2018-11-29 844 瀏覽
平時好少過去將軍澳中心,咁啱昨日到將軍澳探屋企人,所以探完之後,我們就落去The Point食lunch。 首先看見餐牌上的飲品好吸引,所以我們點了Hazelnut Latte $38 和 Ice Oreo chocolate $48。食物方面有鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉 $116, 慢煮鴨胸,意大利藍芝士,焦糖洋蔥,合桃&炸大蔥薄餅 $124, 朱古力布朗尼餅,烤香蕉,合桃&雲呢拿雪糕 $68。Hazelnut Latte ~ 熱辣辣的latte,還有 hazelnut的香味,好好飲。Ice Oreo chocolate ~ 入面有雲呢拿雪糕和oreo餅乾, 朱古力味好香濃, 但如果可以控制 番冇咁甜會比較好。鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉 ~ 黑松露好香, 意粉夠煙韌,好creamy!慢煮鴨胸,意大利藍芝士,焦糖洋蔥,合桃&炸大蔥薄餅 ~ 鴨胸加藍芝士幾新鮮的配搭,未食已經聞到香噴噴的芝士油香,再加上合桃好味又有益,餅底又薄又脆,值得一試!朱古力布朗尼餅,烤香蕉,合桃&雲呢拿雪糕 ~ Brownie,香蕉,合桃,雪糕混埋一起特別好吃,brownie香噴噴熱辣辣夾埋雲呢拿雪糕一齊吃,

Hazelnut Latte & Ice Oreo Chocolate

鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉

朱古力布朗尼餅

朱古力布朗尼餅,烤香蕉,合桃&雲呢拿雪糕 ~ Brownie,香蕉,合桃,雪糕混埋一起特別好吃,brownie香噴噴熱辣辣夾埋雲呢拿雪糕一齊吃,中和返brownie嘅甜味。食到最後發現鐵板還是好熱的,怪唔之一路保持到brownie熱辣辣啦!

整體來說感覺The Point 的食物質素水準相當高, 無論飲品,意粉,薄餅,還有甜品全部都是好吃的。 店員的服務親切友善,還會不停為我們加水, 又主動幫我們換碟。 餐廳的座位也坐得舒適,下次一家人星期日吃飯都可以選擇The Point!

2018-11-28
鮮蘆筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉
朱古力布朗尼餅
  • HazelnutLatte&IceOreoChocolate
2018-11-27 37 瀏覽
每次晚餐諗唔到食咩,都會去呢間the point,價錢唔貴之餘味道又非常唔錯,非常值得推薦。餐廳環境 闊落,坐得好舒服。我地2個人叫左個晚餐,包野飲,一個意粉,一個pizza同埋2樣前菜,先300蚊左右,非常抵!今日嘅特飲係菠蘿 梳打, 飲落菠蘿味幾自然。前菜有幾款選擇 ,而我哋就選擇咗煙三文魚同埋火雞丸。令人驚喜嘅係呢度火雞丸,食落非常嫩滑,同我印象中嘅火雞唔同,而且茄汁味恰到好處,非常開胃。意粉就揀左白酒蜆殼意粉,食落白酒味唔算重 非常鮮美。pizza亦相當好食!我地揀左個雞肉青醬pizza,上面加左茄子同火箭菜等材料,睇落冇咩關係嘅配搭亦非常合適,令人相當驚喜。甜品係另外叫嘅,呢度嘅甜品份量唔算大,每人一個都岩岩好,我地就叫左 tiramisu 同埋brownie.tiramisu非常好食!即叫即焗嘅brownie亦相當有水準。

餐廳環境 闊落,坐得好舒服。

今日嘅特飲係菠蘿 梳打, 飲落菠蘿味幾自然。

前菜有幾款選擇 ,而我哋就選擇咗煙三文魚同埋火雞丸。

意粉就揀左白酒蜆殼意粉,食落白酒味唔算重 非常鮮美。

tiramisu非常好食!

