅蜜桃甜味出奇哋夾,味道層次豐富,薯條香脆,上面微灑辣粉,食到停唔到口,份量又係唔少,抵食!飲品點左熱蜂蜜柚子茶同400次玫瑰咖啡,真心推介咖啡配上玫瑰味好特別好好飲,最後仲有加上雪山心太軟同蘋果越橘酥,都有配雪糕,蘋果越橘酥好特別,蘋果加橙既味道,完美既配搭仲有好多貓貓可以逗下添。

2022-02-23
2022-02-23 2000 瀏覽
呢間位於觀塘嘅樓上cafe—— 🌟Urban Café🌟,☺️💕佢位置喺駱駝漆大廈方便易去,餐廳環境寬闊夠大,坐得鬆動👍🏻果日我哋去咗食Lunch,食物都幾大份幾豐富😋兩個人食足夠飽肚👍🏻._.🍲|精選是日餐湯 & 牛油多士條|🥗是日嘅餐湯係粟米湯,濃濃嘅粟米香味,好Creamy🫕牛油多士條香脆可口,食落口有一陣香濃嘅牛油味,一條條方便食,無論係點湯食、定就咁拎嚟食都一樣味道好夾👍🏻·🦐|天婦羅蝦雞肉野菌青醬忌廉扁意粉|🫑朋友點左呢個扁意粉,一上碟已經聞到青椒汁嘅香味,每條扁意粉都係掛滿汁,唔會好dry👍🏻天婦羅炸得金黃香脆,咬落口脆卜卜🤩·🍅|海龍王蕃茄野菌西西里意大利飯|🦐果日好想食酸甜嘅番茄醬,見到呢個畫到有西西里意大利飯好特別,蕃茄味香濃🍅每啖意大利飯都係紅色嘅鮮茄醬❤️唔會太酸,開胃又好食😋再配埋面頭嘅海鮮,好夾👍🏻·🍯|法式焦糖燉蛋|🥚擺碟邊放滿色彩繽紛嘅棉花糖,好靚💕焦糖燉蛋亦都好好食💛唔會太甜,表面嘅焦糖一整片過,食嘅時候可以將佢整醉,再配一啖淡嘅燉蛋,好食😋·🧃|飲品|🥤🍫 400次薄荷朱古力🌿🥛 400次抹茶🍵400次呢個名真係好吸引🤩呢兩杯飲品好重鮮奶味,味道唔甜,好
._.
🍲|精選是日餐湯 & 牛油多士條|🥗
🦐|天婦羅蝦雞肉野菌青醬忌廉扁意粉|🫑
🍅|海龍王蕃茄野菌西西里意大利飯|🦐
🍯|法式焦糖燉蛋|🥚
🧃|飲品|🥤
🍫 400次薄荷朱古力🌿
🥛 400次抹茶🍵
400次呢個名真係好吸引🤩呢兩杯飲品好重鮮奶味,味道唔甜,好健康的感覺🥛
._.
📍Urban cafe(觀塘)
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓A
2022-02-20 71 瀏覽
最真的心笑到最開心(Bulu Bulu Ya Bulu Ya) 😻🎶 相信有好多朋友同我一樣,都鍾意黎觀塘駱駝漆大廈搵好野食❤️ 有咩開心過嘆美食😋?就係有勁多喵喵陪住你食呀😍🐈 呢度除咗有超級小黑咪🐈‍⬛ 觀塘分店地方超大,有近60隻貓貓㗎~喵🐱 呢間cafe午餐重性價比超高添,可以話抵食大件又好味🤤-我們點了二人套餐😋。有餐湯, 沙律, 頭盤, 主食及飲品,十分豐富。 🥗是日餐湯及沙律 忌廉湯濃郁甘甜;沙律菜亦很爽脆清新開胃。- 🍛東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯 咖喱種類繁多,但日式味道是我最喜歡的。日式咖哩香甜濃郁的滋味,拌著米飯吃,很開胃不覺膩;牛肋條是這道菜的亮點,口感軟稔入味。- 🍔安格斯牛肉手工漢堡配脆薯 漢堡印上貓貓圖案,十分可愛。 牛肉挺厚亦富肉汁。牛肉面層蓋著半溶狀態的芝士,非常吸引。配料還有生菜及蕃茄,增加不同層次的口感。薯條伴碟亦很香口。-🐔避風塘香酥雞翼一向很喜歡避風塘的菜式,很是惹味。 我們散點一份小食。 這份雞翼每隻均是肥美,而且色澤金黃,賣相相當吸引。 咬下去皮脆肉嫩,香蒜🧄味濃郁非常。-🍹蜂蜜柑桔檸檬及菠蘿乳酸梳打最後點了兩杯酸酸甜甜的梳打解一解膩。味道又不

