2022-04-29 70 瀏覽
Urban cafe(觀塘) @urban.cafe.hk 貓cafe黎講食物質素都幾好,價錢唔貴,呢間分店好大,而且有好多貓🐱🐈,貓貓全部都好可愛😍,唔怕人又活潑🥳。大人小朋友啱去,連bb都去得 。仲有可買罐罐喂佢地,餐廳環境都幾乾唔會有臭味。二人套餐 $328 🌟是日餐湯🥣🌟是日沙律🥗今日嘅餐湯係南瓜湯都幾好飲唔係好滑嘅濃湯,係會食到南瓜🎃肉嗰種個人比較鐘意用沙律醋既沙律🥗🌟滋味2人小食拼盤 +$28紐西蘭魚寶,爆谷雞塊,脆薯🍟味道正常 ,份量多又唔貴🌟東瀛蟹籽芝土咖喱牛肋條飯咖喱唔係好辣個種,入邊有啲薯仔🥔紅蘿蔔🥕牛肋條份量都可以味道都唔錯🌟安格斯牛肉手工漢堡 配 脆薯有番茄🍅生菜🥬同芝士塊漢堡扒都幾Juice唔會好散配左沙律同薯條🍟薯條係有少少辣因為小食都有薯條,太多食唔晒🌟自家製香滑奶凍(原味) +$18奶凍都幾滑幾香,又唔會太甜Urban cafe(觀塘)📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓A室
Urban cafe(觀塘) @urban.cafe.hk

貓cafe黎講食物質素都幾好,價錢唔貴,

二人套餐 $328

🌟是日餐湯🥣
🌟是日沙律🥗
今日嘅餐湯係南瓜湯都幾好飲
唔係好滑嘅濃湯,係會食到南瓜🎃肉嗰種
個人比較鐘意用沙律醋既沙律🥗

🌟滋味2人小食拼盤 +$28
紐西蘭魚寶,爆谷雞塊,脆薯🍟
味道正常 ,份量多又唔貴

🌟東瀛蟹籽芝土咖喱牛肋條飯
咖喱唔係好辣個種,入邊有啲薯仔🥔紅蘿蔔🥕牛肋條份量都可以
味道都唔錯

🌟安格斯牛肉手工漢堡 配 脆薯
有番茄🍅生菜🥬同芝士
塊漢堡扒都幾Juice唔會好散
配左沙律同薯條🍟
薯條係有少少辣
因為小食都有薯條,太多食唔晒

🌟自家製香滑奶凍(原味) +$18
奶凍都幾滑幾香,又唔會太甜

Urban cafe(觀塘)
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓A室
2022-04-29 41 瀏覽
價錢同一般餐廳差唔多,但就足足有2個鐘可以同貓貓玩😍地方大又多貓貓,貓貓周圍走,又好中意俾人摸,超可愛~ 而且雖然多貓,但好乾淨唔會有陣味,有貓貓陪住食野真係好治癒!!❤️夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅 超多芝士既pizza 熱辣辣新鮮焗起,芝士仲好拉絲,Pizza 邊仲脆脆地🧡三重芝士肉醬闊條麵 大大碟好多cheese 好邪惡!!💛小食拼盤 炸雞塊好香脆,薯條加左七味粉好香口💚蜂蜜柑桔檸檬梳打 酸酸甜甜既梳打夠清新💙精選特調咖啡 又香又滑,好夠奶味既咖啡

🧡三重芝士肉醬闊條麵 大大碟好多cheese 好邪惡!!