即叫即焗嘅brownie亦相當有水準。

2018-11-24 36 瀏覽
Woke up in the afternoon feeling a strong crave for a hot slice of pizza. What’s better than trying out something new? After some digging, we decided to go to The Point to give it a try. Starting with the cold dish, we ordered the smoked salmon. The portion is large enough for two people. The salmon itself is decent. Next up, I don’t know what’s going on with me lately that I always ordered this dish, clams cooked in white wine and garlic. The calms taste very delicious with the garlic and they

Next up, I don’t know what’s going on with me lately that I always ordered this dish, clams cooked in white wine and garlic. The calms taste very delicious with the garlic and they are cooked just right. The buttery aftertaste kicks in at the end. Love this.

Our main dish of the day, duck meat pizza. The pizza itself is fresh and crispy. The barbecue flavor, combined with the duck meat, resembles the Beijing duck bread you would have tried in a Beijing styled Chinese restaurant. Love the creative fusion here.

Sunday without a hot batch of fries is not a good Sunday, as the old saying goes, so we ordered the sweet potato fries. Crispy on the outside, sweet and soft in the middle. Firing up with fried chicken, there goes the perfect Sunday.

So there you have it. While there are many places serve great pizza, this is a must-try for all of you pizza monster out there! Till next time.
2018-11-24 42 瀏覽
平日放工想搵間有質素嘅餐廳relax吓 靜吓😊 原來將軍澳中心地下有間好舒服嘅The Point☺ 因為佢自成一角, 感覺好悠閒😍睇下個餐牌, 原來好多都用龍蝦做😎咁特別? 睇相見到個龍蝦Pizza🤩 原成隻龍蝦Pizza咁得意, 試下先😋😋另外再叫咗煙三文魚同雜菜湯😋雜菜湯有濃濃嘅蕃茄味道, 酸酸的好開胃😊煙三文魚大大塊, 捲住橄欖洋蔥沙律菜一齊食, 咬落去可以有幾重口感😘原隻龍蝦pizza嚟啦❤真係原隻龍蝦同你切返上去, 當然龍蝦裏面啲肉已經轉為芝士, 因為龍蝦肉已經散佈係pizza每個角落💖 龍蝦肉一啲都唔老, 焗得剛剛好😊 水牛芝士熱食時可以拉絲架😋睇落去以為份量好少, 但原來已經足夠兩個大人食喇🙈
平日放工想搵間有質素嘅餐廳relax吓 靜吓😊

睇下個餐牌, 原來好多都用龍蝦做😎

另外再叫咗煙三文魚同雜菜湯😋

雜菜湯有濃濃嘅蕃茄味道, 酸酸的好開胃😊

原隻龍蝦pizza嚟啦❤

睇落去以為份量好少, 但原來已經足夠兩個大人食喇🙈
2018-11-21
2018-11-21 43 瀏覽
今日同媽咪去左將軍澳行街,聽聞將軍澳愈開愈多商場,而且人流愈來愈多,今日放假同媽媽拍拖,lunch time去個飽飯!The Point之前食過銅鑼灣總店,今日特登黎試下將軍澳新分店!環境好舒服,地方唔算好大但係空間感好足夠!我地先叫一個salad,火箭菜、合桃、啤梨配黑松露醋汁。味道好清新好開胃,火箭菜唔會有苦澀味,合桃香口香脆,醋汁酸甜加上黑松露菌香,好開胃架!之後我地叫左一個pizza。慢煮鴨胸、藍芝士、合桃、焦糖洋蔥,pizza面加上蜜糖香甜,鴨胸肉汁豐富唔會乾,味道香口,芝士拉絲份量適中唔會好膩,最愛批底夠薄夠香脆!pasta媽媽睇中左香煎虎蝦龍蝦濃汁意大利粉,龍蝦汁好香口,而且黏黏的包住每條意粉,調味得宜,虎蝦大大隻加上芝士焗得咸香,爽口好滋味!最後我地再叫左一個pizza甜品,批底同樣出色!最欣賞the point既食物呀!
2018-11-21 40 瀏覽
今日去左將軍澳行街,午餐約左mama食飯!佢好鐘意食西餐,特別鐘意食pizza,我地就去左The Point!將軍澳新分店,環境好大好靚,比其他分店人流少啲,多一份寧靜!我地先叫一杯mocktails,由士多啤梨和雲喱拿雪糕組成既飲品,入口香甜士多啤梨香味,加上幼滑雪糕,味道濃郁香滑,冰感重,好清熱!烤南瓜黑松露沙律,大大件南瓜,伴上黑松露醬,菌味重又濃郁,而且南瓜好香甜呀!醋汁沙律夠哂開胃!pizza叫左Forest,有野菌、烤薯仔片、火箭菜、蒜頭和黑松露忌廉醬等等,vegetarian pizza,味道完全唔單調,菌味重又濃,入口好香好滋味,芝士拉絲度極高,批底香脆夠薄唔膩!pasta叫左香草蕃茄醬海鮮意粉,蕃茄味道濃香,意粉掛上濃濃醬汁,加上豐富海鮮,有青口、蜆、大虎蝦、三文魚和魷魚,賣相又靚好吸引呀!媽媽食得好開心!

