2018-04-21
約左大肚婆生之前最後放縱一下,特別選左里間交通方便,係正朗豪坊旁邊的酒店🏨加上大肚婆宜家又唔可以食生冷野,禁岩佢地做緊中國八大名菜,熱盤都算幾好選擇,等大肚婆唔使眼望望,無得食👍🏻Buffet 基本野,個啲粥粉麵飯就唔影喇,黎黎去去都係個啲,大家都食慣食熟今次的八大名菜最主要都係大家一諗起食中國野就叫得出名個啲北京填鴨🦆口水雞🐔醉雞🐤拍青瓜🥒雞絲粉皮🥚糖醋骨🐷上海粗炒🍝等等等等⋯⋯其實都係個啲基本野,味道就不過不失,起碼大肚婆都痈啲選擇最好係有芝士焗龍蝦仔,都大過一隻成年女性的手掌✋🏻,不過火喉就隻隻都唔同,我食到有一兩隻有啲啲unn生豪有兩種,一隻係加拿大🇨🇦淡啲細隻啲,一隻係紐西蘭的就大隻啲同咸啲兩種都不錯,洗得好乾淨,無咬到豪殼(靜靜雞話你知,我自己一個食左差唔到廿隻☺️)重有長腳蟹,不過細隻左少少,食左兩隻就懶拆了😂甜品🍮外型都幾得意,不過味道呢⋯⋯大家要求就唔好太高了*里到唔算超多食物,但是勝在遊客唔多,起碼我次次行去拿生豪的時候都唔使點等,最多都係等一二個人。唔使好像同區某酒店🏨遊客多到喊,拿咩野食都要等好耐。搞到自己好像去左難民營禁*順帶一提,openrice 有coupo
今次的八大名菜最主要都係大家一諗起食中國野就叫得出名個啲
雞絲粉皮🥚
糖醋骨🐷
上海粗炒🍝
等等等等⋯⋯
其實都係個啲基本野,味道就不過不失,起碼大肚婆都痈啲選擇
兩種都不錯,洗得好乾淨,無咬到豪殼
(靜靜雞話你知,我自己一個食左差唔到廿隻☺️)
重有長腳蟹,不過細隻左少少,食左兩隻就懶拆了😂
甜品🍮外型都幾得意,不過味道呢⋯⋯大家要求就唔好太高了
順帶一提,openrice 有coupon 七五折,一定要入座前講聲👍🏻👍🏻👍🏻