💛小食拼盤 炸雞塊好香脆,薯條加左七味粉好香口

💚蜂蜜柑桔檸檬梳打 酸酸甜甜既梳打夠清新
💙精選特調咖啡 又香又滑,好夠奶味既咖啡

2022-04-29 62 瀏覽
呢間 😼 Meow cafe 不設入場費/每小時收費✨ 又超近我, 放工就嚟得同貓貓玩!呢度有勁多萌爆嘅主子陪食,仲任你摸添😍 呢度簡直就係貓痴嘅天堂呀🐈 你仲可以喺度買罐罐,只要一開罐罐,所有主子都蜂擁而嚟,場面震撼🤣差d唔記得我今晚喺嚟食晚飯添,完全比貓貓吸住咗。講到野食呢間😻cafe以西餐為主,質素唔錯喎,多品種之餘仲好抵食添叫咗個2人晚餐跟沙律及湯,另加咗小食,甜品,2杯特飲,一壺花茶埋單都係5百幾ja, 堅抵食架😼 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅呢個芝味濃郁嘅薄餅,啱晒我呢個芝士控,多芝士到可以拉絲😋😼 挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉撈埋超有動感嘅水煮蛋又滑又creamy好味道😼 水牛城雞翼酸酸甜甜但唔辣嘅,雞翼外面有汁但竟然裡面都仲脆架,出奇地好食😼 Oreo脆脆特濃朱古力 😼四季春茶拿鐵兩杯都感覺好邪惡,但我地叫咗少甜啱飲,另外四季春茶味濃加上芝士奶蓋香滑好飲😼 日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕芝士控又嚟啦,🍓cheesecake 唔會好甜配上朱古力雪糕夾埋味道啱啱好😋因為想同主子玩耐D, 飯後泡個 😼蘋果玫瑰普洱茶 幫助飯後去脂,仲可以D貓貓 chill 多陣@urb

😼 巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
呢個芝味濃郁嘅薄餅,啱晒我呢個芝士控,
多芝士到可以拉絲😋

😼 日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕

@urban.cafe.hk
觀塘開源道62號
駱駝漆大廈第1座6樓

#meow #meowstagram #catlovers #catoftheday #catsofinstagram #meowcafe #觀塘cafe #觀塘打卡 #貓cafe #主子 #人像 #可愛 #petlover #photooftheday #photoshot #portrait #kawaii #wiwt #foodporn #foodie #sweetheart #景點 #打卡 #hkgirl #lifestyle #hongkong #bff #happiness
  • 挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
2022-04-29 35 瀏覽
真係超級可愛啊😆✌🏻 講緊嘅就係位於觀塘駱駝七大廈一座嘅依間貓貓cafe😛 地理位置超級方便,平時約埋朋友行完街過嚟食飯,都係性價比極高嘅首選💗重點係雖然依度係貓貓🐱cafe,但係價錢超級平,嘢食嘅味道仲要比其他西餐廳好食😋一入到嚟嘅時候要帶鞋套,超級乾淨又衛生,而且要消毒雙手,成個環境都冇臭味,好乾淨,有啲小朋友直接坐喺地下都OK👍🏻 仲有超過60隻貓貓🐱估唔到嘢食都抵食又好食~我地叫咗晚餐二人set,有晒頭盤(沙律同埋南瓜忌廉湯)、兩個主菜、兩杯$38以內嘅飲品,都只係$328,價錢超級震撼😚雖然係頭盤,但係份量好足,特別係忌廉南瓜湯主菜方便我哋叫咗一個煙三文魚水煮蛋卡邦尼意粉🍝三文魚味道超級鮮甜,好香口,而且意粉好多汁,陪着半熟嘅水煮蛋嚟簡直一流另外叫咗一個西班牙🇪🇸豬肋骨份量超足!仲要肉質好鮮嫩多汁💓最後叫咗一杯抹茶latte同埋百香果Soda😆

估唔到嘢食都抵食又好食~

雖然係頭盤,但係份量好足,特別係忌廉南瓜湯
主菜方便我哋叫咗一個煙三文魚水煮蛋卡邦尼意粉🍝

另外叫咗一個西班牙🇪🇸豬肋骨
份量超足!仲要肉質好鮮嫩多汁💓
最後叫咗一杯抹茶latte同埋百香果Soda😆
2022-04-27 214 瀏覽
已經好耐無出去食飯啦🥺晚市堂食開返即刻約埋 朋友去喵cafe玩下🐈 今次已經係第二次黎,因為中意佢環境夠衛生。入餐廳前要著上鞋套,而且地方大又多喵,重點係完全無臭味玩🐱前都係醫飽個肚先,叫左個二人套餐 ($328)有是日餐湯同沙律🥗作為前菜份量啱啱好。而主食方面就揀左:▪️挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉水煮蛋熟度啱啱好,撈埋扁意粉好creamy😋而且意粉好彈牙,係我中意食既口感!▪️巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅無法抗拒既拉絲薄餅,熱辣辣既芝士好正,pizza足料之餘仲好脆。飲品同樣無令人失望架🤩分別叫左:▪️Oreo脆脆特濃朱古力 (+$20) 好濃郁既朱古力味,加埋Oreo非常邪惡🤤▪️四季春茶拿鐵 (+$22)加左芝士奶蓋好正,除左好飲就係好好飲。當然唔少得小食同甜品🍰▪️水牛城雞翼 ($68)炸過既雞翼好香脆,醬汁唔會好辣,好惹味▪️日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕 ($48)士多啤梨味🍓cheesecake 好香,一啲都唔漏,配朱古力味雪糕完全唔過份😌最後叫左壺鮮果花茶🫖▪️蘋果玫瑰普洱茶 ($69)加左蜜糖好清新,唔會太甜,食得太飽飲返杯茶就啱晒☺️壺下面仲有蠟燭keep warm架!通