今次又和男朋友來到~餐廳環境十分舒適,播着悠揚音樂,令人很放鬆。一直都好鍾意食呢間既pizza,即叫即造,餅皮又好鬆軟!野菌忌廉湯$58忌廉湯質感較濃,粒粒集菌配上松露油,香氣撲鼻。見到有個很抵食的二人餐$298+10%可以選擇兩款前菜凱撒沙律羅馬生菜非常新鮮爽甜,沙律醬和芝士碎、番茄乾拌勻,清新又不會感到肥膩。香辣番茄醬炆雞肉丸雞肉肉令人很有驚喜,肉質綿滑。番茄醬配上香草,辣到適中,很開胃。四款芝士pizza身為芝士控的我,基本上每次都是叫這一款pizza。餅皮厚薄適中,四款芝士充分帶出牛奶香味及鹹香,兩個人吃也不會覺得太飽滯。意粉鮮蘆筍惹野菌黑松露卡卡邦拿拉意粉意粉醬可以看到粒粒的野菌碎,忌廉汁口感豐富,配上蘆筍,減少油膩感。意粉質感又嚼勁,的確是出色之作。餐飲是菠蘿梳打鮮甜的菠蘿汁,甜度適中,令人精神為之一振!侍應服務態度友善殷勤,不斷為我們添水,很細心!

一直都好鍾意食呢間既pizza,即叫即造,餅皮又好鬆軟!

野菌忌廉湯$58
忌廉湯質感較濃,粒粒集菌配上松露油,香氣撲鼻。

見到有個很抵食的二人餐$298+10%

可以選擇兩款前菜
凱撒沙律

香辣番茄醬炆雞肉丸

雞肉肉令人很有驚喜,肉質綿滑。
番茄醬配上香草,辣到適中,很開胃。

四款芝士pizza

意粉

鮮蘆筍惹野菌黑松露卡卡邦拿拉意粉

餐飲是菠蘿梳打

鮮甜的菠蘿汁,甜度適中,令人精神為之一振!

侍應服務態度友善殷勤,不斷為我們添水,很細心!
2018-11-19 32 瀏覽
我在將軍澳看完電影之後,便與朋友找地方吃晚餐,我們去了將軍澳中心「The Point」佔地面積很廣,環境簡潔優雅,座位寬敞,而且設計很高檔,給人很舒適的感覺。餐牌上面的圖片已經非常吸引,而且選擇甚多,價錢也很合理。香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉$118這個扁意粉帶點微辣,味道很不錯的,大蜆鮮甜美味,大大隻的,沒有沙子,吃起上來非常滿足,醬汁香濃,味道是蒜香混白酒調味的,惹味可口。香辣烤雞烤茄子焦糖洋蔥醋安醋魚番茄醬pizza$148新鮮熱騰騰上桌的pizza,餅底薄身但很鬆軟,餅邊焗得香脆,加上有雞肉茄子鰽魚,吃起來口感十足,非常美味好吃。鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉 $116卡邦拿意粉個汁好濃好好味,還帶有香香的黑松露香味,意粉煮得剛剛好,加上爽口的露荀,以及新鮮菇類,與這個意粉十分匹配,簡值是完美組合,我們一會兒便把它吃個清光。朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕$68朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕,上桌賣相已好吸引,香蕉上面灑滿焦糖,脆脆地。中間的布朗尼餅熱熱的,香濃香軟,入口即溶又不會過甜,上面放了雲尼拿雪糕,慢慢溶化在餅上,一齊食起上來真是滋味無窮,這個甜品真是超級好味

