2018-12-11 950 瀏覽
是日OT日,又係得我自己一個人食晚飯我覺得人生除左工作之外,都應該要好好善待自己,今晚小妹就想据扒,嘆紅酒,慰勞下自己~是日就去左將軍澳中心食晚飯,本人真係好鐘意將軍澳中心The Point既木條外牆設計,再加埋d燈光效果,好靚呀~佢地主色為綠,白,啡天花都係用木整既,一格格正方形,又幾特別wor~ 餐廳內已有聖誕佈置,望到都覺得開心,這裏環境都算大,燈光偏黃黃地,非常柔和~就是喜歡這種感覺,靜靜地好relax對自己好d之食好d今晚小妹就order了龍蝦湯, M5和牛西冷牛扒加一杯紅酒龍蝦湯望落去賣上都冇咩特別,好正常既一碗湯~但味道卻。。。不錯wor飲到好香龍蝦味,喊喊地仲有2粒龍蝦肉紅酒小妹點左來自意大利既Danzante Merlot,因為鐘意佢單寧含量比較低,果味香濃,口感都柔順易飲~同埋重點係。。得呢隻House Red Wine🤣,不過本人又真係鐘意飲Merlot既Perfect Match牛扒(紅肉)加紅酒M5和牛西冷扒,小妹就揀左7成熟,因為小妹食唔到太生~個賣相好吸引,未食都已經聞到牛扒香煮得剛好,冇血水,牛肉肉質比較嫩同鬆化,好juice淋埋燒汁食,無得彈~真係一分
是日OT日,又係得我自己一個人食晚飯

是日就去左將軍澳中心食晚飯,
~
佢地主色為綠,白,啡

天花都係用木整既,一格格正方形,又幾特別wor~

餐廳內已有聖誕佈置,望到都覺得開心,
這裏環境都算大,燈光偏黃黃地,非常柔和~
就是喜歡這種感覺,靜靜地好relax

對自己好d之食好d

今晚小妹就order了龍蝦湯, M5和牛西冷牛扒加一杯紅酒

龍蝦湯

望落去賣上都冇咩特別,好正常既一碗湯~
但味道卻。。。不錯wor
飲到好香龍蝦味,喊喊地

仲有2粒龍蝦肉

紅酒小妹點左來自意大利既Danzante Merlot,
因為鐘意佢單寧含量比較低,果味香濃,
口感都柔順易飲~

同埋重點係。。得呢隻House Red Wine🤣,
不過本人又真係鐘意飲Merlot既

Danzante Merlot

Perfect Match
牛扒(紅肉)加紅酒

M5和牛西冷扒,小妹就揀左7成熟,
因為小妹食唔到太生~
個賣相好吸引,未食都已經聞到牛扒香

M5和牛西冷牛扒

煮得剛好,冇血水,
牛肉肉質比較嫩同鬆化,好juice

淋埋燒汁食,無得彈~
真係一分錢一分貨

薯仔都好爽口,正呀

絕對係大滿足,久唔久真係要對自己好d呀~
食完開心晒,服務員態度非常有善,環境又靚,
食物質素又ok, 愉快既晚餐

Danzante Merlot
M5和牛西冷牛扒
  • DanzanteMerlot
2018-12-11 44 瀏覽
今日提早過聖誕,因為聖誕所餐廳都會爆滿,何不提早過呢,剛好the point有聖誕套餐,非常適合。首先是蕃茄湯,有可愛的星星造型麵包,味道濃郁。頭盤有紅菜頭羽衣甘藍橙沙律,加了紅酒醋,味道不錯,不過比起湯就覺得有點淡了,多士配搭有趣又香脆,士多啤梨肉丸酸酸甜甜幾特別。主菜選了虎蝦飯,飯粒吸滿醬汁飽滿,蝦肉不錯,夠香。龍蝦pizza,會在上面點火夠噱頭,幾有聖誕氣氛,配料亦算多。另外肉類有牛有羊,選了牛扒很大份,配菜好味,而且牛夠嫩而多汁,不點醬也夠味。還可以加錢換vodka,士多啤梨味和牛奶接骨木花,幾特別,如果喜歡vodka的人可以試試。