🥗是日餐湯及沙律

忌廉湯濃郁甘甜;沙律菜亦很爽脆清新開胃。
🍛東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯

🍔安格斯牛肉手工漢堡配脆薯

🐔避風塘香酥雞翼

一向很喜歡避風塘的菜式,很是惹味。
🍹蜂蜜柑桔檸檬及菠蘿乳酸梳打

最後點了兩杯酸酸甜甜的梳打解一解膩。
味道又不會偏甜!
整體食物質素十分有誠意及水準😋

2022-02-20 57 瀏覽
話說駱駝漆大廈有好多餐廳,當中有一間超多貓咪的cafe,以裝修和輕雲石桌子為主,同時感覺很文青和寫意。二人套餐$328提供餐湯、沙律、主食、飲品等。主餐配上胡麻醬拌上的沙律和濃濃羅宋紅餐湯。巴馬火腿拉斯水牛芝士手工薄餅薄餅軟熟如麵包,以番茄醬和水牛芝士為主,配上巴馬火腿更特出風味挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼意粉香口的流心蛋加上煙三文魚、蘑菇、煙肉,配上軟硬適中的扁意粉,濃郁口感。香滑奶凍 +$18士多啤梨味,旁邊配上棉花糖和忌廉增加口感草莓荔枝紅莓乾花茶 +$31透明玻璃熱茶壺,用蠟燭保持溫度。內有蜜糖但不甜,清清花香,非常健康。百香果蜂蜜梳打 +$4梳打水配上果汁,還有爆珠在內

二人套餐$328
提供餐湯、沙律、主食、飲品等。

主餐配上胡麻醬拌上的沙律和濃濃羅宋紅餐湯。

巴馬火腿拉斯水牛芝士手工薄餅

挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼意粉

香滑奶凍 +$18
士多啤梨味,旁邊配上棉花糖和忌廉增加口感

草莓荔枝紅莓乾花茶 +$31

百香果蜂蜜梳打 +$4
梳打水配上果汁,還有爆珠在內

2022-02-17 1409 瀏覽
觀塘cafe pizza好食話說駱駝漆大廈有好多餐廳,難得放假同朋友提前book咗樓上一間貓cafe,長期多人🙈用餐時間限時90分鐘,每位最低消費$100。餐廳環境寬敞,但都非常熱鬧,幾乎滿座要等位,記得提早預約。入餐廳之前有部自動膠袋鞋套機,做足防疫措施,感覺安心~木系裝修和輕雲石桌子感覺很文青和寫意,提供Wi-Fi,另收加一服務費。超級多貓但好現實,一摸就走😂有罐罐先理你,好可愛二人套餐$328提供餐湯、沙律、主食、飲品等。草莓荔枝紅莓乾花茶 +$31加蜜糖都唔會甜,大大碗漂亮的透明玻璃熱茶壺🫖,有蠟燭keep住溫度~清清花香幾好飲,非常健康百香果蜂蜜梳打 +$4充滿氣的果汁,還有甜甜的爆珠,正前菜是:菠蘿生菜🥬胡麻醬沙律和紅餐湯,喜歡他的湯,結結的濃湯。#巴馬火腿拉斯水牛芝士手工薄餅迷你薄餅軟熟尤如麵包一樣,佈滿番茄醬和水牛芝士,啖啖足料,配上鹹鹹的巴馬火腿更惹味,推介~#挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼意粉擺碟好靚~色彩繽紛,晶瑩剔透的流心蛋配上煙三文魚、蘑菇、煙肉+軟硬適中的黃金扁意粉🍝不會鹹,健康#自家製香滑奶凍 +$18選了草莓口味,彈牙奶凍。配上粒粒棉花糖和忌廉增加口感服務
觀塘cafe pizza好食