餐牌上面的圖片已經非常吸引,而且選擇甚多,價錢也很合理。

香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉$118

香辣烤雞烤茄子焦糖洋蔥醋安醋魚番茄醬pizza$148

鮮露筍野菌黑松露卡邦拿拉意粉 $116

朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕$68
朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕,上桌賣相已好吸引,香蕉上面灑滿焦糖,脆脆地。中間的布朗尼餅熱熱的,香濃香軟,入口即溶又不會過甜,上面放了雲尼拿雪糕,慢慢溶化在餅上,一齊食起上來真是滋味無窮,這個甜品真是超級好味,令我非常喜愛!
「The Point」食物有水準、環境又舒適、服務人員態度良好,他們會經常幫你加水及跟進你的下單要求,加上地點交通方便,絕對值得再度光臨,更值得推介給朋友。
2018-11-19 41 瀏覽
好耐無見的同學飯聚見到The Point做緊英文名字折扣優惠我們發現中了4個,有8折於是就去試試第一次來,座位舒適樓底高,感覺不錯Menu食物款式多好多款pizza選擇心大心細後點了一個pizza, 兩個粉Pizza 賣相幾好配上咸火腿更咸Pizza係好食的紅酒燴牛肉蜆殼粉量比較少.. 賣相不太吸引個蜆殻粉有點硬有點懷疑是不是未完全煮熟🙈牛肉就炆得好食肉軟又入味多汁蟹肉白酒紅胡椒天使麵看似普通的但竟然好好食天使麵吸收了蟹肉味蟹肉又多而且碎碎的鮮甜又有些胡椒味本人最喜歡這個朋友們都話想不到樣子一般但食落又好好吃
好耐無見的同學飯聚
樓底高,感覺不錯
Menu食物款式多
好多款pizza選擇
心大心細後
點了一個pizza, 兩個粉
Pizza 賣相幾好
本人最喜歡這個
朋友們都話想不到樣子一般
但食落又好好吃

2018-11-17 68 瀏覽
今晚自己一個吃晚飯,The Point夠方便,而且位置多,裝修簡單舒服。有露天和室內用餐場地,室內燈光微暗,室外就不侷促。餐牌選擇多,pizza和意粉已經令人眼花撩亂。還有不少Cocktail,食得又飲得。⭐️龍蝦湯$78龍蝦湯呈橘紅色,聞起來有有濃烈的龍蝦味,入口順滑。⭐️原隻龍蝦配車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉$268份量不算多,一個人也吃得完。龍蝦夠大,而且龍蝦肉很飽滿,入口滿嘴都是龍蝦肉,配搭扁意粉吃很暢快!不過龍蝦始終是冷藏貨,缺少了點鮮味。⭐️意大利忌廉芝士、鬆餅、雲呢拿雪糕、意大利咖啡$58小小一杯,頂層是雪糕,中間是忌廉芝士,下層是手指鬆餅,倒下咖啡。雪糕和忌廉芝士一起吃,味道很有層次,既有雪糕的冰凍感,又有芝士的香軟,再搭配鬆餅,給予鬆餅濕潤,滋味迷人!

有露天和室內用餐場地,室內燈光微暗,室外就不侷促。

龍蝦湯

⭐️龍蝦湯$78
龍蝦湯呈橘紅色,聞起來有有濃烈的龍蝦味,入口順滑。

⭐️原隻龍蝦配車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉$268

原隻龍蝦配車厘茄伏特加忌廉汁扁意粉j

不過龍蝦始終是冷藏貨,缺少了點鮮味。

⭐️意大利忌廉芝士、鬆餅、雲呢拿雪糕、意大利咖啡$58

意大利忌廉芝士、鬆餅、雲呢拿雪糕、意大利咖啡

$444.4 (晚餐)
2018-11-17 37 瀏覽
自從將軍澳中心翻新後,多左好多餐廳係度,呢間餐廳早就係銅鑼灣食過好多次龍蝦芝士通粉呢個賣相已經攞滿分,亦係最好食既食物,因為佢醬汁有非常濃郁的龍蝦味而且帶有芝士味,亦有少少拉絲龍蝦肉份量都幾多,龍蝦肉爽口彈牙,正龍蝦湯龍蝦湯味道好濃郁,非常Creamy,入面仲有啲龍蝦肉,非常爽口棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬個size方便,拎住條骨一啖咬落去再點少少BBQ醬,成件事好MatchTruffle Carbonara份量都幾多,黑松露味好香濃,而且好CREAMYBrownie in a pan即叫即製所以就快食完主菜就叫佢起上菜時鐵板熱辣辣,brownie的口感不錯,做到半硬半軟配上雲呢拿雪糕,一冷一熱香蕉烤過,有少少半溶既狀態