首先是蕃茄湯,有可愛的星星造型麵包,味道濃郁。

主菜選了虎蝦飯,飯粒吸滿醬汁飽滿,蝦肉不錯,夠香。

試食活動
2018-12-11 39 瀏覽
The Point 都已經唔係第一次食,今次第一次試佢嘅聖誕大餐,價錢唔算太貴$698兩位,就可以食到好多好多好多嘢食!性價比實在太高了。首先上嘅餐湯,呢個香草蕃茄濃湯上面有星星勁型嘅麵包,非常配合聖誕主題之餘而且都非常好食!平時出去食西餐通常都有好多餐包同好大件,食完都已經飽到食唔落主菜。但呢個星星小麵包唔會太大啱啱好頭盤佢都好配合聖誕主題,所有嘢都係紅色嘅。最上層係家鄉火雞肉丸伴雜莓醬,小紅莓石榴意式烤麵包同巴馬火腿伴無花果,下層有羽衣甘藍紅菜頭伴香橙片沙律。成個頭款都非常開胃酸酸甜甜,有咸又有甜。感覺非常清新食完簡直胃口大開!香煎帶子扁意粉伴牛油果香草醬亦都係必吃自選!帶子先好香而且食得出佢非常新鮮。 Pasta 食落非常之彈牙,再配合埋牛油果,成個感覺都好Flash而且一啲都唔會太膩!原隻火焰龍蝦pizza 實在非常吸睛!一開頭大廚會幫我地倒啲酒落隻龍蝦上面然後再點火,燃燒中的龍蝦再加上香濃嘅酒味,感覺非常新鮮!原來Pizza上面有酒嘅感覺係咁香咁特別。牛扒亦都係聖誕大餐必備元素!澳洲M5和牛西冷牛排實在令人大快朵頤!五成熟啱啱好,粉嫩嘅肉質再加上彈牙肉質,簡直大滿足另外仲有具

另外仲有具聖誕特色一紅一白嘅雞尾酒。白色嘅係奶,接木花加 vodka 嘅組合,紅色就個。士多啤梨味加 vodka 😆果味 vodka 實在令整個聖誕大餐錦上添花

最後仲有一個白朱古力泡芙甜品,食完絕對係滿載而歸
試食活動
2018-12-09 39 瀏覽
難得今日放假,中午嘅時間落咗去屋企附近嘅一間西餐廳The Point食西餐.地方幾闊落,午市黎坐得舒服,靜靜地都幾適合傾下計煙三文魚魚子溫泉蛋pizza溫泉蛋係分開上嘅,食之前將蛋倒入Pizza當中。Pizza嘅煙三文魚10分足料,配上忌廉芝士醬,味道豐富。紅酒燴和牛面頰肉配蜆殼粉和牛經過紅酒燴過之後,肉質仍然非常柔軟,不會過老。紅酒汁配上蜆蜆殼粉味道好夾。棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬棒棒雞翼十分容易食,揸槍炸得香脆可口。配上蜜糖燒烤醬的惹味,酸酸甜甜,簡直令味道昇華令到另一層次。經典肉醬芝士釀茄子茄子經過走油之後,加上肉醬和芝士一同焗。茄子吸收肉醬的精華,令每件本身冇乜味道的茄子都十分入味。唔好睇佢份量少少,食落去都幾飽。同一般西餐廳嘅甜品唔同,呢一度嘅甜品有甜嘅Pizza,有時令人忍不住嘅包括香蕉棉花糖pizza。今次食得太飽,要留返下次再試。the Point仲有好多唔同嘅聖誕優惠,原來仲有好多派對食物可以預訂,行過可以拎張單張嚟參考吓。

地方幾闊落,午市黎坐得舒服,靜靜地都幾適合傾下計

煙三文魚魚子溫泉蛋pizza

紅酒燴和牛面頰肉配蜆殼粉

經典肉醬芝士釀茄子

又到12月, 朋友同我慶祝生日!😊專登帶我去食e間將軍澳中心西餐。餐廳環境寬敞舒適,暖色燈光柔和。✨👍🏻朋友叫左多至愛菜式, 極力推薦我試試!😂廚師精選三色沙律賣相好靚, 色彩豐富, 望到都開始!😃味道了不起!蕃茄配黑醋汁、爽口茄子配薄荷醬汁、南瓜配左黑松露汁, 味道夾而好, !海鮮意大利脆米湯飯, 濃厚蕃茄海鮮紅湯底, 也十分鮮味!大蝦大蜆鮮甜!脆米開頭真係卜卜脆, 浸耐左就有d似湯飯, 唔同口感。蟹肉白酒刁草紅胡椒天使麵, 好多好多蟹肉, 味道最出的蒜香味, 其次是配料咸香, 最後略帶白酒。M5和牛西冷牛扒, 好大塊!朋友話似澳洲牛, 但我唔識分!😂上枱時, 符合五成熟。牛味都濃厚, 帶d油份, 唔鞋口。最後甜品Brownie無失望, 香、甜、凍、熱、脆all-in-one!😌滿足豐盛生日餐, 多謝好友與我分享!😊👭