玩🐱前都係醫飽個肚先,叫左個二人套餐 ($328)

有是日餐湯同沙律🥗作為前菜份量啱啱好。

而主食方面就揀左:
▪️挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉

▪️巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

飲品同樣無令人失望架🤩分別叫左:
▪️Oreo脆脆特濃朱古力 (+$20)
好濃郁既朱古力味,加埋Oreo非常邪惡🤤

▪️四季春茶拿鐵 (+$22)
加左芝士奶蓋好正,除左好飲就係好好飲。

當然唔少得小食同甜品🍰

▪️水牛城雞翼 ($68)
炸過既雞翼好香脆,醬汁唔會好辣,好惹味

水牛城雞翼

▪️日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕 ($48)
日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕

最後叫左壺鮮果花茶🫖
▪️蘋果玫瑰普洱茶 ($69)
蘋果玫瑰普洱茶

通常貓cafe食物都好Hea,但呢間價錢同食物質素絕對超值!而且觀塘店有超過60隻🐱夜晚主子出黎活動好熱鬧,不過唔係隻隻都咁親人架,所以唔好夾硬捉住佢地黎摸。緣份到了,主子自然會比你摸😌
2022-04-26
挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
水牛城雞翼
日本北海道練乳草莓芝士蛋糕配雪糕
蘋果玫瑰普洱茶
2022-04-26 45 瀏覽
估唔到觀塘工廈都有咁可愛既地方,就係呢間 #貓cafe @urban.cafe.hk ,一入到去就有好多貓咪周圍走,佢地都好細心,入場之前要著鞋套以免整污個地方,保護返啲貓咪真係唔錯我地叫左兩款甜品,同埋一款小食,分別係#雪山心太軟 ,即叫即翻熱,黎到就食到少少微暖,流心朱古力,食起黎都唔太甜,都OK,加埋雪糕配埋棉花糖食岩岩好,好味#朱古力白吐司磚配雪糕一黎睇到就覺得都幾靚,打卡一流,份量超大,兩多士仲有兩雪糕球,正,睇見都滿足,不過,朱古力醬厚多士,加雪糕,加棉花糖,再連埋蜜糖食起黎我就覺得偏甜左少少,或者應該要連埋士多啤梨一齊食既酸度就岩岩好食左甜野要食返個鹹點,我地叫左個 #小食拼盘,黎到好豐富呀,超多野食,有雞翼,魚塊同雞塊,份量都好多,真係曬口水不過呢道係有限時同個人最低消費,如果要主力玩貓貓就要巿排下啲時間,快啲食完就可以隨處同貓貓玩,同埋道食都有貓貓係身邊走黎走去,有啲就任摸唔嬲,有啲就一摸就遊走左,真係好得意呀~—————-#貓 #貓奴 #先食奇兵 #觀塘 #觀塘好去處 #food #foodie #eat #dessert #cake #cats #cat

我地叫左兩款甜品,同埋一款小食,分別係
#雪山心太軟 ,

小食拼盤
雪山心太軟
小食拼盤
2022-04-25 48 瀏覽
今天又來全港最大面積貓cafe吃晚餐,沒錯我是特意過來吃飯的,因為這裡的西餐,食物質素很高,是我去過的貓cafe裡面,價錢最平,且味道鮮美,符合我對食物的要求。貓貓親人,活潑,還會搶我東西吃🤣 🤤 環境衛生,吃起來很放心 餐湯,是南瓜湯,很開胃,又鮮美。 今天點了2個沙律,四重芝士義大利黑醋田園野菜沙律,挪威煙三文魚🐟田園沙律。都特別鮮美入味又有維生素。 水牛城雞翅,每次必點,喜歡它酥脆口感特別適合我。 川式麻辣炸蘇肉 ,第一次嘗試,適合喜歡肉肉的朋友。 貓cafe無入場費/無計時收費,價錢比其他西餐廳更低,今晚吃飽回家可以好好休息。
貓貓親人,活潑,還會搶我東西吃🤣