龍蝦芝士通粉

而且帶有芝士味,亦有少少拉絲
龍蝦肉份量都幾多,龍蝦肉爽口彈牙,正

龍蝦湯

棒棒雞翼配蜜糖燒烤醬

個size方便,拎住條骨一啖咬落去
再點少少BBQ醬,成件事好Match

Truffle Carbonara

份量都幾多,黑松露味好香濃,而且好CREAMY

Brownie in a pan

即叫即製所以就快食完主菜就叫佢起
上菜時鐵板熱辣辣,brownie的口感不錯,做到半硬半軟
配上雲呢拿雪糕,一冷一熱
香蕉烤過,有少少半溶既狀態
剛剛係將軍澳辦完事,就決定喺附近食埋晚飯先返屋企。黎得將軍澳就一定會來Popcorn商場附近,連著都有將軍澳中心,將軍澳廣場等幾個商場,食肆都有好多。今次黎到the point,見到新推出左一個二人套餐,感覺好抵食,$300都唔使,所以決定叫黎試吓。餐廳環境感覺別緻,很開陽,而且幾有情調。原來餐廳都已經有四周年歷史,玩緊一個周年大激賞,如果中了point字,能夠低至半價優惠享用單點菜式。二人套餐包括前菜,Pizza,意粉同以優惠價加甜品,感覺抵食!我哋仲額外加個卡邦尼意粉添!意大利菜湯有很香甜的鮮茄味道,加上帶有些少蔬菜粒,好濃郁,酸酸甜甜的感覺令人開胃。香辣番茄醬炆火雞肉丸上面鋪滿用新鮮蕃茄蓉調製的番茄醬,賣相好吸引,雞肉丸夠腍,腌製得夠味,加上番茄醬味道濃郁,很惹味。Forest pizza Pizza材料豐富,有野菌,薯仔片,烤蒜頭,火箭菜和黑松露忌廉醬。薄餅批底好鬆軟,好香軟,似於厚批和薄批之間,果然係薄餅專家。配以淡淡黑松露的清新香氣,很夾,而且加上野菌更添清爽口感。經典蕃茄肉醬意粉配溫泉蛋肉醬意粉絕對食得出一間餐廳嘅質素。肉醬味道濃郁,而且番茄感覺好鮮甜,很新鮮的感覺,再配

餐廳環境感覺別緻,很開陽,而且幾有情調。

意大利菜湯

Forest pizza
Forest  pizza

經典蕃茄肉醬意粉配溫泉蛋
經典肉醬意大利粉配溫泉蛋

肉醬意粉絕對食得出一間餐廳嘅質素。肉醬味道濃郁,而且番茄感覺好鮮甜,很新鮮的感覺,再配以溫泉蛋讓意粉更加掛汁,好正!

Carbonara

經典的卡邦尼意粉配以芝士野菌和香滑忌廉醬汁,淡淡奶油香氣。
意粉煮得剛剛好,軟硬適中,爽彈!

Tiramisu

最後以甜品Tiramisu作結,完美的一餐,讓人回味。

Forest  pizza
經典肉醬意大利粉配溫泉蛋
2018-11-15 53 瀏覽
又去左將軍澳搵好朋友食好西,這間食物質素真係很不錯,餐廳位於商場內,樓底超高。smoked salmon pizza 9吋($124),三文魚煙燻得好香,有鹹香既味道,隔離仲有隻溫泉蛋,職員講解先攪勻去用蛋汁當成一個醬汁淋上pizza,食落好滑,pizza餅底煙煙韌韌口感,絕對唔乾身。conchiglie with wagyu beef ribs($136),好耐冇食過貝殼粉,牛肉好腍身,配埋佢個醬汁好好食。soft shell crab salad($124),同樣有隻溫泉蛋,用蛋汁撈勻在沙律更滑,軟殼蟹炸得好脆,蟹有2隻,真係好想食多隻。banana heaven pizza($72),用左香蕉果肉,食落好香濃既香蕉味,因為有朱古力醬和棉花糖所以會有點甜,但我覺得岩岩好,雪糕球係雲尼拿味曬上朱古力粉,一凍一熱口感一流