餐廳環境寬敞舒適,暖色燈光柔和。✨👍🏻

朋友叫左多至愛菜式, 極力推薦我試試!😂

海鮮意大利脆米湯飯, 濃厚蕃茄海鮮紅湯底, 也十分鮮味!
大蝦大蜆鮮甜!
脆米開頭真係卜卜脆, 浸耐左就有d似湯飯, 唔同口感。

上枱時, 符合五成熟。牛味都濃厚, 帶d油份, 唔鞋口。

滿足豐盛生日餐, 多謝好友與我分享!😊👭

2018-12-08 45 瀏覽
將軍澳中心裝修完,完全唔同晒,多咗好多唔同菜式既餐廳。今日老公接收工,話見呢間店門口有一個好似好傳統、烤PIZZA用嘅火爐~就去咗試下。環境:店看似細細的,其實都分了三區,有望商場外的露枱區,太陽傘區(也是商場內),和樓底高的室內區。我坐在室內區,天花放滿酒樽,掛住波波燈,空間感幾大。歐陸風情的設計,加上聖誕裝飾好浪漫。食物:頭盤手製蕃茄肉丸,肉丸嘅牛肉好實在,而香草鮮茄蓉配搭軟綿綿烤餅,令到肉丸少咗油膩感,仲有少少辣,做開胃菜一流。主菜係虎蝦意粉,虎蝦肉夠新鮮,咬落好有口感,意粉被好香嘅海鮮湯味癡住,唔係嗰種汁還汁、粉還粉,而係個濃湯味入晒意粉度,真心驚喜,感覺好飽滿。另一個主菜係Green Neptune Pizza,Neptune=海王星,成個Pizza真係充滿咗海鮮材料,蜆、魚、蝦、魷魚.... 每一啖都有料,份量十足~仲有香草醬令到芝士香口而不油膩,我地都幾鐘意呢個配搭,如果PIZZA個底再烤得脆啲,就100分。最後甜品係 Tiramisu Affogato。之前我為食個雪糕,而點了Affogato,我興奮咁食晒個雪糕再飲咖啡,嘩....太苦了...,今次見到呢個係甜品唔係飲
將軍澳中心裝修完,
完全唔同晒,
多咗好多唔同菜式既餐廳。
今日老公接收工,
話見呢間店門口有一個好似好傳統、烤PIZZA用嘅火爐~
就去咗試下。

環境:
店看似細細的,
其實都分了三區,
有望商場外的露枱區,
太陽傘區(也是商場內),
和樓底高的室內區。
我坐在室內區,天花放滿酒樽,
掛住波波燈,空間感幾大。
歐陸風情的設計,
加上聖誕裝飾好浪漫。

食物:
頭盤手製蕃茄肉丸,
肉丸嘅牛肉好實在,
而香草鮮茄蓉配搭軟綿綿烤餅,
令到肉丸少咗油膩感,
仲有少少辣,做開胃菜一流。

主菜係虎蝦意粉,
虎蝦肉夠新鮮,咬落好有口感,
意粉被好香嘅海鮮湯味癡住,
唔係嗰種汁還汁、粉還粉,
而係個濃湯味入晒意粉度,
真心驚喜,感覺好飽滿。

另一個主菜係Green Neptune Pizza,
Neptune=海王星,
成個Pizza真係充滿咗海鮮材料,
蜆、魚、蝦、魷魚....
每一啖都有料,份量十足~

仲有香草醬令到芝士香口而不油膩,
我地都幾鐘意呢個配搭,
如果PIZZA個底再烤得脆啲,就100分。

最後甜品係 Tiramisu Affogato。
之前我為食個雪糕,
而點了Affogato,
我興奮咁食晒個雪糕再飲咖啡,
嘩....太苦了...,
今次見到呢個係甜品唔係飲品,即管試試~

倒espresso落雪糕時,
個畫面好靚,
看著雪糕慢慢溶化...