🤤 環境衛生,吃起來很放心

餐湯,是南瓜湯,很開胃,又鮮美。

水牛城雞翅,每次必點,喜歡它酥脆口感特別適合我。

川式麻辣炸蘇肉 ,第一次嘗試,適合喜歡肉肉的朋友。

其實嚟啦呢啲主題餐廳食都要預食物質素一般~睇咗好多食評話呢間算嘢食唔錯,但係我覺得夠合格啦!如果個價錢包埋玩貓嘅話都OK嘅,唔會預佢好好食~呢個burger嘅黑松露味唔錯,塊牛扒就講唔出咩味,牛味又唔算好出,不過好口,成個表現都幾大份!但係薯條就怪怪地,啲味好奇怪好假!男朋友食完話唔係幾鍾意仲食淨少少~本身諗住嗌bagel食,但係見到佢無論咸片同甜點都冇得叫,所以就估佢完全冇呢隻爆嘅課~嗌咗呢個三文魚牛油果墨西哥卷,本身對佢期望都唔大,但係賣相雖然靚,可惜佢嘅味道同埋份量都真係比較吝嗇!其實個三文魚可以多少少,牛油果亦都好硬,唔係太好質素~ 不過我哋一心都係諗住玩貓,食嘢就快少少,呢度啲貓隻隻都好靚!只係有啲名堂,而且隻隻都肥嘟嘟好可愛!不過人實在太多太多,無論佢貓有幾多都好,都係一定唔會夠玩而且好迫!枱與枱嘅距離非常之近, 我覺得呢一點就唔係咁好
男朋友食完話唔係幾鍾意仲食淨少少~
90 分鐘 (堂食)
2022-04-18 206 瀏覽
前幾日去貓cafe玩貓, d 貓唔係好彩人, 亦好似有點唔開心, 唔明好似受虐咁樣樣, 或者好肚餓? 無論如何諗住食個午餐就走, 點知果兩粒肉丸好似中左副射, 黑和硬到食唔落, d意粉就太乾, 唔知想點, 點都好食左兩啖已食唔落😣好浪費啊。。。整體環境都好唔太舒服, 可能太多人? d 位之間好密, 同貓咪互動都要好小心唔咪就整到隔離檯😣 我自已有養貓, 有時都明白貓的肢體語言, 希望這間cafe真心對貓好la, 我感覺到佢地d貓唔太開心。
2022-04-15 254 瀏覽
咁耐無出動堂食,諗住去貓cafe玩下坐下...點知真係令人好失望😫😫我第一次去呢一間,朋友極力推介話好。好啦,上到去,個環境感覺好差,好唔乾淨,d貓好似無人理咁,貓毛周圍飛,枱面地下都有跡,真係坐低都唔舒服。d野食上到黎,甜品難食到...個焦糖布甸真係唔知想點。杯咖啡係無味既,簡直同starbucks不相伯仲。好啦,好彩d貓OK乖既,但成個環境都好嘈好侷促好唔舒服,想坐耐少少都唔想,難為佢咁多隻貓一齊焗係度。呢間貓cafe真係無下次!

呢間貓cafe真係無下次!
2022-04-09
10 分鐘 (堂食)
2022-04-12 128 瀏覽
小朋友喜歡寵物,找緊特別之暑期復活節,特登嚟貓貓Cafe一賞心願😻觀塘店舖十分近地鐵站,非常方便。建議先訂座,平日都超多人🙀猫🐱好乖,反而猫奴好興奮😆可以餵🐱,必須所有人完成進食,清潔枱面後;找店員購買🐱糧,請勿強行餵食或騷擾猫猫瞓覺💤Urban coffee 好飲,跟餐好抵👍🏻芝士肉醬焗薯蓉$58,好味😋燒烤風味雞肉墨西哥餅$58⋯⋯普通東瀛辛口咖哩吉列巨人雞扒飯$88雞扒香脆可口,仲有幾件薯仔🥔、紅蘿蔔🥕小朋友食唔晒😅午餐包括餐湯+牛油多士條入門口要先著鞋套,保持室內地面乾淨平日都超多人🥺盡頭有兩個透明大房間,相信可以做part room下次可以約一班朋友一齊嚟參見🐈
小朋友喜歡寵物,找緊特別之暑期復活節,
特登嚟貓貓Cafe一賞心願😻