超級多貓但好現實,一摸就走😂有罐罐先理你,好可愛

二人套餐$328
提供餐湯、沙律、主食、飲品等。

草莓荔枝紅莓乾花茶 +$31
清清花香幾好飲,非常健康

百香果蜂蜜梳打 +$4
充滿氣的果汁,還有甜甜的爆珠,正

#巴馬火腿拉斯水牛芝士手工薄餅
迷你薄餅軟熟尤如麵包一樣,佈滿番茄醬和水牛芝士,啖啖足料,
配上鹹鹹的巴馬火腿更惹味,推介~

#挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼意粉
擺碟好靚~色彩繽紛,

#
自家製香滑奶凍 +$18
選了草莓口味,彈牙奶凍。配上粒粒棉花糖和忌廉增加口感

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2022-02-13
大概有一年時間沒到訪觀塘的Urban Cafe,近日因疫情關係,再次想起Urban Cafe的活潑貓咪,完全不怕人,在你身邊跳上跳落,令人打開心扉。沒有晚市的星期天中午當然全場爆滿,顧客有一家大小及情侶,小朋友𢭃玩貓咪,不亦樂乎。 入餐廳前需如常套上鞋套,保護貓咪健康。大部分人都叫上套餐,湯沙律主菜飲品樣樣齊。 粟米忌廉湯 粟米忌廉湯味道鮮甜又creamy。雜菜沙律菠蘿不酸帶甜,拌上雜菜沙律很開胃。 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅手工薄餅厚厚的不太大,每人兩件剛好,巴馬火腿及水牛芝士鹹香惹味。東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯日式咖喱牛肋條飯味道甜甜的,牛肋條已經切成一口大小,容易入口。伯爵茶拿鐵伯爵茶拿鐵味道很像奶茶,但帶有伯爵茶香氣。玫瑰蘋果醋茉莉綠茶蘋果醋綠茶酸酸甜甜,是咖啡奶茶外的選擇。