開頭仲擔心倒太多,
ladyfinger會太淋,
原來份量剛好。

呢個甜品有espresso既香,
少少苦味中和cream cheese既膩,
軟滑雪糕配上有咬口既ladyfinger一起吃,
甜度剛好,口感一絕。

服務:
整體友善親切,
上菜收碟快捷有禮,
而且還適時添水,
送上小碟以便分享甜品
服務貼心!

介紹menu時還推介VIP會員優惠,
睇落都幾抵,
可以諗下買張得閒同同事一齊食下。

2018-12-08 159 瀏覽
同朋友去將軍澳中心食好嘢天氣涼涼地飲番啲熱茶餐廳都係選用高質Teapigs牌茶包朋友叫咗檸檬薑我就揀咗超級水果茶軟殼蟹沙律成隻軟殼蟹係中間水波蛋同一般流心蛋有些唔同水波蛋比較挺身配上蜜糖芥末汁小小甜芥末味不是太嗆蔬菜底都好新鮮棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬非常野味配搭埋蜜糖燒烤醬係絕配香辣番茄醬炆肉丸雖然係香辣但係BB辣我都食到蕃茄酸味大個辣配埋pasta一齊食酸酸咪咪幾開胃唔覺唔覺食咗好多粒最後叫咗個邪惡甜品烤香蕉棉花糖杏仁片朱古力醬雲呢拿雪糕Pizza彌補我哋正餐冇叫到Pizza但係呢個Pizza完全滿足晒我哋兩個嘅慾望香蕉同朱古力醬味道本身已經係好夾加上烹調係烤焗過烤棉花糖少許拉絲少許杏仁片口感非常豐富Pizza底非常之脆口好似薯片咁脆唔似一般食咸Pizza嘅脆底嘅感覺係特別脆中間有一球雲呢拿雪糕令整體更加香甜簡直係完美嘅句號

同朋友去將軍澳中心食好嘢

軟殼蟹水波蛋甜椒沙律
軟殼蟹甜椒水波蛋沙律
香蕉邪惡Pizza
2018-12-08 44 瀏覽
今日晚餐約左個朋友食飯,the point係朋友最愛,因為佢超鐘意食pizza!佢之前食過尖沙咀和銅鑼灣店,今晚帶左我黎新開分店pop corn,試試第三間分店既水準。放工過到黎將軍澳已經9點,餐廳人客唔多,環境好悠閒寧靜,店員服務又夠貼心!我地叫左二人dinner set!先來挪威煙三文魚,smoked salmon充滿口感,厚厚的煙燻味濃香口,略帶咸香!蕃茄火雞肉丸熱辣辣,中間有肉汁,帶有蕃茄甜香!小食份量剛剛好,非常期待main course!肉醬意粉配溫泉蛋,意粉掛上濃濃醬汁,肉醬份量好足夠,加上溫泉蛋的蛋漿,好滋味呀!之後我地叫左煙鴨胸pizza,加上honey and blue cheese,好惹味!芝士有拉絲,而且咸香,批底夠薄夠香脆!另外仲有菠蘿soda,超滿足!

2018-12-04 66 瀏覽
黑松露芝士蛋黃醬薯條友人想要邪惡一下,那就來吧!薯條是用PAN上,熱騰騰的吃著很滋味!鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉又是黑松露,難得友人和我都愛吃,重覆一次又有何問題,滿滿的黑松露香味,而野菌數量也很多,可惜露筍有些老,但醬汁充足,可以掛滿整份意粉,這個加回不少分數。GREEN NEPTUNE蜆肉、醃安鰽魚、蝦肉、魷魚、水牛芝士、檸檬、蕃茜、意大利香草醬這份帶著咸香味道的薄餅,在外不常吃,頗有特色的,但味道略嫌給醃安鰽魚搶去,吃不到其他海鮮的味道了。NUTELLA ORANGE PIZZA榛子朱古力醬、香橙、榛子碎、雲呢拿雪糕雪糕獨享配暖暖的橙肉,味蕾衝擊著,感覺不錯,這道甜薄餅為剛才吃的咸薄餅帶來很不一樣的感覺,餅底都是好吃的。餐廳如果可以每款食物分開上會更好,因為三款食物都差不多同時上菜,都來不及吃就涼掉了。這次到來這個商場,我迷路了,被友人反超前到了餐廰,還給我製造了驚喜,謝謝喔!
黑松露芝士蛋黃醬薯條
友人想要邪惡一下,那就來吧!
薯條是用PAN上,熱騰騰的吃著很滋味!

鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉

GREEN NEPTUNE

NUTELLA ORANGE PIZZA
榛子朱古力醬、香橙、榛子碎、雲呢拿雪糕

2018-12-03
2018-12-02 102 瀏覽
是晚孖住好友去將軍澳影比得兔🐰,大家行到又攰又餓,不約而同地想去食pizza🍕,「The Point 」便成為我哋嘅不二之選。翻兩翻menu之後,先來一個9”pizza加一碟意粉、再加小食或甜品吧⋯⋯Carnivore 9”Pizza $108辣肉腸pizza,入口乾身酥脆,有少少辣的肉腸,特別惹味!鮮露筍野菌黑松露卡邦那拉意粉$116碟意粉甜甜地,creamy 嘅忌廉汁又蓋過了黑松露味,感覺一般般的。棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬$72(4 pcs)外型似棒棒雞球多一點,口感脆脆地但肉質唔夠嫩。我哋本來想點個朱古力布朗里餅作結,可惜侍應生話是晚沒有此甜品供應,餘下甜點唔係甜pizza就係唔夠吸引,唯有埋單去滿記食糖水吧!

Carnivore 9”Pizza $108
辣肉腸pizza,入口乾身酥脆,有少少辣的肉腸,特別惹味

Carnivore 9”Pizza

鮮露筍野菌黑松露卡邦那拉意粉$116
鮮露筍野菌黑松露卡邦那拉意粉

棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬$72(4 pcs)
外型似棒棒雞球多一點,口感脆脆地但肉質唔夠嫩。
棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬

我哋本來想點個朱古力布朗里餅作結,可惜
2018-12-01
$162.8 (晚餐)
Carnivore 9”Pizza
  • Carnivore Pizza
2018-12-02 59 瀏覽
今天一早家人相約放工後前往將軍澳,十二點半下班了,當然就一早前往,等候他們,他們大約兩點半左右到達,我已一早選定了餐廳,因為我的身份證號碼中了全餐,POINT,全餐的意思, 五個字也和我的名字有美妙的關係。 而中了全餐也令我擁有五折的優惠價。我們點了軟殼蟹烤甜椒水波蛋沙律蜜糖芥末汁, 性價比極高,原隻軟殼蟹咁上, 配合埋店舖自家製醬汁,味道更加開胃,但係沙律最重要嘅當然就係沙律菜,沙律菜清潔得夠乾淨,完全沒有一點昆蟲的遺留。下午茶時段,自選pizza,特色意粉還有一個選擇是甜品pizza。而我們選了卡邦尼拉意粉, 味道和一般的西式餐廳沒有大分別,但價錢卻很抵公道,絕對平民化。完美的一餐下午茶,將軍澳果然是一個人傑地靈的好去處。

完美的一餐下午茶,將軍澳果然是一個人傑地靈的好去處。
2018-12-02 64 瀏覽
以前喺銅鑼灣食過,記得味道唔錯,所知道將軍澳開咗間新嘅分店所以就過嚟試下啦, 入到去餐廳環境比銅鑼灣更大更寬闊! 見到餐牌有個龍蝦二人餐好似好吸引所以我哋就叫來試下!餐湯係龍蝦湯,龍蝦爽口彈牙,湯濃郁鮮甜頭盤係意大利風乾火腿拼盤, 點上橄欖油鹹鹹哋非常開胃,有三種不同嘅火腿選擇我哋額外叫多咗一個蜆肉意粉, 意粉硬度適中,質感彈牙,蜆肉分量都不少。終於嚟到我最期待嘅龍蝦pizza 呢個超正呀龍蝦又多,啖啖肉pizza,調味又夠, pizza即叫即整非常新鮮,薄薄的一塊很容易一口接一口安格斯西冷牛扒, 呢個牛扒係消毒所以有少少燶味,牛扒充滿肉汁!肉味濃厚。加三十蚊可以有一甜品,這個brownie在pan上, 又熱又凍,好特別又好吃House wine菠蘿梳打下次會再再光臨