2018-11-15 832 瀏覽
響將軍澳探完朋友,基於好小過黎呢邊,就行下附近商場,食肆果層(地下)行到最入有間幾開揚既西餐仲有幾實惠自選tea set $58再+1 !Custom tea set 有自選Pizza 或 甜品Pizza 或特色意粉,揀左其中一樣之後,每個餐仲有野飲跟(咖啡/拿鐵/朱古力/果汁汽水/茶)以為tea set份量通常細d,驚喜wo,都有返咁上下size👍🏻自選Pizza 分3步第一步醬料揀黑松露(+$8)黑松露係我必點,提鮮又夠香👍🏻第二步揀3種配料(再+配料額外每款$8)惹味辣肉腸、意大利風乾火腿(大大塊)、烤蒜頭(呢個幾特別,唔會烤到縮曬水,外層微微香口,咬落軟軟蒜芯)第三步揀2個調味配料 黑椒+芝士片哈!其實成個pizza點既配料都偏濃味😝特式意粉:蕃茄汁家鄉火雞肉丸長通粉 肉丸粒數絕對唔小,大大粒,茄味香,仲有芝士片提味,覺得似晚餐份量多d(可能我細食啦)!+$24可追加小食 意大利菜湯/凱撒沙律/雞翼/薯條本身想揀黑松露芝士焗薯條,呢排要介熱氣野😭小食都有誠意,意大利菜湯都算濃郁凱撒沙律都足料mini版,菜都沾滿醬料!最後來杯餐飲,熱拿鐵&朱古力☕️tea set大滿足!

仲有幾實惠自選tea set $58再+1 !

自選Pizza 分3步
第一步醬料揀黑松露(+$8)
黑松露係我必點,提鮮又夠香👍🏻

第二步揀3種配料(再+配料額外每款$8)

第三步揀2個調味配料 黑椒+芝士片

哈!其實成個pizza點既配料都偏濃味😝

特式意粉:蕃茄汁家鄉火雞肉丸長通粉

+$24可追加小食 意大利菜湯/凱撒沙律/雞翼/薯條
本身想揀黑松露芝士焗薯條,呢排要介熱氣野😭

小食都有誠意,意大利菜湯都算濃郁

凱撒沙律都足料mini版,菜都沾滿醬料!

最後來杯餐飲,熱拿鐵&朱古力☕️

tea set大滿足!
  • 蕃茄汁家鄉火雞肉丸長通粉
2018-11-14 35 瀏覽
Lunch同dinner分開唔同餐牌,lunch嘅餐牌都有好多嘅選擇最後我地點左一款pizza同一款意粉。本身想試龍蝦貝殼粉,可惜得下午菜同晚餐先有Posh Hawaiian因為媽咪鍾意食風乾火腿,所以叫左呢款夏威夷pizza。每片pizza都有一塊火腿,卷成玫瑰花形,幾靚焦糖菠蘿好入味,有埋松子,口感有層次Spaghetti with King Prawns呢個香煎虎蝦配香濃海鮮汁意粉成為左我至愛有兩隻好大隻嘅虎蝦,好重嘅蒜香同芝士味,要俾一百分!海鮮汁滲哂入意粉,而且份量岩岩好!兩個人兩碟食物飽到上心口呀,大滿足

Posh Hawaiian
焦糖菠蘿好入味,有埋松子,口感有層次

Spaghetti with King Prawns
呢個香煎虎蝦配香濃海鮮汁意粉成為左我至愛
有兩隻好大隻嘅虎蝦,好重嘅蒜香同芝士味,要俾一百分!
海鮮汁滲哂入意粉,而且份量岩岩好!

兩個人兩碟食物飽到上心口呀,大滿足