入餐廳前需如常套上鞋套,保護貓咪健康。

大部分人都叫上套餐,湯沙律主菜飲品樣樣齊。

粟米忌廉湯
粟米忌廉湯味道鮮甜又creamy。

雜菜沙律
菠蘿不酸帶甜,拌上雜菜沙律很開胃。

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯

伯爵茶拿鐵
伯爵茶拿鐵味道很像奶茶,但帶有伯爵茶香氣。

玫瑰蘋果醋茉莉綠茶
蘋果醋綠茶酸酸甜甜,是咖啡奶茶外的選擇。
2022-01-30
5 分鐘 (堂食)
真心第一次食樓上Cafe既食物係超水準 由心地覺得非常之好食 難怪餐廳幾乎座無虛席 人流非常之多 所以記得一定要Book位喇😻🐑 慢煮紅酒燴羊後膝慢煮到入口即溶既羊後膝 搭配紅酒烹調過後 非常嫩滑之餘亦重羊鬚味 再搭配餐廳秘製醬汁平衡返個羊鬚既味道 真心一流水準 完全超越我對樓上Cafe既認知🍝 濃厚芝士肉醬千層麵蕃茄肉醬加燶厚芝士焗製而成 上碟焗盤依然熱烘烘 完全不失溫度 麵質長厚千層麵口感煙韌 每一啖咬落去都好有層次 非常吸引🐤 避風塘香酥雞翼必叫小食!炸得超香濃又邪惡既避風塘雞翼 炸蒜既味道真係香飄四溢 再加上炸雞翼既外皮非常爽脆 避風塘雞翼就係絕配既拍檔🍱 滋味小食拼盤小食拼盤非常抵食 有四款小食既拼盤:水牛城雞翼、 紐西蘭魚寶、脆炸爆谷雞條、楓糖漿蕃薯條 每一樣都係小朋友鍾意食既邪惡食物 但款款炸得非常香脆 口感真心一流🥧 伯爵芝士蛋糕伴雪糕伯爵芝士蛋糕香濃可口 搭配曲奇雪糕層次令人甜蜜入心樓上Cafe既主角 當然唔少得就係飲品 每款飲品都精緻可口 尤其是與眾不同既「400次系列」🍵 400次抹茶非常香濃凍飲系列 抹茶味加奶泡非常之濃厚 香味會回甘🍫 Oreo脆脆特濃朱古力冬

🐑 慢煮紅酒燴羊後膝

伯爵芝士蛋糕香濃可口 搭配曲奇雪糕層次令人甜蜜入心

🍵 400次抹茶
非常香濃凍飲系列 抹茶味加奶泡非常之濃厚 香味會回甘

🍫 Oreo脆脆特濃朱古力
冬天既天氣突意叫呢杯熱飲 好甜蜜既朱古力配搭上Oreo脆脆 暖意甜意盡心中 飲完個人開心好多🤪

🫖 蘋果玫瑰普洱茶🌹
食完最後仲特別叫左一壺普洱花茶 超有心機點蠟燭烘熱花茶 保持溫熱 而且花茶普洱特別香口 飲落令人心曠神怡 解膩一流

好有心思既一間樓上Cafe 食物質素真心非常優秀 而且店員服務非常用心又體貼 再加上環境真係冇得頂 好多貓貓陪你一齊享受美饌 非常寫意既一餐 怪唔之得人流非常爆滿 值得一試再試

2022-02-14 831 瀏覽
而家出街諗唔到節目?可以同朋友或者屋企人一齊嚟到呢間貓貓天堂嘅餐廳😝有得同貓玩之餘,仲可以食個靚嘅下午茶🤤🤤可以消耗咗成個晏晝嘅時間😝😝呢到大約有超過20隻貓,唔同品種性格都有😝😝熱情又有高冷嘅都有😝😝佢地仲完全唔怕人架😙我地嗌左個2人套餐,跟餐湯、沙律,二份主食同2杯飲品,都係$328咋!好抵😙😙所以再加配咗滋味小食拼盤😝😝沙律菜好新鮮,蕃茄鮮甜多汁,食完好開胃😋🥢三重芝士肉醬闊條麵水準高質👍🏻闊條麵質地乾爽彈牙,軟硬適中🥰芝士仲要超級香濃,有成三款唔同嘅芝士混在其中🤤味道都十分之夾同好惹味😛而且肉醬汁同肉碎都好豐富😋令成個闊條麵味道昇華咗好多😚😚🥢巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅薄餅size中等😙每人兩件份量啱啱好👍🏻除咗食到樓上cafe少見嘅parma ham😋仲有香菇同熱辣辣水牛拉絲芝士🤤🤤🤤而且薄餅底結實飽足😙😙🥢滋味二人小食拼盤 +$28大食嘅我地見到貓貓食慾大增😚28蚊就嗌到呢個小食拼盤🤤有齊紐西蘭魚手指、炸雞塊和脆炸薯條🥰同貓貓玩到咁上下又咬返幾口,真係好寫意😜

🥢三重芝士肉醬闊條麵

🥢巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