餐湯係龍蝦湯,龍蝦爽口彈牙,湯濃郁鮮甜

終於嚟到我最期待嘅龍蝦pizza

House wine

菠蘿梳打
下次會再再光臨
  • 龍蝦薄餅
2018-12-02 56 瀏覽
期待已久既pizza😍The Point係好多地區都有分店,而我今晚就同男朋友去將軍澳既分店。之前上網睇有DIY pizza,可以自己揀材料好得意咁,可惜今次好似已經冇左😂🍄Wild Mushrooms with Hotspring Egg香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋溫泉蛋煮得好流心,切開左之後蛋漿流出黎好有治癒既感覺。流心蛋漿混合埋野菌,令到野菌入口更加滑,口感好豐富。野菌亦都炒得好入味,橄欖油同蒜香味都好重。作為前菜既佢,真係好令我地開胃!🍅Homemade Meatballs香辣蕃茄醬燜肉丸肉丸配上兩塊餐包,可以俾我地試到醬汁既味度。Homemade肉丸肉質特別鬆軟,但唔係鬆散,食落唔會硬梆梆,而且食落肉丸入面都充滿茄醬,名乎其實既燜肉丸,唔係分開煮醬汁再加入煮好既肉丸。🍕Cajun Chicken🐥🍆🐟🍅香辣烤雞、烤茄子、焦糖洋蒽、醃安鰽魚、蕃茄醬Pizza 有唔同Size 可以揀,最啱人少少既食客唔洗叫個咁大既pizza食飽左食唔到其他野。我地叫左個細既pizza。每件pizza都有曬雞肉同茄子,好足配料。雖然無得DIY Pizza,但係哩款pizza 都好好味呀!🍝Penne

香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋

🍅Homemade Meatballs
香辣蕃茄醬燜肉丸

🍕Cajun Chicken🐥🍆🐟🍅
香辣烤雞、烤茄子、焦糖洋蒽、醃安鰽魚、蕃茄醬

🍝Penne with Truffle Pumpkin Sauce
黑松露南瓜汁野菌蔬菜長通粉

主菜我地就叫左個長通粉。每一條長通粉都沾上左南瓜汁,但唔會因爲咁搞到成碟都係汁。蔬菜就有西蘭花,仲有我唔中意食粟米芯,顏色同長通粉好似,咬左一啖都要交俾男朋友處理左佢!

🍫Brownie In A Pan
朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕
甜品時間又到了😍😍
太多甜品都想食,揀左好耐終於揀左哩個Brownie
冷冰冰既雪糕,加上熱辣辣既煎Pan,入面有暖笠笠既Brownie,一冷一熱,雪糕入口即溶,仲有烤香左既香蕉,啖啖都食到甜入心既口感既口味😋

必食推薦🤪😍

另外一提,The Point有會員卡可以買,係呢頭附近住或番工既人可以入會用更優惠既價錢黎食喔😉

2018-12-01 39 瀏覽
《The Point》 #食在將軍澳📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G01及G02號舖-餐廳座座比較寬敞 我同朋友食的時間係下午茶時段所以唔係太多人 所以比較靜一坐低職員會比上餐牌同清水今次我地叫左一個Tea set同散叫一些小食.🔸Custom Tea Set $58首先會自選pizza.  我地選左Black truffle配料方面選Shrimp, Salmon & Iberian ham之後選Dessert or spaghetti 我地選佐意大利香草野菌天使麵飲品方面選Fruit Soda -菠蘿SodaPizza : 味道不錯 Tea Set 的關係 所以細細塊薄批 配料味道很惹味 但批底不夠脆身意大利香草野菌天使麵: 味道較淡 灑上香草葉 提升野菌香味 Pineapple Soda: 因Tea Set 定 菠蘿味較重 但不是太甜 🔸Tea Set +$24 意大利菜湯類似羅宋湯 蕃茄味較重 味道不錯食得出味精不太多 有蕃茄紅蘿蔔洋蔥🔸Tea Set +$24 棒棒雞翼3隻雞翼切開一半 食起來方便得多炸得很卜卜脆 配上茄汁🔸Soft Shell Crab Salad $124
《The Point》 #食在將軍澳

地方環境不錯 餐應不是太嘈雜 同朋友傾計係唔錯
Tea Set 兩個人食 其實好足夠

🍴8.5/10
2018-11-30 40 瀏覽
返工前諗住食一個豐富嘅午餐, 於是同朋友黎到這間餐廳。餐廳做緊優惠, 惠顧兩個lunch set , 第二個set 會做番半價。可能進餐時間比較早, 餐廳只有我地一台客, 所以服務很好, 侍應會自動幫你加水。其實客少的話, 餐廳環境係唔錯, 不過因叁火枱與枱之間比較近,人嘅話就會比較嘈, 同埋無咩私人。食物方面, 我地叫左pizza , 卡邦尼意粉, 炒菌。 味道不錯,不過沒有很大驚喜。 飲品upgrade 做cappuccino, 普通味道,不過唔難飲嘅!

2018-11-12
優惠券