觀塘店舖十分近地鐵站,非常方便。

建議先訂座,平日都超多人🙀

猫🐱好乖,反而猫奴好興奮😆

可以餵🐱,必須所有人完成進食,清潔枱面後;
找店員購買🐱糧,請勿強行餵食或騷擾猫猫瞓覺💤

Urban coffee 好飲,跟餐好抵👍🏻

芝士肉醬焗薯蓉$58,好味😋

燒烤風味雞肉墨西哥餅$58⋯⋯普通

東瀛辛口咖哩吉列巨人雞扒飯$88
雞扒香脆可口,仲有幾件薯仔🥔、紅蘿蔔🥕
小朋友食唔晒😅

午餐包括餐湯+牛油多士條

入門口要先著鞋套,保持室內地面乾淨

平日都超多人🥺

盡頭有兩個透明大房間,相信可以做part room
下次可以約一班朋友一齊嚟參見🐈
2022-04-12
2022-04-08 109 瀏覽
平日中午時間光顧,不用排隊,餐廳場地大、座位多,環境舒適,有貓相伴吃得很開心心。這次點了墨西哥薄餅套餐,包餐湯、脆餅乾條及飲品,盛惠$88,新鮮豐富,食物質素不錯👌🏻連我這個不養貓,也不是貓痴都想再來光顧,餐廳規定用餐時間2小時,平日必定一人點一個套餐

,餐廳規定用餐時間2小時,平日必定一人點一個套餐
2022-03-13
食物質素可以,服務態度友善,只是一間餐廳的話沒有問題。假日入座率較高,看到一大群成人及小孩在追隨店內貓咪,強行與熟睡/休息中的貓接觸和互動實在令人心酸。在我和家人用餐的短短一小時內,見證住隔房內休息的貓被小孩拍打/熟睡中被人強行抱起打卡/被一堆成人尾隨感到壓力要找地方躲避/被人用錯誤方式抱起(只抱小貓上肢的方式)實在不見得貓有足夠的自在空間,在剛剛的經歷我在店內只有看到一隻尾巴上揚感覺輕鬆的貓咪,情況令人傷感。請好好思考繁忙時間的人貓互動可以如何調節,喜愛貓咪的人並不會想看到如此的境地。
食物質素可以,服務態度友善,只是一間餐廳的話沒有問題。
2022-04-03
2022-03-11 169 瀏覽
今日去觀塘拎野,之後順便去食個lunch,search到哩間有得食又有得玩樓上cafe去試下。叫了$328二人餐,包哂餐湯,沙律,主食同飲品,好抵食!南瓜湯好濃好rich, 沙律也很新鮮,有蕃茄同蜜桃等配料!主食我們選了安格斯牛肉手工漢堡,好大份,包埋沙律同薯條!牛肉肉嫩多汁,夾著芝士同蕃茄,超滿足!另外叫了挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉,還有煙肉,雜菌,超級creamy!煙三文魚也新鮮爽口!加了$28要了個小食拼盤,有麥樂雞,魚柳,薯條,抵食!Urban Cafe精選特調咖啡,其實是latte, 甜度適中,咖啡味濃。還有柑桔檸檬梳打,不太甜,好飲又解渴?Cafe的貓貓真的超可愛, 又乖巧!

叫了$328二人餐,包哂餐湯,沙律,主食同飲品,好抵食!
南瓜湯好濃好rich, 沙律也很新鮮,有蕃茄同蜜桃等配料!

加了$28要了個小食拼盤,有麥樂雞,魚柳,薯條,抵食!

還有柑桔檸檬梳打,不太甜,好飲又解渴?

Cafe的貓貓真的超可愛, 又乖巧!

• 挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
  • 滋味二人小食拼盤
2022-03-06 141 瀏覽
上星期 朋友帶左我去食一間打卡cafe😍,仲有好多好可愛既貓貓😘-環境非常寬躺,餐廳好大,店員服務都好好,真係好適合坐一個下午😚我哋叫咗牛油果雜果蜜糖沙律🥗,一上枱嘅時候沙律色彩繽紛,沙律菜非常新鮮,份量亦都好大碟👍🏻-肉眼扒配薯菜,好大塊牛扒啊,配上黑椒汁,旁邊嘅薯條炸得好香脆,好味呀😍-嘢飲方面我哋叫咗草莓荔枝紅莓乾花茶,酸酸甜甜加上蜜糖,好開胃呀,好濃烈嘅果香味❤️-另外叫咗洛神花紅莓乾花茶酸酸甜甜,洛神花有助消脂,飲完我覺得冇咁罪惡啊🤪🙈-地址:URBAN Cafe (駱駝漆大廈) (觀塘)觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓-
嘢飲方面
另外叫咗洛神花紅莓乾花茶
酸酸甜甜,洛神花有助消脂,飲完我覺得冇咁罪惡啊🤪🙈
地址:URBAN Cafe (駱駝漆大廈) (觀塘)
觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓
2022-02-21